Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Hodowla (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   "C"ymbałki z Peronówki (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=2153)

Gaga 21-01-2005 18:13

łŁoranyyyyy! A ja myslalam ze wilczaki od Was sa dobrze wychowane :shock:
Znaczy nie szarpia, nie gryza, nie kradna, nie wydzieraja.....
A tu wyglada, ze male CYmbalki trzeba przechrzcic na male Czorty :mrgreen:

Oj biedni my, biedni..... na co mysmy sie zdecydowali :stupido
W tej sytaucji moze jednak rozwaze rozlozenie odpowiedzialnosci na czesc spoleczenstwa :mrgreen:

Ori 22-01-2005 01:27

A maja dopiero 3 tygodnie!
toz to bestie wyrosna 8)
no to Gaga dostanie za swoje :twisted: :P
dobrze jej dobrze jej... :wink:
jak nie chce sie dzielic to niech MA!!!

leśniczyna 22-01-2005 12:19

:harhar

leśniczyna 22-01-2005 18:05

własnie oglądam filmiki z nory wilków;) ale potwory po prostu szok!!:))))))))) Margo czym Wy jes tam karmicie?;)

Narvana 23-01-2005 16:56

Hmm
Na bank nie amerykanskimi kurczakami bo Margo mowila ze juz ze sprzedazy wyszly :D Wiec takie jak Bolo to juz nie beda :twisted:

z Peronówki 23-01-2005 17:25

Quote:

Originally Posted by leśniczyna
Margo czym Wy jes tam karmicie?;)

Male przechodza juz na normalne jedzenie: dostaja karme dla szczeniat z mlekiem dla psow i miesem kurczaka (ale nie amerykanskiego :wink: ).

z Peronówki 23-01-2005 17:28

Od soboty Ali spi juz u mnie - nic dziwnego, bo banda ma juz ostre kly i karminie ich do przyjemnych nie malezy... ;) Wczoraj zafundowalismy Mlodym przeprowadzke - zamiast przyjemnej "nory" maja teraz zagrode dla szczeniat i wybieg na pokoj. :P Wiec jeszcze chwile potrawa zanim zainstalujemy ponownie kamera.... :?

Narvana 23-01-2005 17:48

Quote:

Originally Posted by Margo
i miesem kurczaka (ale nie amerykanskiego :wink: ).

:cheesy:

Gaga 23-01-2005 20:28

Quote:

Od soboty Ali spi juz u mnie -

Zaraz,zaraz A kto sie opiekuje maluchami??? Toz to jawne zaniedbanie!! No nie, ja chyba tam musze do Was pojechac bo widzi mi sie, ze malenstwa potrzebuja pomocy..zdecydowanie....biedne , malutkie, porzucone, zziebniete i.glodne :shocked

Rona 23-01-2005 20:36

Quote:

Od soboty Ali spi juz u mnie - nic dziwnego, bo banda ma juz ostre kly i karminie ich do przyjemnych nie malezy... ;)

Nic dziwnego, nalezy jej się chyba wreszcie trochę odpoczynku i spokoju...
Jak długo zazwyczaj suka karmi szczeniaki? Czy sama je odstawia, czy też małe mają coraz mniejszą ochotę na jej mleko?

Quote:

Wczoraj zafundowalismy Mlodym przeprowadzke - zamiast przyjemnej "nory" maja teraz zagrode dla szczeniat i wybieg na pokoj. :P
I jak to znoszą? Nie czują się opuszczone? Małe nie wyglądają już jak borsuczki, tylko raczej jak niedźwiadki!
Najbardziej podoba mi sie fotka leżącego Balroga obok małej Callisto.... :)
Życzę wam dużo siły i energii na najbliższe tygodnie :cheesy:

Gaga 23-01-2005 20:53

Quote:

Originally Posted by Rona
Nic dziwnego, nalezy jej się chyba wreszcie trochę odpoczynku i spokoju...

Rona !! One sa glodne...rozumiesz?? z z i e b n i e t e, o p u s z c z o n e , s a m o t n e, g l o d n e e e e e e e e ......
Czy nikt oprcz mnie tego nie widzi?????? Nikt nie wspolczuje?? Nie martwi sie ??:ghost_2

Rona 23-01-2005 21:12

Quote:

Originally Posted by Gaga
Rona !! One sa glodne...rozumiesz?? z z i e b n i e t e, o p u s z c z o n e , s a m o t n e, g l o d n e e e e e e e e ......
Czy nikt oprcz mnie tego nie widzi?????? Nikt nie wspolczuje?? Nie martwi sie ??:ghost_2

Primo: myslę, że Margo jako doświadczona psia mama dobrze wie co robi i takich słodkich niedźwiadków by nie skrzywdziła.... Trochę więcej zaufania do własnych hodowców! :cheesy:
Secundo: ja tam Ali rozumiem, bo swego czasu zostawiłam 4- miesięczne niemowlę z tatusiem i ku zgrozie całej rodziny na całe 2 dni pojechałam do Zakpanego się wyspać :twisted: A mały nie dość, że przeżył to jeszcze przestał urządzać nam białe noce.... :D
Tertio: Nie martw się o cymbałki, one nie dadzą sie zagłodzić, widziałaś na filmach jak potrafią walczyć o swoje?

