Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Mwpr katowice 18-20.03 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=16884)

anula 11-02-2011 23:55

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 358138)
Ale będzie wesoło, tyle wilczaków :rock_3

he he
Biorac przyklad z Pawła zglosilam Biesiaka do młodzieży.
Nie obiecując sobie wiele, liczę na ciekawe spotkania towarzyskie :rock_3
A poza tym dobrze się składa, bo do Katowic prosta droga, nie ma potrzeby kombinowania noclegu, i oby tylko moje samochodowe truchełko nie spłatało mi figla :)
zatem do zo w duzym (i mam nadzieje sympatycznym) gronie psich oszołomów :ylsuper

Gia 12-02-2011 00:01

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 358141)
Mam świadomość, że mogę zadawać durne pytania, ale skąd wiadomo ile będzie wilczaków, w sensie można do gdzieś sprawdzić :roll::) ?

To chyba Wasza pierwsza wystawa?? Więc pytaj o co wlezie ;) Choćby nawet mnie, bo ja jestem psychol wystawowy ;)

Będzie można sprawdzić stawki, ale na krótko przed wystawą. Widzę, że dużo nas będzie, bo oprócz starych wyjadaczy, pojawi się sporo nowych psów, choćby Wonderka czy Bies :) A w Katowicach zawsze całkiem sporo wilczaków było :)

GRABA 12-02-2011 00:06

Anula, Paweł, Gipson - Katowice czekają na Was:p

Sprytne ludki szukają po stronkach, w celu info o zgł. psach.:p

Nie ma co jednak na to patrzeć, pojawicie się, a debiutantów w Katowicach będzie dużo - bankowo możecie liczyć na wsparcie/kicowanie innych i nie ważne czy zdobędziecie najlepsze - ważne czy będziecie potrafili naprawiać błędy z tej wystawki * o ile rzecz jasna uznacie, że takowe będą - no a na krytykę osobistą zawsze możecie liczyć (nooo o ile uszy słyszeć będą chciały).
Bardzo się na Was cieszę:)

anula 12-02-2011 00:07

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 358145)
To chyba Wasza pierwsza wystawa?? Więc pytaj o co wlezie ;) Choćby nawet mnie, bo ja jestem psychol wystawowy ;)

Będzie można sprawdzić stawki, ale na krótko przed wystawą. Widzę, że dużo nas będzie, bo oprócz starych wyjadaczy, pojawi się sporo nowych psów, choćby Wonderka czy Bies :) A w Katowicach zawsze całkiem sporo wilczaków było :)

sporo o wystawianiu bylo w artykulach tutaj, ale w zwiazku z obumarciem czesci WD mozna te texty teraz znalezc na stronie zperonowki. Rzecz, która mnie przeraża, to KĄPIEL!!! Bies lubi być brudny i śmierdzieć...

anula 12-02-2011 00:11

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 358149)
Anula, Paweł, Gipson - Katowice czekają na Was:p

Sprytne ludki szukają po stronkach, w celu info o zgł. psach.:p

Nie ma co jednak na to patrzeć, pojawicie się, a debiutantów w Katowicach będzie dużo - bankowo możecie liczyć na wsparcie/kicowanie innych i nie ważne czy zdobędziecie najlepsze - ważne czy będziecie potrafili naprawiać błędy z tej wystawki * o ile rzecz jasna uznacie, że takowe będą - no a na krytykę osobistą zawsze możecie liczyć (nooo o ile uszy słyszeć będą chciały).
Bardzo się na Was cieszę:)

Niektorzy podobno ustawiają kamery na statywach, filmują, a potem opluwają filmowane obiekty w sieci :p
Zawsze jednak mozna sobie właczyc filtr przeciwplujny 8)

GRABA 12-02-2011 00:13

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 358151)
sporo o wystawianiu bylo w artykulach tutaj, ale w zwiazku z obumarciem czesci WD mozna te texty teraz znalezc na stronie zperonowki. Rzecz, która mnie przeraża, to KĄPIEL!!! Bies lubi być brudny i śmierdzieć...

Haha, to uważaj żeby kąpiel nie okazała się niepotrzebna...
Unka w Brnie czyściocha i starczyło żebym przed halą zagadała się z kumpelą, a ta już ufajdana ................ *pip, nie piszę w czym:evil: (wato jest mieć ręczniczek w plecaku, lub mój patent - chusteczki nawilżane dla dzieci):p

GRABA 12-02-2011 00:15

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 358152)
Niektorzy podobno ustawiają kamery na statywach, filmują, a potem opluwają filmowane obiekty w sieci :p
Zawsze jednak mozna sobie właczyc filtr przeciwplujny 8)

Też taki mam - hehe, więc jeśli trzeba, to i o kamerce nie zapomnę:p

GRABA 12-02-2011 00:23

Dobra, wojna na chusteczki trwa poza WD - zatem nie macie szans na WALKI:p:p

Gia 12-02-2011 00:35

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 358164)

