Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Sport i szkolenie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Adventure Racing 2010 ( IV Galicyjskie Wilczaków Spotkanie) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=14300)

Galicja 09-30-2010 06:21 PM

I zawody Wolfdog Adventure Recing za nami. Pierwsze, można powiedzieć pionierskie:)
Od czego zacząć ? Chyba od podziękowań za to że przyjechaliście, zaufaliście pomimo iż to było cos całkiem nowego i tak do końca nie wiadomo było do końca co tez to będzie. Więc dziękuje że ta grupka osób nam zaufała.
A teraz oficjalne podziękowania dla sponsorów (bez nich nie byłoby imprezy ) Sponsorzy dość…. Egzotyczni jak na taka imprezę :
Armatura, Alsal, Ag Mar Dent, Apostolski Meble, Colorex, Compass, Kruk- usługi pogrzebowe , Konwój, Mosur, Olimp, Ochrona Medyczna, Tobowscy i Tobacco Trading International

Nad opieką weterynaryjną czuwała Pani Grażyna Duda z lecznicy Hyrax
Serdecznie dziękujemy Pani Izabelli Siatkowskiej przedstawicielowi firmy Husse za ufundowanie nagród rzeczowych dla czworonogów.
Wszystkie psy powinny tez pomachać ogonem do Pana Andrzeja Bukowczana ;)
W zawodach brało udział 16 drużyn, przewodnik z psem, do pokonania mieli 15 zadań specjalnych ;)
Niewielu drużynom udało się dotrzeć do wszystkich punktów, i dla nich pokłon za wytrwałość.
Pierwsze trzy miejsca odstąpiły wilczaki swoim kolegom innych ras ;)
I-Kubica Artur, pies Dina Ambera czas 2:28
II-Janerka –Maroń Marzena
III-Maroń Artur
I teraz właściciele wilczaków J
Oczywiście byłoby łatwiej jakby wszyscy karty podpisali!!
IV-Magdalena i Witold Góralczyk
V-Grzegorz Stelmachowski
VI-Hojeńska Beata
VII-Kraska Alicja

Pełne wyniki już niebawem
Mnie pozostaje zaprosić na przyszły rok, bo z pewnością dojdzie do skutku II W.A.R. Najprawdopodobniej w tym samym terminie J

atah 09-30-2010 08:07 PM

Ojej! To 2 Aszczury na wilczakowym podium:)))

Muszę przyznac, ze zabawy ekstremalne są idealne dla naszych ekstremalnych psów. Psychika im się równoważy po takich przezyciach. Przynajmniej u Astri zauwazyłam taką jakby wiekszą sklonność do współpracy:))

Gratki dla cioci Aszczury i wuja Czambora:))

Lupusek 09-30-2010 08:31 PM

A właśnie - moja karta nie była podpisana, więc jak doszliście do tego, które zajęłam miejsce?? Powiedziano mi na mecie, że byłam pierwsza z wilczakiem :-)

No trudno - będę musiała przyjechać za rok, najpierw podpiszę kartę, i wtedy już na pewno nie będzie wątpliwości, kto był przed kim, a kto za kim :-)

To, czego ja jestem pewna, to fakt, że niektóre osoby z wilczakami wymienione na liście przede mną, wchodziły na metę za mną.

Poza tym szczegółem organizacja była wzorcowa, co zdecydowanie zachęca do kolejnego spotkania za rok. Gratuluję organizatorom - to było ogromne przedsięwzięcie.

Szkoda, ze nie udało się podliczyć czasów na miejscu, może za rok można by to usprawnić. To ważne dla każdego, kto włożył choć trochę wysiłku w zaliczenie biegu, a wiele punktów kontrolnych wymagało dużo wysiłku od uczestników, żeby je zaliczyć.

W każdym bądź razie zabawa była pierwsza klasa!!!

