Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Sport i szkolenie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Problemik - wilczak do agility/frisbee? (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1715)

Narvana 05-12-2004 20:36

Quote:

Originally Posted by Gaga
co chwila pytanie : czy wilczak jest dobry w..... - odpowiedz "nie!" ...a Ty dalej nei zrazasz sie i wymyslasz nowe pytanie :cheesy:

:cheesy:

Gaga 05-12-2004 20:55

Quote:

Originally Posted by Narvana
Jeszcze dodam:
1 Dlatego chce wilczaka po very dobrych rodzicach pod wzgledem szkolenia bo ja chce z nim cos robic czyli agility-no rowniez jakby daty mi pasowaly to na obozy szkoleniowe :wink:
2 Takich pytan bedzie jeszcze sporo wiec sie przygotuj :twisted:

Mnie tam ilośc pytań mało przeraża;)
Tego Mistrza Polski to Ci mocno zycze - tym mocniej im mniej w nie wierze :P
Zapytałam bo odnosłam wrazenie ,ze przesiakniecie skądinąd mocno chwaloną atmosferą szkoły Kasi wkręciło Cię na osiagnięcie sukcesu....i tak się zastanawiam czy przypadkiem lekki "niewypał" w dążeniu do celu nie spowoduje u Ciebie jakiegos żalu ? rozczarowania?
Tu nawet nie piszę o wilczakach tylko o konkretnym Twoim przyszłym psie;)
I żeby nie było, że się jakoś czepiam !! :wink:
Zainteresowało mnie po prostu :)

Narvana 05-12-2004 21:06

Hmm Powiem tak:
Ja juz mam psa ktory bawi sie w agility I wiem ze on dobry w tym nie jest Mocno pracuje, ale nie tylko zeby wygrac tylko zeby tez pokazac ze pies ktorego trzeba nakrecac zeby szybciej biegal-cos zrobil, ze pies ktory ma padaczke i co za tym idzie leki ktore troche ja "spowalniaja"-ze tez potrafi, ze nie tylko psy stworzone do pracy z czlowiekiem czyli m.in psy pasterskie bo te glownie biora udzial w takich typu zawodach-potrafia cos osiagnac
To chyba normalka ze bym sie cieszyla jakbym jakies medale czy puchary do domu zwozila Szalnie bym sie cieszyla

Gaga 05-12-2004 21:15

Tak, tak - wszystko normalka...ale ja chyba mało precyzyjnie się wyraziłam...
Decydując się na drugiego psa masz bardzo określone i sprecyzowane cele. Wiesz, czym siebędziecie zajmowac....chciałabys (no kto by nie chciał?) zdobywac trofea....
no to ja zapytałam : a co jak ten wyszukany, wyselekcjonowany, wybrany....nijka się nei sprawdzi w Twoich planach??
Pytanie jest czysto teorettczne ...ale jest :wink:

Narvana 05-12-2004 21:26

No wiec tak:
jesli ten moj wybrany wyselekcjonowany i wyszukany :wink: sie nie sprawdzi w moich planach to nic Wiem ze jak bede brac wilczaka to nie bede miec pewnosci czy bedzie dobry czy bedzie chcial itp
Zla wtedy nie bede jesli sie nie sprawdzi Poprostu nie bede jezdzic na zawody (moze wkoncu to polubi, moja tez na poczatku nie chciala jak na tor wychodzila to na SZLA od przeszkody do przeszkody i sie gdzies patrzyla ) ale na trenini chodzic bede bo agility to SUPER ZABAWA i POGLEBIA WIEZ i ZAUFANIE u psa

z Peronówki 05-12-2004 22:20

Quote:

Tak o cos takiego
Margo chyba Ci sie pomieszalo

Zgadza sie... :) Ale reszta jest ta sama. Po ktoryms razie zainteresowanie CzW spadnie do zera... :)

Rona 05-12-2004 22:23

Quote:

Originally Posted by Margo
Quote:

Tak o cos takiego
Margo chyba Ci sie pomieszalo

Zgadza sie... :) Ale reszta jest ta sama. Po ktoryms razie zainteresowanie CzW spadnie do zera... :)

Tak było. Po którymś spacerze dopadła frizbee w domu i pogryzła na miazgę :roll:

z Peronówki 05-12-2004 22:35

Quote:

Originally Posted by Rona
Tak było. Po którymś spacerze dopadła frizbee w domu i pogryzła na miazgę :roll:

No wiesz, jak sie cos juz 10 razy upolowalo to wreszcie trzeba to zamordowac... :mrgreen:

Ori 05-12-2004 23:54

u nas bylo to samo z pilka, wiec teraz rzucam bardzo oszczednie, a przeszlismy na pilke na sznurku - cos mniej osiagalnego jest znacznie ciekawsze :wink:

Agnieszka 06-12-2004 00:00

Jeśli chodzi o mordowanie, to ostatnio Varguś też coś zamordował - ścianę :roll: Usłyszał jakieś szmery pod podłogą i musiał sprawdzić, co to jest... Efekt: oderwany tynk i jakaś gąbka z ładnej, gładkiej, białej ściany... ;p

z Peronówki 06-12-2004 00:24

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Usłyszał jakieś szmery pod podłogą i musiał sprawdzić, co to jest... Efekt: oderwany tynk i jakaś gąbka z ładnej, gładkiej, białej ściany... ;p

