|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
|
Thread Tools | Display Modes |
31-01-2010, 15:01 | #21 |
VIP Member
|
Jest, ale to zaden mus Spokojnie mozna wybrac cos innego...
31-01-2010, 15:55 | #22 |
Junior Member
|
Moja propozycja brzmi tak:
nazwa klubu: Klub Ceskoslovenskiego Vlcaka nazwa domeny: CsV.pl |
31-01-2010, 16:01 | #23 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
http://www.csv.pl/ małe szanse, że oddadzą domenę
|
31-01-2010, 16:04 | #24 |
Senior Member
|
I tak najlepiej chyba będzie
|
31-01-2010, 16:27 | #25 |
Senior Member
|
sorry, ale nie umię kopiować z innych wątków tematycznych.
Tak sobie myślę..... jest, to myśl, a może propozycja - sama nie wiem.... Margo, masz największą wiedzę ze wszystkich wilczakowców w Polsce odnośnie stanu "chorób" idących w danych liniach. Czy nie mogłabyś w klubie rasy pełnić kogoś na kształt poradcy chowu? Tak pamiętam, że pisałaś kiedyś coś odnośnie, że nie chciałabyś żeby ktoś Ci mówił jakim masz kryć psem - tu się zgadzam w 100%, bo też bym nie chciała być uzależniona od osoby decyzyjnej Ale nasz człowiek pełniący taką funkcję, mógłby mieć rolę bardziej doradczą tzn. ktoś upatrzył sobie repa i zwraca się do Ciebie z pytaniem czy np. "to dobra linia" (no nie umię tego bardziej sprecyzować) - jakie są "za" i jakie "przeciw". Bo, nie każdy chcący rozmnażać ma "kontakty" - czyli osoby posiadające wiedzę odnośnie linii obciążonych chorobami, a wiem, że przydała by się im pomoc Tak siedząc sobie na WD, a także "czytając" co w trawie piszczy od drugiej strony - pewne osoby pasują mi bardzo do odpowiednich ról klubowych - jest mi tym lepiej na sprawę patrzeć, gdyż nadmiernie nie sympatyzuję z żadnymi hodowlami A w takiej roli ja widzę tylko w/w Last edited by GRABA; 31-01-2010 at 16:50. Reason: znowy byk |
31-01-2010, 16:28 | #26 |
Wilcza Saga
|
Prawdę mówiąc to domena nie musi być bezpośrednim skrótem od nazwy klubu... przecież to jedynie domena, powinna kojarzyć się z wilczakami.
Równie dobrze moglaby brzmieć chociażby czeweczki.pl Ot, coś łatwego do zapamiętania i prostego. Należy pamietać, że wiele domen jest zarezerwowanych, np. to csv.pl, które pokazała jefta. |
31-01-2010, 16:39 | #27 | |
VIP Member
|
Quote:
Pomysł zacny acz ryzykowny dla samej zapytanej |
|
31-01-2010, 16:55 | #28 | |
Senior Member
|
Quote:
Ryzyko jest zawsze, bo zawsze znajdzie się ten, którego to bardzo zaboli, że akurat taką "posadkę" ma Margo, ale zanim ten ktoś zacznie obczerniać, to niech się zastanowi nad tym, czy sam posiada wiedzę w w/w sprawie, aby mógł się postawić przed Małgośką |
|
31-01-2010, 17:22 | #29 |
VIP Member
|
Słowacki klub docenił te wiedzę, ale my-Polacy jesteśmy inni My wiemy lepiej!
Ja mam inna propozycję w temacie: czy można "przeskoczyć" debatę nad domeną i zacząć od deklaracji? Zbierając wymagana liczbę można już organizować spotkanie i na nim głosowanie nad takimi sprawami (m.in). Mnie osobiście jest wszystko jedno jaka to będzie domena i wolałabym aby COŚ zaczęło się dziać, bez przystanków przy rzeczach mniej ważnych . |
31-01-2010, 18:00 | #30 |
Moderator
|
mi mami nazwe strony "vilko-klubas" - "klub wilka"
|
31-01-2010, 18:43 | #31 |
Wilczasty : Foto
|
To ja mam taki pomysł. Żeby nie wprowadzać większego zamętu i bałaganu powinniśmy wybrać 3 osoby które zajmą się zbieraniem deklaracji członkowskich na wystawach.