Witek 09-30-2010 08:33 PM

WOW, prawie podium :D Ale cała nasza trójka na nie zasługuje, w końcu różnił nas jedynie czas przejścia toru agility, a tego nie dało się zrobić razem :)
Ale największe gratulacje dla zwycięzców. Jakim sposobem zrobili to w dwie i pół godziny to ja nie wiem... Po prostu niesamowite!

Rybka 09-30-2010 08:35 PM

Zitat:

Zitat von Lotlorien (Beitrag 327262)
Było świetnie! Poznaliśmy wielu miłych właścicieli wilczaków oraz ich pupili.

W.A.R. było dla nas nie tylko spotkaniem posiadaczy wilczaków, ale jego wyjątkowość wynika z faktu, iż sami staliśmy sie właścicielami. Naszą sunią "beta" - bo alfą jestem ja ;) - stała sie Cymbarka Galicyjski Wilk :twisted: JEST FANTASTYCZNA!!!

Gratuluję w takim razie nowego członka rodziny. Mimo, że jestem z drugego końca Polski to w Lublinie spędziłam siedem najpiękniejszych lat życia i mam ogromny sentyment do tego miejsca...
Pewnie kiedyś się spotkamy bo planuję odwiedziny w Lublinie i to nie jedne :)

Gia 09-30-2010 09:46 PM

Gratulacje!!! Byliście boscy ;) Fotki są nieziemskie :)
I za rok napewno się spotkamy, bo właśnie wpisuję WAR do kalendarza i mam nadzieję, że Przemek ostatni raz bawił się w promotora na uczelni... ;)

Galicja 09-30-2010 09:57 PM

Zitat:

Zitat von alakra (Beitrag 328129)
A właśnie - moja karta nie była podpisana, więc jak doszliście do tego, które zajęłam miejsce?? Powiedziano mi na mecie, że byłam pierwsza z wilczakiem :-)

Na liście brakowało nam Magdy, Witka i Ciebie Alu :) Mamy czasy wszystkich osób,
Prawda jest taka że odtwarzaliśmy Wasze przyjście pamięciowo, wiem że Magda, Witek i Grzesiek przyszli razem, stąd doszłam do takiego a nie innego wniosku.
Przepraszam jeśli Cię uraziłam. Pierwsze co postanowiliśmy to zmiany w kartach na przyszły rok. Bo przy większej ilości osób nie bylibysmy w stanie cokolwiek zapamietać ;)
Wyniki podane do bazy WD będą w takim razie już zmienione i poprawione.

Witek 09-30-2010 09:59 PM

Witek przyznał się, że nie podpisał karty :| Ale fakt faktem bieg mamy zaliczony "przed" Grzesiem i Beatą, bo jako pierwsi podchodziliśmy do agility :)
Więc w takim przypadku, kolejność i tak się nie zgadza.

Galicja 09-30-2010 10:34 PM

Zitat:

Zitat von trunksia&witgor (Beitrag 328159)
Witek przyznał się, że nie podpisał karty :| Ale fakt faktem bieg mamy zaliczony "przed" Grzesiem i Beatą, bo jako pierwsi podchodziliśmy do agility :)
Więc w takim przypadku, kolejność i tak się nie zgadza.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaa!!
Za rok będzie lepiej :)
potraktujmy to jako rozruch ;)

atah 09-30-2010 10:51 PM

ojtam, wszystko było pod kontrolą:)
Ja tez nie podpisałam ale pani , ktora odbierała kartę wpisywala numer i czas, wiec w drodze szczegółowego śledztwa każdego można namierzyć:)))
Rozruch nie rozruch - organizacja była bardzo sprawna. Ja bym subiektywnie wnioskowała o dłuzszą tyrolke i wiecej wspinania:)

Z LASÓW LOTHLORIEN 09-30-2010 10:51 PM

Zitat:

Zitat von Rybka (Beitrag 328131)
Pewnie kiedyś się spotkamy bo planuję odwiedziny w Lublinie i to nie jedne :)

To wiesz, wystarczy, że napiszesz wcześniej na maila ;) My na 100% postaramy się być za rok na Galicyjskim (w jakiejkolwiek formie będzie zorganizowane) :D Naprawdę, świetny klimat i miła atmosfera! Pozdrawiam, Ola i Zira.

