![]() |
![]() |
|
Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
naja
|
![]()
Ahoj do fora, máme dnes 3 měsíční narozeniny, tak se chci podělit o radosti z naší vlčice, umí poslechnout na povel ke mně a sedni, to udělá už skoro pokaždé napoprvé, občas i štěkne, ale jen při hře, co se týká odebrání kosti nebo misky, tak s tím problém není, od chvíle kdy ji máme doma jsme ji krmili i z ruky, tak ví, že ji nic nevezmeme, naopak čeká, že něco přibude. Syn s ní teď začne chodit na cvičák. Není to brzy? Zatím se nám nedaří zcela venčení, občas přijde z venku a máme to na linu, také zdárně demoluje byt a věci kolem sebe, jak čtu na foru je to u nich normální, dělá naschvál věci, které nesmí a kouká co my na to, prostě to zkouší a prostě je úžasná. Jak vaše vlčátka, máte stejné draky?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Ahoj, sedni, ke mě apod. mi ještě nedávno přišli lepší..teď už má evidentně lepší zájmy než mě a já ji zatím nedokážu zaujmout natolik aby mě upřednostnila. Pro štěkání jsem využila hned na začátku situací, kdy štěkala že něco chtěla-např. když jsem něco dělala v kuchyni s jídlem apod...ale stejně jako ostatní povely, to teď dost polevuje, tak to doháníme. Naopak s vrčením u kosti apod (nikdy ne u misky), byl problém zpočátku..teď už ne. Venčení jde, ale naschvál je naschvál..zatím nic zásadního nezničila (pročůranou postel nepočítám:-)..okousaná židle, sežrané kolečko od topení, okousané spodní žaluzie..toť vše..??!!
Cvičák navštěvujeme od 3měs. - bylo mi řečeno, že u normálního psa by to bylo v těch4-6měsících, ale u nich je to lépe takhle dřív, páč se na ně musí pomalu a hodně hrou a už teď se může lecos pokazit. Zatím jsem naprosto spokojená a neschopná jsem spíš já, než Sofi. Tak asi tak:-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
tak my určitě stejného DRAKA máme!!!!! Naše Xara slavila 10 měsíců a kdybych tu měla vyjmenovat všechny zničené věci, stránka by nestačila. A to ji máme na zahradě a ne v bytě, neumím si ani představit, jak by to doma vypadalo ![]() Tak např: okousaný zahradní nábytek, vyškubané 4 hlavy několikaleté tatínkovi vinné révy a také všechny menší maminčiny okrasné keříčky, rozkousané 2 venkovní teploměry a jeden vodní, plůtek z rákosu na cimpr campr, zničených pár květináčů, na malé kousíčky naporcovaná zahradní hadice, z konve na kytky máme cedník, pořád někde vykopaná nějaká ta díra, roškubaný psí pelíšek, tucet plyšáků, nějaká ta slepice ![]() ![]() Už asi ve 4 měsících se Xara naučila házet na terasu přede dveře různé nářadí a vše co dělalo rambál, a to za účelem upoutání naší pozornosti ![]() Ted už vyvede něco jen OBČAS a konečně dostává rozum. Přivolání nebo štěkání na povel pro ni není problém, na vycházky chodíme téměř pořád na volno, odvolám ji, i když vidí psa či zvěř, jen se mi ještě sem tam rozběhne za zajícem a se všemi psy zatím vychází bez problémů. Ale nejde tyhle nesmírně vyčůraný, chytrý a neustále něco devastující potvory prostě nemilovat ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Jano, pokud se vám podaří najít v okolí Pardubic cvičák, kde by znali ČV a uměli s nimi pracovat, určitě bych se k vám přidal. Ten můj prcek zatím neměl moc co zničit, ale je schopnej hodinku šlapat jak hodinky a potom přijde hluchota a např. pes je přednější, takže už jsme začli se stopovačkou.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() My chodíme do Velkého Borku u Mělníka (cca 40min svižnější chůze)...a zatím spokojenost.Jezdí sem i z větší dálky (Praha apod.) a např. i Kamila s Ohnivákem-občas..tak to asi o něčem vypovídat bude. Kdyžtak napiš na mail nebo tady PM ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Okolo Pardubic, nedoporučuji vyhlášený cvičák nemošice, jsou to sporťáci a když jsem chtěla přijít řekli že na čsv nemají chuť ani čas. Doporučuji cvičit u Pardubic u pana Štěpánka ve Spojile. na netu najdete jeho stránky, cvičák je super vybavený, osvětlený,cvičí se často, a navíc měl sám čsv. Kdysi jsem se s ním bavila a byl rád za každé cvičící čsv.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