Gaga 23-01-2005 21:25

Alez zaufania to ja mam bezgarniczne! Naprawde ! Tylko sie martwie....potem maluch przyjedzie i nie wyrobie na miche :D
Bedzie sie tulil do Gigi zeby sie ogrzac, latal za wszystkimi w poszukiwaniu towarzystwa i w ogole....
Jednym slowem bedzie sobie odbijal za te noce poniewierki i samotnosci :mrgreen:

Rona 23-01-2005 22:44

Quote:

Bedzie sie tulil do Gigi zeby sie ogrzac, latal za wszystkimi w poszukiwaniu towarzystwa i w ogole....
Jednym slowem bedzie sobie odbijal za te noce poniewierki i samotnosci :mrgreen:

I tak będzie to robił :twisted: , a przynajmniej będziesz to mogła wytłumaczyć :wink: :mrgreen:
A podejrzewam, ze w nocy tulą się do siebie nawzajem, słodkie wilcze kuleczki.... :wolfie

Ori 23-01-2005 23:20

Gaga jedz z odsiecza!
Twoj maly synek na betonie, na deszczu, bez mamy...

Narvana 23-01-2005 23:24

Quote:

Originally Posted by Ori
Gaga jedz z odsiecza!
Twoj maly synek na betonie, na deszczu, bez mamy...

Pewnie! :twisted:

z Peronówki 24-01-2005 01:12

Quote:

A kto sie opiekuje maluchami???

Te bandziory spi zaraz kolo naszego lozka. A poniewaz regularnie robia sobie wariackie zabawy, to pewnie juz niedlugo zapakujemy sie z Alina do auta, mlode zostawimy Balrogowi i Przemkowi, a mu pojedziemy na pare dni do Zakopanego. Odepac.... :mrgreen:

Quote:

Jak długo zazwyczaj suka karmi szczeniaki? Czy sama je odstawia, czy też małe mają coraz mniejszą ochotę na jej mleko?

O ile sie nie myle to Jolly jeszcze karmila szczeniaki do ok. 4 tygodnia. Ale sama je odganiala i dostawaly mleko jedynie sporadycznie.
Generalnie mowi sie, ze suka rozpoczyna odstawianie w momencie, gdy male zaczynaja same jesc. I to ona zaczyna przestawianie, bo znasz wilczaki - sa takimi oportunistami, ze pilyby mleko do 4 roku zycia, byleby nie trzeba bylo pracowac na jedzenie... :twisted:

Quote:

I jak to znoszą? Nie czują się opuszczone?

A gdzie tam. :) Jesli tylko maja pelne brzuchy i sa czyste, to sa zadowolone. A poniewaz Ali sie ladnie o nie stara, a ekipa czyszczaca sklada sie z czterech psow to jest spokoj..... :)

Quote:

Najbardziej podoba mi sie fotka leżącego Balroga obok małej Callisto....

To fotka zadowolonej Callisto - bo z pelnym brzuchem. I zrezygnowanego Balroga, bo Male sie nie chca z nim bawic. Narazie... ;)

Quote:

Czy nikt oprcz mnie tego nie widzi?????? Nikt nie wspolczuje?? Nie martwi sie ??

Alez Gago. To nie sa male sliczne pieski. To BESTIE! Zobacz co jedno takie cos moze zrobic z moim pewnym siebie Alfa - Bolkiem. To pomysl sobie co 5 takich diablow moze zrobic z nieswiadomymi zagrozenia hodowcami....
http://www.zperonowki.com/pics/galle...3/DSCF0047.JPG

Quote:

Nie martw się o cymbałki, one nie dadzą sie zagłodzić, widziałaś na filmach jak potrafią walczyć o swoje?

Wlasnie! One sa gorsze niz stado pirani. Gorsze niz szarancza. Bela pochowala swoje suszone uszy w kablach do komputera, Juzio swoje kosci wrzucil Przemkowi do poscieli. A Bolo swoje skarby wynosi na dwor.... Poki nie jest za pozno.... :lol:

Quote:

Chodzi Ci o tego:
http://www.zperonowki.com/pics/galle...3/DSCF0029.JPG
tego:
http://www.zperonowki.com/pics/galle...3/DSCF0015.JPG
a moze tego:
http://www.zperonowki.com/pics/galle...3/DSCF0041.JPG
czy tez tego:
http://www.zperonowki.com/pics/galle...3/DSCF0005.JPG
Rzeczywiscie mysla wylacznie o ogrzaniu sie i o BLISKIM towarzystwie... ;)

Quote:

Originally Posted by Ori
Gaga jedz z odsiecza!

