|
Cluby & nařízení Informace o klubech pro ČSV v jiných zemích, nařízení týkající se ČSV a omezení britského Kennel Clubu... |
|
Thread Tools | Display Modes |
06-10-2004, 07:38 | #1 |
Moderator
|
Vše vypadá po sobotní schůzi české pobočky tak, že se členové KCHČSV "probudili". Ti, kteří "experiment Mutara" začali, vedli a obhajovali zcela propadli ve volbách do nového vedení české pobočky Klubu. Tím členové jasně vyjádřili, co si o "Mutarách", a nejen o nich, myslí.
Mluvil jsem na sobotní schůzi s několika lidmi, kteří se vyjádřili v tom smyslu, že "... volil bych paní/pana XY do výboru. Vždy jsem byl pro ní/něho, ale to, co udělali s těmi kříženci je prostě neomluvitelný podraz ...". Sobotní schůze české pobočky nebyla žádnou "revolucí" ani "převratem", jak si někteří myslí a jak se i vyjádřili. Vždyť co se vlastně stalo ? Ve vedení pobočky se všehovšudy objevilo pouze jedno jediné nové jméno. Další dva noví členové výboru již v minulém období úspěšně pracovali ve výcvikové komisi. Ale i tak se ze 7 členného výboru obměnili pouze 3 členové. Faktem ovšem je, že "příznivci Mutar" neprošli do výboru vůbec a v drtivé většině ani jako delegáti příští celorepublikové konference. Chvílemi až hysterické reakce některých "nezvolených a jejich příznivců" (výkřiky "... nehnu už pro Klub ani prstem ...", "... to je konec Klubu v Čechách ...", "... vystupuji z Klubu ...", podávání protestů na neplatnost voleb, já jsem byl dokonce těsně po konci schůze i fyzicky napaden) ukazují, o co některým lidem jde. Zjevně vůbec ne o československé vlčáky ale jen o nějaké své osobní ambice nebo něco podobného. Do konce tohoto týdne by už mělo být i jasné, kdo zasedne v nové chovatelské komisi za českou pobočku. A protože na klubových stránkách se nové složení výboru pobočky pro Čechy zatím neobjevilo, tady je : Zdeněk Beneš Magda Andrlová Jaroslav Hospodka Helena Hubáčková Michaela van Erne (ale víte, kdo to je - za svobodna Pokorná ) Václav Zeisek Kamil Horák Jak si nový výbor rozdělil funkce zatím nikde neoznámil. Doufejme jen, že se informace brzy objeví. |
06-10-2004, 08:45 | #2 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
Ano Pavle máš pravdu v podstatě ani jeden z příznivců Mutar volbami neprošel.Nebyl zvolen ani do celorepublikové konference(až na vyjímky).Ani já jsem neprošla - ale to celkem chápu,jsem neznámá tvář,ničím se nezviditenňuji snad jen tou přízní k Mutrám(jak je vidět je to pro většinu to nejdůležitější).Hystericky jsem nekřičela a nenadávala.
Volby dopadly,tak jak dopadly - po pravdě řečeno,když jsem viděla drtivou převahu wolfdogu,jinak ani dopadnout nemohly.Možná Mutary zůstanou jen "jednou z epizot".Čas vše ukáže a doufám,že ku prospěchu plemene. |
06-10-2004, 09:50 | #3 | |
Moderator
|
Quote:
"Převaha wolfdogu", jak píšeš, byla spíše převahou rozumně myslících lidí, kteří nechtěli déle jen přihlížet. Jistě sis všimla, že na schůzi se objevily i ryze účelové a osobní útoky. Např. návrh, že nemohu být uveden na kandidátce, protože jsem v "kárném řízení" byl zcela skandální a především v rozporu se všemi pravidly a zákony (pro ty, kteří na schůzi nebyli - padl návrh, že protože jsem "v kárném řízení" nemohu kandidovat na delegáta konference. Bránil jsem se, že proti udělení důtky jsem se odvolal v souladu se stanovami a že o ní bude rozhodovat až konference KCHČSV v roce 2005. Tedy důtka zatím nebyla právoplatně udělena. Navíc jsem se podivil, že sám výbor na kadidátku navrhl členku, která v minulosti důtku dostala také. Bylo mi řečeno, že v jejím případě je "vše již promlčeno" !!!). I "srdceryvný" projev Ing. Moniky Soukupové o tom, že já osobně "ničím vše, co Ing.Hartl vytvořil" byl velice trapným a nechutným bodem schůze. I to, jak si myslím, mnoho lidí velice ovlivnilo. A teď mi, Šediváku, upřímně řekni, co se tedy tak moc změnilo ? Ano, do výboru neprošla Ing.Soukupová. To se ukázalo jako zásadním problémem pro některé lidi. Ukázalo se totiž jasně, že pro některé je to právě ona se kterou stojí a padá činnost české pobočky. Ale to je přece už z principu zásadní narušení principů jakéhokoliv dobrovolného sdružení nebo klubu. Přece Klub nemůže a nesmí stát na jednom člověku. Jaký je Tvůj názor ? |
