Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Spotkania i podróże (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=31)
-   -   Letnie obozy szkoleniowe Czechy, Słowacja & Niemcy 2011 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=18240)

z Peronówki 01-06-2011 11:56

Quote:

Originally Posted by Morian (Bericht 381685)
dear polish people, russians go by bus with 20 places and pass bielostok and warsaw :twisted: so we have only 4 persons for now which go from here and can take people from poland. of course we will remove some seats to have more place for cages and dogs. if somebody is interested - please contact me. price is not scareful :lol: bus has air conditioning, tv etc. (except wc), mercedes. we will be in poland on 29th (= in slovakia on 30th) and leave from there on 7th.

Tlumaczenie na szybko - Morian i rosyjska ekipa wynajmuje autobus na 20 miejsc. Beda jechali przez Bialystok i Warszawe. Teraz maja tylko 4 osoby i duzo miejsca by zabrac na trasie tych, ktorzy nie maja wlasnego transportu. Czesc siedzen bedzie wystawiona, aby bylo miejsca na klatki i rzeczy. Cena nie jest wysoka - a bus jest full.wypas: klimatyzacja, tv id. nie ma tylko wc. Wyjazd na oboz 29.07 (ok 30.07 bedziecie juz na Slowacji) i powrot 7.08.

Osobiscie polecam kazdemu, bo to fajniejsze niz wyjazd wlasnym autem, a ekipa jest taka: :ylsuper

GRABA 28-06-2011 20:18

Kto był tu :** Niemiecki obóz wilczakowy - Bad Schönborn/Mingolsheim (DE) ????

Fotki są? Tam chyba była też specjalka jakaś?

Gia 28-06-2011 22:15

Byłyśmy, widziałyśmy, zdobyłyśmy :twisted:

Narvana 28-06-2011 22:36

No Gia, relacja... Pelna para :twisted:

Gia 28-06-2011 22:50

Dajcie człowiekowi chwilę odsapnąć ;)
Muszę ochłonąć :twisted: Dziś ledwo co popołudniu wróciłam ;)

GRABA 29-06-2011 19:35

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 391085)
Dajcie człowiekowi chwilę odsapnąć ;)
Muszę ochłonąć :twisted: Dziś ledwo co popołudniu wróciłam ;)

No dawaj, dawaj - opowiadaj:lol: znowu Niemców pobiłaś haha

Gia 29-06-2011 19:47

hehehe, wyniki które znam dodałam, czekają na dodanie i dopiero wtedy będę mogła wrzucić zdjęcia ;)
Faktycznie ciężko to spotkanie nazwać obozem. Była psia olimpiada w piątek, przeróżne mniej lub bardziej dziwne zadania w niestandardowym wydaniu ;) Kalinka stanęła na drugiej lokacie :)
W sobotę wystawa. Około 20 psów i 26 suczek, plus babyki, które miały jakby swoją osobną wystawę, nie ujęte w katalogu, więc nie zanotowałam które się wystawiały a które nie :)
Rasę wziął chyba Darky Crying Wolf, chyba, bo troszkę co innego było w katalogu a co innego w realu ;) Najlepszą suką została Alpha Lobin de la Torre - ona ma łapy długie do nieba, sędzia był pod ogromnym wrażeniem ;)
Kalinka w swojej klasie miała jedną konkurentkę i udało się zwyciężyć, więc jest pucharek - dla każdego zwycięzcy klasy było trofeum - i kolejna łapka do championatu Niemiec :) Najbardziej dumna jestem z naszych szczeniaczków, które debiutowały na tej wystawie. Oba oceny wybitnie obiecujące, sędzia powiedział, że niestety tylko taką może dać ocenę, choć już zasługują na doskonałe. Amarok pierwszy na 4 pieski, Aslan 4 na 8 suczek, choć łysa jak kolano. Więc debiut jak najbardziej udany :)
W niedzielę przegląd młodych i bonitacja. Moje "maluszki" zdobyły ponownie oceny wybitnie obiecujące a podczas bonitacji przy okazji zostały "ostrzelane". Rapidkowi strzały nie przeszkodziły spać dalej nieopodal, a Fuercikowi ziewać z gorąca...

