![]() |
czekam!:)
|
Quote:
U nas jest i Pałac Branickich (Białystok) otoczony stawami, z których część już niestety nie istnieje (kiedyś w Bi-stoku była wystawa pokazująca nasze miasto z epoki baroku - pokazano bardzo ciekawą makietę, którą zresztą mój Tato robił i tam było wszytko pokazane, m.in. to, że kiedyś w Białymstoku stawów było o wiele, wiele więcej), no i Pałać Bucholca w Supraslu, gdzie jest obecnie Liceum Plastyczne. Śliczna szkoła, starsznie zazdoszczę Bratu, że się w niej uczy :love Zresztą jak się wszytko uda to sama też spróbuję się tam dostać. Jeszcze trochę można by wymienić.... :twisted: ;) Jednak to nam nie zastąpi Puszczy, chociaż ona nie jest aż tak bardzo daleko od nas, ale jednak. Wiecie co, właśnie na TVP3 pokazują wilki z Białowieży... :mrgreen: |
Quote:
Znam to uczucie, kiedy się było i chce wracać, cały czas... :) |
Quote:
Bron bron :mrgreen: Ale... Ty praktycznie mowisz w czasie przeszlym ze byly stawy (tzn duzo stawow), kiedys byla makieta no i palac ale teraz jest szkola ;) Chle wiem wredna jestem :twisted: Zartuje ;) Kazde miasto i okolice ma jakies uroki :) Ale mi i tak najbardziej podoba sie puszcza morze i gory A ja z tych rzeczy nie mam nic jedynie stawy ;) |
Quote:
A pałac Branickich faktycznie piękny. Teraz tam chyba jest Akademia Medyczna? Najbardziej podobały mi sie kręte schody w głównym hallu. Kiedy tam byłam pomyślałam sobie, że przyszli lekarze powinni chodzić na zajęciach (albo przynajmniej na egzaminy i in. uroczystości :) ) w perukach, krynolinach, itd. żeby się dopasować do otoczenia :mrgreen: |
teraz jest tam przeprowadzana renowacja, także otoczenia (głównie posagi). Zasadzono takze żywopłot, by odtworzyćlabirynt, który był tam za czasów Branickiego.
Może Pałac i piękny, ale panie w dziekanacie nieee... Byłam tam raz załatwićpewnąsprawe i .... odsyłąno mnie w 3 miejsca, wszędzie musiałam czekać, ażpanie przestanąplotkowac i zechcą zwrócićna mnie uwagę.. a na końcu znów do dziekanatu heh.. a stamtąd do tablicy ogłoszeń!! :evil: |
Quote:
A makietę jeszcze można chyba obejrzeć... :twisted: |
leśniczyna - to są właśnie ciemne strony Białegostoku. Ludzie - nie wszedzie, rzecz jasna - wclae nie są bardzo sympatyczni i czesto nie potrafią docenić miejsca, gdzie mieszkają/pracują itd. Hmm być może gdzieś indziej jest podobnie. Ale tutaj to jest bardzo widoczne :?
Rona - tak, teraz jest tam Akademia Medyczna. I faktycznie budynek jest niezwykle stylowy... :) Jego wnetrze itd. |
Quote:
|
W takim razie ciesze się, że spotakaliście sympatycznych ludzi :)
Różnie bywa, po prostu ;p |
:)
w Białowiezy ludzie sa goscinni, serdeczni taak i bardzo ciekawi pod wzgledem mowy, zachowania, ubioru.. zwyczajow..:) |
Quote:
Ksiazki nie moge znalezc :( W tamtym roku bralam udzial w konkursie o Parkach Krajobrazowych Dolnego Śląska i mialam duuuzo karteczek do nauczenia i pamietam ze Stwy Milickie tez byly :) I bylo jakie rosliny tam wystepuja i jakie zwierzeta sa Ale uswiadomilam sobie ze ostatnio robilam porzadek w pokoju (dziwne :? ) i kartki poszly sie palic 8) Wiec musze albo ksiazke znalezc albo poprosc nauczycielke ktora mnie prowadzila do konkursu mi cos dala :) |
I pomysleć, że ja w tamtym roku w ...maju chyba... spędziłam około 9 dni w Białymstoku :roll:
|
A ja w Bialymstoku zyje od urodzenia i nie narzekam.... :twisted: Chcialabym tylko wilczaka spotkac... :twisted: :wink:
A moja kolezanka widziala Bisu i mówi do mnie, ze wilka widziala. Ja na to, ze to pies, wilczak, krzyzówka. A ona nadal "ale to byl WILK" :wink: |
All times are GMT +2. The time now is 22:59. |