|
06-10-2004, 13:48 | #4 |
Moderator
|
Milý Dane,
jsem skutečně jedním ze správců tohoto serveru ale s tím, kdo tady může nebo nemůže prosazovat své názory to nemá nic společného. Tady totiž může napsat a prosazovat svůj názor každý z Vás. Kromě jednoho nebo dvou případů, kdy se na serveru objevily osobní útoky plné vulgárních výrazů, jsme nikdy žádný příspěvek neodstranili nebo neodmítli. Pokud přišel příspěvek, který je v rozporu s většinovým popř. našim názorem, jen jsme na to autora upozornili (např. článek o bonitaci v Jevišovicích) ale článek jsme bez dalšího zveřejnili. Jsme pro otevřenou informovanost a nikoliv pro cenzuru a zveřejňování jen některých názorů a informací. Osobně jsem i nabízel některým lidem, kteř proti mně a našemu serveru brojí, ať své názory zformulují do článku, který my bez problému zveřejníme. To, že píši na server své příspěvky a názory tedy nemá nic společného s mou prací na tomto serveru. Svůj názor zde může zveřejnit každý (a jistě v příspěvcích můžeš vidět, že to tak i funguje). Potom si ale své názory autor musí proti eventuální kritice i obhájit. Tak přece má fungovat otevřená a demokratická diskuze. |
06-10-2004, 14:08 | #5 |
http://www.arqeva.cz/
|
Schůze proběhla jak proběhla, a každý má nárok na svůj názor. To že ve výboru není pan Hartl ani jako čestný člen mě docela překvapilo. Přeci jenom je to hlavně "jeho" plemeno. Ale závěry neznám, nemohla jsem zůstat do konce a toto je můj názor. Jiřina
|
06-10-2004, 14:21 | #6 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
Pavle,svůj názor jsem v podstatě napsala.Někdy méně znamená více.Pokud bych měla reagovat na vše co jsi napsal a napsat co si opravdu myslím,zabere mi to spoustu času a rozpoutám tím nekonečnou diskuzi a to vážně nechci.
Protože čekám nový "vlčí"přírůstek do rodiny,mé myšlenky jsou úplně někde jinde. |
06-10-2004, 17:37 | #7 | ||
Moderator
|
Quote:
Quote:
|
||
06-10-2004, 21:03 | #8 |
Junior Member
|
Mimo „Mutary“ jelikož o ně opravdu nejde a konec koncům se na ně ani nikdo nezeptal na sobotní schůzi v Hostivicích!?? Což mne opravdu a upřímně udivuje. Ono asi všem úplně stačí co jim napovídáš ty. Myšlení totiž bolí.
Co si myslím o schůzi o Hostivicích nemá smysl rozebírat. Co jsem ale řekla, to platí a názor nehodlám měnit. Oblast rektálního alpinismu přenechám tobě, Pavle. Jsi v tom přeborník a to co si dovoluješ k osobě pana Hartla je fakt nechutné. Možná ti to členové, noví zvlášť, „baštěj.“ Pravda je však trochu někde jinde…. Člověk soudný a rovný má tak akorát chuť ti rozbít ….ale ani za to nestojíš….! |
06-10-2004, 21:46 | #9 | |||||
Moderator
|
Quote:
Quote:
Quote:
Nechtěl jsem o průběhu schůze nijak referovat ale tyhle Tvé výpady mne k tomu prostě nutí. Quote:
Quote:
Myslím ale, že tato debata již přesáhla téma tohoto fóra a tak navrhuji, pokud chceš neustále napadat mne nebo další členy KCHČSV nebo návštěvníky tohoto serveru, abys na to založila zvláštní téma. |
|||||
06-10-2004, 22:23 | #10 | |||
Junior Member
|
Quote:
Quote:
co se týče zvolených lidí, tak tam je nezanedbatelný vliv neodevzdaných hlasů, protože antihlasy nejsou a než volit někoho, koho neznám, je lepší nechat hlasy propadnout. což znamená, že stačí poměrně málo hlasů na to, aby se tam člověk dostal.. převaha tedy není nutná.. tipuju tak 3 - 5 míst, to však řeknou jen kompletní výsledky, budou-li.. co jsem zaslechl okolo (tedy neověřené drby :o), tak tě tam Pavle jeden co s tebou nesouhlasí napsal jen proto, aby sis sám podepsal "rozsudek smrti", definitivně se ztrapnil a přitom si nemohl stěžovat, žes u toho nebyl.. (ber to jako varování.. doufám, že to ten dotyčný nebude číst..!) další tě tam napsal natruc jen proto, že bylo tvé navržení zpochybněno pod záminkou kárného řízení, ač řády nic takového neříkají.. tolik špionáž z druhého konce místnosti.. :o) mimochodem, jako člověka poměrů neznalého, mě celkem překvapila ostrost reakce pana Hartla, který říkal totéž co Monika.. tedy že bys měl klub sám opustit.. odkazoval přitom na výtažky z netu, které má k dispozici.. no, schůze to byla moc zajímavá, ale občas by neškodilo víc rozumu a míň emocí na všech stranách.. jak ostatně na anglickém wolfdogu poznamenal fenris: "někdy spíš dosáhneš cíle potichu než křikem.." protože hluk přitahuje nepřátele a zatímco se budeme hádat uvnitř klubu, skuteční odpůrci plemene si mnou ruce a jásají, když po sobě hážeme špínu, která se jim moc dobře hodí do krámu.. můžeš takhle Pavle mnohem víc a dřiv přispět k zákazu či udržení zákazu plemene v některých zemích, než kříženci samotní, nehledě na to, že jejich budoucnost je přese všechno nejistá.. navíc tím vlastně křížence podporuješ, dodáváš jim důležitost a děláš jim reklamu.. že ty v nich máš taky prsty? :o) a ještě k saarloosům, opět z anglického fóra: vypadá to, že příslušnost jejich vlčích předků není až tak jistá.. ale to se podívejte sami.. Quote:
na křížence jsem se po schůzi zeptal pana Hartla sám, ovšem jen na podružné otázky, nic "mediálně" zaujímavého.. charlie |
|||
07-10-2004, 07:40 | #11 | ||||||||||
Moderator
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Zadruhé - kříženci byli předvedeni na svodech mladých a bonitacích, kde se účastnili i zahraniční majitelé a členové Klubů ČsV (Slovensko, Německo, Švýcarsko, Itálie, Polsko). Zatřetí - kříženci byli zcela normálně předváděni na výstavách a výsledky byly zveřejněny. Nemyslím si, že tím, že se snažím (a nejen já) proti křížencům bojovat, nějak podporuji jejich existenci. Myslím, že právě hlasování na schůzi ukázalo, že diskuze o křížencích už nese své ovoce a že členové Klubu se k tomu jasně vyjádřili. A o zákazu plemene je, myslím, zbytečné hovořit. Naopak, pokud se podaří, a já tomu věřím, celý ten "experiment" ukončit, bude to jen argument pro to, že chov je pod skutečnou kontrolou. Quote:
Quote:
Quote:
|
||||||||||
07-10-2004, 09:19 | #12 | ||||||||||
Junior Member
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
bk a dkk jsou jistě zajímavá, ale tak nějak se mi zdála jako obehraná témata.. ptal jsem se na smysl kříženců jako takový, tedy obecně ohledně dkk.. tedy co se zjistí při křížení dvou dkk neg. jedinců a zda není lepší z výzkumného hlediska zkřížit dkk neg. s dkk težkou.. pan Hartl odpověděl, že by to byly dva různé experimenty, vlk neg. x pes neg. -> upevnění, vlk neg. x pes pos. -> potlačení, a že výhledově proč ne, jen je to běh na dlouhou trať a nesmí se chtít všechno hned.. teď mě ovšem napadá (inspirace návrhem hromadné zatěžkávací zkoušky), jakou to bude mít statistickou výpovědní hodnotu vzhledem k (zatím) malému počtu sledovaných jedinců.. také řekl, že je lepší (logicky) použít k regeneraci ty z pokusu neg. x neg. než z pokusu neg. x pos. (v případě úspěchu samozřejmě), z toho ovšem nelze usuzovat na mutary, protože stejně jako v oficiálním prohlášení není jasné, zda budou k regeneraci použiti výslední jedinci, nebo pouze výsledky pokusu, což by znamenalo zopakovat pokusem ověřený postup, ale vyjít z jiných zakládajících jedinců.. Quote:
charlie |
||||||||||
07-10-2004, 09:58 | #13 | ||||||||
Moderator
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
||||||||
07-10-2004, 10:43 | #14 |
Junior Member
|
Prosím tě Pavle, jen k tvému klubu.