Dokladnie! :D

Narvana 24-01-2005 14:55

Quote:

No wymiekam! :shock:
Taki maly piekny szczeniaczek ( :twisted: ) juz dominuje nad Bolem! :mrgreen: :twisted:

Narvana 24-01-2005 14:59

Popatrzcie na to:
http://www.zperonowki.com/pics/galle...5-01-21-21.JPG
To sie nazywa luz! :Rose

Agnieszka 24-01-2005 20:17

Hej Margo ale przecież na tych wszytkich fotach to ten sam szczeniak! :twisted: :wink:

Zdjęcie z Barlogiem super :lol:

Narvana 24-01-2005 20:19

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Zdjęcie z Barlogiem super :lol:

Z Bolem :) 8)

Agnieszka 24-01-2005 20:34

Sorry z Bolem. Mieszają mi się imiona :oops: :oops: :oops:

Narvana 24-01-2005 20:37

Quote:

Sorry z Bolem. Mieszają mi się imiona :oops: :oops: :oops:

Oj nie ladnie
Jak mozesz! :x :twisted:

z Peronówki 24-01-2005 21:04

Quote:

Hej Margo ale przecież na tych wszytkich fotach to ten sam szczeniak! :twisted: :wink:

A gdzie tam! :D Gagi nie ma wiec moge pisac :twisted: : wybija sie Cheitan, bo dwie fotki sa jego... :wink: A dodatkowo Culsu i Cerber... Co nie znaczy, ze pozostale szczeniaki sa grzeczne. Po prostu jeszcze nie mamy dowodow w postaci zdjec... 8)

Narvana 24-01-2005 21:10

Quote:

wybija sie Cheitan, bo dwie fotki sa jego... :wink:

No prosze :twisted: Gaga chciala miec hardcore :mrgreen:

Narvana 24-01-2005 21:18

A oto....
http://www.zperonowki.com/pics/galle...3/DSCF0038.JPG
http://www.zperonowki.com/pics/galle...3/DSCF0037.JPG
.....haker :mrgreen:
Pierwsze zdjecie super pokazuje jak Bolo uczy Callisto hakerowania :D

Agnieszka 24-01-2005 21:27

Quote:

A gdzie tam! :D Gagi nie ma wiec moge pisac :twisted: : wybija sie Cheitan, bo dwie fotki sa jego... :wink: A dodatkowo Culsu i Cerber... Co nie znaczy, ze pozostale szczeniaki sa grzeczne. Po prostu jeszcze nie mamy dowodow w postaci zdjec... 8)

Hyhyh dowody zbrodni... 8) :mrgreen:

Agnieszka 24-01-2005 21:28

Ale jaką Bolek ma minę... Widać coś mu się nie podoba :twisted: Może szczeniak nie łapie, o co mu chodzi? :mrgreen:

Narvana 24-01-2005 21:38

A to drugie zdjecie :)
Callisto tam gdzies sie patrzy w takim skupieniu Tam na bank byl Bolek i go sluchala! :mrgreen:

z Peronówki 24-01-2005 21:44

Quote:

Może szczeniak nie łapie, o co mu chodzi?

To nie zlosc. To taki Bolkowy szatanski usmieszek, jak chce cos przeskrobac.... :evil:

Quote:

Originally Posted by Narvana
Tam na bank byl Bolek i go sluchala!

Alez sluchala, sluchala.... :twisted: I chwile potem nawet bylo wiadomo dlaczego Bolek mial na pysku ten usmieszek: namowil Callisto na nasikanie na dyskietke. Przemek musial latac ponownie po sieci, by do tak starego kompa znalezc dyskietke systemowa... ;)

Aga 24-01-2005 21:51

Margo, a jaki charakterek ma Camio, bo przyznam sie skrycie, że mnie oczarował podstępnie.

Narvana 24-01-2005 22:26

Quote:

namowil Callisto na nasikanie na dyskietke. Przemek musial latac ponownie po sieci, by do tak starego kompa znalezc dyskietke systemowa... ;)

Agnieszka 25-01-2005 02:07

Quote:

To nie zlosc. To taki Bolkowy szatanski usmieszek, jak chce cos przeskrobac.... :evil:

To w sumie pozytywnie :twisted: Możecie rozpoznać, kiedy czas, by uciekać... ;)

z Peronówki 25-01-2005 17:21

Quote:

Możecie rozpoznać, kiedy czas, by uciekać...

To fakt... ;) Ale serio: mialas racje, ze Bolo tak okazuje niezadowolenie. W przypadku szczeniakow chodzi o to, ze dotykaja jego lap! A tego nie cierpi... Sam podejdzie, polize, ale a zadnym wypadku inicjatywa nie moze wyjsc od szczeniaka. Wtedy Bolo sie marszczy i ... wieje... ;)

Quote:

a jaki charakterek ma Camio, bo przyznam sie skrycie, że mnie oczarował podstępnie.

