![]() |
Quote:
|
hmm to moze Moderatora warto spytac co dalej, albo odczekac te 24h
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
1. chyba jest za daleko , więc odpada 2.to zdjęcie do wstawienia jako flagowe 3.a tutaj ma pseudo kolczatke , więc odpada http://dl.wolfdog.org/g/19/190580.jpg http://dl.wolfdog.org/g/19/190577.jpg http://dl.wolfdog.org/g/18/189140.jpg |
Dziekujemy za zmiane foty :)
|
Quote:
|
Quote:
ale nie ma zmian u Lilki, Diachela, Barchiela, Urciowe dzieci wciaz maja zle imiona i zdjecia miotu 'O' Gorthan wciaz nie zmienione |
Quote:
|
zgadza sie, nasze foto bez zmian :(
|
Quote:
S... to pies. Moze jak Biesiak bedzie starym dziadem albo go wykastruje, to sie cos zmieni - sama nie wiem :roll: Naprawde nie licze na to, ze moj pies wypieknieje wraz z kolejnym zdjeciem, jak sugerowala to Daiva - raczej zalezalo mi na tym, zeby dane byly w miare aktualne... |
Naciskajcie F5, mi się dopiero wtedy zmieniła fotka. Ale dalej nie ma nr rodowodów, Kalinka nie ma Championatów, nie ma telefonu :(
|
Jako ze na klawiaturze nie mam F5 badz nie wiem gdzie jest :lol: to klikam prawym przyciskiem myszki i naciskam odswiez, dziala chyba na tej samej zasadzie :)
A u Lilki dopiero teraz po odswiezeniu sie pojawilo nowe zdjecie, wczesniej bylo stare mimo odsniezania, moze admin teraz siedzi i wrzuca nowe dane |
Bardzo dziękuję za zmiany:) Zamieszczone jest wszystko, o co prosiłam:)
Adminie, kimkolwiek jesteś, DZIĘKUJĘ :Rose Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ja nie bede udawala ze mi nie zalezy, skoro juz zdalismy jakis egzamin czy przebadalam Ura to chce zeby to sie w bazie znalazlo, w koncu po to ona powinna byc, by informowac. |
Hmm, to moze i ja tu poproszę o zmianę zdjęcie Basztylianny np na to:
http://dl.wolfdog.org/g/18/186839.jpg albo na jakiekolwiek inne (może nowy moderator dysponuje czymś ciekawszym ;)). Każde będzie lepsze, niż to, ktore jest teraz :( Prosiłam już na @ i Kasia - hodowczyni też prosiła, ale bez skutku... Kopię dyplomu ml. championa wyślę do bazy jutro, więc też będę prosiła o dopisanie :) Z góry, serdecznie, dziękuję :-) |
troche info co do foto
http://www.wolfdog.org/forum/showpos...44&postcount=1 |
Quote:
|
ok wklejilam nie tak:
Nie dodajemy zdjec oczu, uszu i samej glowy, ktore czasem nam przesylacie.... Oczywiscie, jesli nie mamy innego to dodamy takze fotke glowy i bedzie w bazie ALE TYLKO DO CZASU gdy nie otrzymamy zdjecia calego psa... Chodzi o to, aby zdjecia w bazie przestawialo CALEGO psa... |
Daiva, to zwróć, prosze, uwagę jakie zdjecie ktoś wybrał dla Baszti. Każde będzie bardziej dokładne niż to, które jest teraz.
|
a ja konkretne nikogo w mysli nie mam- poprostu chyba warto samemu moderatoru dodac to info zeby potem nie zmieniac fotki poznej.
|
aha, ok. Myślałam, że to do mnie :)
|
Bies i Barchiel fotki zmienione. Jak reszta zmian, o których pisaliście? co jest jeszcze "do zrobienia" ??
|
Quote:
nie możliwe .20 minut temu było po staremu.:twisted: idę sprawdzić .....zaraz wracam.:roll: WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!:p:p:p "buźka" wilekie dzięki .":bussi":beerchug2 a jak czesto mozna zmieniać ? raz na rok? dzisiaj "strzeliłem" lepszą ;-) |
U nas nadal nie ma PKR, ani wyników DM. Fotka Lilki już zmieniona.
|
Ja niedawno wyslalam Adminowi wyniki serca i oczu, jak poradzi sobie z tutejszymi zaleglosciami to bym wtedy ladnie prosila o uzupelnienie.
