|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
19-07-2014, 13:18 | #1 |
Junior Member
|
Szlag mnie trafi zaraz...
Wklejam ten temat. Może ktoś typa rozpozna.. Nic nie poradzę że kocham wilki...
https://www.facebook.com/32535615427...type=1&fref=nf
21-07-2014, 07:42 | #2 |
ngi dhla
|
Fejs to zło, a ludzie poprawiających sobie moralne samopoczucie poprzez zamieszczenie wpisu typu: wzięłabym strzelbę i strzeliła temu myśliwemu w dupę, w niczym się od tego gościa nie różnią. I to jest całe działanie na jakie ich stać, no może po sumie wpadną jeszcze do zoo obejrzeć ukochane wilki.
21-07-2014, 09:03 | #3 | |
Senior Member
|
Quote:
... Ja bym nie strzelała... "upieprzy człek łajzę, a posadzą jak za człowieka"... ... Wybacz Netah-u, ale mam diabelnie dobry humor od rana i >zło< mnie kusi... ... nie ma nic lepszego niż dywagacje filozoficzne o poranku. Last edited by Puchatek; 21-07-2014 at 11:55. |
|
21-07-2014, 09:17 | #4 |
Wilkokłak
|
W tym przypadku ktoś chyba dał "ciała" z tą "akcją rozpoznawania". Gostek się wcale nie ukrywa, a to samo zdjęcie wraz z imieniem i nazwiskiem oraz numerem telefonu do niego reklamuje tę oto Agencję zajmującą się "nagrywaniem polowań" dla żądnych realizowania swoich... "dziecięcych pasji" (tak, tak, myślistwo to przecież tylko i wyłącznie działania regulujące wypływające prosto z ludzkiego miłosierdzia tychże myśliwych...) http://www.globalhunting.pl/o_nas.html Wilk został ustrzelony na Białorusi, gdzie jest to legalne... Tyle w temacie...
|
21-07-2014, 16:06 | #5 |
ngi dhla
|
Nie wierz we wszystko co piszą (pokazują) w reklamach :-/
Surman suuhun Last edited by netah; 21-07-2014 at 16:12. |
21-07-2014, 17:05 | #6 |
Wilkokłak
|
Dziękuję za naukę.
Tak poza tym zwykłam używać mózgu. I reklamy akurat do tej kwestii mają się nijak. |
23-07-2014, 13:12 | #7 | |
VIP Member
|
Quote:
Co nie zmienia faktu, ze zabil zwierze SCISLE CHRONIONE konwencja bernenska... Poza tym wilk to zwierze, ktorego mysliwy-idiota nie zezre (odpada wiec motyw polowania dla jedzenia) i zagrozone (ktorego nie ma w nadmiarze i odpada gadanie o regulacji populacji). Prawnie jest wiec ok, ale od strony etycznej to kolejny przypadek prymitywa, ktory ma bron, aby sobie postrzelac dla samej radosci zabijania...
23-07-2014, 14:02 | #8 | |
ngi dhla
|
Quote:
Z drugiej strony regulować można także pogłowie drapieżników jeśli arbitralnie uznamy że jest ich za dużo i nie mamy jak polować na jelenie bo nam je cóś wyżarło. Z trzeciej drapieżniki (różnych ras) zawsze rywalizowały między sobą o zwierzynę o padlinie nie wspominając.
23-07-2014, 23:45 | #9 | ||
Senior Member
|
Quote:
Quote:
Nie od dziś są doniesienia o zabijaniu zwierząt chronionych /a kiedyś i zabitych w boju przeciwnikach/ ze względu na posiadane przez nie działania lecznicze /magiczne/. Wcina się sproszkowane części twarde lub organy wewnętrzne. Stosowali to ludzie pradawni, stosuje się to i dzisiaj. Pomóc to zazwyczaj nie pomaga na dane schorzenie, ale placebo swoje robi... I zadziwiające jest, jak wiele tych "preparatów" ma uleczać impotencję(*)... (*) -może skóra wilka nad kominkiem też ma podobne działanie? /i obstaję, że wcinają serca wołka na surowo.../ ... Grin, nie do takich "popierdułek" tworzono teorie na miarę Kosmosu.... I niesamowite jest to, że ludzie w to wierzyli. |
||
24-07-2014, 15:15 | #10 | ||
Junior Member
|
Quote:
Quote:
I czy duży pies pasterski nie jest w stanie upilnować i ochronić stado przed wilczymi zakusami? Dlaczego Ci rozżaleni gospodarze nie dostają odszkodowań? (a mniemam że nie dostają albo i są zbyt małe lub tez procedura ich otrzymania jest zbędnie zawiła) Last edited by Emi; 24-07-2014 at 15:18. |
||
23-07-2014, 06:24 | #11 | |
ngi dhla
|
Quote:
"Obecność diabła potwierdza bez wątpliwości, że zło jest trwałą częścią świata, której wyrugować całkowicie nigdy się nie da, i że nie należy spodziewać się pojednania uniwersalnego (...) Wiemy aż nadto dobrze, że nie ma takiego osiągnięcia umysłu, takiego dzieła ludzkiego geniuszu, które nie dałoby się obrócić przeciwko człowiekowi i nie mogło być użyte w jakiś sposób jako narzędzie diabła. Wynalazczość nasza nigdy nie będzie tak wielka, byśmy mogli przechytrzyć diabła i przeszkodzić mu w zwracamiu przeciwko nam najszlachetniejszych wyników naszej twórczości. Wątpienia jest jedynym z naturalnych sposobów, jakich możemy użyć przeciwko niemu, może ono osłabić nasze prometejskie zaufanie do siebie i dać nam środki mediacji między niezgodnymi wymaganiami, jakie nam życie narzuca."
23-07-2014, 09:51 | #12 |
Senior Member
|
Netah-u... porąbało Cię o świcie? Uśmiechnąłeś mi dzień o poranku...
Profesorem Leszkiem chcesz mnie załatwić przed pierwszą kawą? Poczekaj, uzupełnię braki w kofeinie, przypomnę sobie datę swoich urodzin, wtedy odpowiem... Temat zaczyna mnie "kręcić": zabijanie wilków pod płaszczykiem czynów wzniosłych, krzyk roślin i jeszcze Kusy się nam objawia.... to będzie szalenie ciekawa rozmowa /by nie rzec: urocze pitolenie /. |
|
|