Poza tym, rewelacuyne spotkanie, możliwość poznania świetnych ludzi, dużo zabawy, śmiechu i niemieckiego piwka. Dużo nowych przyjaźni, postanowień i planów, tak więc za rok będziemy tam znowu :)

Jakieś pytania jeszcze?

GRABA 29-06-2011 20:01

Teraz sezon na łyse przeca8):roll:

Duże brawka i dla malućkich bardzo duże:p

A kto sędziował?

Zapomniałam, jak Ci się podobał Zeus?

Gia 29-06-2011 20:09

Sędziował Jindrich Jedlicka.
Zeus ładny, choć nad jego zachowaniem nieco należy popracować ;)

I łyse łysemu nierówne, Aslan była łysa jak szczur ;) inne futra miały więcej ;)

GRABA 29-06-2011 20:13

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 391398)
I łyse łysemu nierówne, Aslan była łysa jak szczur ;) inne futra miały więcej ;)

No coż na łysym widać lepiej niedoskonałości, więc musi być super maleństwo skoro wygrało, ciesz się:roll::lol:

A było nocne, piękne auuuuu???? Spaliście w namiocie? Ile kosztowało?

Gia 29-06-2011 20:15

Graba, to może szczegóły na gg? ;)

GRABA 29-06-2011 20:21

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 391400)
Graba, to może szczegóły na gg? ;)

Nieeee, masz wiedzę z realu, więc dziel się:) My ostatnio spaliśmy w autko,
a auuuuu było piękne:p

Gia 29-06-2011 20:29

No to auuuu nie było ;) Nie było takiego zbiorowego wspólnego auuu, bo pojedyncze jak najbardziej.
Spałam w namiocie i byłam tam sama z Kalinką ;) # noce kosztowały mnie 15 euro ;) Płatne było za namiot, nie za osobę. :)

GRABA 29-06-2011 20:32

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 391409)
Spałam w namiocie i byłam tam sama z Kalinką ;) # noce kosztowały mnie 15 euro ;) Płatne było za namiot, nie za osobę. :)

Dzięki - myślę, że to istotna informacja dla planujących kiedyś tam znów
i inaczej - hehe.

Jeszcze raz gratki:p

Gaga 29-06-2011 22:42

Gratulujemy, szczególnie takiego występu ślicznych dzieciaczków, mamusia pewnie dumna?:)
Jak odsapniesz- opisz proszę te olimpiadę:)

Gia 29-06-2011 23:15

Olimpiada bardzo fajna rzecz, totalnie for fun oczywiście i dla chętnych. Nie wiem, czy pamiętam wszystkie zadania, bo było ich sporo :) Ale ubawiłyśmy się po pachy :)
Część pierwsza to odpowiedzi na pytania dot. wilczaków - o sygnałach uspokajających, czy są mięsożerne, roślino czy wszystkożerne, pytania o niemiecki klub, różne takie :)
Druga część to zadania z różnie pojętego posłuszeństwa i współpracy z przewodnikiem. 2 krótkie tunele które pies ma przejść, pies ma pociągnąć deskorolkę na której są 3 albo 4 kubki wypełnione wodą i nie przewrócić ich. przejść przez tunel z tyczek obwieszonych furgającymi na wietrze taśmami, slalom gdzie właściciel niesie na łyżce piłeczkę tenisową, pies ma przejść kładkę, albo włożyć łapy do 4 pudełek i tak wytrzymać 10 sekund, pokazać jakąś dowolną sztuczkę, zaaportować przedmiot do wyboru (było też frisbee i my to wybraliśmy ;) ), właściciel musi wrzucić 5 piłeczek do wiadra, a pies w tym czasie ma zostać przy nodze na waruj albo siad, pies ma warować na kocu, a właściciel musi przeciągnąć ten koc kilka metrów, z psem leżącym na nim. Więcej grzechów nie pamiętam ;)