A u Urciowych dzieci zero zmian w imionach :( |
Quote:
Naprawde tracilam nadzieje, a tu cyk - i jest! PS moze Lucindzie trzeba jakąś flaszeczkę postawić w ramach podziękowania? Tylko nic nie wiem o jej preferencjach :( |
Zdjęcie Baszti, niestety, nie zostało zmienione. Moze dlatego, że złe zaproponowałam... Poszukam lepszego i jeszcze raz poproszę o zmianę...
|
u Otiego dalej bez zmian, ale ja sobie chyba odpuszcze i poczekam do wiosny, wtedy zrobie mu nowe zdjecie bo tamto po malu też już jest nie aktualne.
|
U Diachela też niestety nic się nie zmieniło.
|
Quote:
?:rock_3. tak ma byc i będzie ? i mogłem poczekać kilka dni na zmianę ...;-) http://dl.wolfdog.org/g/19/th_190976.jpg ...... a tak z rok trzeba bedzie poczekać :p |
Diachel i Bashtee mają nowe fotki. U Diachela nie znalazłem propozycji w tym wątku więc pozwoliłem sobie się porządzić ;)
PKR u ABD widzę, że brakuje, imiona K Gorthan też bez zmian. Czego jeszcze nie ma, a co chcieliście zmienić? |
dziękujemy za fotkę
|
Skoro wiekszosc osob zadowolonych to ja sie przypomne z wynikami serducha i oczu :) do Admina zostaly wyslane ale jak trzeba to moge wrzucic skan :)
No i czekamy na zmiany imion u Urciowych dzieci :) |
Dziękuję! :)
|
A ja mam takie niepilne pytanko... chodzi o podpisy zdjęć w bazie :lol:
Jako, że bardzo lubię posegregowane chronologicznie zdjęcia, to od samego początku "prowadzenia" galerii Cresila w bazie, skrzętnie opisuję każde zdjęcie - datą i wiekiem Creska. Strasznie lubię, kiedy inne psy mają w bazie podpisy z wiekiem, bo to bardzo "pomaga" w oglądaniu, zależało mi więc, żeby nasza galeria była pod tym względem, khem... "nieskazitelna" :rock_3 ALE popełniłam pewien błąd - dawałam opisy tylko w rubryczce przeznaczonej na opis po polsku... sądząc, że to podział czysto informacyjny, mający ludziom z całego świata pomóc w określeniu w jakim języku szukać tłumaczenia itp. Tymczasem ostatnio postanowiłam sprawdzić, jak to wygląda na angielskiej wersji WD i niestety potwierdziły się moje obawy - nie ma podpisów :heul Są widoczne tylko w wersji polskiej :| Stąd moje pytanie - może ktoś się orientuje czy jest jakiś magiczny sposób na edytowanie wrzuconych do galerii zdjęć i ich opisów? A może by tak znieść te językowe podziały? ;) |
Dodalam po raz kolejny zmiany, zdjecia i wlascicieli do miotu K oraz zdjecia do miotu O - (jak na razie zmienil sie tylko Otigiruru - hurra nie jest juz suka). Czekam.