Przypomina mi francuskiego muszkietera.... ;) Ale nie takiego "zniewiescialego" - ogolnie wygladam najblizej mu do Cheitana. Camio ma mocniejsze kontrasty na glowie - taka meska twarz z czarnym wasikiem i brodka (wiem, wiem, ja to mam wyobraznie)... ;) Ale glownie chodzi o charakter - to taki prawdziwy szarmancki gentleman. Widac to w jego ruchu, jak i zachowaniu w stosunku do nas. Owszem gryzie braci. Oczywiscie obrabia kanapy. Ale jak go zawolasz, to przychodzi z takim fajnym wyrazem i gracja. Ehhh...za duzo filmow kostiumowych.... ;)

z Peronówki 25-01-2005 17:22

Dzis mialam niezly ubaw, bo male lataja po pokoju i poluja na psy. Czasem uda sie im trafic na mame, ale czesciej zaliczaja wtope, czym doporowadzaja do zalamania nerwowego Jolke, Boltona i Balroga. Narazie ich jedynym ratunkiem sa kanapy, bo tam Male nie wskocza. Ale niedlugo... ;) Dzisiaj przesadzily tez u Belki. Ta tak sie zapedzila w obronie przed maluchami, ktore chcialy sie do niej dorwac w poszukiwaniu mleka, ze z rozpedu poodczepiala tez szczeniaki, ktore pily mleko u Ali. Oj, trzeba bylo widziec wyraz pyska Ali, gdy to zobaczyla....

Aga 25-01-2005 17:53

Quote:

to taki prawdziwy szarmancki gentleman
Wiedziałam, że to mój typ. Czy już wiadomo gdzie zamieszka? Mam nadzieję, że zostanie w ojczyźnie. A może jest jeszcze wolnym facetem?

Narvana 25-01-2005 19:22

Quote:

Oj, trzeba bylo widziec wyraz pyska Ali, gdy to zobaczyla....

Moze jednak nie... :twisted:

leśniczyna 25-01-2005 21:23

hm... zwierzaki już wielkie!!! takie młode, a.... hmmmm

Gaga 26-01-2005 12:15

Quote:

Ha! czlowiek wyjedzie na dwa dni a tu po powrocie takich rzeczy sie dowiaduje :twisted:
Cheitan sie moze wybija albo raczej bedzie wybijal ale na hardcore sie nie pisalam - nie ta lista zyczen :D
Margo! Wy specjalnie aranzujecie sytauacje, zeby wyszlo ze Cheitanek jest ten najbardziej lobuziakowaty..ale ja sie nie dam podpuscic ....
Iprosze sobie smichow-chichow nie urzadzac z powaznej sprawy :wink:

Ori 27-01-2005 00:08

No Gaga ja tam Ci nie polecam najwiekszego rozrabiaki!
i jeszcze pierwszy z miotu!
olaboga co to bedzie :wink:

Gaga 27-01-2005 19:34

Quote:

Originally Posted by Ori
olaboga co to bedzie :wink:

Jak to co bedzie? Bedzie sliczny, madry,grzeczny oraz rozbisurmaniony, terrorysta, oszust, lobuz - tak jak go Giga zdola nauczyc :mrgreen:

leśniczyna 28-01-2005 00:33

Giga?? ja myślę, że raczej jego szalona Pani :twisted: :mrgreen:

Gaga 28-01-2005 00:39

Quote:

Giga?? ja myślę, że raczej jego szalona Pani :twisted: :mrgreen:

Alez skad!! Ja zamierzam nauczyc gnojka samych najlepszych rzeczy ..ale mam w domu Bin Ladenke i nie ludze sie, ze nie nauczy ona szczeniaka tych wszystkich rzeczy, ktore jej przynosza korzysc a mnie przyprawiaja o zawal serca...wlasnie dzis suka wrabala moja truskawkowa szminke ( taka ochronna na zime)..bedzie teraz srala na czerwono z aromatem truskawkowym :twisted: mam tylko nadzieje ze nie o drugiej w nocy w trybie awaryjnym :evil:

Jak widzisz - wzor cnot :wink:

Huan 28-01-2005 00:54

Quote:

ale mam w domu Bin Ladenke

no to Cheitan vel Abu Musab al-Zarkawi doskonale sie z nia dogada :twisted:

Gaga 28-01-2005 00:57

Quote:

Originally Posted by Przemek
Quote:

ale mam w domu Bin Ladenke

no to Cheitan vel Abu Musab al-Zarkawi doskonale sie z nia dogada :twisted:

Czyli ja bede musiala robic za Condolise Raise ( cholera! jak sie ja pisze??) ?? A Roman za Busha ??
Oj bedzie sie dzialo :mrgreen:

Agnieszka 28-01-2005 01:04

Quote:

wlasnie dzis suka wrabala moja truskawkowa szminke ( taka ochronna na zime)..bedzie teraz srala na czerwono z aromatem truskawkowym :twisted: mam tylko nadzieje ze nie o drugiej w nocy w trybie awaryjnym :evil:

Widać też chciała się umalować, co Ty od niej chcesz, to kobieta :twisted: ;)

Narvana 28-01-2005 15:08

:Help_2 Terrorysci i politycy na forum! :help

leśniczyna 28-01-2005 15:21

:mrgreen:

Agnieszka 28-01-2005 18:46

Quote:

he? gdzie? :P

Narvana 28-01-2005 19:24

Quote:

Quote:

he? gdzie? :P

Jak to gdzie?????
Tu:
Quote:

mam w domu Bin Ladenke; no to Cheitan vel Abu Musab al-Zarkawi doskonale sie z nia dogada; Czyli ja bede musiala robic za Condolise Raise ?? A Roman za Busha ??
Oj bedzie sie dzialo
Jeszcze cos??? :twisted: :mrgreen:

Rona 28-01-2005 21:40

Cymbałki są kapitalne. Jak zobaczyłam to zdjęcie to przyszła mi na myśl rewia z Moulin Rouge :D
A który to z nich odstaje i 'krzywo macha nózką'?
http://www.zperonowki.com/pics/galle...5-01-21-12.JPG

Gaga 28-01-2005 21:44

Margo i Przemek pojechali po puchary championow na Slowacje (wystawa)...jak wroca pewnie powiedza :wink:
a mnie zachwycilo to zdjecie
powinni zrobic z tego logo hodowli i przemianowac na "Z Rzymskiej Peronowki" :mrgreen:http://www.zperonowki.com/pics/galle...5-01-25-01.JPG

Narvana 28-01-2005 21:45

Quote:

Margo i Przemek pojechali po puchary championow na Slowacje (wystawa)

I Ela z Amberkiem tez :D

Rona 28-01-2005 21:54

Quote:

powinni zrobic z tego logo hodowli i przemianowac na "Z Rzymskiej Peronowki" :mrgreen:

Pewnie Ci się trochę narażę :oops: , ale Callisto jest moją faworytką.... To nic osobistego, po prostu mam słabość do suczek :) A Callisto ma taką fajną słodko-kwaśną mordkę...

Wczoraj wchodzę, do pokoju i słyszę, że w TV mówią coś o wilczakach. Rzuciłam się oglądać, ale okazało się, że to dotyczyło nagrody dla aktora Pawła Wilczaka :mrgreen: Powinien chyba zostać honorowym członkiem Klubu CzW jesli tylko takowy powstanie? :D

Gaga 28-01-2005 22:02

Quote:

Pewnie Ci się trochę narażę :oops: , ale Callisto jest moją faworytką....

A czemu mialabys sie narazic?? Czyz nie pierwsza krzyczalas ze wszystkie wilczaki sa nasze i ze to dobro narodowe?? :D
Wiesz, ja cale zycie chce psa SAMCA a jakos tak los sie uparl ze zawsze mam suke;-) Nie powiem zebym nie doceniala- o nie! Ale w koncu bede miala psa. Nareszcie;-))
A Pawel Wilczak kiedys moze zostanie honorowym czlonkiem klubu CzW w Polsce..jak taki oczywiscie powstanie :)

leśniczyna 28-01-2005 22:05

jak się nazywa ten wielki, brązowy zwierzak, którego najlepiej widać? moze cerber...? uswiadomcie proszę!!:)))

Gaga 28-01-2005 22:11

Quote:

jak się nazywa ten wielki, brązowy zwierzak, którego najlepiej widać? moze cerber...? uswiadomcie proszę!!:)))

Jak dobrze czytalam wiadomosci o najbardziej zarlocznym szczeniaku to moze byc...Cheitan :mrgreen:

Rona 28-01-2005 22:18

Quote:

A czemu mialabys sie narazic??

No bo to oczywiste, że Cheitan jest naj.... , prawda? :D :D

Quote:

Czyz nie pierwsza krzyczalas ze wszystkie wilczaki sa nasze i ze to dobro narodowe?? :D
Nie pierwsza, tylko druga, i wcale nie uważam, że to dobro narodowe, tylko .... nasze, :cheesy: no nasze, czyli tych co je podziwiają i kochają za wdzięk, psi rozum, charakterek, itd. itp. :)

Quote:

Wiesz, ja cale zycie chce psa SAMCA a jakos tak los sie uparl ze zawsze mam suke;-)
Jeszcze godzinę temu może bym na ten temat podyskutowała, ale po tym jak Szara poplamiła mi cieczką tapicerkę na nowej kanapie :twisted: , to.... przez chwilę cię rozumiem. :wink:
A propos, czy ktoś może wie czy /kiedy u suk występuje klimakterium?

Gaga 28-01-2005 22:24

Quote:

No bo to oczywiste, że Cheitan jest naj.... , prawda? :D :D

Nie :D "nja" to on dopiero bedzie...na razie wszystkie sa cudniaste :wink: Poki nie przytule poty nie bede czula :oops:

Quote:

A propos, czy ktoś może wie czy /kiedy u suk występuje klimakterium?

Jakby Ci tu tak delikatnie, zeby bez szoku.....

Nie licz na to :twisted:

Gaga 30-01-2005 20:32

Margo!Przemek! Jak maluchy zniosly rozstanie z tak duza czescia stada?
Czy jak wrociliscie to sie ucieszyly?

Ori 30-01-2005 21:35

HA! A ja bylam widzialam sciskalam i calowalam :mrgreen: HA!
i mam swoje zdjecia :twisted:

Narvana 30-01-2005 21:36

Quote:

Originally Posted by Ori
HA! A ja bylam widzialam sciskalam i calowalam :mrgreen: HA!
i mam swoje zdjecia :twisted:

Jaaaaa... :puppy_dog_eyes
A dasz? :puppy_dog_eyes
Prosze :puppy_dog_eyes

Ori 30-01-2005 21:41

HA! sa tylko moje :wink:
ach te Cheitanek...

