Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Chov (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=110)
-   -   Kříženci ze stanice Mutara v registru ČsV (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=820)

yzengrin 05-11-2009 10:50

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 251364)
PS : jako podklad pro žalobu za veřejnou pomluvu ovšem taky

..jo, to jsem si taky v duchu říkala..

alexa 05-11-2009 10:59

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 251361)
Mýlíte se, Audrey má českou bonitaci.

Podle toho odkazu na výsledky i Ave, jenže...

Viděl někdy někdo (kromě několika "vyvolených") jejich bonitační karty? Byl někdy někde zveřejněn jejich bonitační kód? Byl někdy někde oficiálně zveřejněn jejich výsledek DKK?

Jo jo, tyto předem řádně neoznámené bonitace na letních táborech... tábor v Jetřichovicích, kde tato bonitace měla proběhnout, navíc není táborem pořádaným KCHČSV, je to soukromá akce (to není nic proti Vám, paní Nekvasilová).

Letos na jaře jsme konečně dostali - po čtyřech letech!!! - od bývalé poradkyně chovu bonitační karty do roku 2004. Minimálně poslední roky (od r. 2000) však nejsou kompletní, spousta psů tam chybí. Bonitační karty Audrey a Ave Lupo Mutara chybí samozřejmě také. Abych byl konkrétní, z fen bonitovaných v roce 2004 byly klubu předány pouze 4 bonitační karty: Aset Voodoo Wolf z Peronowki, Bernie z Uher, Dixie Dakmat, Kira (Itálie). Toť vše. Bernie a Kira byly bonitovány na téže bonitaci v Jetřichovicích, proč tedy mezi předanými bonitačními kartami chybí karty Ave a Audrey Lupo Mutara (a Upstream Arimminum)?

Karel

RadeKKK 05-11-2009 11:24

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 251431)
Podle toho odkazu na výsledky i Ave, jenže...

Jo jo, tyto předem řádně neoznámené bonitace na letních táborech... tábor v Jetřichovicích, kde tato bonitace měla proběhnout, navíc není táborem pořádaným KCHČSV, je to soukromá akce (to není nic proti Vám, paní Nekvasilová).

Opět se mýlíte.( Nic proti Vám pane Skoupý). První tábor v Jetřichovicích BYL pořádán KCHČSV. Bonitace byla předem oznámena a členskou schůzí na jaře v Hostivicích schválena. A přijeli na ní i lidé , co na táboře nebyli. Další roky jsem to klubu opět nabízela a nebyl zájem, proto další tábory už byly jako "Moje soukromá" Dovolená se psy pořádaná jako výcvikový tábor pro ČSV a pod záštitou kyn. organizací se tam pořádaly zkoušky - řádně nahlášené a uveřejněné.

"Bernie a Kira byly bonitovány na téže bonitaci v Jetřichovicích, proč tedy mezi předanými bonitačními kartami chybí karty Ave a Audrey Lupo Mutara (a Upstream Arimminum)?"
to se neptáte mě doufám.

alexa 05-11-2009 11:43

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 251461)
Opět se mýlíte.( Nic proti Vám pane Skoupý). První tábor v Jetřichovicích BYL pořádán KCHČSV. Bonitace byla předem oznámena a členskou schůzí schválena. A přijeli na ní i lidé , co na táboře nebyli. Další roky jsem to klubu opět nabízela a nebyl zájem, proto další tábory už byly jako "Moje soukromá" Dovolená se psy pořádaná jako výcvikový tábor pro ČSV a pod záštitou kyn. organizací se tam pořádaly zkoušky - řádně nahlášené a uveřejněné.

Tak to pardon, omlouvám se za tuto mylnou informaci. Nemám tady u sebe staré Zpravodaje, neověřil jsem to, neměl jsem to psát. Moje chyba. Taky nikdo nezpochybňuje zkoušky - o těch nepadlo snad ani slovo, ba ani platnost oné bonitace. Jen konstatuji že některé bonitační karty nebyly předány. A je jich dost, nejen Audrey a Ave.

Quote:

"Bernie a Kira byly bonitovány na téže bonitaci v Jetřichovicích, proč tedy mezi předanými bonitačními kartami chybí karty Ave a Audrey Lupo Mutara (a Upstream Arimminum)?"
to se neptáte mě doufám.

Ne, neptám se na to Vás. Ta otázka jen vyplynula z Vašeho příspěvku a je směřována někomu jinému, i když nečekám že na ni odpoví...

Karel Skoupý

Undertaker 05-11-2009 11:49

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 251476)
Ne, neptám se na to Vás. Ta otázka jen vyplynula z Vašeho příspěvku a je směřována někomu jinému, i když nečekám že na ni odpoví...

Karel Skoupý

To nebyl dotaz na mě že? :lol: Na bulvárním serveru se o tom s tebou nikdo bavit nebude. Jasně položená otázka je ta na kterou se nejhůř odpovídá. A proč odpovídat na bulváru... Je to pořád to samý dokola.

Marianka.W 05-11-2009 11:50

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 251360)
Něco jste si přečetla, něco zaslechla a podle toho si děláte názor. Mimo mísu to rozhodně není. Zkuste si najít něco z té doby, včetně toho, že se mají Mutary zúčastnit spec. výstav.

Jo, přečetla. Vaši větu: "... kdo se víc podobá vlkům než kříženec vlka? ...

To je celé na co jsem původně reagovala.
:wolf

CDaniela 05-11-2009 11:57

Quote:

Originally Posted by Marianka.W (Bericht 251345)
Tak snad ví, že posuzuje křížence (za účelem pokračování nebo nepokračování pokusu). Nebo musí dát kříženci VD a teprve potom mu organizátoři řeknou, jak ho nachytali, že to vůbec není čistokrevné?

A pokud jde o normální výstavu, tak se tam ten kříženec vůbec neměl dostat, ne?

Leko, ona nevěděla že je to kříženec, píšu to už poněkolikáté, Anička opravdu myslela že je to čsv. Jestli jí to organizároři po výstavě řekli, nevím. Když dostala CAC koukali jsme všichni s otevřenou pusou a kdosi pronesl "To bude průšvih" ... a byl :lol:
Jak je to s normální výstavou nevím, ale nepředpokládám že by měli majitelé Mutar nějaké výstavní ambice :)

CDaniela 05-11-2009 12:00

Quote:

Tak tohle je to nejpodařenější, co jsem od Vás četla, nic ve zlým, ale jako vtip roku dost dobrý:lol:

Jako žalovat Pavla? :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

CDaniela 05-11-2009 12:03

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 251359)
Je zajímavé, jak na společných akcích se na sebe všichni usmíváte, tváříte se jako přátelé a hned druhý den už to tady "frčí". Pomluvy, napadání..je to nechutné a je to nejlepší způsob jak nejen nové majitele spolehlivě odradit od jakýchkoli aktivit ohledně ČSV.
Jani

My se na sebe s Pavlem neusmíváme. :nono:lol:

Pavel 05-11-2009 12:09

Quote:

Čím dál více nabývám dojmu, že v okamžiku, kdy někdo nesouhlasí s Vašimi názory, nebo má názor jiný..nedej bože se svého názoru zastává, automaticky jej hážete do jakési druhé skupiny.
Myslím, že byste si měl sakra dobře rozmyslet co chcete napsat, než to napíšete!!!

Nevím, jak jste na to přišla ? Drtivá většina mých kamarádů a zmámých z okruhu čévéčkářů má jiné názory na spoustu věcí, než já. O tom to vůbec není. Za tím, co jsem napsal, si stojím a mám k tomu i důvody, protože Daniela i já jsme v Klubu déle než Vy a tedy známe i některé souvislosti z minulosti, které Vám asi unikají.

Quote:

Je zajímavé, jak na společných akcích se na sebe všichni usmíváte, tváříte se jako přátelé a hned druhý den už to tady "frčí". Pomluvy, napadání..je to nechutné a je to nejlepší způsob jak nejen nové majitele spolehlivě odradit od jakýchkoli aktivit ohledně ČSV.

Kde jste se se mnou setkala, že víte na koho se usmívám a na koho ne ? Ano, mám hodně nepřátel především v partičce okolo bývalé poradkyně chovu, ale nikdy by mne nenapadlo se na ně usmívat (a oni se neusmívají na mne). A když to chcete vědět, tak s Danielou se normálně zdravíme, ale nikdy jsme spolu na pivě neseděli ani jsme necítili potřebu (tedy alespoň já) si spolu přátelsky popovídat. Bohužel jsem takový, že dávám lidem otevřeně najevo svě pocity a otevřeně říkám, co si myslím. Za ničími zády jsem nikdy nic nedělal. Když se podíváte do minulosti, byl jsem to jen já, kdo písemně protestoval proti některým nestandartním postupům v Klubu a proti Mutarám. Ostatní si to jen povídali pokoutně ale veřejně s tím vylézt nechtěli.

Quote:

Víte co je nejzajímavější ? Že žalobami proti mně se vždy ohánějí ti, kteří mají nejvíce másla na hlavě. Žalobou mi vyhrožoval Dr.Kolomazník, když jsem zveřejnil poměry, za jakých chová čévéčka, žalobou vyhrožoval pan Valášek, když už nebylo zbytí a nevěděl, jak jinak zvrátit rozhodnutí členské základny, že nechce Ing. Soukupovou ve výboru a ani tzv. "Pražskou pobočku KCHČSV" a trestní oznámení podala Ing. Soukupová, což bylo jen plácnutím do vody (trestní oznámení podala, to nic nestojí, žaloba by už stála soudní poplatky). Takže prosím, s žalobou se vůči mně neohánějte.

A ještě závěrem - Mutary jsou od počátku obrovským podvodem, který provázejí neli podvodné, tak nestandartní postupy. Už jejich zápis byl v rozporu s tehdy platným zápisním řádem, jejich zápis neschválila chovatelská komise (navíc ta v tomto případě nemá co schvalovat, protože "schválení klubu", znamená schválení minimálně výborem), na výstavách byla posuzována normálně ve třídách s ČsV, přestože je to v rozporu s výstavním řádem, minimálně jednu Mutaru posuzoval rozhodčí, který byl do celého "pokusu" zainteresován, o jejich zbonitování ani o výsledcích DKK nebyl dosud Klub informován (jsou zapsáni v pomocném registru, který je součástí plemenné knihy ČsV a ta je majetkem KCHČSV) atd. atd. Tady není a nebyla diskuze o tom, zda Mutary jsou krásné nebo ne, zda mají znaky ČsV nebo ne, zda a jak jsou socializované. Tady je základní to, že byly zapsány do plemenné knihy ČsV bez vědomí KCHČSV a tedy jejich zápis není legální. Pokud vykradu byt a následně po nějakém čase věci vrátím, stle jsem zlodějem. A stejné je to u Mutar. Kdo je obhajuje, obhajuje prostě nelegální křížence a jejich podvodné uchovnění.

Marianka.W 05-11-2009 12:16

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 251490)
Leko, ona nevěděla že je to kříženec, píšu to už poněkolikáté, Anička opravdu myslela že je to čsv. Jestli jí to organizároři po výstavě řekli, nevím.