|
Quote:
|
Quote:
wszystkie zmiany ( nawet te mniej udane ) to i tak sukces :lol:;) |
Quote:
nie mam zielonego pojęcia, ale wyślę zapytanie do Admina Quote:
|
no i ja zadam pytanie :) jest jakis regulamin o dodanie miotow (ile czasu)? dziszaj juz miesiac jak wyslane ( az 2 raze) info o planowanym miocie i nic :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
dzieki |
Na wystawie w Częstochowie była tylko Braviel w klasie pośredniej, nie wiem kto do wyników dodał Beleszi. Edytowałam to już kilka dni temu, a zmiana w postaci wykasowania błędnego info się nie pojawiła, także piszę tutaj o usunięcie Beleszi z wystawy w Czewie, bo jej tam nie było. :)
|
poprosimy galerie naszych weekendow 20-21.04, 25-26.05, 1-5.05. Z gory dziekuje :)
|
Czy spodziewana jest jakas aktualizacja? Bo przy miocie Gorthan K wciaz zero zmian w imionach, no i mendzioch Urcio wciaz czeka na dopisanie badan :)
|
U nas można by dodać wyniki badań na dwarfa, wszystkie suczyska (tj. Cora, Chasa, Braviel oraz Beleszi) są N/N, Aresco N/DW. O zmiany fotek już się nawet nie dobijam, bo szkoda nerwów i czasu.
|
Quote:
wysłałem zapytanie, ale nie dostałem jeszcze odpowiedzi Quote:
z badaniami nic nie zdziałam, ale jak chcesz fotki zmienić to podeślij mi na PW info na jakie konkretnie i postaram się pomóc |
Nie wiem kto teraz administruje bazę danych i do kogo pisać bo chyba po jakieś aktualizacji zniknęła moja hodowla a nie przypominam sobie żebym ją zlikwidował.
|
My również prosimy o zmianę zdjęcia w bazie - ARICA Forest Hood na tą poniżej:
http://images42.fotosik.pl/914/1db922b04c9cd105.jpg Bardzo prosimy również o dodanie Arici do naszych 'Posiadanych psów' i co za tym idzie o wpisanie właścicieli: Agnieszka i Łukasz Pietruszka. Z góry bardzo dziękujemy :) |
Admin napisał:
zaktualizowana została baza danych. Wszystkie dane wysłane przez właścicieli lub hodowców zostały wprowadzone. Jeśli nie ma zmian, to trzeba dane przesłać do Admina jeszcze raz. Wszystkie aktualizacje "zdrowotne" wymagają skanu dokumentów, sam mail nie wystarcza. bez kopii oficjalnych prześwietleń pies nie będzie na liście repów. |
Quote:
|
Błyskota zaraz kończy rok i nie doczekała się zdjęcia głównego mimo, że w galerii ma ich kilkanaście. Więc chyba nie warto starać się o kompletność i aktualizowanie danych, skoro tylko jednej stronie zależy.
|
Moja hodowla nie pojawiła się ...pomimo wysłania danych, nie wiem co mam jeszcze przesłać. nawet jakbym chciała przesłać od nowa wszystkie dane szczeniaków jakie się urodziły w mojej hodowli byłoby to trudne po przeprowadzce. WD straciło w moich oczach już całkiem wiarygodność...
|
Sie troche naprosimy o wrzucenie info, w koncu w polowie tez nasze dzieci wiec mozemy ;) a zalezy nam by mialy one prawdziwe info
Dwojka z dzieciakow z miotu Gorthan K wciaz nie ma wpisanych numerow chipow, wszystkie numery zostaly przeslane w tej samej wiadomosci, prosilibysmy o uzupelnienie. Do tego Gorthan Kraken Kragdob ma zle wpisane imie, zamiast Kragdob jest Krakdob, niby jedna literka ale roznica jest. Włoskie chłopaki Argo, Altair i Akim maja zla date urodzenia, powinno byc 15.08 a nie 25.08. I jeszcze dzieciaki z S Lupusek. W tej sprawie wysylalam maila ale mimo pojawienia sie innych informacji to sie nie zmienilo. W bazie sa 4 dzieciaki ale tylko Secchi ma wpisane imie. Oprocz niego jest jeszcze chlopak Seth Lupusek i sunia Sajani Lupusek. Trzeci chlopiec niestety zmarl zanim dostal imie, powodem smierci byl wypadek. Maluchy urodzily sie 18 grudnia a nie dzien pozniej. Co do Ura, przeslalismy skan nowego badania oczu i przy okazji sie z nim przypominamy :) z gory dziekujemy za wprowadzone info :) |