Witek 09-30-2010 11:03 PM

Zitat:

Zitat von atah (Beitrag 328185)
ojtam, wszystko było pod kontrolą:)
Ja tez nie podpisałam ale pani , ktora odbierała kartę wpisywala numer i czas, wiec w drodze szczegółowego śledztwa każdego można namierzyć:)))

Witek mówił, że chciał podpisać kartę gdy ją oddawał, ale Pani co wpisywała na listę powiedziała, że nie trzeba i że najważniejsze ma już wynotowane.
A mnie się podobało i to w końcu nie jest gra o złote majtki, jeśli o mnie chodzi to możemy być i na 15 miejscu, ważne, że doszliśmy na metę i zaliczyliśmy wszystkie punkty kontrolne :D

Narvana 09-30-2010 11:09 PM

Zitat:

Zitat von trunksia&witgor (Beitrag 328196)
ważne, że doszliśmy na metę i zaliczyliśmy wszystkie punkty kontrolne :D

I to nie jest wazne. Wazne, ze byliscie i mieliscie extra zabawe!
Mnie do tej pory szlag trafia, ze nas nie bylo :)

Rybka 10-01-2010 01:15 AM

Zitat:

Zitat von Narvana (Beitrag 328201)
I to nie jest wazne. Wazne, ze byliscie i mieliscie extra zabawe!
Mnie do tej pory szlag trafia, ze nas nie bylo :)

Tak jak nas... Tyle, że my nie pojechaliśmy z zupełnie innego powodu.
Ale może przez rok zrosną nam się kości porządnie i dostaniemy pozwolenie od lekarzy na start... Byłoby cudownie bo i ja i Łukasz jesteśmy "adrelinolubni" :)

Lupusek 10-01-2010 01:29 PM

Zitat:

Zitat von trunksia&witgor (Beitrag 328196)
Witek mówił, że chciał podpisać kartę gdy ją oddawał, ale Pani co wpisywała na listę powiedziała, że nie trzeba i że najważniejsze ma już wynotowane.
A mnie się podobało i to w końcu nie jest gra o złote majtki, jeśli o mnie chodzi to możemy być i na 15 miejscu, ważne, że doszliśmy na metę i zaliczyliśmy wszystkie punkty kontrolne :D

Ja biegłam (prawie) całą trasę, więc dla mnie czas i miejsce ma znaczenie :-) I takie podejście do zawodów też powinno się uszanować.

Co nie zmienia faktu, ze i tak najważniejsze było to, że świetnie się bawiłam.
Organizacja zawodów była na najwyższym poziomie i co niektórzy w Polsce mogliby się od Was uczyć. Także moje ogromne uznanie dla organizatorów!
W przyszłym roku to będzie dla mnie jeden z ważniejszych wyjazdów :-)

Galicja 10-01-2010 02:19 PM

Oto wszystkie czasy :
Kubica Artur godz. startu 10:22, g.mety 12:50 czas 2:28
Marzena Janerka-Maroń 10:36/14:29/3:53
Artur Maroń 10:22/14:33/4:11

Poulik Marek 10:22/14:50/4:28
Stelmachowski Grzegorz 10:36/16:15/5:39
Hojeńska Beata 10:22/16:21/5:59
Po limicie czasu
Luty Bożena10:36/18:15/7:39
Gałązka Anna 10:22/18:15/7:53
Gałązka Krzysztof 10:26/18:35/7:59

Pozostałe zespoły nie zaliczyły wszystkich zadań

I teraz nie podpisane karty

Obydwie osoby startowały o godz 10:36 jedna przybyła na metę o 15:59 z czasem 5:23 druga przybyła na metę o 16:13 z czasem 5:37

Przepraszam za zamieszanie, na przyszły rok poprawimy się :)

Ps. Wydaje mi się że Marek Poulik po zgłoszeniu na metę zorietował się że brakuje mu jeszcze punktu i wrócił na trasę, co nie zostało odnotowane, dlatego widnieje taki czas.

