|
Tisk, televize a reklamy Českoslovenští vlčáci v médiích, reklamě, videoklipech a televizi (kde hrají vlky nebo sami sebe). Články a programy o tomto plemeni... |
|
Thread Tools | Display Modes |
24-03-2010, 03:45 | #161 | |
Member
|
Quote:
|
|
24-03-2010, 12:14 | #162 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Doufám, že jsi promptně vytáhl mobil a zcela nekonfliktní chování naprosto ukázněného a perfektně vycvičeného vodícího psa jsi natočil...
|
24-03-2010, 22:42 | #163 | |
Junior Member
|
Quote:
Prirovnani k zivotnimu partnerovi proto, ze o partnerstvi se psem tu jde, ne o vlastnictvi sluhy. Kazdy ma jine priority. Mimochodem - duvod, proc chovatele CSV preferuji pracovni zarazeni Vam uplne unikl. Last edited by suuva; 25-03-2010 at 04:14. |
|
24-03-2010, 22:58 | #164 |
Member
|
Není co dodat. |
25-03-2010, 03:42 | #165 | |
Junior Member
|
Quote:
|
|
29-03-2010, 08:56 | #166 |
Junior Member
|
Co to vidím?:-(
Nedá mi,ale po čase taky k tomu rád něco řeknu.
1. Adriane, co tady blázníš? Spojuje v časopise snad někdo něco s Tvým jménem? Nevím, proč řešíš naprostou hovadinu? Ten časopis jsem si koupil a je tam napsáno, že ten pes byl napaden čvčkem. No a co? Stejně tak tam mohlo být napaden NO nebo pitem nebo vořechem z Horní Dolní? Prostě šlo o napadení psem a byl jen Tvůj nerozum, že k tomu došlo. Je úplně jedno, kdo provokoval a kdo koho napadl, není to podstatné. Podstatné je, že znáš svého psa a víš, že čvčka když jde o žrádlo nebo o čubu, tak jejich reakce je neadekvátní. Slepečtí psi nemají takový život, jako běžní psi, mají žádné nebo minimální sociální cítění, jsou vázáni na člověka a ne na psy, jako příšlušníky svého druhu. je to logické, jsou tu na práci. a je od tebe vrchol hlouposti si ještě stěžovat a hledat vinu jinde. Když vidím, že ten pes dělá potíže a vidím, že hrozí konflikt, je velký problém se sebrat a jít jinam, nebo si svého psa stáhnout a postavit se mezi ty psy? nebo důrazně upozornit majitele, že hrozí konflikt, on totiž nečekaně nevidí a nemůže tedy vidět, co se děje. je závislý na psovi, který ho provází a pochybuji, že byl na volno. To, že nemá pan Primák peníze jsem vůbec netahej, ani ty nejsi dvakrát majetný a slepci mají opravdu problém s penězi a veterinář není charita. 2. Jiřino, retrívrů je špatných tolik, protože je jich nejvíc (po NO) a módnost plemene se podepsala v podobě minimální selekce na povahu. Kdo zná problematiku loveckých plemen, tak ví, že zkouškama, které byly v minulém režimu by dnes prošla cca čtvrtina psů(!!). Ne všichni majitelé retrívrů, si myslí, že psa nemusí vychovat, ale to je právě ten problém, který hrozí i o ostatních psů, nejen retrívrů. 3. Příspěvek pana Iva je úsměvný a velmi mne pobavil. Ale v jednom má pravdu. ČVČko není pes, který napadá čelně. je to dáno z podstaty plemene. Vlk ani jiná primitivní plemena psů NIKDY neútočí čelně, ale ze zálohy. Taky nechápu tu hysterii ostatních. Nesnáším povyšování psů na stejnou nebo vyšší roveň lidí, polidšťování a dělaní z čvčkek nadplemenem. To už tady někdo zkoušel u lidí. Uvědomte si, že čvčko je nepovedeným plemenem, po všech stránkách, je krásným, ale problematickým na vzájemné soužití, ale je to pořád PES a ne VLK. Má pořád 70% - 75% krve NO. tak se snažte, ať na vás lidé nekoukají jako na exoty s nevychovanýmy psy, před kterýma budou utíkat. to fakt chcete, aby na vás lidé koukali jako na majitele pitů? |
29-03-2010, 08:59 | #167 | |
Junior Member
|
Quote:
Ale pes není člověk, nemyslí, jedná na základě podmínených a nepodmíněných reflexů. |
|
01-04-2010, 01:09 | #168 | |
Junior Member
|
Quote:
Last edited by Hanula; 01-04-2010 at 01:12. |
|
01-04-2010, 09:14 | #169 | ||||||
Member
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Ještě by mne zajímalo, co konkrétně např. je pro Vás ten problém a pro nás přednost. Děkuji |
||||||
01-04-2010, 10:31 | #170 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
Prostě to plemeno je krásný, ale problémový. To co normálnímu člověku připadá jako problém, je pro vás přednost, tak to by bylo, aby ten chov nešel úplně pryč.
Plemeno čsv je jiné než ostatní plemena, musí být jiné, stejně jako např. saarloosi. Právě pro tu svou jinost je to plemeno vyjímečné. Pořizovat by si ho měli lidé zodpovědní a nebo se té zodpovědnosti minimálně soužitím s čsv naučit. Ale konkrétně k tématu: slepecký pes by měl být pro nás ostatní pejskaře nedotknutelný, nezáleží na tom jaký pes se na konci našeho vodítka pohybuje, jestli ten "jiný" nebo ten "běžný". Slepecký pes je také jen zvíře a právě proto že jsou jeho přirozené instinkty výcvikem silně potalčené, naše tolerance k jeho projevu (jakémukoliv) by měla být větší. Zazněly tu extrémní až fanatické názory z obou stran, ale to co napsal Jeník mě minimálně mrzí. Víc k tomu nemám. |
01-04-2010, 11:46 | #171 | ||||
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Quote:
Quote:
Quote:
Jestli si chce někdo dát nohu za krk, já mu to rozmlouvat nebudu... Quote:
|
||||
|
|