|
Mimo téma O všem a o ničem - aneb jak příjemně strávit volný čas... |
|
Thread Tools | Display Modes |
07-08-2010, 19:01 | #21 |
Junior Member
|
Vlkodlaku, diky... ja to spis psala pro pavla, kousek mne zamrzelo co napsal a mam pocit, ze narazel i na mne. Ale kdyz to zitra vyjde, Hayaakim ma novou kamosku Raksu a hlidani na tyden
|
07-08-2010, 19:25 | #22 |
Junior Member
|
Náhodou takový krátkodobý pobyt v jiném prostředí může být pro štěně docela užitečný. Naučí se nové zlomyslnosti, ty staré předá domácím. Jsem zvědav co si Hayaakim odnesl od té naší čtveřice zlodějíčků. Rozhodně u nás poznal, že s konzumací jídla nelze otálet.
Last edited by Adrian; 07-08-2010 at 19:32. |
07-08-2010, 19:34 | #23 |
Moderator
|
To máš pravdu. Když je pes u majitele "jedináček", tak se ve smečce naučí, že se žrádlem není radno otálet, jinak o něj přijde. Rozmlsaní "jedináčci" se rychle naučí žrát, co dostanou a ne jen to, co si sami vyberou
|
07-08-2010, 21:26 | #24 |
Junior Member
|
To tedy.Taky si vzpomínám kterak hovězí flákota strašila v misce 3dny. Dnes bych ji nedal ani 3 vteřiny včetně konzumace.
|
07-08-2010, 21:45 | #25 |
Rakša
|
Ohó, na Hayaakimovu žrací rychlost jsem zvědavá, Rakša je sice "jedináček", ale žrádlo hltá neuveřitelnou rychlostí, a s takovou vervou, že minulý týden prorazila svou plastovou misku. Dno, tvrdý plast, uprostřed, uvnitř obyč granule. Fakt nevím jak se jí to povedlo, bradou? Čumákem?
Nevím proč tak spěchá, do žrádla jí sice občas cvičně saháme, ale vždycky jí ho celé necháme a pochválíme...asi se bojí, že si to jednou rozmyslíme a neodoláme té mňamce. Nebo se cítí ohrožena kocourem:P Ale se syrovýma kuřatama bude lepší jim to asi předhodit odděleně |
07-08-2010, 22:34 | #26 |
Junior Member
|
Naši už zjistili, že čas na žrádlo je příliš drahý a každý pokus poprat se o kus žvance nebo zajímat se co má druhý, znamená přijít o všechno, neboť vždycky je někdo další nablízku. Takže už se neperou a jen temně duní. Kdo je "král" ten se ještě může pokusit okrást opozdilce, takže je to opravdu frmol.
Jo a Hayaakim, ten dokonce urval kus kuřete fotrovy přímo z huby. A to jsem teda zíral, |
07-08-2010, 22:43 | #27 |
Junior Member
|
|
07-08-2010, 23:01 | #28 |
Junior Member
|
Hayaak je taky jedinacek, ale reze s vlci dravosti vse, co dostane do misky (nebo si to proste nekde cmajzne, za co sice dostane, ale stejne je to uz v jeho zaludku)... a neni to vzdy jen libove masicko...
A to co napsal Adrian, ja taky zirala, kdyz mi to napsal |
08-08-2010, 08:39 | #29 | |
Moderator
|
Quote:
Štěně se narodilo u chovatele a z vůle chovatele. Chovatel vybral majitele, ke kterému štěně jde na celý život. Je tedy plně zodpovědný za to, jak se štěně má a jaké má podmínky. V případě jakýchkoliv problémů, podobných tomuto, by to měl být právě on, kdo je řeší spolu s majitelem. Wolfdog.org by v takovém případě měl být tím posledním nouzovým řešením, když řešení s pomocí chovatele selže. |
|
08-08-2010, 10:13 | #30 | |
Junior Member
|
Quote:
|
|
08-08-2010, 11:06 | #31 | ||
Moderator
|
Quote:
Quote:
Nechci se Tě nijak dotknout, ale z toho co tu píšeš, zřejmě jsi pomaleji chápající . Nic ve zlým. |
||
08-08-2010, 14:34 | #32 |
Rakša
|
No se už jsem zvědavá na takovýho banditu
S tím hltacím frmolem si dobře pamatuju, jak jsem poprvé zírala na rychlost, s jakou polykaj kuřata Pavlovi psi. Snad jsem očekávala, že vytáhnou ubrousky, způsobně usednou a po malých kouskách s pečlivým žvýkáním poobědvajíDD A pokud mohu takovou malou poznámečku k dizkuzi o hlídání, já jsem ráda, že majitelka napsala sem kde si to přečtu i já, my se teď na týden se dvěma psama těšíme, přesně podle Adrianova popisu |
08-08-2010, 19:33 | #33 |
Junior Member
|
...a majitelka je desne rada, ze se nekdo i tesi a ne jen vsichni kritizujou
|
09-08-2010, 15:42 | #34 |
Junior Member
|
S hlídáním psa jsem vždy počítal s maminou, která krom práce nikam nechodila ... umřela v 55ti, dva roky před Agyrem. Tož tolik k těm nepředvídatelným okolnostem. Samozřejmě se starám a podřizuju ... když moje lepší polovička ze zdravotních důvodů potřebuje trávit dovolenou u moře, našel jsem místo kam můžu se psem, ale jeden ví, že může přijít průšvih a samozřejmě se toho bojí. Ale přece si neodepřu auto jen proto, že bych se v něm mohl zabít.
