Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wzorzec & bonitacje (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Katowanie wilczaka vs katowanie owczarka (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=14750)

Rona 03-04-2011 06:07 PM

Zitat:

Zitat von GRABA (Beitrag 363899)
No jak to nie - hehe:twisted:

Rona zapraszam na ring, "a wtedy zobaczysz":roll:

Byłam dwa razy :p i jakoś nie zobaczyłam :ehmmm Na szczęście jeszcze tylko jedna pańszczyzna nam została :p i mamy nadzieję "odbębnić" ją w tym roku :)

wolfin 03-04-2011 06:13 PM

Zitat:

Zitat von GRABA (Beitrag 363899)
No jak to nie - hehe:twisted:

Rona zapraszam na ring, "a wtedy zobaczysz":roll:

Generalnie fakt istota istotą, ale kiepsko jest zbierać kupy właśnie na ringu:roll:
i dlatego w roli zbieracza nie chciałabym się znaleźć:)

to juz teras rozumiem dla czego jest mozliwosc wynajac hendlerow - iz za takich to stresownych wlascicieli :)

i co, ja mialam duzo wypadkow i situacii smiesznych w ringu i nic zyje i ja i moje psy :)

na przyklad kupa i ring- dostalam BOB'a sedzina gratuluje i podaje rozete, tylko ja nie mam jak ja odebrac, bo w jednym reku trzymam psa w drugim worek z kupa, to obie posmialismi sie ze "to co pani sedzino daj cie mnie rozetke w zeby" :)
iny przypadek - BIS - z zle pokazanego gestu sedziego ( nie pokazal "biegac w okolo" ale pokazal "w strone wyjscia") ja ucieklam z ringu honorowego a za mna i prawe reszta psow z wszystkich 10 grup. Nas potem zlapali na samym wyjsciu i kazali isc do ringu. - sedzia posmial sie i przeproszil ze zle pokazal a na BIS'ach stanelismi na II miejscu

jescze jedna- Gierka to taki wylewny pies. klasa mlodziezy - klubowka a on stoji w ringu i WYJE.... ja usmiecham sie , sedzia tez ze " wilk to z niego dobry" i daje jemu Zw. Ml klubu.

a w drugej takej situacii dostalismi diskwe - tez za szpiewanie w ringu.

jednym slowem ring, to podworko, gdzie troche pobiegasz z psem i tyle i nie trzeba robic sobie samemu na zle i miec hysterje... choc ja rozumiem.. Polska tu... i KAZDY krok nie w ta strone jest "udokumentowany" i mocno potem posmarowany "shit'em". Ale moze nie warto podac cie temu?

co do wideo- na bonitacii na SK ten pies i dostal taka ocene - "zle katowanie tylnych nog." dla tego znowu tylko dokazuje sie ze slowacka bonitacja jest mocnejsza niz czeska, gdzie ten sam pies AZ DWA razy dostal ocene "bez wad"

z Peronówki 03-04-2011 06:33 PM

Zitat:

Zitat von GRABA (Beitrag 363878)
Tj. na tym forum:) Znam przypadek, gdzie w Bisach pewien piesio zrobił kupkę na honorowym i zajął I miejsce:p - takich przypadków jest więcej zapewne. Nam się jeszcze nie przytrafiło, ale zawsze się tego boję, ale tak naprawdę, po tym filmiku widzę czego się boję - hehe. Margo ja nie umiałabym zachować takiego spokoju...., najzwyczajniej w świecie boję się swojej reakcji:)

Wiesz, chodzilo mi o psa... Wpadka najgorsza z mozliwych, bo takiej kupy do woreczka nie wsadzisz.... :rock_3 Ale po co mam sie denerwowac? To PIES, ktory nie powie mi "Mama, KUPA".... :rock_3
A ze kogos fascynuja zalatwoajace sie psy, ze musi je uwieczniac i sie z tym dzielic z innymi... Dla mnie to ZDROWE nie jest... ;)

Zitat:

Zitat von Z LASÓW LOTHLORIEN (Beitrag 363902)
Film jest prywatny :( ciekawe dlaczego ;)

Bo odwaga cywilna to cos co jest autorowi tego filmu kompletnie obce...