To je právě to, co mě na tom zaráží. Přece pokud bylo účelem posoudit ji kvůli pokusu, tak to měla vědět a nebyl důvod se s tím tajit. Nebo se pletu?

To je přesně to, proč má spousta lidí (včetně mě) pocit podvodu. Protože kdybychom všichni věděli (ne se domnívali na základě nějakých diskuzí), že to byl kříženec, proč tam byl a jak to dopadlo, neměli bychom o čem spekulovat.

CDaniela 05-11-2009 12:23

Quote:

Originally Posted by Marianka.W (Bericht 251508)
To je právě to, co mě na tom zaráží. Přece pokud bylo účelem posoudit ji kvůli pokusu, tak to měla vědět a nebyl důvod se s tím tajit. Nebo se pletu?

Lenko, kdyby to věděla bylo by to taky špatně :lol:

CDaniela 05-11-2009 12:24

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 251500)
Za tím, co jsem napsal, si stojím a mám k tomu i důvody, protože Daniela i já jsme v Klubu déle než Vy a tedy známe i některé souvislosti z minulosti, které Vám asi unikají.

Jako že jsem nebo jsem byla majitelkou nějaké Mutary? Pavle přestaň, vždyť to už ani není směšné ....

Undertaker 05-11-2009 12:28

Tak Mutary byly jenom tři, tak když je dá Pavel do spoluvlastnictví, už je vlastní šest lidí :lol:

CDaniela 05-11-2009 12:32

...ale nikdy jsme spolu na pivě neseděli ani jsme necítili potřebu (tedy alespoň já) si spolu přátelsky popovídat

Já pivo nepiju.Náhodou jednou jsem si přisedla na konferenci k vašemu stolu, protože jinde nebylo místo. :lol: Ale přátelsky jsme se nebavili, protože nejsme přátelé.

Pavel 05-11-2009 12:57

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 251512)
Jako že jsem nebo jsem byla majitelkou nějaké Mutary? Pavle přestaň, vždyť to už ani není směšné ....

Danielo, nekonstruuj, já jsem nic takového tentokrát neměl na mysli.

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 251515)
Já pivo nepiju.Náhodou jednou jsem si přisedla na konferenci k vašemu stolu, protože jinde nebylo místo. :lol: Ale přátelsky jsme se nebavili, protože nejsme přátelé.

To skutečně nejsme, yzengrin by měla občas na nějakou čévéčkářskou klubovou akci dojet a poznala by realitu a až poté psát :D

RadeKKK 05-11-2009 12:57

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 251500)

Ano, mám hodně nepřátel především v partičce okolo bývalé poradkyně chovu, ale nikdy by mne nenapadlo se na ně usmívat (a oni se neusmívají na mne).
Můj nepřítel rozhodně nejste, i na nepřátelích mi totiž záleží. Mě na Vás nezáleží, ale zdravíme se bez úsměvu. To máte pravdu, k úsměvu nemáme důvod.

Víte co je nejzajímavější ? Že žalobami proti mně se vždy ohánějí ti, kteří mají nejvíce másla na hlavě. .....
Takže prosím, s žalobou se vůči mně neohánějte.

¨
Já rozhodně nemám máslo na hlavě. A neoháním se vůči Vám žalobou. Pomluvil jste Danielu. jak to bude řešit nebo neřešit je její věc. Až takhle pomluvíte veřejně mě, pak Vás budu žalovat. ( i bez másla)

alexa 05-11-2009 14:23

Já bych se v souvislosti s pomluvami - když už jste je tady nakousli - rád zeptal, kdo konkrétně třeba o mně veřejně šíří, že jsem údajně řekl, že si jistá majitelka koupila pro jistou fenu nulový RTG (nota bene u jednoho ze dvou veterinářů - posuzovatelů, kterého doporučuju každému, kdo se mě ptá kam má snímek k vyhodnocení poslat), kdo tluče do hlavy některým lidem takové bludy, že nemá cenu s jejich psy chodit na bonitaci, protože jsou z jisté chovatelské stanice a současná poradkyně chovu je tudíž stejně neuchovní atd. To jen tak něco málo z doby nepříliš dávné. V případě zájmu můžu uvést další příklady, ale upozorňuji že to by bylo na delší psaní...

Nezastávám se Pavla, ale toto vyhrožování žalobami je úsměvné zase pro mě. Tady i jinde už proběhly slova mnohem těžšího kalibru...

Karel

RadeKKK 05-11-2009 14:32

Quote:

Nezastávám se Pavla, ale toto vyhrožování žalobami je úsměvné zase pro mě. Tady i jinde už proběhly slova mnohem těžšího kalibru...

Karel
Opakuji znovu, že nikomu nevyhrožuji, zkuste si přečíst úplně původní přispěvek. jen říkám jak bych to řešila, kdyby se to týkalo mě.

yzengrin 05-11-2009 14:50

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 251515)
...ale nikdy jsme spolu na pivě neseděli ani jsme necítili potřebu (tedy alespoň já) si spolu přátelsky popovídat

...jo, tohle je mi jasné, ale není mi jasné, když teda Pavel mluví tak otevřeně a říká, co si opravdu myslí, tak proč se Tě na to nezeptá přímo? Bez "ochrany" internetu..ono na netu se strašně snadno píše..ale v reálu už si člověk tolik netroufne...o to se mi jedná.
Ano, nejsem v klubu a nemám čévéčko nijak dlouho, je víc než pravděpodobné, že spoustu informací nemám, ale Pavlův příspěvek, na který jsem reagovala, mi přijde dost sprostý. Bez ohledu na to, jestli se jedná o problém Mutar, nebo hejna kachen co sedí na rybníku..
...a že se s někým bavím, ještě automaticky neznamená, že to musí být přátelský rozhovor;-)

yzengrin 05-11-2009 14:54

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 251530)

To skutečně nejsme, yzengrin by měla občas na nějakou čévéčkářskou klubovou akci dojet a poznala by realitu a až poté psát :D

..není to tak dávno, co jsem na jedné akci byla. Dost mě znechutila...Nebojte se, jinak bych to nepsala;-)

Undertaker 05-11-2009 15:04

No jestli myslíš Hořovice, tak se nedivim tomu, žes byla slušně řečeno znechucená... nebyla jsi sama :)

Pavel 05-11-2009 15:33

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 251581)
...jo, tohle je mi jasné, ale není mi jasné, když teda Pavel mluví tak otevřeně a říká, co si opravdu myslí, tak proč se Tě na to nezeptá přímo? Bez "ochrany" internetu..ono na netu se strašně snadno píše..ale v reálu už si člověk tolik netroufne...o to se mi jedná

Nemám problém si to vyříkat osobně a také problémy nahlas a veřejně říkám. Tady na netu to má jednu obrovskou výhodu - co je psáno, to je dáno. A už nikdy nemůžeš popřít to, co jsi napsala, což u soukromého rozhovoru samozřejmě můžeš kdykoliv.

CDaniela 05-11-2009 18:03

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 251530)

To je zřejmě místo omluvy za tvé vykonstruované lži o mě ... bez komentáře.
Odcházím z Pavlače.

Pavel 05-11-2009 19:05

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 251623)
To je zřejmě místo omluvy za tvé vykonstruované lži o mě ... bez komentáře.
Odcházím z Pavlače.

Nevím, Mutary byly tak utajené, že dodes se přesně neví, kdo je čí majitel. Pokud je to skutečně tak, žes jen předváděla, tak OK. Ale bohužel ses do toho zapojila a tedy asi už nedokážeš nic, protože dodnes jsou některé Mutary napsány na někoho jiného, než u koho skutečně jsou. Prostě kolem tohoto podvodu si každý ušpinil ruce a pokud je v tom nevinně, tak bohužel tím, že vše je dodnes zahaleno mlčením, mlžením a podvody se těžko špína smývá nebo popírá.

CDaniela 05-11-2009 19:20

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 251633)
a tedy asi už nedokážeš nic

Pravdu jsem tu napsala jen proto, žes mě křivě osočil, jinak vůbec nemám potřebu někomu něco dokazovat. Snažím se odchovávat, jak to nejlíp umím, československé vlčáky a tak to i zůstane.

CDaniela 05-11-2009 21:59

Pavle, dotazují se mě lidi emailem, kde je pravda.
Přehnals to, DLUŽÍŠ MI OMLUVU!

Pavel 05-11-2009 22:10

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 251676)
Pavle, dotazují se mě lidi emailem, kde je pravda.
Přehnals to, DLUŽÍŠ MI OMLUVU!

Danielo, ani já nevím, kde je pravda. Jak jsem napsal, bohužel ses veřejně k Mutarám přihlásila a veřejně se s nimi předváděla. Navíc na každé čévéčkářské akci jsi vždy, alespoň část akce stranou v hloučku těch, kteří se o Mutary zasloužili a kteří je obhajují. S chovatelkou Mutar jsi také, pokud se tedy nemýlím, na jednom pracovišti (ČZU) takže se nediv, že je to mnoho náhod najednou. Soukromou poštu si vyřizuj sama, nevím, co s ní mám společného ?

CDaniela 05-11-2009 22:34

Nechápu tvůj styl myšlení. Vymyslel jsi si (a ty to dobře víš) že vlastním Mutaru, opravdu mě tím můžeš poškodit, čekám omluvu.

Monika 06-11-2009 00:01

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 251679)
Danielo, ani já nevím, kde je pravda. Jak jsem napsal, bohužel ses veřejně k Mutarám přihlásila a veřejně se s nimi předváděla. Navíc na každé čévéčkářské akci jsi vždy, alespoň část akce stranou v hloučku těch, kteří se o Mutary zasloužili a kteří je obhajují. S chovatelkou Mutar jsi také, pokud se tedy nemýlím, na jednom pracovišti (ČZU) takže se nediv, že je to mnoho náhod najednou. Soukromou poštu si vyřizuj sama, nevím, co s ní mám společného ?

Myslíš v hloučku s panem Hartlem? :shock:
Pro oživení tvé poškozené a nemocné paměti ti připomínám, že pan Hartl je především tvůrce plemene ČSV. A to, že nechápeš systém registrů, proč FCI zápisy psů bez p.p. umožňuje a omíláš pořád do kola slovo " Mutara " je tvá nová obsese a tvůj vlastní problém.
Normálního člověka a chovatele, který umí počítat do 5, nemůžou registry vůbec vyvést z míry a nijak ohrozit, pokud je vůbec slovo " ohrozit " to správné.... Jen lidská blbost, tak s tou si nikdo poradit neumí a ta ohrožuje kde koho...:roll:

Je naprosto zbytečné se dožadovat omluvy či nápravy, Danielo, opravdu se ti divím, že s demagogem vůbec vstupuješ do diskuse.