Myślę że max.3 osoby których za zadanie będzie zweryfikowanie czy osoba która podpisuje deklaracje jest członkiem ZKwP i ma opłaconą aktualnie składkę. Podpisanie deklaracji jest wiążące do opłacenia dodatkowej składki po powstaniu Klubu. Wysokość składki ustali Klub. Formularz on-line odpada bo nie jest nikt w stanie zweryfikować czy osoba wypełniająca jest członkiem ZKwP.
31-01-2010, 19:26 | #32 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
nikt nie jest wstanie ustalić czy dana osoba opłaci składki za 2-3 lata (optymistycznie licząc) kiedy dojdzie do weryfikacji tego. Osobiście uważam, że oświadczenie z podpisem, że składka jest opłacona (tak jak np. na wystawach) na etapie zbierania wystarczy. Tak robili przy zbieraniu deklaracji do klubu beagla. Wysyłało się pocztą deklarację poświadczoną podpisem. Trwało to dwa lata, czyli pierwsze osoby deklarowały opłacenie składki na 2008 brakuje jeszcze 3 deklaracji do setki, więc mam nadzieję, że niedługo będzie wiadomo ile osób członkami ZK jednak nie jest lub już nie płaci składek
|
31-01-2010, 21:55 | #33 | |
VIP Member
|
Quote:
31-01-2010, 22:20 | #34 | |
VIP Member
|
Quote:
Ja jestem za strona juz na poczatek, bo tam mozna by bylo zaczac tworzyc cos "namacalnego". Moze rzeczywiscie to byc czw.pl, ale potem mozemy ja ewentualnie zmienic na inna, juz oficjalna. Niejeden klub powstawal na darmowych stronach i potem byla zmiana adresu...
31-01-2010, 22:33 | #35 |
|
Jutro będzie wzór
31-01-2010, 23:38 | #36 |
wilczakowa mamuśka ;)
|
taki klub to świetny pomysł jeśli chodzi o nazwę to ja jednak uważam, że cała nazwa powinna być polska... no i przede wszystkim od strony trzeba zacząć i na początek niech działają osóbki, które na budowie takiej stronki się znają powodzenia !
01-02-2010, 06:03 | #37 |
Junior Member
|
Cieszy mnie idea, cieszy również to, że w końcu zaczyna się coś dziać.
Z przyjemnością deklaruję swoją pomoc w zakresie tworzenia grafiki strony, coż to moja praca... Również mogę się przydać, już w przyszłości, w promocji działań klubu. To tyle ode mnie. Śledzę wątek na bieżąco, będę się przypominać! |
01-02-2010, 21:11 | #38 |
|
Co powinno być w Deklaracji .
1. Imię 2. Nazwisko 3. Telefon i adres mailowy 4. Jestem członkiem ZKwP, Oddział...... 5. Jestem członkiem ZKwP od roku ........ 6.Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie i wykorzystanie moich danych osobowych dla celów klubu ......... Opcjonalnie 7.Posiadam CSV 8. Nie posiadam CSV Na odwrocie 1.List intencyjny -(napisany przez GI) z nazwą klubu oraz po co jest zakładany klub i jakie będą cele klubu. 2.Lista członków Grupy inicjatywnej .
03-02-2010, 12:17 | #39 | |
VIP Member
|
Quote:
Pozostaje wiec przygotowac GI i ustalic miejsce spotkania... Propozycje?
03-02-2010, 12:34 | #40 | |
Plessowy wilczak
|
Quote:
- hodowcy (zainteresowani klubem) - właściciele psiaków (z tym żeby GI nie była zbyt liczna proponuje po 1 przedstawicielu z województwa) To pisałem Ja WITEK |
|
|
|