Gaga 30-01-2005 21:58

Quote:

Originally Posted by Ori
HA! sa tylko moje :wink:
ach te Cheitanek...

Elunia??? :shock:
proszeeee.na maila...... :Rose

Ori 30-01-2005 22:06

nie bede pisac bo jeszcze go nie wezmiesz :wink: :twisted:

leśniczyna 30-01-2005 22:51

pro-si-my!!!
pro-si-my!!!!
pro-si-my!!!

GAGA POMÓŻ!!! :wink:

Narvana 30-01-2005 22:58

Quote:

pro-si-my!!!
pro-si-my!!!!
pro-si-my!!!

GAGA POMÓŻ!!! :wink:

No wlasnie! :D

Ori 31-01-2005 10:45

ok, relacja i zdjecia beda wieczorem :cheesy:

z Peronówki 31-01-2005 13:26

Quote:

Margo!Przemek! Jak maluchy zniosly rozstanie z tak duza czescia stada?
Czy jak wrociliscie to sie ucieszyly?

Male? Wariowaly jak szalone. Pewnie sie im bardzo nudzilo przez te dwa dnia. 8) Ale najbardziej zadowolona byla Ali - okazalo sie, ze pierwszy dzien byl OK, ale potem nie chciala jesc i czekala tylko na nasz powrot... Wychodzi na to, ze Ali bedzie musiala byc stalym wyposazeniem naszego auta w przypadku wiekszych wyjazdow.... ;)

Narvana 31-01-2005 13:47

Quote:

Originally Posted by Ori
ok, relacja i zdjecia beda wieczorem :cheesy:

Czekamy... :cheesy:
Quote:

Wychodzi na to, ze Ali bedzie musiala byc stalym wyposazeniem naszego auta w przypadku wiekszych wyjazdow..
Bardzo sie z wami zzyla :D

Ori 01-02-2005 00:12

Obiecalam i jest, zdazylam przed polnoca :mrgreen:
http://www.jantarowa.wataha.wolfdog.org/CYM05.jpg

To mina Amberka na widok szczeniaczkow :lol:
wiecej wiecie gdzie szukac

A za chwile jeszcze foto-relacja z wyprawy na Slowacje :o

z Peronówki 01-02-2005 00:25

Quote:

Originally Posted by Ori
wiecej wiecie gdzie szukac

Oj, Ela - trzeba przyznac, ze masz reke do piora! Teraz spojrzalam na maluchy troche pod innym katem..... :mrgreen:

Rona 01-02-2005 09:34

Quote:

Originally Posted by Ori
http://www.jantarowa.wataha.wolfdog.org/CYM05.jpg

To mina Amberka na widok szczeniaczkow :lol:
:o

Co za cudne miny mają oboje. Nie wiadomo które bardziej oniesmielone.... :mrgreen: Świetne zdjęcie, Ori. Te z 'Watahy' też znakomite!!, zwłaszcza Amberek we mgle....

Narvana 01-02-2005 14:14

Ja nie moge :D
hehe
Zdjecia extra i opowiadanie tez :)
Masz talent ;)

Narvana 01-02-2005 14:24

Ale przy tym zdjecu wymiekam:
http://jantarowa.wataha.wolfdog.org/CYM09.jpg
No takie male sliczne kuleczki :twisted:
Hmm
Gaga
Wspanialego wyboru dokonalas! :mrgreen: (jesli chodzi o szczeniaka :))
Juz wiadomo ze to bedzie super reproduktor :mrgreen:
http://jantarowa.wataha.wolfdog.org/CYM25.jpg

Ori 01-02-2005 16:36

Gaga cos sie nie odzywa, pewnie lezy powalona nowym obliczem Cheitana :wink: :twisted:

Narvana 01-02-2005 16:43

Quote:

Originally Posted by Ori
Gaga cos sie nie odzywa, pewnie lezy powalona nowym obliczem Cheitana :wink: :twisted:

Pewnie tak! :cheesy:

Gaga 01-02-2005 16:45

To tez :wink: ale glownie zarobiona jestem....niedlugo wroce do domu to sie ponapawam...ale juz widzxialam zdjecia na Jantarowej i sa cudne;-)
Staralam sie odganac ktory jest ktory ale chyba mi srednio idzie :roll:

leśniczyna 01-02-2005 18:22

Ori po prostu jest specjalistą od marketingu - zawsze odsyął na swoją stronkę :twisted:

zdjecia piekne - nie wiedziałam, zę mają takie wielkie zęby :vampv

a Cheitanik będzie dominant - nie ma co..
:D

Narvana 01-02-2005 18:54

Quote:

:twisted:
Albo bedzie demonem sexu i juz :mrgreen:
I ZADNEJ suczki nie przepusci! :Rose
O qrna musze na moja uwazac! :nervous

Agnieszka 01-02-2005 19:34

TE PSIAKI SĄ CUDNE!!!! Jejku Margo ale Wam zazdorszczę teraz - nie tylko cała boska piątka, ale i te maleństwa... :love

Gaga 01-02-2005 19:56

Quote:

Quote:

Albo bedzie demonem sexu i juz
I ZADNEJ suczki nie przepusci!