Undertaker 06-11-2009 00:33

Pavle když se nad tím zamyslíš, tak možná přijdeš na to, že jsi hodně přestřelil. Mutary jsou kapitola sama o sobě a přidávat polopravdy nebo lži vyjde nastejno jako veškeré skutečnosti zatajovat. Ze statutu Moderátora bych si ze hodně rozmyslel, jestli někoho takhle pošpiním. Jestli máš důkaz, že je Daniela majitelkou nebo spolumajitelkou některé z Mutar, pak beru všechno zpět a budu rád, když ho zde předložíš. V opačném případě dělej. jak uznáš za vhodné.
Jestli šlo jen o to předvedení, tak letos v Jevišovicích na speciálce taky pí. Ing. Soukupová předváděla Verona z Molu Es a přišla k tomu prakticky jak slepá k houslím. Kdybych měl psa přhlášeného na výstavu a zdravotní stav mi nedovolil ho předvést, byl bych rád za kohokoliv, kdo by ho předvedl s jiným úmyslem než toho psa poškodit.

Beztak u tohoto tématu už se mi nějaký čas zdá adekvátní heslo p. Schwarzenberka "Když se řeší kraviny, spím":rock_3

CDaniela 06-11-2009 09:22

Pavle, jestli se mi veřejně neomluvíš a nenapíšeš že sis tuhle lež vykonsruoval opravdu přemýšlím o žalobě. Nadělal jsi mi mnoho problémů.

alexa 06-11-2009 09:58

Quote:

Opět se mýlíte.( Nic proti Vám pane Skoupý). První tábor v Jetřichovicích BYL pořádán KCHČSV. Bonitace byla předem oznámena a členskou schůzí na jaře v Hostivicích schválena.

Takže ještě se vrátím ke včerejšku - doma jsem se díval do Zpravodajů. LVT Jetřichovice byl skutečně pod záštitou KCHČSV, bonitace na táboře byla ze Zpravodaji oznámena (Z 2/2004). Tedy se ještě jednou omlouvám za mylnou informaci, kterou jsem uvedl.

Ve výsledcích z této bonitace jsou ve Zpravodaji Z 3/2004 uvedeny feny Bernie z Uher, Kira (It), a Upstream Arimminum. O Ave Lupo Mutara a Audrey Lupo Mutara tam ale není ani zmínka.

Karel Skoupý

Pavel 06-11-2009 10:21

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 251682)
Nechápu tvůj styl myšlení. Vymyslel jsi si (a ty to dobře víš) že vlastním Mutaru, opravdu mě tím můžeš poškodit, čekám omluvu.

Já jsem si to nevymyslel. Já jsem Tě s Mutarou viděl (na výstavě) a navíc jsem to, že jsi (nebo byla) majitelkou, slyšel i z jiných úst takže to není můj výmysl.

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 251741)
Pavle, jestli se mi veřejně neomluvíš a nenapíšeš že sis tuhle lež vykonsruoval opravdu přemýšlím o žalobě. Nadělal jsi mi mnoho problémů.

Jak jsem napsal, žalobou mi, prosím, nevyhrožuj. Vždy na takové výhružky odpovídám stejně - pokud myslíš, že jsem Tě poškodil, zažaluj mne, ale jen tím vyhrožovat je směšné.
Jinak se doporučuji se poradit třeba s Monikou (s ohledem na její příspěvek). Jak tě může poškozovat to, že Tě někdo považuje za majitelku feny legálně zapsané do registru ? Jak Tě může poškozovat to, že Tě někdo považuje za účastnici pokusu, který údajně schválil KCHČSV ? Ale dělej jak myslíš.

Quote:

Originally Posted by Monika (Bericht 251708)
Myslíš v hloučku s panem Hartlem? :shock:

Á opět tu máme staré zaklínadlo a ochranný štít před všemi. Ne moniko, pan Hartl se na rozdíl od Tvé partičky baví také s ostatními. Myslím že všichni znají ten na bonitacích a výstavách občas pokřikující hlouček.

Quote:

A to, že nechápeš systém registrů, proč FCI zápisy psů bez p.p. umožňuje a omíláš pořád do kola slovo " Mutara " je tvá nová obsese a tvůj vlastní problém.

Tak ještě jednou. Mutary byly definovány jako pokus s přenosem DKK. S ČsV nemají nic společného, protože se jedná o křížení vlka a křížence s nedoloženým původem. K takovým zápisům sloužil v době, kdy byli zapisováni zvláštní registr "Z". Pomocný registr "P" sloužil a slouží výhradně pro zápis jedinců, kteří jsou určeni k přikřížení do populace toho určitého plemene, u jehož plemenné knihy je pomocný registr veden (proto se jmenuje "pomocný"). Jenže ono to je trochu jinak. Jak se může každý přesvědčit, tak otec štěňat je v přihlášce vrhu označen jako "ČsV bez PP" jednoznačně proto, aby tato štěňata mohla být zapsána do registru "P" a aby se tedy nejednalo o jakýsi pokus, ale od počátku jednoznačně o snahu jejich potomky dostat do populace ČsV.

Quote:

Normálního člověka a chovatele, který umí počítat do 5, nemůžou registry vůbec vyvést z míry a nijak ohrozit, pokud je vůbec slovo " ohrozit " to správné.... Jen lidská blbost, tak s tou si nikdo poradit neumí a ta ohrožuje kde koho...:roll:

No to je vidět v Itálii, kde se potomci Mutar už nekontrolovaně množí dále.

CDaniela 06-11-2009 10:51

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 251758)
Já jsem si to nevymyslel. Já jsem Tě s Mutarou viděl (na výstavě) a navíc jsem to, že jsi (nebo byla) majitelkou, slyšel i z jiných úst takže to není můj výmysl.

Vystavovat cizí psy je naprosto běžné.
Snažíš se přehodit svou vinu na někoho jiného, anonymního.

Pavel 06-11-2009 10:53

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 251770)
Vystavovat cizí psy je naprosto běžné.
Snažíš se přehodit svou vinu na někoho jiného, anonymního.

O nic se nesnažím. Jestli Tě Mutara tak poškozuje, zařiď se podle toho.

CDaniela 06-11-2009 11:00

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 251771)
O nic se nesnažím. Jestli Tě Mutara tak poškozuje, zařiď se podle toho.

Nemá co zařizovat, Mutara mě nepoškozuje, nemá jak, ty mě poškozuješ.

CDaniela 06-11-2009 11:15

Quote:

Originally Posted by pavel (Bericht 251758)
já jsem tě s mutarou viděl (na výstavě) a navíc

Jednou před 6ti lety a teď to vytahuješ! Načasoval sis to skvěle...
Odchovat exteriérově kvalitní zvířata a Světového vítěze se nevyplácí, lidská zloba a závist je nekonečná.

Pavel 06-11-2009 11:24

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 251773)
Nemá co zařizovat, Mutara mě nepoškozuje, nemá jak, ty mě poškozuješ.

Nějak nechápu, čím tě poškozuju ? OK, když Tě poškozuju tím, že jsem napsal, že jsi majitelkou legálně zapsaného zvířete které se Ti tak líbí, že jsi ho předváděla, tak konej a zažaluj mne.

saschia 06-11-2009 11:29

Pavel, tiez si myslim, ze tvrdit, ze Daniela bola majitelkou alebo spolumajitelkou Mutary, len na zaklade jedneho predvedenia a klebiet na zaklade JPP (jedna pani povedala) je trochu silna kava aj na investigativneho novinara. To by niekto mohol povedat se som bola spoluucastnik unosu sampionky a niekolkonasobnej BOB Cayi len zato ze jej moj kamos robil vodica na SVP.

yzengrin 06-11-2009 11:32

...tohle opravdu nemá obdoby!

Stela 06-11-2009 12:10

No tak to je teda síla...
O Mutarách nevím nic, jen to co se dá dočíst. Ale můj názor je, že TEĎ už s tím nikdo asi nic moc nenadělá. Pavle opravdu nevím proč jste to teď vytáhl ? Jak to chcete zastavit to přece nejde? To chcete všechny Mutary a jejich potomky zastřelit aby tu prostě nebyly? Mutara nemutara, jednou je to něčí zvíře a je to tak. Ano asi to správné nebylo dostat je do chovu ČSV, ale teď už je trochu pozdě.
To hlavní proč píšu a co mě docela rozčílilo ( i když tu na mě kňourý 9 nádherných štěňátek) je to jak jste slovně napadl p. Danielu. Neznám ji nějak osobně, párkrát jsem se viděli na nějakých akcích a párkrát jsme spolu mluvily o psech. Ale je na ní vidět s jakou láskou chová VLČÁKY a jak dobře. A to, že nějakou přítelkyni poprosím, aby mi předvedla psa tak je hned spolumajitelka ?? Kdyby Daniela předvedla čévéčko, tak se nad tím ani nepozastavíte, ale pokud předvedla tohoto křížence, tak z toho děláte humbuk a kdo ví co. Pokud si tedy myslím správně Daniela měla kolegini a kamarádku, které si křížence pořídila až potom, z tvé mluvy mě to přišlo jako kdyby se s ní začala kamarádit jen kvůli tomuto zvířeti. Když si tvůj přítel pořídí křížence, leč to nebude správné přestanete se s ním bavit?? Nevím, ale p. Danielu jste opravdu poškodil tím, že tu tvrdíte, něco co není pravda (nebo to co nemáte doložené). A není to jen tak něco. I já si myslím, že byste to měl uvést na pravou míru a OMLUVIT SE. Myslím, si, že zrovna Daniela, není ta která by se na tom aktivně podílela a myslet si to jen proto, že se baví s některými lidmi, to je snad každého věc. Z tvého psaní mi opravdu příjde, nejem na tomto fóru,ale i v dalších, že mile rád napadáte lidi (kohokoliv, p.Ing.Soukupovou pravidelně) a snažíte se tu dokazovat něco co jedna babka povídala. Nás nezajímá co bylo mezi vámi a ostatními osobního tak to sem prosím netahejte. Až příjdete s takovou "peckou", kterou budete mít podloženou ráda tomu uvěřím.

alexa 06-11-2009 12:12

Jen k Daniele a dotazům na ni (viz. její příspěvek, že se jí na to lidi ptají), napíšu svůj názor na její chovatelskou stanici + pár holých faktů:

Nemám žádné pochybnosti o odchovech chovatelské stanice Srdcerváč, ani o plemenné příslušnosti všech psů, které Daniela vlastní a o plemenné příslušnosti štěňat v chovatelské stanici Srdcerváč odchovaných, stejně tak i o správnosti údajů o rodičích uvedených v jejich PP. Daniela vždy konzultovala výběr psa pro svoje feny s chovatelskou komisí, dosud nikdy u ní nebyl řešen žádný prohřešek vůči Zápisnímu a chovatelskému řádu KCHČSV, ani nebyly zjištěny žádné nedostatky při odchovu štěňat. Tolik snad jen moje vyjádření, které se čistě věcně vztahuje k Daniele jako chovatelce ČSV.

Karel Skoupý

P.S.: Danielo, k zisku Světového vítěze (když už jsi to zmínila) Ti gratuluji, mám radost (a myslím že všichni normální čévéčkáři z Čech a Moravy taky), že je Světový vítěz 2009 z České republiky.

