|
Spotkania i podróże Spotkania - te duże i te maleńkie, oficjalne i prywatne. Ważne by psy się wyszalały.... Jak i gdzie jechać z psem na wakacje... |
|
Thread Tools | Display Modes |
31-10-2011, 20:29 | #21 |
Junior Member
|
w takim razie do zobaczenia 19 listopada!
02-11-2011, 18:13 | #22 |
Junior Member
|
Prawdopodobnie zawitamy do Kielc towarzysko. Weekend trochę przedłużony spedzilismy w Pieninach. Polecam schronisko "Pod Durbaszką" jakby co. Niedowiary że wilczak po spacerze może ważyć tonę wiecej. O tonę błota więcej.
02-11-2011, 18:29 | #23 | |
Junior Member
|
Quote:
ps. a w schronisku nie mieli obiekcji jak zobaczyli psa w błocie? :]
BYSTRA BEDALIEL Wilczy Duch Last edited by anija; 02-11-2011 at 18:31. |
|
02-11-2011, 22:01 | #24 |
ngi dhla
|
A myśmy z Berylątkiem/Bydlątkiem (waży 24 kg), zrobili sobie wczoraj 9-godzinny spacer po borach orawskich. Zawsze mnie ciekawiło gdzie prowadzi taka jedna droga, no więc sprawdziłem. Kończy się w środku lasu zaraz przy granicy ze Słowacją :-)
A teraz zabieram się za zgłoszenie tego gacioka do Kielc. Może nie narobi nam wstydu...
02-11-2011, 22:56 | #25 |
Junior Member
|
Jak macie foty to koniecznie musicie się pochwalić! My w Beskid Żywiecki wybierzemy się pewnie dopiero po nowym roku.
Ja się osobiście nie mogę doczekać jak Bystra zareaguje na jej pierwsze w życiu zaspy śnieżne. Skoczymy pewnie nie raz w zimie w Gorce na spacer. Oj będzie zabawnie na ringu w Kielcach jak się krakowskie rodzeństwo spotka!
03-11-2011, 08:54 | #26 |
ngi dhla
|
My też się nie możemy doczekać śniegu. Ubiegła zima pod skiturowym względem była marna, więc mamy nadzieję to nadrobić. A przy okazji spróbujemy przegonić Beryla po zaspach żeby nam przez zimę nie zniedźwiedział.
Kilka szlaków i szczytów czeka w tym roku na przejście :-))
03-11-2011, 12:09 | #27 |
Junior Member
|
Wszędzie byliśmy Na Słowację też poszliśmy. Z zakazów była tylko informacja aby trzymać psa na uwięzi. Co do schroniska to wcześniej zaliczyliśmy Dog Wash w korycie z wodą.
03-11-2011, 12:31 | #28 |
Junior Member
|
co do zakazów, to mam przestudiowane aktualne regulaminy wszystkich Parków Narodowych w Polsce i do żadnego "górskiego" PN nie można wprowadzać psów prócz P. Karkonoskiego (tam można na smyczy). Okrutne to i dlatego sie dopytuje jak się inni "psiarze" do tego ustosunkowują i czy zdaża się, że ktoś to egzekwuje i każe płacić karę. W tym przypadku widzę, że nie jest tak źle, więc i my zaryzykujemy i się napewno wybierzemy w pienińskie obszary zakazane
BYSTRA BEDALIEL Wilczy Duch Last edited by anija; 03-11-2011 at 12:35. |
03-11-2011, 12:51 | #29 |
Junior Member
|
Na tablicy z regulaminem Parku była tylko informacja aby trzymać psa na uwięzi. W schronisku też nikt nic przeciwko nie miał.
Dog Wash w załaczniku / przed powrotem do schroniska /
03-11-2011, 13:57 | #30 |
Wilczy Duch
|
Hej, to dodam, ze Thorek, tez po górach zasuwa i póki co nie mieli problemów, zaś z najmłodszych również Baruch marszem nie gardzi, ostatnio wraz z nową koleżanką - Scyllą, przeszli marsz od Małej Czantori na Dużą Czantorię i dalej górami do Soszowa. Mają też w planach różne psie sporty, tak więc miot wyszedł bardzo wędrujący, bo inne choć może nie po górach to też zasuwają nie mało, aż szok, że to po naszej księżniczce miot Przecież to czysty leniuch.
Co do Kielc, zgłosiłam i mamuśkę.. to będzie coś, bo skubana miała już ze 100 lat przerwy w wystawianiu i ogólnie.. I ostatnio skończyła cieczkę ( znów) więc może być ciekawie Jeśli zaś dalej chcecie zabrać się z nami na Słowację to planujemy na 100% Nitrę wiosenną i Bratysławę, ale myślę, że Trencina też nie podarujemy, co by w końcu te championaty zakończyć i przede wszystkim... spooootkać się znów, bo na wystawach słowackich najlepsze są spotkania na i po nich ;D - szczęście, że są dwudniowe Więc jak coś to piszcie na e-mail, to się dogadamy co do drogi i noclegów Greg - fajnie będzie spotkać synusia
"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach." Last edited by shaluka; 03-11-2011 at 14:21. Reason: literówki |
03-11-2011, 14:19 | #31 |
Wilczy Duch
|
....................do ZOBACZENIA!
"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach." Last edited by shaluka; 03-11-2011 at 14:22. |
03-11-2011, 14:42 | #32 |
Junior Member
|
Wydaje mi się, że regulaminy na stronach internetowych danych Parków są badziej aktualne no ale nie będę się upierać, mam ogromną nadzieję, że jednak Ty masz rację Gregor i tablica którą widziałeś jest aktualniejsza!!!
Shaluka.... oczywista oczywistość, że jedziemy na Słowację się wystawiać! W końcu musi się udać!
03-11-2011, 14:46 | #33 |
ngi dhla
|
W Tatrach po polskiej stronie można z psem wejść do dol. Chochołowskiej (Lejowej już nie). Warunek: smycz i kaganiec (w praktyce mało przestrzegane / smycz bardziej).
Poniżej informacja ze stron TANAP'u (słowackiego odpowiednika TPN): Psy Na území národného parku môžu návštevníci vodiť psy len s ochranným košom a vodiacim remeňom. V chránených územiach so štvrtým a piatym stupňom ochrany platí zákaz voľného púšťania, vodenia a nosenia psov.
03-11-2011, 15:00 | #34 | |
Junior Member
|
Quote:
21-11-2011, 16:20 | #35 |
Distinguished Member
|
My ostatnio spotkań nie planujemy, ale i tak jakoś same wychodzą
"Leżeć!" |
21-11-2011, 23:57 | #36 |
Member
|
Ale ten czarny, kłapouchy wilczak to trochę od wzorca odbiega
Więcej zdjęć z tego spotkania Orobas z Peronówki Lorelei z Peronówki I razem |
22-11-2011, 00:57 | #37 |
Junior Member
|
A gdzie można Was spotkać?
22-11-2011, 01:57 | #38 |
Galicyjski Wilk
|
|
22-11-2011, 07:54 | #39 |
ngi dhla
|
Normalnie mafia się nam robi. Co te wilczaki się tak na ten Kraków uparły ostatnio?!
22-11-2011, 09:15 | #40 |
Distinguished Member
|
Ostatnio??? Popatrz na to: http://www.wolfdog.org/site/pl/gallery/cat/0/2/1365
Krakowskie wilczaki nawet do szkoły przez jakiś czas razem chodziły http://www.wolfdog.org/site/pl/gallery/cat/0/8/1362 |
|
|