Zaraz, zaraz dziewczyny! Czy Wy sie przypadkiem nie bawicie we wrozki nad kolyska krolweny ( znaczy tego nooooooo...krolewicza) ?
Ja sobie wypraszam....prosze sie zajac pozostala czworka...
Kolo Gospodyn Jasnowidzacych sie znalazlo...phi ..
:mrgreen:

Narvana 01-02-2005 21:18

Hehe! :mrgreen:
No nie Gaga
A jakiego mamy sie czepiac? tzn jakiemy szczeniakowi mamy wrozyc? :twisted:
Cheitan tylko taki jest! :mrgreen:
No ale chyba Ci dobrze wroze ze dobrym reprodukterem bedzie ;)

Ori 01-02-2005 21:32

Dzieki! ciesze sie ze Wam sie podoba!
ale z talentem to przesada, to tylko podpisy do zdjec...

Narvana 01-02-2005 21:35

Quote:

Originally Posted by Ori
Dzieki! ciesze sie ze Wam sie podoba!
ale z talentem to przesada, to tylko podpisy do zdjec...

Nie badz taka skromna :twisted: 8) :wink:
Dla Ciebie to tylko podpisy ale (przynajmniej dla mnie) one duzo znacza!
Bo piszesz to wszystko z sercem i z duza dawka humoru! :D

leśniczyna 01-02-2005 23:21

:thumbs

z Peronówki 02-02-2005 22:12

OK, dlugo nie pisalam i niestety nie nadrobie zaleglosci, bo niedlugo nastepny wyjazd, potem jeszcze jeden. A jak mamy wolne....to bawimy z banda.... ;)

Maluchy juz prawie nie spia. 4 z nich stoja juz uszka - jedynie Cerber postanowil zostac wyjatkowy i wyrozniac sie z masy... ;) Ali juz powoli przestaje je karmic (nareszcie) - ale mlode probuja nadal na dwa fronty i czyszcza miske zapijajac mlekiem. Ostatnio znalazly nowa zabawe - topienie sie w misce Bola: Bolo ma specjalna gleboka miske, a Maluchy nie widza, gdzie jest lustro wody i nie zawsze dobrze wymierza.... ;)
Cale stado czesto sie teraz bawi. Ale kazde ma wlasna metode: Belka przyciska szczeniaka lapa (aby nie uciekl) i powoli go obgryza. Ali jest delikatna. Balrog kladzie sie wsrod nich na ziemi. Jesli natomiast slychac: bum, bum, bum, lup, bum, bum, bum, lup to znaczy, ze w ganianego zaczal sie bawic Bolo..... ;) A jak slysze: "to ja jestem od elektroniki!" i "co mi tu hakujesz!" to do dorwaly sie do komputera Przemka.... ;)

Nie ma juz bezpiecznego miejsca: maluchy dostaja na kanapa i DOTYKAJA (!!!) lap Boltonka. Ucieczka do komputerowego nic nie daje, bo odgradzajaca deska stala sie dla nich zbyt niska.... Cale szczescie, ze wiekszosc energii traca mordujac sie wzajemnie...... ;)

Nie chca juz siedziec w pokoju - trzeba pilnowac, bo jak tylko uchyla sie drzwi, to ida w dluga na zwiedzanie domu. Potem trzeba je wyciagac z lazienki, z szafy i spod stolu.

I uparte sa jak diabli - ile Bolo sie nawygraza, ile naszczeka. A efektu zero... Wydaje im sie, ze to swietna zabawa, nawet jesli sie ktoremus czasem oberwie. Dziwne, ze tak dziala na nie jedynie Bolo - jak warczy ktoras ze suk, to daja sobie spokoj.... ;)

Dzis mialy kolejne odwiedziny: zobaczyly gosci i pobiegly do przedpokoju. Pierwsza mysl: ale zle je wychowalismy. Ale chwile potem wrocily niosac ze soba lapcie i buty. Te wieksze ciagnac za sznurowki. Goscie wyjechali jednak zadowoleni, z poobryzanymi spodniami i dwoma ranami szarpanymi.... ;)

W piatek, jak bedzie sucho robimy pierwszy wymarsz na dwor... ;)

Narvana 02-02-2005 22:22

Hahahaha
Dobre! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Macie wesolo :cheesy:
Ja tez tak chce! :mrgreen:
Qrna gdybym miala ojca pod reka to bym pojechala do Was Ech.. :cry:

Gaga 03-02-2005 00:01

Quote:

Dzis mialy kolejne odwiedziny: zobaczyly gosci i pobiegly do przedpokoju. Pierwsza mysl: ale zle je wychowalismy. Ale chwile potem wrocily niosac ze soba lapcie i buty. Te wieksze ciagnac za sznurowki.