Stela 06-11-2009 12:18

Quote:

P.S.: Danielo, k zisku Světového vítěze (když už jsi to zmínila) Ti gratuluji, mám radost (a myslím že všichni normální čévéčkáři z Čech a Moravy taky), že je Světový vítěz 2009 z České republiky.
Ano přesně tak je to obrovský úspěch a my jsme moc rádi na dálku jsme Amore Miovy fandil...

Absolut 06-11-2009 12:21

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 251779)
Nějak nechápu, čím tě poškozuju ? OK, když Tě poškozuju tím, že jsem napsal, že jsi majitelkou legálně zapsaného zvířete které se Ti tak líbí, že jsi ho předváděla, tak konej

To si děláte srandu?????? Nechápete? Je to děsně jednoduché, rozšířil jste pomluvu.

A co jako, že ho Daniela předváděla? Co to jako dokazuje? Vy jste ji na základě "slyšel jsem to ještě od někoho jiného" veřejně z něčeho obvinil a teď jí napíšete, aby konala? Proč by vůbec měla něco dokazovat? Dokazuje se vina, a než se tak stane, platí presumpce neviny. Takže buď konejte vy a dokazujte (čemuž naprosto nevěřím, že se vám podaří), nebo se jí tady veřejně omluvte, že jste napsal něco, pro co nemáte jasné a konkrétní důkazy a co jste si na základně zcela nesmyslných a nelogických domněnek vycucal z prstu.

Já vůbec nemůžu uvěřit tomu, co tady čtu.

saschia 06-11-2009 12:21

Quote:

Originally Posted by Stela (Bericht 251811)
O Mutarách nevím nic, jen to co se dá dočíst. Ale můj názor je, že TEĎ už s tím nikdo asi nic moc nenadělá. Pavle opravdu nevím proč jste to teď vytáhl ? Jak to chcete zastavit to přece nejde? To chcete všechny Mutary a jejich potomky zastřelit aby tu prostě nebyly? Mutara nemutara, jednou je to něčí zvíře a je to tak. Ano asi to správné nebylo dostat je do chovu ČSV, ale teď už je trochu pozdě.

S tymto suhlasit nemozem. Naopak, treba na ne furt upozornovat. Ludia proste musia vediet ze existuju chovne stanice u ktorych sa na predkov uvedenych v rodokmeni neda spolahnut. Ze Mutary existuju treba vediet, ze boli zneuzite v pripade vrhu S Passo del Lupo treba tiez vediet a treba o tom hovorit.

Strielat ich netreba, ale zabranit ich zacleneniu do normalneho cistokrvneho chovu CSV je absolutne potrebne.

Pavel 06-11-2009 12:32

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 251816)
Nemám žádné pochybnosti o odchovech chovatelské stanice Srdcerváč, ani o plemenné příslušnosti všech psů, které Daniela vlastní a o plemenné příslušnosti štěňat v chovatelské stanici Srdcerváč odchovaných, stejně tak i o správnosti údajů o rodičích uvedených v jejich PP. Daniela vždy konzultovala výběr psa pro svoje feny s chovatelskou komisí, dosud nikdy u ní nebyl řešen žádný prohřešek vůči Zápisnímu a chovatelskému řádu KCHČSV, ani nebyly zjištěny žádné nedostatky při odchovu štěňat. Tolik snad jen moje vyjádření, které se čistě věcně vztahuje k Daniele jako chovatelce ČSV.

Nikdy jsem nezpochybňoval Danielu jako chovatelku. V tomto se naprosto shoduji s Tvým názorem.

Pavel 06-11-2009 12:35

Quote:

Originally Posted by Absolut (Bericht 251825)
To si děláte srandu?????? Nechápete? Je to děsně jednoduché, rozšířil jste pomluvu.

A můžete mi říci, čím jsem ji poškodil ? Když napíšu, že jste majitelkou knírače, tak mne dáte k soudu za pomluvu ? Proboha lidi, vzpamatujte se. Daniela se tady sama vyjádřila, jak jsou Mutary fajn, jak ji hrozně zajímají, jak ta jedna má typické znaky atd. Tak co ji může poškozovat ?

Absolut 06-11-2009 12:39

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 251840)
A můžete mi říci, čím jsem ji poškodil ? Když napíšu, že jste majitelkou knírače, tak mne dáte k soudu za pomluvu ? Proboha lidi, vzpamatujte se. Daniela se tady sama vyjádřila, jak jsou Mutary fajn, jak ji hrozně zajímají, jak ta jedna má typické znaky atd. Tak co ji může poškozovat ?

Napsala jsem to jasně. Pomluvou. Daniela tu zmiňuje, že jí lidi píšou na základě této pomluvy maily. To vám nestačí?

CDaniela 06-11-2009 12:41

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 251836)
Nikdy jsem nezpochybňoval Danielu jako chovatelku. V tomto se naprosto shoduji s Tvým názorem.

Právě jsi mě nepřímo zpochybnil. Chci o tebe důkaz ohledně mého údajného vlastnictví Mutary. A následně veřejnou omluvu tady, na nejbližší klubové akci (doufám že dorazíš) a ve zpravodaji. Budu o to žádat i výbor Klubu. Já mám svědomí čisté.

CDaniela 06-11-2009 12:43

Ostatním děkuju za podporu.
Miovi gratulece vyřídím :)

alexa 06-11-2009 12:47

Quote:

Originally Posted by saschia (Bericht 251827)
S tymto suhlasit nemozem. Naopak, treba na ne furt upozornovat. Ludia proste musia vediet ze existuju chovne stanice u ktorych sa na predkov uvedenych v rodokmeni neda spolahnut. Ze Mutary existuju treba vediet, ze boli zneuzite v pripade vrhu S Passo del Lupo treba tiez vediet a treba o tom hovorit. Strielat ich netreba, ale zabranit ich zacleneniu do normalneho cistokrvneho chovu CSV je absolutne potrebne.

Dopním Sašo, že to už není jen "S" Passo del Lupo, ale také "F" Foresta Incantata a dále potomci Saniky PdL - vrh Q Passo del Lupo.

Stela 06-11-2009 12:55

Danielo, vy nemáte za co děkovat - zrovna u Vás o tom nikdo nepochybuje.

Pavle, když jsem se loni na výstavě dozvěděla, že bude posuzován Sangria PDL byla jsem také zvědavá, jak toto zvíře vypadá a "běžela" jsem se na něj podívat jen ze zvědavosti (křížence F1 jsem jaksi u čsv propásla) a né protože bych s ním chtěla krýt a nebo jej chovat. To že Daniela, řekla, že je zvědavá jak ta zvířata vypadají nebo jaký budou mít potomy. Mě by to taky zajímalo, ale taky nesouhlasím, aby byli zapsáni do plemenné knihy jako ČSV.

Pavel 06-11-2009 12:57

Quote:

Originally Posted by Absolut (Bericht 251843)
Napsala jsem to jasně. Pomluvou. Daniela tu zmiňuje, že jí lidi píšou na základě této pomluvy maily. To vám nestačí?

Pomluva musí člověka něčím poškozovat. Pomluvou není, když o Tobě napíšu, že jsi byla včera u nás nakupovat v konzumu. Nevím, jaké chodí Daniele maily od lidí, ale já jsem ji nepomluvil. Nebo snad Daniela cití, že Mutary jsou tak nelegálním a podvodným projektem, že ji spojování s ním poškozuje ?

yzengrin 06-11-2009 13:16

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 251851)
Pomluva musí člověka něčím poškozovat. Pomluvou není, když o Tobě napíšu, že jsi byla včera u nás nakupovat v konzumu. Nevím, jaké chodí Daniele maily od lidí, ale já jsem ji nepomluvil. Nebo snad Daniela cití, že Mutary jsou tak nelegálním a podvodným projektem, že ji spojování s ním poškozuje ?

...to už není o omluvu, to už je o "přesdržku":lol:

Absolut 06-11-2009 13:18

Quote:

Pomluva musí člověka něčím poškozovat.

Pomluva je nepravdivá zpráva, klep, kleveta. Jestli mi nevěříte, napište si do Ústavu pro jazyk český nebo se podívejte do výkladového slovníku češtiny. Poškozuje už jenom tou nepravdivostí.

Příměr s konzumem není pomluva, ale blbost.

Marianka.W 06-11-2009 13:29

Quote:

... TEĎ už s tím nikdo asi nic moc nenadělá. Pavle opravdu nevím proč jste to teď vytáhl ? Jak to chcete zastavit to přece nejde? To chcete všechny Mutary a jejich potomky zastřelit aby tu prostě nebyly? Mutara nemutara, jednou je to něčí zvíře a je to tak. Ano asi to správné nebylo dostat je do chovu ČSV, ale teď už je trochu pozdě.

Dovoluji si nesouhlasit. Všechno jde zastavit a stačí jen chtít. Jsem toho názoru, že by se potomci Mutar měli z chovu ČsV eliminovat. S tím střílením trochu přeháníte. Ať si ty zvířata klidně mají, ale ať je nepletou do čistého plemene. Dalo, myslím, dost práce prosadit, aby vůbec bylo uznáno. Není to zas tak dlouho, abychom si mohli dovolit připustit nějaké pochybné akce. Důvěryhodnost našeho národního plemene mi nepřipadá jako nějaká malichernost. Pozdě není nikdy, ale čím později se to bude řešit, tím obtížnější to bude.

CDaniela 06-11-2009 14:04

Quote:

Nevím, jaké chodí Daniele maily od lidí, ale já jsem ji nepomluvil. Nebo snad Daniela cití, že Mutary jsou tak nelegálním a podvodným projektem, že ji spojování s ním poškozuje ?

Pomluvil, protože mi chodí dotazy na pravost rodokmenu mých psů.
Nesnaž se mě tlačit do pozice která se ti bude hodit.Trvám na tom co jsem napsala a je na tobě jak se k situaci postavíš.
Končím.

Stela 06-11-2009 14:10

Quote:

Originally Posted by Marianka.W (Bericht 251861)
Dovoluji si nesouhlasit. Všechno jde zastavit a stačí jen chtít. Jsem toho názoru, že by se potomci Mutar měli z chovu ČsV eliminovat. S tím střílením trochu přeháníte. Ať si ty zvířata klidně mají, ale ať je nepletou do čistého plemene. Dalo, myslím, dost práce prosadit, aby vůbec bylo uznáno. Není to zas tak dlouho, abychom si mohli dovolit připustit nějaké pochybné akce. Důvěryhodnost našeho národního plemene mi nepřipadá jako nějaká malichernost. Pozdě není nikdy, ale čím později se to bude řešit, tím obtížnější to bude.

Ano souhlasím... Nemíchat je do plemene, ale nikdo jim nemůžete zakázat chovat (jinak zakázat se to může),ale když budou chcít stejnak ty štěňata odchvají. A myslím, že je stejně dostanou i do plemené knihy. Dobré to není rozhodně né pro plemeno jako takové.

Marianka.W 06-11-2009 14:45

Quote:

Originally Posted by Stela (Bericht 251879)
A myslím, že je stejně dostanou i do plemené knihy.