Ehhhhh....kolejny niedoceniony wilczak. :( On Wam chcial zalatwic darmowa deratyzacje, a to taki brak zrozumienia... :mrgreen:

Agnieszka 06-12-2004 00:32

Quote:

Originally Posted by Margo
Ehhhhh....kolejny niedoceniony wilczak. :( On Wam chcial zalatwic darmowa deratyzacje, a to taki brak zrozumienia... :mrgreen:

:mrgreen:
Już raz załatwił... Nie tak dawno w moim pokoju pod kaloryferem w takiej niewielkiej dziurze zamieszkała mysz. Varguś ją oczywiście wyczuł: przyszedł tam raz, drugi, nochal wsadził w norkę i... Zaczął dmuchać :mrgreen: Tak jakoś smiesznie nabierał powierze i je tam wydychiwał... Myszy się wyniosły :mrgreen: Ale jak widać - nie na stałe ;)

Rona 06-12-2004 08:46

Quote:

Originally Posted by Ori
u nas bylo to samo z pilka, wiec teraz rzucam bardzo oszczednie, a przeszlismy na pilke na sznurku - cos mniej osiagalnego jest znacznie ciekawsze :wink:

O dziwo od mniej więcej pół roku bawimy się pluszowym misiaczkiem :D Najczęściej gramy nim w "dwa ognie". Misiaczek jest dość "zmęczony" i pomimo okazjonalnego prania śmierdzi wniebogłosy, ale CAŁY :o To chyba pierwsza zabawka, którą psica szanuje!!! Czasem zmusza nas do rzucania misiaczkiem o 7 rano, okrutnica. :mrgreen:

Rona 06-12-2004 09:07

Quote:

Tak jakoś smiesznie nabierał powierze i je tam wydychiwał... Myszy się wyniosły :mrgreen: Ale jak widać - nie na stałe ;)
Jak widać myszy nie wytrzymały wilczego oddechu na karku :)

leśniczyna 26-01-2005 14:28

Narvana Ty to serio trenujesz? i jak się podoba?? bo widzę, że wciąż o tym wspominasz;)

Narvana 26-01-2005 14:41

Quote:

Originally Posted by leśniczyna
Narvana Ty to serio trenujesz? i jak się podoba?? bo widzę, że wciąż o tym wspominasz;)

Tak ja to trenuje i bede trenowc z kazdym psem
Mi sie to szlanie podoba
Mile spedzenie wolnego czasu, zmeczony wlascicel i pies (oczywiscie zmeczeni ale baaardzo radosni), nowi znajomi i DUUUUZO razy lepszy kontakt masz z psem
Ja to czuje z kazdym treningiem ta wiez ,coraz mocniejsza jest Dla mnie to super zabawa Jeszcze do tego zawody Mozna sie sprawdzic i jak pieknie jest widziec wlasnego psa ktory plynnie biegnie i robi to dla Ciebie :D
Ech
Ja sie w to wkrecialam i polecam chociaz zobaczyc jak np Amber :)

Gaga 26-01-2005 14:52

Quote:

jak pieknie jest widziec wlasnego psa ktory plynnie biegnie i robi to dla Ciebie :D
Ech
Ja sie w to wkrecialam i polecam chociaz zobaczyc jak np Amber :)

Tiaaa Elcia probowala mi to powiedziec...ale chyba nie do konca sie udalo :cheesy:

Narvana 26-01-2005 14:54

Quote:

Tiaaa Elcia probowala mi to powiedziec...ale chyba nie do konca sie udalo :cheesy:

:D
Wiesz Gaga Ja nie bede nikogo zmuszac do robienia tego :)
Kazdy ma cos dla siebie :)
Ale mi akurat ta zabawa sie podoba :)
Tobie moze sie podoba i bedziesz cos robic ze swoimi psami nie wiem
A ty masz jakies upodobania co do sportu pies+wlascicel?

Gaga 26-01-2005 17:05

Quote:

Wiesz Gaga Ja nie bede nikogo zmuszac do robienia tego :)
Kazdy ma cos dla siebie :)
Ale mi akurat ta zabawa sie podoba :)
Tobie moze sie podoba i bedziesz cos robic ze swoimi psami nie wiem
A ty masz jakies upodobania co do sportu pies+wlascicel?

To nie chodzi o zmuszanie..wlasciwie to mnie ostatnimi czasy naszlo, wczesniej bylo mi calkowicie obojetne.
Zaczelam sie dopytywac o co Wam chodzi w tym agility, ze tak was wciaga - bo ja po prostu nie rozumiem :)

reszta dopisze z domu ;-))

Narvana 26-01-2005 17:07

Quote:

To nie chodzi o zmuszanie..wlasciwie to mnie ostatnimi czasy naszlo, wczesniej bylo mi calkowicie obojetne.
Zaczelam sie dopytywac o co Wam chodzi w tym agility, ze tak was wciaga - bo ja po prostu nie rozumiem :)

Ok
Quote:

reszta dopisze z domu ;-))
Czekam z niecierpliwoscia :D

All times are GMT +2. The time now is 13:37.