|
10-08-2010, 15:01 | #35 |
Junior Member
|
Já teda nevim, ale je to přece forum o československých vlčácích (v tomhle případě jsou všichni s PP Pavle, tak co ti na tom vadí?!?!), kam jinam by to měl člověk psát? kde najde tolik jiných majitelů ČSV pohromadě? Já kdybych byla moderátor, byla bych naopak ráda, že někdo má dojem že tady najde pomoc, radu a společnost..
|
10-08-2010, 15:18 | #36 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
Janiz:
Gratuluju ke štěňátkům Emír je evidentně mooc šikovný |
10-08-2010, 16:22 | #37 | |
Moderator
|
Quote:
|
|
10-08-2010, 16:48 | #38 | |
Member
|
Quote:
A otec je třeba na rybách ( jako důchodce si to rád užívá, když má tu možnost) tak se také ptám známých s čsv. Díky bohu se vždy našel někdo, kdo by mi ji pohlídal. Ale to už taky není možné, Aryu nemohu dát k lidem s čubou, tím se počet potencionálních hlídačů docela snižil. A kdybych nikoho nesehnala, také bych se šla ptát sem. I přes zamykání nevhodných témat, s čím se člověk smíří, přeci jen je to tvůj server a sme ti za něj všichni vděční, o tom žádná, ale kam jinam se jít ptát? kde jinde sehnat lidi, kteří se z chování vlčáka nesloží, než na foru vlčákům věnovaném. Nevím jak to bylo v době kdy sis ty pořídil prvního vlčáka, ale v dnešní době bohužel nedovede skoro nikdo předvídat, co bude dělat za 14let, nebo jestli se náhodou neobjeví týden, kdy se vše zamotá a musí si sehnat urychleně hlídání, protože známí a rodina nemají čas. A věř tomu nebo ne, ale i mi mladí a asi pro většinu úplně blbý a neschopní majitelé čsv, sme jim uspůsobili život. Já mohu s klidem říct, že mi snížila na minimum počet přátel, protože přeci jen, tahat sebou všude psa se většině lidem zdá ujetý a to je přesně to co dělám... |
|
10-08-2010, 17:19 | #39 | |||
Moderator
|
Quote:
Quote:
Quote:
Tomu věřím, i mně se život změnil, ale tak jsem to chtěl a stím jsem si psy pořizoval. Za ty roky, co ČsV mám, jsem nikdy nemusel psa dávat na hlídání cizím lidem nebo do psího hotelu. A v minulosti se vyskytlo hodně mimořádných událostí. Já jsem roky pracoval jako ředitel pobočky zahraniční firmy pro ČR a SR a navíc jsem jezdil školit pracovníky po dalších státech Evropy, takže jsem hodně jezdil. Ale vždy jsem to musel uzpůsobit tak, aby bylo o psy postaráno. Psa s sebou třeba na nákupy neberu, ale v loňském roce jsme poprvé po 13. letech na 7 dní odletěli na dovolenou bez psů, protože dcera už je dospělá a mohli jsme je tedy svěřit do její péče. Prostě já soi myslím, že stejně, jako když si člověk pořizuje dítě, tak i u psa by měl na příštích přibližně 15 let počítat s tím, že mu bude muset 100% podřídit svůj život. Psí hotely nebo hlídání u cizích lidí jsou jen známkou toho, jak lehkomyslně si lidé dnes pořizují zvíře, i když k tomu nemají podmínky. Mám možná trochu jiný pohled na věc, protože jsem za ta léta, co provozujeme tenhle server už zažil nesklutečné příběhy a tak jsem k lidem spíše skeptický. |
|||
10-08-2010, 17:39 | #40 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
Pavel
Nemůžu si pomoct, ale prostě se neudržim. Úplně živě si představuju, jak vedeš Hokyho na hlídání k Monice |
|
|