Tak s tím by se právě mělo něco dělat. Přece nebudeme házet flintu do žita s tím, že "oni si stejně prosadí svou, tak to nemá cenu"... To bychom to mohli zabalit rovnou.
Krom toho množení kříženců se neslučuje s Chovatelským řádem... (ale to už se tu opakovalo mockrát)

SARKA 06-11-2009 15:05

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 251877)
Pomluvil, protože mi chodí dotazy na pravost rodokmenu mých psů.

To snad nemysli vazne,na tvych psech je jasne videt,ze jsou potomci Tajgy.To lide,co ti psali ,nevideli asi ani vrh "S" Pdl a ani vrh "Q" Pdl.

CDaniela 06-11-2009 15:16

Quote:

Originally Posted by SARKA (Bericht 251895)
To snad nemysli vazne,na tvych psech je jasne videt,ze jsou potomci Tajgy.To lide,co ti psali ,nevideli asi ani vrh "S" Pdl a ani vrh "Q" Pdl.

Šárko budeš se divit ale došel mi i dotaz zda není náhodou Ave Tajga zmiňovaná Ave Lupo, když je z té Itálie.

Mackie 06-11-2009 15:21

ak len udajne vlastnictvo nejakeho psa vyvolava pochybnosti o pravosti rodokmenov, tak taketo pochybnosti je smiesne vobec brat vazne a o ludoch, ktori taketo otazky kladu, by som si pomyslela svoje a vobec ich neriesila

nechcela som sa zapajat, ale ak niekto neveri chovatelke, tak to nezmeni nazor ani pavla ani nikoho ineho, ani ci tam ten pes bol alebo nie, to by som ten dovod hladala inde (kto chce koho bit, palicu si najde)

Charles 06-11-2009 16:14

Tyyy jo
to se to tu zase rozjelo
Danielo, jinak omluvu nebo uznani omylu (v tom, ze jsi majitelkou Mutary) od Pavla necekej

do nekonecna se bude vykrucovat, ze to jen slysel(to ze rikali jini), ze to(pomluva) nemuze uskodit, ze kdyz se ti libi, tak jsi vlastne SKOROmajitel!!!
ale NIKDY nenapise ze se zmylil a omlouva se, ze jsi NIKDY nebyla ani spolumajitelkou...

obdobne jako v kauze "Garant plemene" - TVRDIL,
Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 238981)
že italský klub, ... , zažádal prostřednictvím ENCI o odejmutí garanta plemene Slovensku a přidělení ho Itálii.

skoncilo to tim, ze on nic, jen upozornoval na zpravy, ktere ma klub uz vic jak rok. Urcite tim take nektere lidi poskodil(min. jejich povest).
Zpravu si neoveril, a NIKDY nenapise ze se mylil.

JEHO ZPRAVY NEJSOU DUVERYHODNE => nelze verit tomu co pise

leila 06-11-2009 16:42

no, aj podľa môjho skromného názoru to Pavel trošku prestrelil takými obvineniami, pretože si myslím, že dávať do spojitosti niekoho s mutarami len kvôli jednej výstave... no neviem, podľa mňa je clekom bežné vystavovať niekomu psa, pokiaľ na tej výstave majiteľ je.
inak proti regulérnym pokusom nemám nič, ale mutary môžu byť všetko, len nie experiment, pretože experimenty majú hypotézy, ktoré sa stanovujú dopredu, plánujú a podobne. ako nestrannému človeku mi to pripadá ako jasný podvod, i keď by to bol zaujímavý experiment, keby sa okolo toho netajilo a nezamžovalo... keby sa viedli riadne čisté záznamy. nemusí o tom byť informovaný každý majiteľ čsv,ale myslím, že chovateľská komisia, keď už sa tieto krížence zapisujú do registrov čsv, mala vedieť...

CDaniela 06-11-2009 16:59

Quote:

Originally Posted by Mackie (Bericht 251902)
ak len udajne vlastnictvo nejakeho psa vyvolava pochybnosti o pravosti rodokmenov, tak taketo pochybnosti je smiesne vobec brat vazne a o ludoch, ktori taketo otazky kladu, by som si pomyslela svoje a vobec ich neriesila

Citace Pavla: Jinak Audrey Lupo Mutara je v majetku Andrey Gambato (roz. Pecharové) - chovatelská stanice Foresta Incantata, která je aktivní chovatelkou. Myslíte, že u jejích vrhů jsou dělány testy, zda štěňata jsou opravdu po matce, která je deklarována v papírech ?

Toto napsal Paven na jiném fóru, dřív než mě obvinil z majitelství té samé feny. Už jen to je dostatečný důvod pro mnohé pochybovat. Je těžké nebrat podobné útoky vážně a zachovat chladnou hlavu.

CDaniela 06-11-2009 17:12

Quote:

Originally Posted by leila (Bericht 251938)
no, aj podľa môjho skromného názoru to Pavel trošku prestrelil

Trošku? :shock:
Jsem aktivní chovatel a právě očekávám vrh. Chtěla bych vidět tebe kdybys byla v mé kůži.
Nebo si představ že by otcem mého očekávaného vrhu byl tvůj Gunner a ty by ses najednou stala v očích mnohých tím kdo podporuje Mutary, potažmo jejich majitele. Copak nevidíš tu absurditu? Bohužel logika mnohých lidí takhle pracuje.

leila 06-11-2009 17:22

trošku bolo myslené ironicky... mala som dať úvodzovky, uznávam. ale myslela som to v dobrom, viem si predstaviť, ako sa cítiš.

alexa 06-11-2009 18:20

Quote:

Originally Posted by leila (Bericht 251938)
... inak proti regulérnym pokusom nemám nič, ale mutary môžu byť všetko, len nie experiment, pretože experimenty majú hypotézy, ktoré sa stanovujú dopredu, plánujú a podobne. ako nestrannému človeku mi to pripadá ako jasný podvod, i keď by to bol zaujímavý experiment, keby sa okolo toho netajilo a nezamžovalo... keby sa viedli riadne čisté záznamy. nemusí o tom byť informovaný každý majiteľ čsv,ale myslím, že chovateľská komisia, keď už sa tieto krížence zapisujú do registrov čsv, mala vedieť...

Petro, absolutně v tomto s Tebou souhlasím až na tu poslední větu. Podle mě členská základna má právo a měla by být o takovýchto experimentech informována. Pravidla musí být jasně stanovena a výsledky transparentní. Nyní nejsou pravidla žádná, ta co kdysi byla nakonec zveřejněna se o prvopočátku nedodržují. K tomu by nemohlo dojít, kdyby se všechno nedělo potají, a myslím, že by kolem toho ani nebyl takový humbuk.

Mluvím teď o pokusu, tak jak byl deklarován v dopise ČMKU a jak ho v reakci na Pavlův písemný podnět výboru také posléze podrobněji popsal pan Hartl. Co se děje nyní je ale věc jiná. Bohužel to odnáší chovatelé - například většina současných italských chovatelů jistě nemá s kříženci nic společného, ale určitě budou lidé, kterým se nebude chtít dohledávat "podezřelé" předky v rodokmenech a prostě jejich důvěra v chov ČSV v Itálii klesne. To samé se může snadno stát těm chovatelům z ČR nebo SR, kteří nebudou litovat daleké cesty za "svým" krycím psem vhodným pro jejich fenu. Všechny tyto dohady jsou dány naprostou neprůhledností, tajením informací a dalšími - jak to říct - "podivnými okolnostmi" kolem kříženců. A proti tomu co se nyní děje není jen pár lidí, kteří tady podle Ing. Soukupové píší nesmysly - oficiálně proti tomu protestoval už německý klub, slovenský klub, proti se staví i SKJ (a pochybuju že pan Štefík čte diskuze na Wolfdogu...).

Karel

Mackie 06-11-2009 18:40

CDaniela - kto si precital, ze toho psa vlastnite, tak snad cita aj dalej a precita si, ze to pravda nie je
a hoci po osobnej stranke a z hladiska toho, ako bol ten prispevok formulovany (narazka na pravost matky) by si to vyzadovalo minimalne slova "beriem spat, mylil som sa", z hladiska toho, ze Pavel je propagovany ako klamar, tak kto by mu veril, ak povie zase nieco ine
ak povie, ze psa nemate, uz nebude klamat? uz bude doveryhodnejsi?

alexa 06-11-2009 19:48

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 251854)
...to už není o omluvu, to už je o "přesdržku":lol:

No teď jsem si všiml Tvého "příspěvku", ono se jich tu rojí poměrně hodně - sorry, mě je 38 (nevím kolik Tobě), ale nikdy bych nenapsal něco podobného ani nikomu mladšímu, natož (pravděpodobně) staršímu... přijde mi to už trošku úlet, na který by snad měly právo zúčastněné strany v tomto sporu, ale nevšiml jsem si že by někdo z nich sklouznul až k tomuto...

Omlouvám se za O.T., ale jsem na takováto silná slova tak trošku alergický.
Karel

CDaniela 06-11-2009 20:34

No jo Mackie, ale kde je potom TO, čemu se říkává spravedlnost?
Nebo říkávalo ...? :sadCyberM

Monika 06-11-2009 21:02

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 251976)
Petro, absolutně v tomto s Tebou souhlasím až na tu poslední větu. Podle mě členská základna má právo a měla by být o takovýchto experimentech informována. Pravidla musí být jasně stanovena a výsledky transparentní. Nyní nejsou pravidla žádná, ta co kdysi byla nakonec zveřejněna se o prvopočátku nedodržují. K tomu by nemohlo dojít, kdyby se všechno nedělo potají, a myslím, že by kolem toho ani nebyl takový humbuk.

Mluvím teď o pokusu, tak jak byl deklarován v dopise ČMKU a jak ho v reakci na Pavlův písemný podnět výboru také posléze podrobněji popsal pan Hartl. Co se děje nyní je ale věc jiná. Bohužel to odnáší chovatelé - například většina současných italských chovatelů jistě nemá s kříženci nic společného, ale určitě budou lidé, kterým se nebude chtít dohledávat "podezřelé" předky v rodokmenech a prostě jejich důvěra v chov ČSV v Itálii klesne. To samé se může snadno stát těm chovatelům z ČR nebo SR, kteří nebudou litovat daleké cesty za "svým" krycím psem vhodným pro jejich fenu. Všechny tyto dohady jsou dány naprostou neprůhledností, tajením informací a dalšími - jak to říct - "podivnými okolnostmi" kolem kříženců. A proti tomu co se nyní děje není jen pár lidí, kteří tady podle Ing. Soukupové píší nesmysly - oficiálně proti tomu protestoval už německý klub, slovenský klub, proti se staví i SKJ (a pochybuju že pan Štefík čte diskuze na Wolfdogu...).

Karel

Nechte toho " slepičení " pane předsedo a radši se postarejte o to, ať se váš kamarád Hanuška Daniele omluví.
Pravidla Registrů jsou jasná, dána předpisy FCI, ČMKU a ENCI!
Zvířata zapsaná v registrech znáte, nejsou žádnou tajností. Tak co pořád řešíte? Jestli se zápisy do registrů na nějaké protesty zastaví, je opravdu na posouzení větších instancí, než jste vy nebo já a nebo toto forum....