No no..az usiadlam z wrazenia...ledwo maluchy stanely na wlasnych lapkach a juz potrafia gosciom buty przynosic....cos mi sie widzi, ze to beda super wyszkolone wilczaki... :mrgreen:
Margo, Wy je tego klikerem nauczyliscie?
Pozostaje tylko nauczyc Cymbalki dobrego wyczucia, co by tych butow nie przynosily za szybko i nie dawaly gosciom do zrozumienia, ze czas sie juz zegnac :cheesy: (mogliby sie poczuc urazeni)

Quote:

W piatek, jak bedzie sucho robimy pierwszy wymarsz na dwor... ;)

ZARAZ!!!! A moze spojrz za okno??Jest ZIMNO..., jak chcesz je wyprowadzac to moze jakies kubraczki im chociaz zalozysz?? Czy maja tak zmarznac, przeziebic sie, dostac zapalenia pluc?? :twisted:
Moze poczekja a wysle Ci kubraczek, butki i czapeczke dla Cheitanka?? Zaraz usiade i wydziergam cos na drutach .... :wink:

Rona 03-02-2005 00:04

Quote:

Marzenko, jesli to cię pocieszy: ja nie mam ojca pod ręką i też nie pojadę :cry:
Margo, Przemku, wytrzymajcie :banghead Jeszcze tylko miesiąc!!! Potem te słodkie ciężary przejmie Gaga et al :cheesy: I tak będziecie potem za nimi tęsknić! :mrgreen:

Co jest z tymi łapami Bola? Szara też nienawidzi grać 'w łapki' - od razu ucieka na swoje miejsce i chowa je pod siebie... Myślałam, że to cecha indywidualna ? :D

Rona 03-02-2005 00:09

Quote:

Moze poczekja a wysle Ci kubraczek, butki i czapeczke dla Cheitanka?? Zaraz usiade i wydziergam cos na drutach .... :wink:

Gaga, to jest WILCZAK :D . Chcesz z niego pudla zrobić, czy co? :twisted:

Gaga 03-02-2005 00:12

Quote:

Co jest z tymi łapami Bola? Szara też nienawidzi grać 'w łapki' - od razu ucieka na swoje miejsce i chowa je pod siebie... Myślałam, że to cecha indywidualna ? :D

A ja obserwuje to dosc czesto u psow....u Gigi jest to impuls do zaabwy-gryzienia, u innych znanych psow- strefa "nie dotykaj!!!".Moze nei wszystkie, ale niektore widac tak maja.....jakies wyjatkowo wrazliwe te psie lapki :wink:
http://foto.onet.pl/upload/26/58/_416350_n.jpg

Gaga 03-02-2005 00:16

Quote:

Gaga, to jest WILCZAK :D . Chcesz z niego pudla zrobić, czy co? :twisted:

Jesli sie da zrobic ondulacje....czemu nie? :twisted:
A powaznie to jest malenki klebuszek, bezbronny, narazony na mroz i wichure.....wyrzucany w najwieksza slote na dwor, na zgube i zmarnowanie..na zniszczenie podwalin w psychice.....i za co?? Za to ze osmielil sie dotknac lapek Alfy???
:bigcry2
biedne malenstwo.....

:cheesy: :cheesy: :cheesy:

Ori 03-02-2005 01:17

Kurcze Gaga niezle Ci odbilo :o :lol:
kobieto panuj troche nad soba!

Gaga 03-02-2005 09:45

Quote:

Originally Posted by Ori
Kurcze Gaga niezle Ci odbilo :o :lol:
kobieto panuj troche nad soba!

Nie moge....jestem cala roztrzesiona, moj psychiatra juz ucieka na moj widok ..normlanie Pani katastrofa !!!! :shock: :D

Agnieszka 03-02-2005 15:27

Hyhy Diabełki dają w kość :twisted:

Narvana 03-02-2005 15:50

Quote:

Quote:

Marzenko, jesli to cię pocieszy: ja nie mam ojca pod ręką i też nie pojadę :cry:

Tzn ja ogolnie to mam
Ale moj tata ma specyficzna prace i do domu nie przyjezdza czesto ;) (jest kierowca TIR-u i jezdzi po Europie :))

Rona 03-02-2005 15:56

Quote:

[Nie moge....jestem cala roztrzesiona, moj psychiatra juz ucieka na moj widok ..normlanie Pani katastrofa !!!! :shock: :D

Gagusiu, to się otrząśnij z tego roztrzęsienia. Cheitan Wolf będzie już za miesiąc potrzbował silnej alfy :nono :cheesy: Lepiej spróbuj sprostać jego oczekiwaniom, bo, nie daj Boże, sam zdecyduje się intronizować na alfę :P

Rona 03-02-2005 16:00

Quote:

Ale moj tata ma specyficzna prace i do domu nie przyjezdza czesto ;) (jest kierowca TIR-u i jezdzi po Europie :))

Sorry, nieuważnie przeczytałam. :oops: Myślałam, że tata ci nie pozwala pojechać, tzn. jest pod ręką i zabrania :cheesy:

leśniczyna 03-02-2005 16:07

Quote:

[ Chyba lepiej spróbuj sprostać jego oczekiwaniom, bo jeszcze, nie daj Boże, sam zdecyduje się intronizować na alfę :P

tak, jużwidzimy, jak to robi w stadku :bussi :twisted: :mrgreen:

All times are GMT +2. The time now is 22:30.