Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > _Administracja

_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi....

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-02-2009, 11:00   #1
admin
Moderator
 
admin's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 584
Default Wstawianie zdjec na forum

Quote:
Originally Posted by GRABA View Post
P.S. To jak tyle osób już się naumiało jak wstawiać te zdjęcia, to i może do mnie ktoś napisze jak się to robi.....
Najszybszy sposob wyglada tak:

- dodajemy fotke do galerii:
http://www.wolfdog.org/drupal/en/wolfdog/gallery-add

czekamy az y zdjecie pojawi sie w galerii:

- idziemy do galerii i otwieramy strone zdjecia, ktore bedziemy chcieli wstawic
(np to: http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/49936/)

- prawym przyciskiem myszy klikamy na fotce - w firefoxie jest najlatwiej - z menu wybieramy opcje "kopiuj adres obrazka" (warto zapisac sobie ten adres (opcja "wklej") do notatnika)
(przy tym zdjeciu bedzie on wygladal tak: http://www.wolfdog.org/pics2/2008/3/...19-6217799.jpg)

- piszemy post na forum, ktory chcelismy napisac, a zdjecie wrzucamy klikajac na 14 ikone w drugim rzedzie z menu, ktore znajduje sie tuz nad okienkiem w ktorym pisze sie wiadomosc (jest na niej jakis obrazek chyba ze sloneczkiem - nazwa "insert image"). Wyskoczy nam wtedy okno "Please insert the URL of your image" - w to okno wstawiamy adres obrazka, ktory uzyskalismy punkt wyzej.

Jesli wszystko bylo zrobione poprawnie wyswietli sie nam fotka...
admin jest offline   Reply With Quote
Old 04-02-2009, 11:17   #2
Grin
Wilkokłak
 
Grin's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katowice
Posts: 2,220
Default

To ja próbuję, czy zrozumiałam instrukcję.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 04-02-2009, 11:23   #3
GRABA
Senior Member
 
GRABA's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sosnowiec
Posts: 1,687
Default

To zdjęcie tylko próbne bez wcześniejszego przemyślenia (takie miałam na już do przećwiczenia). No to się chyba udało - pokłony dla Admina

P.S. ja mam zwykłe google i do tego działam na Vista (Viście), więc po kliknięciu na obrazek trzeba wejść we właściwości i tam znajduje się dobry adres, który trzeba skopiować.
__________________

http://darwilka.blogspot.com/


Last edited by GRABA; 04-02-2009 at 11:42.
GRABA jest offline   Reply With Quote
Old 04-02-2009, 12:55   #4
DORA
Member
 
DORA's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 993
Default

DORA jest offline   Reply With Quote
Old 04-02-2009, 20:21   #5
Kamoszka
Ardal Conall
 
Kamoszka's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Września
Posts: 309
Send a message via Skype™ to Kamoszka
Default

to i ja sprobuje

chyba sie udało

To Ardal śpioch hehe

DZIEKUJE ZA WSKAZÓWKI

jesli sie udalo to posta mozna usunąć
Kamoszka jest offline   Reply With Quote
Old 19-02-2009, 10:35   #6
DORA
Member
 
DORA's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 993
Default

DORA jest offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 19:38   #7
Piter
Junior Member
 
Piter's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Widuchowa
Posts: 260
Send a message via Yahoo to Piter
Default

no to sprawdzam ...też gdyż mam problemy
Piter jest offline   Reply With Quote
Old 28-05-2012, 13:12   #8
Galicja
Galicyjski Wilk
 
Galicja's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Kraków
Posts: 1,124
Default

Czy jest możliwość by "ruszył" w galerii dział "sport"? Chciałabym dodać zdjecia z poprzednich lat z WAR, a nigdzi etak jak do sportu nie pasują
__________________
http://www.galicyjskiwilk.pl/
Galicja jest offline   Reply With Quote
Old 29-05-2012, 00:15   #9
tarasbulba
Junior Member
 
tarasbulba's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Rybnik
Posts: 84
Default

zaloty

__________________
BARUCH Wilczy Duch
https://www.facebook.com/piotr.warmus
tarasbulba jest offline   Reply With Quote
Old 18-07-2012, 13:15   #10
AsiaPi
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 6
Default

mam pytanko - czy na forum można zamieszczać również krótkie filmiki, a jeśli tak, to gdzie można znaleźć krótką instrukcję jak to poprawnie zrobić? bo na razie nigdzie nie znalazłam info w tej sprawie.
AsiaPi jest offline   Reply With Quote
Old 18-07-2012, 19:07   #11
avgrunn
Senior Member
 
avgrunn's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Trójmiasto
Posts: 1,756
Default

Wydaje mi sie ze trzeba filmiki wczesniej umieszczac na youtube badz czyms podobnym i potem podlinkowac wciskajac ta ikonka z tym jakby lancuszkiem, nie wiem jak to inaczej nazwac, nie jestem informatykiem. Ja tak zamieszczam filmiki.
avgrunn jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) Wolfdog.org