....jo a " přesdržku" se mělo dát Hanuškovi už před jedenácti lety a to hned, když vlez ke mně na dvůr a pořádně, na takovýho demagoga čekal klub celejch 20 let!

alexa 06-11-2009 21:42

Quote:

Originally Posted by Monika (Bericht 252045)
Nechte toho " slepičení " pane předsedo a radši se postarejte o to, ať se váš kamarád Hanuška Daniele omluví.
Pravidla Registrů jsou jasná, dána předpisy FCI, ČMKU a ENCI!
Zvířata zapsaná v registrech znáte, nejsou žádnou tajností. Tak co pořád řešíte? Jestli se zápisy do registrů na nějaké protesty zastaví, je opravdu na posouzení větších instancí, než jste vy nebo já a nebo toto forum....
....jo a " přesdržku" se mělo dát Hanuškovi už před jedenácti lety a to hned, když vlez ke mně na dvůr a pořádně, na takovýho demagoga čekal klub celejch 20 let!

Vážená paní inženýrko, opět jste mě nezklamala :). Vy byste si měla taky dávat pozor na pravdivost informací, které kolem sebe šíříte, navíc když se pomocí nich snažíte někoho "trefit do citlivého místa", což samo o sobě považuji za největší ubohost. Více někdy osobně, velmi se na Vás těším. Zde mi už za další reakce na Vaše "přínosné příspěvky" opravdu nestojíte.

Karel Skoupý

Monika 06-11-2009 22:27

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 252051)
Vážená paní inženýrko, opět jste mě nezklamala :). Vy byste si měla taky dávat pozor na pravdivost informací, které kolem sebe šíříte, navíc když se pomocí nich snažíte někoho "trefit do citlivého místa", což samo o sobě považuji za největší ubohost. Více někdy osobně, velmi se na Vás těším. Zde mi už za další reakce na Vaše "přínosné příspěvky" opravdu nestojíte.

Karel Skoupý

Ano, něco jste vy náhodou trefil...už léta se snažím nezklamat svého partnera, své psy, své přátele...
I já občas "zklamu," nejvíce snad svou rodinu, protože právě kvůli psům na ně nemám tolik času, co by si zasloužili.....

Vy jste zklamal tak, že některým nestojíte ani za pohled, natož aby vám podali ruku.
Já se zas na vás netěším vůbec, nemám proč.

Pavel 07-11-2009 14:05

Quote:

Ale je na ní vidět s jakou láskou chová VLČÁKY a jak dobře.

Ale tady se přece vůbec nejedná o to, zda někdo má rád nebo nerad vlčáky. Předpokládám, že všichni, kdo čévéčka máme, je máme proto, protože je máme rádi.

Quote:

Originally Posted by SARKA (Bericht 251895)

Ani slovem jsem nikdy nezpochybnil Danielu jako chovatelku a ani její odchovy. To je zase trochu fantazie pisatelů.

GabrielaVesela 27-10-2011 23:44

Vladimíra Tichá, "Největším nepřítelem psů, je organizovaná kynologie".

Podle me je nejvetsim problemem to, ze lidstvo obecne nerado uznava vlastni chyby . Namisto abych udelala svatebcanum fotoalbum, prokousala jsem se celou diskusi na tema "Mutary"
V hlave mi zustala otazka...
Pokud by nekdo zodpovedny napsal, proc se primichani Mutar utajilo a ze byla tedy hlavni chyba to tajit, byly by pak ty dve strany schopne se usmirit, poucit a dalsi podobne pokusy jiz nedelat, ci delat verejne ?
Nebo by se opet hledaly nejake dalsi chyby a vedly by se dalsi diskuse ?

Chapu doufam dobre, ze neni tematem to, jestli se nejak moc poskodila rasa, ale hlavne to, ze se o tom nevedelo ?

Arminka znam jen z videa, byl hrozne sikovnej, takze by mi ani ten nevadil, jako vadi ostatnim, kteri tomu rozumi vic... asi proto, ze povaha ma pro mne vetsi vahu nez vzhled a prece jen to neni jezevcik, ale je mi myslim jasny, ze se diskutuje o principu, jak se to provedlo...

Pavel 28-10-2011 11:41

Quote:

Originally Posted by GabrielaVesela (Bericht 410270)
Pokud by nekdo zodpovedny napsal, proc se primichani Mutar utajilo a ze byla tedy hlavni chyba to tajit, byly by pak ty dve strany schopne se usmirit, poucit a dalsi podobne pokusy jiz nedelat, ci delat verejne ?

Přimíchání Mutar se muselo utajit, protože zaprvé nebyl k němu žádný rozumný důvod. Zadruhé - při tehdejších i současných předpisů by nebylo možné ho zapsat do registru tak, jak byl zapsán. A zatřetí - proč si do chovu míchat další krev NO, nyvíc s nejasným původem ?

Quote:

Chapu doufam dobre, ze neni tematem to, jestli se nejak moc poskodila rasa, ale hlavne to, ze se o tom nevedelo ?

Plemeno se poškozuje jakýmkoliv nekotrolovaným chovem. Novým vedením a konferencí byly schváleny jasné podmínky pro podobné křížení a protože by bylo pod kontrolou, tak organizátoři celé akce s Mutarami je prostě pod falešnými papíry nechali zapsat v Itálii a tam je množí. Poté, co jsem zveřejnil informaci o Mutarách a stěžoval si oficiální cestou a jejich zapsání (za což mi byla udělena důtka a navrženo vyloučení z Klubu) bylo organizátory řečeno, že vše bylo uděláno kvůli vylepšení DKK (ani Armín, ani Lupína nemohou být oficiálně vyhodnoceni) a v případě, že se objeví u jejich potomků pozitivní nález DKK (tedy C,D, E), bude jejich množení okamžitě zastaveno (tehdy se to vydávalo za jakýsi "šlechtitelský pokus"). Už v prvním vrhu se C objevilo ale samozřejmě se množí dále. Plemeno je tedy poškozeno.

Quote:

Arminka znam jen z videa, byl hrozne sikovnej, takze by mi ani ten nevadil, jako vadi ostatnim, kteri tomu rozumi vic... asi proto, ze povaha ma pro mne vetsi vahu nez vzhled a prece jen to neni jezevcik, ale je mi myslim jasny, ze se diskutuje o principu, jak se to provedlo...

Nikoliv. Diskutuje se o tom, proč se to vůbec provedlo. Znám 1000 super psů, ale to není důvod jejich krev přimíchávat do populace ČsV. Navíc jak jsem měl možnost Armína vidět naživo při závodech a mluvil s lidmi, kteří s panem Hrachem a Armínem se znají léta, Armín je super pes na pachové práce. Ale zrovna tohle je vlastnost, kterou my u ČsV moc zdokonalovat nepotřebujeme. Od NO by se nám hodily spíše vlohy pro obranu a motivace na "nepamlskovou" odměnu. Ale ani jedno tedy Armín nemá nijak zvlášť vyvinuté.
Každé přikřížení je chovatelským pokusem. A každý pokus je pokusem pouze v případě, že splňuje ty nejzákladnější 3 podmínky (což jsme se učili už na základní škole):

1. Určit si cíl pokusu, který chceme ověřit nebo dosáhnout
2. Zpracovat dopředu, jakým způsobem budeme pracovat a jak postupovat a jak vyhodnocovat, tedy podmínky a vyhodnocení
3. Výsledky vyhodnotit

Ani jeden z těchto bodů nikdy nebyli organizátoři křížení Mutar schopni doložit. Po zveřejnění celého případu narychlo zpracovávali jakési elaboráty, kde je sice mnoho slov a rádobyodborných konstatování, ale opět ani jedno jasné slovo.

GabrielaVesela 28-10-2011 12:51

Dekuji za tvuj nazor a vysvetleni. Nebudu se v tom stourat, protoze do toho nevidim a chybi mi nejake podobne rozsahle vyjadreni te druhe strany, ktera mela jiste take nejake duvody to udelat, proste nechci se michat do veci, ktere se staly, nez jsem vubec ja prisla na to, ze Cevecko je mym snem...
Chtela bych opravdu jen najit CHs , pekne stene a aktivne s nim neco delat, mozna nejak prispet k tomu, aby Nemecko vice spolupracovalo s Cechy a obracene, aby pak na srazech v Heigenbrückenu bylo i vic Psu z CR a dalsich zemi, kdyz muzou prijet Holndani, proc nejedou Cesi...proste by mne bavilo mozna i byt v klubu a mozna i jednou chovatelem, ale to je vsechno ve hvezdach....
Ted alespon vim, co jsou Mutary a schvalne se pobavim v Nemecku, jak to tady vidi oni :-) Ale to uz jen pro srovnani nazoru atd....

Pavel 28-10-2011 13:21

Quote:

Originally Posted by GabrielaVesela (Bericht 410322)
a chybi mi nejake podobne rozsahle vyjadreni te druhe strany, ktera mela jiste take nejake duvody to udelat,

No právě, že takového vyjádření jsme se ani my, jako KCHČSV nikdy nedočkali. :(

Quote:

mozna nejak prispet k tomu, aby Nemecko vice spolupracovalo s Cechy a obracene, aby pak na srazech v Heigenbrückenu bylo i vic Psu z CR a dalsich zemi, kdyz muzou prijet Holndani, proc nejedou Cesi...

Protože jsem členem obou klubů v Německu, spojení jsem dříve zajišťoval já a i dnes, pokud německý nebo český Klub něco potřebuje od druhé strany a požádají mne, tak vždy v rámci svých možností pomohu.
Jinak s účastí na německých táborech je to asi tak, že když skončí tábor a jsou zveřejněny fotky především ze závodu, chodí mi emaily od mnoha českých majitelů s dotazy kde to bylo, jak se přhlásit a s tím, že příští rok se zcela jistě zúčastní. o a zarok jsem tam zase z ČR jen já :p. Nijak top neřeším, nikoho tam netahám násilím. Kdo chce, zúčastní se a za každou cenu tam někoho tahat nemá cenu.

Quote:

Ted alespon vim, co jsou Mutary a schvalne se pobavim v Nemecku, jak to tady vidi oni :-) Ale to uz jen pro srovnani nazoru atd....

To naznačilo jasně to, že německý Klub (stejně jako slovenský) podali oficiální protest proti zápisu Mutar do registru v ČR. Tehdejší vedení to smetlo s tím, že se jedná pouze o soukromé dopisy předsedů klubů !!! :shock:

A jen pro zajímavost cituji tady příspěvek z tohoto fóra :

28.9.2004
Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 12426)
Obavy německého Klubu z možnosti nelegálního a utajovaného přikřížení Fx generací do chovu ČSV v Čechách mi připadají slušně řečeno jako hloupost.
Přece si nikdo nemůže myslet,že čeští chovatelé budou toto tajně činit a pak škodolibě čekat co si obelhaní noví majitelé s kříženci počnou.To je fakt blbost a to už zavání demagogií.