No to tym razem ja... czy da się usunąć zdjęcie z bazy danych? Jeśli tak to kto posiada taką moc? ;)
Pytam, bo pewien zagraniczny użytkownik WD był na tyle miły, że wrzucił zdjęcie Hooxie (AWARIA Spiderwolf) do galerii Cresila... ;) Nie wiem czemu, bo to nawet nie jego zdjęcie, no ale cóż :lol: Jeśli baza ma być źródłem wiarygodnych informacji to dobrze byłoby móc coś robić z takimi pomyłkami. |
Jakiś czas temu wysłałam informacje (+ skan rodowodu), że zarówno Atman jak i Aroon (Barbelo) dostali prawa hodowlane.. I znikło "nie" w "prawa hodowlane" a pojawiło się " ???" . Nie za bardzo wiem jak mam to rozumieć ;P I co mam zrobić, żeby się jednak pojawiło "TAK" ? :rock_3
|
Quote:
Niestety, baza kuleje i - co najgorsze - bez odzewu pozostają informacje o chęci pomocy w przywróceniu jej do dawnej świetności. |
Kurcze no.. wysłałam skany rodowodu, skan potwierdzenia założenia hodowli w zkwp co jeszcze trzeba dodać, żeby było widać, że psy posiadają prawa hodowlane??
|
Spokojnie, w bazie nie ma tak ze wyslesz i jest :) trzeba sie naczekac. Zreszta baza to nie wyrocznia, to ze tam bedzie widnialo ze psy nie sa hodowlane to nic nie znaczy, jak psy wg zkwp maja prawa hodowlane to maja i wpis w bazie tego nie zmieni.
Ostatnio z bazy zniknelo kilka hodowli, ktore wciaz hoduja natomiast widnieja hodowle ktore nie maja suk hodowlanych albo wciaz nie wiedza czy beda hodowac czy nie, jak widac baza jest nieobliczalna. ;) :P |
Wielka szkoda, że ta baza tak podupadła ;/ Bo to ogrom wiedzy o psach :(
|
Hi, bardzo proszę o usunięcie Chantalki z tej wystawy http://wolfdog.org/pl/shows/id/4529 nas tam nigdy nie było:p
|
Quote:
|
Żart
Ej, kto sobie jaja robi, bo nie ja.......... http://www.wolfdog.org/pl/shows/id/5634
mnie tu nie było ani nie ja to dodałam:):):) Ja byłam w Ustroniu (tak tym w górach) |
Graba, właśnie Cię miałam uprzejmie poprosić na priv, żebyś dodawała wszystkie psy z katalogu, a nie tylko swoje, babo jedna :P ;) Wysłałam już kompletne wyniki do bazy, łącznie z BIS-ami. :)
Tak mi się nasunęło w ramach samopomocy chłopskiej: może dodając wyniki wpisujmy wszystkie psy z katalogu ( i tylko te), nawet bez ocen, jeśli jesteśmy na jakiejś wystawie. Potem jest dużo łatwiej uzupełniać dane następnym osobom, które mają resztę wyników. Ja tak nie raz po kimś uzupełniam, to się straszny bałagan robi, bo trochę jest ,trochę nie ma, są psy nadprogramowe których na wystawie nie było i jak się je wyrzuca, to znikają inne które były itd. Mam pytania sztuk dwa do kogoś mądrego, kto ma jakiekolwiek przełożenie na bazę od strony technicznej: 1) może dodać do listy ocen wystawowych NDO? Dyskwa, (szczególnie po ostatnich zmianach w regulaminie wystaw), a "nie do oceny" to jest ogromna różnica... 2) może dodać do listy tytułów BIS Honorary Class? My tego nie mamy ale inne kraje tak, np Słowacja :) Ja się tak teoretycznie mądrzę, bo nie wiem ile to z techniczno-informatycznego punktu widzenia zmian i roboty:). |
Quote:
P.S. Czyli ktoś może do mnie pisać na priv i dostawać wiadomość niby od Graby????? Dobre sobie, ja przez privy nigdy z nikim nie piszę... |
All times are GMT +2. The time now is 07:06. |