http://www.arqeva.cz/
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Pardon, nemyslel jsem tentokrát Janu, ale Janu
![]() Jats najdeš někde prosím link na jeho webovky? Děkuju moc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
http://www.haneli.com/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Zdravím,
15.3. nám budou čtyři měsíce. Je to naše zlatíčko, které zlikviduje všechno, co se zanechá v jeho dosahu a všechno, na co dosáhne, ať už na všech čtyřech, nebo když se postaví na zadní. Není před ním uchráněn ani náš kocour, kočku nevyjímaje. Protože ho máme doma, i přestože máme velkou zahradu, kterou miluje, tak nám devastuje opravdu všechno - i koberec, který se zájmem vykusuje. Nikdo předtím na to nepřišel - jen ON :-)). Co se týká vrčení u misky, tak s tím jsme problémy nikdy neměli. Dali jsme mu tam ručku a on papal buď vedle ní, nebo z ní. Problém nastal v kosti, kterou jsme mu dali. Ale jak si tu čtu, nejsme jediní, za což jsem opravdu velmi, i když vím, sobecky ráda. Naštěstí se nám to podařilo eliminovat. Stačilo se k němu přiblížit a začal vrčet. Tak jsme ho neustále provokovali, kostičku brali, na zadíčkách hladili a ten "mrzák" nepřestával ![]() ![]() ![]() A když už jsme u toho, není náhodou někdo z okolí mladoboleslavska? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Hezký den všem, tak my se taky podělíme... Bude nám 13 měsíců, na cvičák chodíme od 4 měsíců. Asi do 10. měsíce Amee poslouchala naprosto báječně (samozřejmě s chybami ale naprosto bájčně o proti tomu co přišlo po tom) sedni lehni vstaň, chůze u nohy, aporty, skoky atd. Věděla že jakmile se docvičí tak se pustí všichni psi a bude parádní lítačka. Zlom přišel s 10. měsícem, kdy se z nás stala neovladatelná střela, kterou zajímají hlavně zvířata (krávy, ptáci, psi a lov myší). Samozřejmě s nulovým přivoláním, tak nám nezbylo nic jiného než vytáhnout stopovací šňuru, koupit ohlávku proti tahání a doufat, že se ta palice umoudří. Cvičíme teď hlavně poslušnost a to v naprosté samotě. Na cvičáku je strašně nervózní...... nechce poslouchat knučí a chce se dostat k ostatním psům. Nechci ji cvičák zprotivit tak to nehrotím, trochu pocvičíme, poblbnem, nechám ji "kousnout" při obranách, občichat si ostatní psy a jedem domů. Máte někdo podobný průběh puberty?? Jak jste to řešili??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nevíte o nějaké psí škole nebo cvičáku v praze, kde jsou zvyklí na čsv. Nebylo by to na teď , ale ráda bych začala chodit až budou malé 3 měsíce. Děkuji předem za jakékoliv odpovědi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
my máme dobrou zkušenost s psí školkou Hafbo v Řeporyjích.Chodila jsem tam socializovat arwenku a bylo to super. štěnata si hrála,trošku se cvičilo,ale ne moc,šlo spíš o tu socializaci. začala jsem ve třech měsících.Sice už na cvičák nechodíme,ale myslím,že na čévéčka se tam tvářili normálně a neměli žádné "poznámky"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
Jo, Hafbo je dobrý: www.hafbezobav.cz pak klikni nahoře v nabídce na výchova a výcvik. Jsou tam dobrý lidi, maj spoustu kurzů pro štěnda, socializaci se věnujou hodně, ale pak mužeš pokračovat cvičením pro dospělé až k přípravám na zkoušky. Teď už je to i ZKO, takže už je budou moct i organizovat. A hlavně cvičej skoro furt a přes celý týden mužeš si vybrat kdy se ti to hodí.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
jeste mala reklama na hafbo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
dík za rady na obojí mrknu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rakša
|
![]()
Ahoj, my chodime taky kousek za Orech, do psi skoly Conica, kde je kazde pondeli skolka pro stenata:
http://www.skolapropsy.cz/skola.html |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|