Super jsou také následující dokumenty. Všimněte si, že v dopisech je správně uváděno, že se jedná o NO, ale v oficiální žádance je uvedeno, že je to ČsV bez PP :
http://www.wolfdog.org/forum/attachm...6&d=1257362376http://www.wolfdog.org/forum/attachm...7&d=1257362385http://www.wolfdog.org/forum/attachm...8&d=1257362395

GabrielaVesela 28-10-2011 13:52

Nekde se pise, ale ja ani jeste nenasla kde, ze se p. Hartl k tomu vyjadril. Kdyz uz mam tedy cist vsechno podrobne, kde najdu i toto ?

no a pote jeste uplne zacatecnicka otazka z druhe strany. Kdy a jake duvody jsou spravne pro primichani nove krve ?
Nedavno sel totiz porad v televizi o nejakem chovateli z Nemecka, myslim ze se jednalo o retrivry, ktery byl chovatelem a clenem klubu, jenze se mu kvuli preslechteni a malo genetickeho materialu rodily cim dal casteji mrtva zvirata, nemocna atd. Ten potom nakryl svou fenu podle sveho, pochopitelne byl vyhozen z klubu chovatelu atd. V reportazi to vsak vyznelo tak, ze ho to nemrzi, protoze ted ma opet stenata zdrava, bez problemu a proste to tak udelal, protoze uz se nechtel podilet na takovem chovu, jaky mu narizoval klub atd...
Celkove se tam vyjadril i veterinar, ktery pochopitelne o genetickem materialu urcitych ras vedel a s tim spojene problemy naznacill z jeho strany. Dobry vydelek veterinare, nebot nemocni psy mu hodi vic penez, coz je jasny, ale nerekl tedy, ze by z toho mel radost, jen ze to tak je...
Ja tedy o genetice nevim nic, mrzi me, ze me vyhodili ze skoly, kdyz se mnou mlatila puberta, nedodelala jsem veterinu :-(, ale treba se ted zacnu vzdelavat timto smerem, nebot je to urcite hrozne zajimave...
Jak jsou na tom tedy Cevecka s genetikou a krizenim dnes ?

Adrian 28-10-2011 15:08

Myslím si ,že ČsV je unikátní právě v tom, že v případě zhoršení genetického materiálu lze opětovným přikřížením vlčí krve opět dosáhnout po čase požadovaného stavu aniž by došlo k nějakým závažným změnám kupříkladu na exteriéru. To jinde nemají;).

A pokud by v budoucnu opět došlo ke křížení vlk (karpatský) x čsv (nic jiného dnes už nepřichází v úvahu), byl bych všema deseti pro vytvoření vedlejší, přísně kontrolované a veřejně transparentní linie, která by v budoucnu mohla, (ale také nemusela;-)), zasáhnout do chovu. To je minimálně 10 let (čtyři generace). Kdo ví kde bude v té době naše plemeno a bylo by zajímavé mít něco takového v záloze.

GabrielaVesela 28-10-2011 15:31

Quote:

Originally Posted by Adrian (Bericht 410334)
Myslím si ,že ČsV je unikátní právě v tom, že v případě zhoršení genetického materiálu lze opětovným přikřížením vlčí krve opět dosáhnout po čase požadovaného stavu aniž by došlo k nějakým závažným změnám kupříkladu na exteriéru. To jinde nemají;).

A pokud by v budoucnu opět došlo ke křížení vlk (karpatský) x čsv (nic jiného dnes už nepřichází v úvahu), byl bych všema deseti pro vytvoření vedlejší, přísně kontrolované a veřejně transparentní linie, která by v budoucnu mohla, (ale také nemusela;-)), zasáhnout do chovu. To je minimálně 10 let (čtyři generace). Kdo ví kde bude v té době naše plemeno a bylo by zajímavé mít něco takového v záloze.

Dekuji za info. Jeste jedna opet uplne zacatecnicka otazka...
Na co davat pozor pri vyberu stenete, ohledne genetiky a rodokmenu kdyz tomu clovek nerozumi ? Aby se tam neopakovalo moc pribuznych ? Nebo proste, existuje nejaky navod, jak se v tom alespon trochu vyznat , nebo jak zacit se v tom trochu vic orientovat ? Dekuji

CDaniela 28-10-2011 16:50

Quote:

Myslím si ,že ČsV je unikátní právě v tom, že v případě zhoršení genetického materiálu lze opětovným přikřížením vlčí krve...

Myslíš, že je to tak jednoduché? Že si jednoho dne řekneme "Teď je ten správný čas" a ono to vyjde?

Pavel 28-10-2011 17:05

Quote:

Originally Posted by GabrielaVesela (Bericht 410326)
Nekde se pise, ale ja ani jeste nenasla kde, ze se p. Hartl k tomu vyjadril. Kdyz uz mam tedy cist vsechno podrobne, kde najdu i toto ?

Možná to má Klub ale myslím, že spíše ne. Aletřeba budeš mít štěstí a najdeš to. :(

Quote:

no a pote jeste uplne zacatecnicka otazka z druhe strany. Kdy a jake duvody jsou spravne pro primichani nove krve ?

No to je otázka pro genetiky a chovatelskou komisi Klubu. Jak píše Daniela, tak to není tak jednoduché. Ale zcela jistě nepotřebujeme krev psa nedoložitelného původu, Navíc probíhala diskuze, zda je vhodná kanadská vlčice. nejsem genetik, ale i já vidím, že kanadští vlci vypadají přece jen trochu jinak, než vlci karpatští, ze kterých naše plemeno pochází.

Quote:

Jak jsou na tom tedy Cevecka s genetikou a krizenim dnes ?

Jakékoliv plemeno se dá křížit a přilévat do něj čerstvou krev a geny zcela oficiálně. Ale je to přesně tak, jak jsem psal výše. Musí se zpracovat celý plán tohoto křížení. A především musí být jasně stanoven důvod, proč se křížení dělá. Samozřejmě jsou dány přesné podmínky, jak tyto křížence zapisovat. Ty jsou v kostce a zjednodušeně takové, že lze zapisovat celý vrh do zvláštního registru v případě, že alespoň jeden z rodičů má PP plemene, ke kterému registr patří. Nebo lze zapisovat jednotlivé psy a feny u kterých není původ prokázán, pokud jsou posouzeni několika různými rozhodčími a Ti mu zadají minimálně zámku velmi dobrá. Ani jednu z těchto podmínek v oklamžiku zápisu vrh Mutara nesplňoval. Byli tedy zapsáni nelegálně !!!
Mutary údajně vznikly kvůli zhoršujícímu se DKK u populace ČsV. Nicméně se ukázalo, že se zhoršovala pouze v ČR a to z důvodu toho, že jediný posuzovatel posuzoval psy přespříliš přísně. Když Klub uvolnil pravidla a bylo možné si posuzovatele vyrat individuálně ukázalo se, že stav DKK spadl opět na původní ne-li lepší výsledky.

CDaniela 28-10-2011 17:12

K té otázky genetiky ... genetická variabilita plemene není příliš velká, ani nemůže být, protože všichni čsv jsou si vzájemně více či méně příbuzní. Variabilitu hodně snižují zvířata u kterých byla vedená příbuzenská plemenitba za účelem získání ustáleného a líbivého extriéru. Taková zvířata byla v pak extrémně využívaná v chovu aby své exteriérové přednosti dále předávala. Předávala nejen svůj exteriér ale i svou omezenou dávku genů, o které se v podstatě nic nevědělo. Stačí se podívat do rodokmenu některého čsv a překlikat až na samý počátek.
Nemyslím, že jsou dnešní čsv nějak extrémně nemocní ale trpí v podstatě stejnými nemocemi jako třeba NO, nebo jiná větší plemena. Ta původní vitalita a dlouhověkost se nám pomalu vytrácí ...

Jana_Schubertova 28-10-2011 19:47

Quote:

Myslím si ,že ČsV je unikátní právě v tom, že v případě zhoršení genetického materiálu lze opětovným přikřížením vlčí krve opět dosáhnout po čase požadovaného stavu aniž by došlo k nějakým závažným změnám kupříkladu na exteriéru...

Dnes, bez pohraniční stráže, se jedná o čistě teoretickou možnost, obávám se :-(

CDaniela 28-10-2011 19:56

Quote:

Originally Posted by Jana_Schubertova (Bericht 410357)
Dnes, bez pohraniční stráže, se jedná o čistě teoretickou možnost, obávám se :-(

To máš pravdu. I kdyby křížení vlk x pes nakrásně vyšlo, kdo si vezme zvířata, která budou představovat možná 15 let problémů ...

Undertaker 28-10-2011 19:58

To bych viděl jako nejměnší problém... spíš to připravit, zorganizovat a dostat k tomu povolení.

Pavel 28-10-2011 20:25

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 410360)
To bych viděl jako nejměnší problém... spíš to připravit, zorganizovat a dostat k tomu povolení.

To jsi na velkém omylu. Tohle téma se diskutovalo někdy kolem roku 2000 a problém to je. Nemá smysl křížit nějakého podřadného vlka a jiného, než prvotřídního ČsV. Kdo dá k dispozici svého psa/fenu k takovému křížení, kde hrozí, že vlk psa napadne ? Jedinou možností by teoreticky bylo, aby majitel ČsV (prvotřídního) byl majitelem i vlka a tak oba by na sebe byli zvyklí.
Po prvním vrhu je třeba najít majitele, kteří budou ochotni se zavázat (muselo by se to právně ošetřit), že se plně podřídí chovnému plánu a pokud Klub křížence nebude potřebovat v chovu, tak ho nechá kastrovat. Pro všechna štěňata je nutné najít skutečně prvotřídní majitele, aby eventuální povahové problémy nebyly zaviněny výchovou u majitele. A teď počítej. Průměrně je ve vrhu 6 štěňat. Takže to je v první generaci 6 majitelů. Po 2 letech, kdy psi dospějí se vyberou, řekněme pouze 2 pro další chov. To je dalších 12 majitelů.Po dalších 2 letech opět 2 z každého vrhu pro chov, to je dalších 24 majitelů. A po dlaších 2 letech, kdy přijde na svět generace, která se dá legálně zapsat nikoliv do registru, ale už jako Čs do normální plemenné knihy, dalších 48 majitelů. To je celkem v řekněme 7-10 let najít celkem 90 majitelů, zodpovědných, nejlépe bez psa, aby kříženci nebyli v povaze ovlivňováni dalšími zvířaty ve smečce a ochotných svého psa nechat kdykoliv na pokyn Klubu kastrovat. Kdo někdy choval ví, co to je, najít každý rok, kdy jejich fena má štěňata 6 zodpovědných majitelů z celého světa. Tady to vychází na 9-11 majitelů ročně a to navíc pouze v ČR (aby byl chov pod kontrolou Klubu). To je jen matematický nástin jedné strany problému přikřížení. Samozřejmě uvažujeme o legální cestě, tedy nikoliv to, co dnes dělají majitelé Mutar a jejich potomků, že jsou s falešnými papíry zapisováni jako ČsV.