Ale spoko - film ludzie maja zgrany... ;) Wiadomo bylo, ze ponownie pan ten da noge jak przyjdzie co do czego - Of na bonitacji w zyciu by nie dostal.... :D Nie pierwszy raz daje cos, co ma niby atakowac innych, a kompromituje samego autora filmu i/lub jego klike... ;)

Ale ja mam jeszcze mase fotek.... :) Ktorych pan Troll nie da rady przestawic na "prywatne"... ;)
Zreszta... bedzie wystawa w Katowicach... Mozecie sami zobaczyc jak wyglada ruch w klasie championow-psow.... i zobaczyc, ze film byl jeszcze BARDZO laskawy... ;)

z Peronówki 03-04-2011 06:34 PM

Zitat:

Zitat von GRABA (Beitrag 363892)
Nieeeee, hehe. Ja chyba zacznę śmiać się i płakać jednocześnie:p

W takim momencie pomysl, jakie to wielkie szczescie, ze nie masz molosa... Bo tam bez reklamowki sie nie obejdzie... :rock_3

GRABA 03-04-2011 06:46 PM

Zitat:

Zitat von Rona (Beitrag 363903)
Byłam dwa razy :p i jakoś nie zobaczyłam :ehmmm Na szczęście jeszcze tylko jedna pańszczyzna nam została :p i mamy nadzieję "odbębnić" ją w tym roku :)

Rona przyjedź do Będzina - zrobię ring jak w zeszłym roku - będziecie mogły z Lorką nabiegać się ile wlezie:p

Zitat:

Zitat von wolfin (Beitrag 363904)
to juz teras rozumiem dla czego jest mozliwosc wynajac hendlerow - iz za takich to stresownych wlascicieli :)

Eh, a ja myślę, że to jest w wystawkach najfajniejsze, że stresujesz się, stresujesz, a i tak jakoś wychodzi:) Ale wiesz co, Unka ostatnio w Brnie też mi "zawodziła", ale przed ringiem i wtedy miała multum wielbicieli, a ona "boroczka" bardzo chciała na ring wejść...;)

Zitat:

Zitat von z Peronówki (Beitrag 363909)
W takim momencie pomysl, jakie to wielkie szczescie, ze nie masz molosa... Bo tam bez reklamowki sie nie obejdzie... :rock_3

hahah, no fakt:) Zawsze trzeba znaleźć jakiś pozytyw w sytuacji:)
Ale swoją drogą, to też miałam nakamerowane na filmiku ringowe "załatwianie się", ale jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy żeby to upublicznić..... czyżby nowa odmiana zwierzęcej miłości:roll:8)

Narvana 03-04-2011 07:07 PM

Zitat:

Zitat von z Peronówki (Beitrag 363908)
To PIES, ktory nie powie mi "Mama, KUPA".... :rock_3

A jak powie, ze chce u Tomka?!

Rona 03-04-2011 08:02 PM

Zitat:

Zitat von GRABA (Beitrag 363910)
Rona przyjedź do Będzina - zrobię ring jak w zeszłym roku - będziecie mogły z Lorką nabiegać się ile wlezie:p

Dzięki za zaproszenie, ale Będzin odpada, bo potrzebujemy pańszczyzny międzynarodowej :p

Wonderfull Wolf ES 05-17-2011 11:36 PM

Właśnie przeglądałem fotki z Chomutova i znalazłem 2 fotki, które zrobiłem a propos kątowania właśnie :

http://www.wolfdog.org/forum/picture...ictureid=10682

http://www.wolfdog.org/forum/picture...ictureid=10681

z Peronówki 05-17-2011 11:55 PM

Zitat:

Zitat von Wonderfull Wolf ES (Beitrag 378381)
Właśnie przeglądałem fotki z Chomutova i znalazłem 2 fotki, które zrobiłem a propos kątowania właśnie

DZIEKI!!! :Rose

Wonderfull Wolf ES 05-18-2011 12:00 AM

Zitat:

Zitat von z Peronówki (Beitrag 378390)
DZIEKI!!! :Rose

Nie ma problemu. Nie wiem na ile fotki dają poczucie jak to powinno wyglądać. Ja miałem z tym problem wcześniej, ale jak zobaczyłem na żywo, to teraz wiem o co chodziło w dyskusji i na zdjęciach ;)

z Peronówki 05-18-2011 11:09 AM

Zitat:

Zitat von Wonderfull Wolf ES (Beitrag 378395)
Nie ma problemu. Nie wiem na ile fotki dają poczucie jak to powinno wyglądać.

Oj daja, daja... Szczegolnie ta pierwsza.... Zreszta - kazda fotka wilka jest cenna - bo to taka projekcja wzorca...

Zitat:

Zitat von Wonderfull Wolf ES (Beitrag 378395)
Ja miałem z tym problem wcześniej, ale jak zobaczyłem na żywo, to teraz wiem o co chodziło w dyskusji i na zdjęciach ;)

Hartl zawsze mowi, ze zamiast czytac wzorzec lepiej isc do zoo i popatrzec na wilki... ;-)

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 08:14 PM Uhr.

.
(c) Wolfdog.org