Oj trwa :twisted: co było pierwsze: jajko czy kura :rock_3

Witek 12-02-2011 11:12

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 358164)

Dokładnie :D Ja co wystawa liczę na jakieś rękoczyny czy walki w kisielu ale niestety .... ;):lol:

Wonderfull Wolf ES 12-02-2011 12:13

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 358145)

Tak, to pierwsza:p ostatni raz w spodku byłem na ozzfest więc tym razem mam nadzieję, że nie będzie gorzej :lol:
No i wykorzystując Twoją gotowość 8) :
- czy ringówka jest konieczna, czy nie? czy lepiej wystawiaj w ringówce i jeśli tak, to jakiej? plastikowa, sznurkowa, itp.?
- jakich figur uczyć Wondery:p? i czy wszystkie mają być po mojej wewnętrznej?
- czy mogę ewentualnie psa motywować do "prezentowania się" za pomocą smaka ukrytego w dłoni, czy to dyskwalifikacją grozi???

uffff.... póki co, to tyle pytań mi przychodzi do głowy;)

Wonderfull Wolf ES 12-02-2011 12:18

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 358204)
Ja co wystawa liczę na jakieś rękoczyny czy walki w kisielu ale niestety .... ;):lol:

Może poziom motywacji do działania nie przewyższa poziomu frustracji, w związku z czym trzeba ludzi odpowiednio zmotywować... nie wiem przegrany/ana kłania się przed psem wygranego/ej, czy cuż... Jak będzie klub to może jakaś nagroda pinienżna się uściubi:rock_3

jefta 12-02-2011 15:05

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 358213)
Tak, to pierwsza:p ostatni raz w spodku byłem na ozzfest więc tym razem mam nadzieję, że nie będzie gorzej :lol:
No i wykorzystując Twoją gotowość 8) :
- czy ringówka jest konieczna, czy nie? czy lepiej wystawiaj w ringówce i jeśli tak, to jakiej? plastikowa, sznurkowa, itp.?
- jakich figur uczyć Wondery:p? i czy wszystkie mają być po mojej wewnętrznej?
- czy mogę ewentualnie psa motywować do "prezentowania się" za pomocą smaka ukrytego w dłoni, czy to dyskwalifikacją grozi???

uffff.... póki co, to tyle pytań mi przychodzi do głowy;)

1. tak na wystawach w Polsce przyjął się już taki standart elegancji i skoro sędzia jest w garniturze to pies na ringówce :) materiał nie ma znaczenia jak komu wygodnie ważny jest kolor-max zbliżony do koloru siersci.
2. stania i biegania, to nie konkurs wystawcow zeby jakis fikusnych figur wymagali. wszystkie robisz tak zeby pies byl po stronie sędziego, czyli zwykle po wewnetrznej,
3. tak mozesz miec jedzenie i zabawki nie hałasujace

Wonderfull Wolf ES 12-02-2011 19:28

jefta dzięki śliczne :)!!!!!!!

a więc kolejny rzut pytań ;):
- co muszę mieć ze sobą, żeby wejść - książeczkę z aktualnymi szczepieniami, wydrukowane zgłoszenie, przelew, legitymacje ZKwP, ale czy coś jeszcze - rodowód ???
- czy sucza musi być w kagańcu?

Rona 12-02-2011 19:45

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 358282)
jefta dzięki śliczne :)!!!!!!!

a więc kolejny rzut pytań ;):
- co muszę mieć ze sobą, żeby wejść - książeczkę z aktualnymi szczepieniami, wydrukowane zgłoszenie, przelew, legitymacje ZKwP, ale czy coś jeszcze - rodowód ???
- czy sucza musi być w kagańcu?

Przy wejściu na teren wystawy musisz pokazać książeczkę z aktualnym szczepieniem przeciwko wściekliźnie i mieć numerek, który przeważnie przychodzi pocztą. Jeśli nie dojdzie, to odbierasz go w sekretariacie wystawy na podstawie dokumentu wpłaty. Kaganiec nie jest konieczny, chyba że sama uznasz, że potrzebny ;)

Tu masz link do wystawowego A-Z http://www.zperonowki.com/site/pl/taxonomy/term/42
Wiem, że artykuły Margo wielu pomogły w przygotowaniach do pierwszej wystawy.:)

Wonderfull Wolf ES 12-02-2011 20:08

Rona dzięki serdeczne!