Undertaker 28-10-2011 20:43

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 410364)
To jsi na velkém omylu. Tohle téma se diskutovalo někdy kolem roku 2000 a problém to je. Nemá smysl křížit nějakého podřadného vlka a jiného, než prvotřídního ČsV. Kdo dá k dispozici svého psa/fenu k takovému křížení, kde hrozí, že vlk psa napadne ? Jedinou možností by teoreticky bylo, aby majitel ČsV (prvotřídního) byl majitelem i vlka a tak oba by na sebe byli zvyklí.
Po prvním vrhu je třeba najít majitele, kteří budou ochotni se zavázat (muselo by se to právně ošetřit), že se plně podřídí chovnému plánu a pokud Klub křížence nebude potřebovat v chovu, tak ho nechá kastrovat. Pro všechna štěňata je nutné najít skutečně prvotřídní majitele, aby eventuální povahové problémy nebyly zaviněny výchovou u majitele. A teď počítej. Průměrně je ve vrhu 6 štěňat. Takže to je v první generaci 6 majitelů. Po 2 letech, kdy psi dospějí se vyberou, řekněme pouze 2 pro další chov. To je dalších 12 majitelů.Po dalších 2 letech opět 2 z každého vrhu pro chov, to je dalších 24 majitelů. A po dlaších 2 letech, kdy přijde na svět generace, která se dá legálně zapsat nikoliv do registru, ale už jako Čs do normální plemenné knihy, dalších 48 majitelů. To je celkem v řekněme 7-10 let najít celkem 90 majitelů, zodpovědných, nejlépe bez psa, aby kříženci nebyli v povaze ovlivňováni dalšími zvířaty ve smečce a ochotných svého psa nechat kdykoliv na pokyn Klubu kastrovat. Kdo někdy choval ví, co to je, najít každý rok, kdy jejich fena má štěňata 6 zodpovědných majitelů z celého světa. Tady to vychází na 9-11 majitelů ročně a to navíc pouze v ČR (aby byl chov pod kontrolou Klubu). To je jen matematický nástin jedné strany problému přikřížení. Samozřejmě uvažujeme o legální cestě, tedy nikoliv to, co dnes dělají majitelé Mutar a jejich potomků, že jsou s falešnými papíry zapisováni jako ČsV.

Pořád mi to ale přijde přehnaný početně a ikdyby ne, tak stejně vidím hlavní problém v tom, aby to vůbec někdo schválil. Taky nevidím nutnost ty psy kastrovat nebo dávat zásadně majitelům bez jinýho psa. To je tvoje představa, jak by to mělo vypadat...

CDaniela 28-10-2011 20:58

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 410360)
To bych viděl jako nejměnší problém...

No možná se zeptej třeba Nadi, jaký je život s F1 generací .... člověk musí být opravdu šílený, aby se do něčeho takového pustil.

Undertaker 28-10-2011 21:05

To je mi jasný, ale těch šílenců by se určitě pár našlo. Ale bez toho, aby bylo něco takovýho schválený se stejně nemáme o čem bavit.

Pavel 28-10-2011 21:14

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 410366)
Pořád mi to ale přijde přehnaný početně a ikdyby ne, tak stejně vidím hlavní problém v tom, aby to vůbec někdo schválil. Taky nevidím nutnost ty psy kastrovat nebo dávat zásadně majitelům bez jinýho psa. To je tvoje představa, jak by to mělo vypadat...

To není moje představa ale úvahy, které se tehdy vedly ve vedení Klubu. Pokud budeš mít bázlivého křížence a majitele, který má bázlivého psa, těžko na bonitaci poznáš, zda kříženec má plachost v genech nebo získanou.

GabrielaVesela 28-10-2011 23:15

to je fajn, ze jste se tu rozepsali, absolutne me tohle vsechno vubec nedoslo...:-), kdo vlastne vlastnil prvni generace pri vzniku rasy ? docela bych si pocetla, jake to s nimi bylo...:-)
Blaznu by se urcite naslo dost, ale prave ze to jsou jen blazni, tak by to nemuselo dopadnout dobre :-(
Kdyby si ale brali krizence hlavne zkuseni chovatele Cevecek, kteri maji doma vyrovnane jedince ci smecku ? Vzdyt tech uz je taky dost ne ?

CDaniela 28-10-2011 23:19

Quote:

Originally Posted by GabrielaVesela (Bericht 410389)
kdo vlastne vlastnil prvni generace pri vzniku rasy ? docela bych si pocetla, jake to s nimi bylo...:-)

Pohraniční stráž - takže stát. Nikdo jiný by si takový experiment nemohl dovolit, zaplatit.

GabrielaVesela 29-10-2011 01:33

Nasla jsem nejake vyjadreni, ale podepsany tam byl Ing, Jedlicka. Je to pro me moc komplikovane a proste to vzdavam. Hadat se a hledat pravdu jsem zkousela uz jednou, to se tykalo R.D a I.E. a slo jen o vychovu a prevychovu. Omlouvam se, ze odbocuji z tematu, nerozumim tomu vsemu ani po 2 nocich stravenych ctenim vseho mozneho. Dekuji vsem, kteri se pokusili, me nejak zasvetit, ale fakt radsi nechci. Mozna je to pro nekoho zbabele, nepriklonit se k nejake strane, v dobe komunismu bl muj deda nestranik a vedel proc, tohle uz je na me fakt moc divna politika , tak radsi nasleduji dedu :-) Ziju v Nemecku a zrejme, pokud nekde aktivne neco zacnu, tak zde, setkani v Heigenbrückenu se sice take nejak rozdelilo na cleny a necleny, ale proste tam spolu vychazeji myslim dobre a pokud maji ruzne nazory, tak to zvladali u ohne spolecne...Snad se potkame v jinych prijemnych vlaknech o CSV...Jeste jednou diky vsem za prispevky a odpovedi na me otazky :-)

Pavel 29-10-2011 08:34

Quote:

Originally Posted by GabrielaVesela (Bericht 410397)
Nasla jsem nejake vyjadreni, ale podepsany tam byl Ing, Jedlicka. Je to pro me moc komplikovane a proste to vzdavam.

Lidé, kteří byli přímo do celé akce zapojeni byli Ing. Hartl, J. Jedlička, Ing. Soukupová a Ing. Šebková. Potom se ještě přidali další, ale tihle čtyři se na tom zjevně podíleli od počátku.
Chovatelská komise o tom tehdy nejednala a ani nerozhodla, protože např. tehdejší členka Dana Matučincová se o křížencích dozvěděla až když jsem vše zveřejnil. Ani celostátní výbor o ničem nejednal a nebyl ani informován (bylo by to v zápise) a přesto jeho předseda jeho jménem zdůvodňoval zápis.
Organizátoři použili záměrně falešné údaje při zápisu (viz doumenty) a Ing. Hartl zneužil svého dobrého jména k tomu, že pracovnice plemenné knihy zapsala vrh i přesto, že nespňoval podmínky pro zápis.
Přestože dodatečně bylo vše Klubu vysvětleno jako nezávislý experiment, který měl prověřit přenos DKK a neměl mít s plemenem nic společného, dokud se nepotvrdí, že všichni potomci budou DKK nuloví, už druhá generace byla zapisována v Itálii normálně. A to přesto, že minimálně jeden kříženec ze tří narozených nulový nebyl.

To jsou fakta. Vše ostatní jsou jen slova okolo, která mají vše nějak obhajovat. Organizátoři měli svého času velkou oporu - neustále se zaštiťovali jménem Ing. Hartla a proti němu nikdo nechtěl jít. Ale ani Ing. Hartl není Pánbůh, přestože měl a má silné slovo v Klubu a je respektován. Já tuhle poslední větu tehdy vyřkl veřejně a byl jsem zato málem zastřelen za úsvitu. :lol: Ale znovu říkám, fakta jsou jasná a doložitelá a jakékoliv rádobyvědecké rozbory J. Jedličky jsou jen zastíracím manévrem, který má udělat přesně to, co jsi napsala - uvést nezasvěcené k přesvědčení, že je to příliš složité a že nemá smysl se do toho plést. Ale o plemeno nám jde snad všem ne ?

GabrielaVesela 29-10-2011 12:15

Pokud ale pises, ze uz druha genrace byla zapisovana normalne, tak z toho prece vyplyva, ze museli dalsi osoby - nekde jiste podepsane ,porusit nejake dalsi veci nebo ? To pak pro me znamena mozna hrubejsi chybu,( to zapsani druhe generace ) nez to, ze se stalo, protoze prece , proc by tito jmenovani lide, kteri chovaji Cevecka, chteli Ceveckam ublizit, kdyz je sami chovaji ?
Jako totalni neznalek bych mozna napsala i to, ze si myslim, ze lecktere pokusy / at je to nejaka nova pilulka ci proste neco ve vyzkumu nejakych odborniku na vec, s cim by asi leckteri z nas nesouhlasili, se deji nekde v male skupine a jsou zverejneny az pote, co se davno uskutecnili. Ac to mozna neni spravne a my co o tom nic nevime, bychom zrejme nesouhlasili...presto to leckdy prinese neco uzitecneho, kdyz ne tak se to utaji.... Kdyby se tyto informace nedostaly na verejnost, dopadlo by to tak i tak asi stejne a jak se dostaly na verejnost je uz zase dalsi problem, ktery si myslim hlavne rozpoutal tuto valku...
Tohle uz pro Tebe budou zrejme hloupe argumenty, proto jsem chtela skoncit :-)
A hlavne by to vyznelo, ze se pridavam k jedne ci druhe strane a to fakt nechci....protoze me to nikdy nic nepridalo, ba naopak...mimoto je pozde ...

Je to nekolik let zpatky, cas se vratit neda a nic to nezmeni a tak se ptam dnes, kdy uz je neco z techto zvirat na svete, jaci tedy jsou ? Poskodili plemeno nejak vyrazne ?

Pokud nam vsem jde ted o psy, tak nam o ne jde ted v soucasnosti a tedy uz stejne nezmeni ani priznani nejake chyby, nic na tom, ze to tak je.

Muj prvni workshop byl plny planu, dokonce pripraveny roky dopredu se vsim vsudy.
Plno chyb jsem nevidela a az pote, co me totalne zkritizovali a nasli je ucastnici WS, jsem se z toho mohla ponaucit a zmenit toa vubec zjistit, co bylo spatne. O to lepe se povedly dalsi a vlastne mi ty kritiky, negativni reklama, prinesli nove zajemce...:-)

Proc se tedy ted, 2011 tohle nestane i tady a nezacne se s tim, pracovat pozitivne ve smeru, poucit se, vyuzit chyb , prenest se pres ne a jit spolecne opet na cestu Cevecek ?

Saerithra 29-10-2011 13:37

Mimochodem, jen tak pro informaci, proč potomci Armína a Lupíny mají tenhle 'štítek'? Ave Lupo -Mutara- (!!!_Saarloos_alike_MIX_!!!). Vždyť se Saarloosovým vlčákem nemají nic společného :?

All times are GMT +2. The time now is 19:41.