Witek 10-01-2010 08:46 PM

To w takim razie mamy 5.37 :) I po sprawie :)

Lupusek 10-01-2010 10:46 PM

I to by się zgadzało, bo rzeczywiście była 16.00 jak zerknęłam na zegarek.
Więc jak wygląda ostateczna kwalifikacja? Jednak zajęłam czwarte miejsce, tak?

Galicja 10-02-2010 12:31 AM

tak, czwarte w klasyfikacji generalnej
Gdybyśmy mieli klasyfikacje na wilczaki i te "nie wilczaki' byłabyś pierwsza :)

Dostałam jeszcze zdjęcia na płycie od Andrzeja Bukowczana, tam jest dużo Twoich zdjeć z mety , jutro wstawię je do galerii.

Lupusek 10-02-2010 11:21 AM

To miło, że jednak gdzieś się załapałam na zdjęcia :-) Przejrzałam w galerii wszystkie z tyrolki i niestety nigdzie się nie "dostrzegłam".
Wiem, ze na tyrolce ktoś z obsługi punktu zrobił mi zdjęcie telefonem - może dałoby się do niego dotrzeć. To byłaby miła pamiątka :-)
Bardzo się cieszę z czwartego miejsca, a za rok postaram się poprawić :-)

Galicja 10-02-2010 12:27 PM

Zitat:

Zitat von alakra (Beitrag 328532)
To miło, że jednak gdzieś się załapałam na zdjęcia :-) Przejrzałam w galerii wszystkie z tyrolki i niestety nigdzie się nie "dostrzegłam".
Wiem, ze na tyrolce ktoś z obsługi punktu zrobił mi zdjęcie telefonem - może dałoby się do niego dotrzeć. To byłaby miła pamiątka :-)
Bardzo się cieszę z czwartego miejsca, a za rok postaram się poprawić :-)

To dlatego że "nasz" fotograf dotarł na miejsce z opóźnieniem i na niego się jeszcze "nie załapałaś " :)
Ale zdjęcia są :)

Galicja 10-05-2010 08:36 PM

http://www.galicyjski.wilk.wolfdog.org/galeria/v/war/

Obiecane zdjecia, na razie w kolejności alfabetycznej :)

Lupusek 10-05-2010 10:37 PM

Dzięki Magdo! Świetna fotorelacja!

sssmok 10-06-2010 02:05 PM

Wrocilismy i zaraz padl nam net, wiec dopiero teraz napisze, ze bylo ZA****SCIE!!! :twisted:
Impreza swietnie pomyslana i zorganizowana - zarcie pycha, trasa swietna. Dla nas to byla super zabawa, bo glownie na to sie nastawialismy. Pomimo pojscia skrotem "przez gore" - ze 3h w plecy :lol: - jestem dumna z siebie, drugiej polowy i naszych czterolapnych kaskaderow, ze dalismy rade przejsc cala trase. Pokonalam lek wysokosci i pojechalam na tyrolce i nie tylko 8) A Bozena i Sajgon to cyborgi - wleza wszedzie i niczym sie nie przejmuja, moga dawac dobry przyklad :rock_3
Mamy tez swoje male sukcesy - Jabber wypadl podobno najlepiej na agility, a Strzyga byla najspokojniejszym psem na tyrolce - biorac pod uwage, ze wisiala 10 minut zanim zdecydowalam sie potknac i pojechac - jest boska :twisted: Wrocilismy tez z naszym malym bonusem...
Mam nadzieje, ze w przyszlym roku rowniez sie spotkamy i bedzie rownie fajnie.
A Ci, ktorzy nie byli - NIECH ZALUJA :twisted:

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 12:06 PM Uhr.

.
(c) Wolfdog.org