Narvana 12-02-2011 20:26

Quote:

Originally Posted by Rona (Bericht 358286)
Przy wejściu na teren wystawy musisz pokazać książeczkę z aktualnym szczepieniem przeciwko wściekliźnie i mieć numerek

Zgloszenie przy wejsciu. Numerka sie nie pokazuje

Gia 12-02-2011 21:43

No to się spóźniłam ze swoją gotowością :rock_3
Co do ringówki, to ja polecam skórzaną, dość cienką ;) Nie tnie tak paluchów jakby pies jednak pociągnął ;) Na dalszym etapie żmijka, ale to już spory wydatek, więc na to na razie nie namawiam :) Skórkowa brązowa ringówka jest ok, ale jak nie chcesz lub nie masz, wystarczy jakakolwiek, byle nie czerwona, żółta, fioletowa - ma się jak najmniej rzucać w oczy :)

Uczysz tylko spokojnego stania i biegania w kłusie, tak, żeby suka nie skakała zabawowo do ręki ;)

Żarcie możesz mieć, i jeśli Wondera jest żerna to polecam jak najbardziej. Ja najczęściej mam, choć już sporadycznie kali je w ringu dostaje ;) Jeśli sucz woli zabawkę, to miej zabawkę, tylko żeby nie dostała głupawki zabawowej ;)

Pocztą przed wystawą ZK wysyła potwierdzenie przyjęcia psa na wystawę. Z tym potwierdzeniem przychodzi też numerek, jeśli zrobisz wcześniej wpłatę (jeśli płacisz na miejscu, to numerek odbierasz w sekretariacie). Na potwierdzeniu masz napisane, czy wpłata uregulowana, jeśli jest zrobiona, a mimo to na potwierdzeniu masz napisane, że brak wpłaty - to bierzesz ze sobą potwierdzenie zrobienia przelewu. Na potwierdzenie za darmo wchodzi pies i jedna osoba, więc jeśli jedziesz z osobą towarzyszącą, to ona będzie musiała kupić bilet wstępu. Przy wejściu będą także sprawdzać paszport/książeczkę zdrowia z aktualnym szczepieniem psa przeciwko wściekliznie. Kagańce na wystawie noszą tylko psy, którym nie ufają ich właściciele ;) I to chyba tyle ;)

Rona 12-02-2011 23:29

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 358298)
Zgloszenie przy wejsciu. Numerka sie nie pokazuje

... ale trzeba go albo mieć albo zdobyć przed wejściem na ring:rock_3

Mnie natomiast nurtuje coś innego! Kiedy przy stoisku w Zakopanem nie widząc zastosowania katalogu, podziękowałam za niego, ku mojemu zdziwieniu odezwał się chór wystawców z kolejki pytających czy mogą zabrać nasz egzemplarz. Czy ktoś mógłby mnie oświecić do czego ów katalog służy i po co komu więcej niż jedna sztuka? :rock_3

Wonderfull Wolf ES 13-02-2011 01:42

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 358318)
No to się spóźniłam ze swoją gotowością :rock_3
Co do ringówki, to ja polecam skórzaną, dość cienką ;) Nie tnie tak paluchów jakby pies jednak pociągnął ;) Na dalszym etapie żmijka, ale to już spory wydatek, więc na to na razie nie namawiam :) Skórkowa brązowa ringówka jest ok, ale jak nie chcesz lub nie masz, wystarczy jakakolwiek, byle nie czerwona, żółta, fioletowa - ma się jak najmniej rzucać w oczy :)

Uczysz tylko spokojnego stania i biegania w kłusie, tak, żeby suka nie skakała zabawowo do ręki ;)

Żarcie możesz mieć, i jeśli Wondera jest żerna to polecam jak najbardziej. Ja najczęściej mam, choć już sporadycznie kali je w ringu dostaje ;) Jeśli sucz woli zabawkę, to miej zabawkę, tylko żeby nie dostała głupawki zabawowej ;)

Pocztą przed wystawą ZK wysyła potwierdzenie przyjęcia psa na wystawę. Z tym potwierdzeniem przychodzi też numerek, jeśli zrobisz wcześniej wpłatę (jeśli płacisz na miejscu, to numerek odbierasz w sekretariacie). Na potwierdzeniu masz napisane, czy wpłata uregulowana, jeśli jest zrobiona, a mimo to na potwierdzeniu masz napisane, że brak wpłaty - to bierzesz ze sobą potwierdzenie zrobienia przelewu. Na potwierdzenie za darmo wchodzi pies i jedna osoba, więc jeśli jedziesz z osobą towarzyszącą, to ona będzie musiała kupić bilet wstępu. Przy wejściu będą także sprawdzać paszport/książeczkę zdrowia z aktualnym szczepieniem psa przeciwko wściekliznie. Kagańce na wystawie noszą tylko psy, którym nie ufają ich właściciele ;) I to chyba tyle ;)

Spoko, do wystawy więcej niż miesiąc ;-) dzięki śliczne za wyczerpującą odpowiedź :p jakoś się połapiemy w tym wszystkim ;)

All times are GMT +2. The time now is 18:56.