První informaci o IWC dostal pan Hartl od pana Šišky (předseda ČKS), který tvou žádost o uznání zamítl. Takže tvé vyjadřování, že já jsem se ho snažila udržet v milných představách o náplni IWC pokládám za směšnou, manipulativní a lehce doložitelnou. IWC je základní organizace, jako kterýkoliv cvičák se sídlem u tebe na dvoře. Pan Hartl není loutka a je v obraze mnohem víc, než tušíš. Na ČKS a na ČMKU dochází na různá jednání právě on, takže já mám mnohdy informace od něj a ne on od mne. Přestaň už konečně pletichařit a drbat jako nějaká „ženská….“ a začni se věnovat něčemu pořádnému. Vždy´t jde jen o vlčáky a s těma se do parlamentu nedostaneš:0) I když psaní interpelací a přednášení před spícími poslanci by ti fakt slušelo:0)) |
07-10-2004, 10:53 | #15 | |||||||
Junior Member
|
ale no tak, Pavle, zkus mě prosím číst pomaleji, nerad vyvracím co jsem neřekl.. (jo a do předchozí odpovědi jsem ještě semtam něco připsal..)
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
na taktovky a povely nehraju, přestaň prosím s takovými hloupostmi..!! jsem pro diskuzi, myslel jsem, že Ty taky, jen by to podle mne chtělo trochu dotáhnout k vyváženosti informací, já neumím diskutovat tam, kde nejsou protichůdné názory.. Quote:
Quote:
pak je to taky proto, že mě zajímá všechno, protože nedokážu odlišit nepodstatné hlouposti od zásadních otázek, což na schůzi vypadá hůř než tady.. (doufám ^_^) no a nakonec vědomí "služební" juvenility člověka taky zrovna nepovznáší.. dvakrát slyš a jednou plácni.. charlie |
|||||||
07-10-2004, 18:43 | #16 |
Junior Member
|
Dnes mi přišel domů dopis. Nebudu psát od koho, jelikož by se také hned stal snadným cílem pro Pavla a to opravdu nechci. Tento člověk se zúčastnil bonitace a pak následné schůze. Osobně se neznáme, viděla jsem ho cca podruhé v životě. Dopis, který mi napsal vlastní rukou otevírá několik témat týkající se chovu ČSV a pak také zmiňované schůze, jeho osobní pohled…, trochu odlišný, než Pavlův.
Cituji: „ Všiml jsem si při klubové schůzi několika skupin různě zapálených příznivců a členů Klubu chovatelů ČSV. Velmi mne překvapilo jednání několika z nich. Klub by měl mít vypracované postupy jak ochránit své zájmy, mechanismus zabránění členství nechtěných patologicky poškozených jedinců. I ve vlčím společenství musí mít pojistky proti extrémům. Inteligentní člověk bez zábran a bez zásad umí být velmi nebezpečný, skoro stejně jako snaživý blbec, ale to jistě víte. Vytvářející se společenství okolo těchto pseudovůdců, kteří vzbuzují obdiv drzou neomaleností a neúctou k tradičním hodnotám, je potřebné včas podchytit a jednotlivě oslovit. Dostanou tak šanci, ti, jenž nemají s podobnými psychopatickými osobnostmi zkušenosti, ale je v nich zdravé jádro. Vést skupinu 70 a více lidí k nějakému cíly jistě není jednoduché. Každý má však hovořit za svoji osobu, ne za druhé! Lidé nemající úctu ke stáří, k autoritám, nectící morální kodex vám zoškliví i tu nejkrásnější a nejušlechtilejší myšlenku a to by bylo přeci škoda. Potom by v klubu zbyli jen sobci a prospěcháři.“ |
07-10-2004, 19:21 | #17 | ||||||||
Moderator
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
PS : Píše se "k nějakému cíli" a nikoliv "k nějakému cíly" |
||||||||
07-10-2004, 19:40 | #18 | ||||
Moderator
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
||||
07-10-2004, 22:46 | #19 |
Junior Member
|
Někde v textu jsi napsal, Pavle:
"No tak zase mi ukápne slza. je zajímavé, že dopis píše právě Tobě. Ale to ponechme stranou." Možná je ti to fakt divné a těžko to neseš, ale jsem již docela slušnou řádku let poradce chovu a tak se na mne lidé s dotazy týkající se chovu, krytí, výcviku ČSV v poslední době však i s dotazy řešící mezilidské vztahy, obracejí. Myslíš, že by se měli obracet výhradně na tebe??? Poměrně obsáhlý dopis přišel opravdu na moji adresu, byl podepsán, psal ho zjevně inteligení, vnímavý člověk a pejskař tělem i duší. Dojemný opravdu byl a nějaká ta slza mi opravdu ukápla.....prostě jsem měkká :0) Jen demagog může tak srozumitelný text rozebrat, roztrhat a provést rozbor " co tím chtěl básník říci....." Tak ještě chvíli rozebírej, já jdu spát! |
08-10-2004, 07:10 | #20 | |||||||
Moderator
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
|||||||