Wszystko to ma być zrobione for fun, bez przymusu, bez pozycji zasadniczej z siad przy nodze itp, aport to ma być przyniesienie przedmiotu, ale można go złapać w powietrzu, można podjąć z ziemi, właściciel może psa rozbawić i nie ma za to punktów ujemnych :) Można używać smaczków ile wlezie :)

Przy ogłaszaniu wyników na lokatach stały miski psie (żeby nie było nowe, w ramach nagrody ;) ) Otworzono butelke szampana i właściciele 3 pierwszych miejsc musieli wypić szampana z misek klęcząc, bez używania rąk.
Jedynm słowem było wesoło i właśnie tak nam się podobało :)

Gaga 29-06-2011 23:27

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 391483)
Olimpiada bardzo fajna rzecz, totalnie for fun oczywiście i dla chętnych. Nie wiem, czy pamiętam wszystkie zadania, bo było ich sporo :) Ale ubawiłyśmy się po pachy :)
Część pierwsza to odpowiedzi na pytania dot. wilczaków - o sygnałach uspokajających, czy są mięsożerne, roślino czy wszystkożerne, pytania o niemiecki klub, różne takie :)
Druga część to zadania z różnie pojętego posłuszeństwa i współpracy z przewodnikiem. 2 krótkie tunele które pies ma przejść, pies ma pociągnąć deskorolkę na której są 3 albo 4 kubki wypełnione wodą i nie przewrócić ich. przejść przez tunel z tyczek obwieszonych furgającymi na wietrze taśmami, slalom gdzie właściciel niesie na łyżce piłeczkę tenisową, pies ma przejść kładkę, albo włożyć łapy do 4 pudełek i tak wytrzymać 10 sekund, pokazać jakąś dowolną sztuczkę, zaaportować przedmiot do wyboru (było też frisbee i my to wybraliśmy ;) ), właściciel musi wrzucić 5 piłeczek do wiadra, a pies w tym czasie ma zostać przy nodze na waruj albo siad, pies ma warować na kocu, a właściciel musi przeciągnąć ten koc kilka metrów, z psem leżącym na nim. Więcej grzechów nie pamiętam ;)

Wszystko to ma być zrobione for fun, bez przymusu, bez pozycji zasadniczej z siad przy nodze itp, aport to ma być przyniesienie przedmiotu, ale można go złapać w powietrzu, można podjąć z ziemi, właściciel może psa rozbawić i nie ma za to punktów ujemnych :) Można używać smaczków ile wlezie :)

Przy ogłaszaniu wyników na lokatach stały miski psie (żeby nie było nowe, w ramach nagrody ;) ) Otworzono butelke szampana i właściciele 3 pierwszych miejsc musieli wypić szampana z misek klęcząc, bez używania rąk.
Jedynm słowem było wesoło i właśnie tak nam się podobało :)

SUUUPER! Zazdraszczam w takim razie ;) Mam nadzieje na jakieś foty z tej zabawy:)

Gia 29-06-2011 23:39

Gaga, byłam tama sama z Kalinką...może ktoś nam fotki zrobił, ale nie wiem :( a szkoda ;) Za rok będziemy znowu i napewno będą fotki :)

Gaga 29-06-2011 23:42

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 391503)
Gaga, byłam tama sama z Kalinką...może ktoś nam fotki zrobił, ale nie wiem :( a szkoda ;) Za rok będziemy znowu i napewno będą fotki :)

Fajnie byłoby zobaczyć, chociaż na fotkach. Już wiem, że zadanie 4 łap w kartonikach mielibyśmy na zero. U nas chodzi wersja "nie tykaj stope" :D

Gia 29-06-2011 23:51

Też tak myślałam a udało się to zadanie wykonać ;)
Tyle śmiechu dawno nie miałam ;)

All times are GMT +2. The time now is 19:50.