Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Spotkania i podróże (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=31)
-   -   Oboz szkoleniowy - Lázně Bělohrad (CZ) 2005 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1851)

Narvana 04-03-2005 17:56

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
I Trejsi zabierasz? :)

Oczywiscie :)
Mam plany:
w pierwszej kolejnosci chce zrobic tropienie, pozniej posluszenstwo i zobaczyc jak sobie na rekawie poradzi :D

Narvana 17-03-2005 12:32

Kiedy mozna rezerwowac domek?
Tzn mi i moim rodzicom to zwisa Oni powiedzieli ze moge spac pod namiotem Wkoncu sa wakcje ;) (tzn dopiero beda :( )
Ale trza sie zapisac no nie?
Co jak kiedy i w ogole

z Peronówki 26-04-2005 09:48

1) Mam juz dokladniejsze dane o obozie w Lazne Belohrad:
- 30.07 - bonitacja i przeglad mlodych (polecam, bo bedzie "na spokojnie")
- 31.07 - egzaminy VZ1, VZ2
- 01.08 - egzaminy ZOP, ZPU1, ZPU2
- 02.08 - egzaminy ZOP, ZPU1, ZPU2
- 03.08 - egzaminy IPO1, IPO2, IPO3, ZZO, ZM, ZVV1, ZVV2, ZVV3
- 04.08 - egzaminy IPO1, IPO2, IPO3, ZZO, ZM, ZVV1, ZVV2, ZVV3

2) Na obozie w Slowacji szkolenie beda prowadzili ludzie od TARTu (uzytkowe szkolenie psow):
Ivo Eichler
Jirka Matejka

Narvana 26-04-2005 09:50

Ooo IPO nawet bedzie :)
W tamtym roku tez bylo? (w Lazne)

z Peronówki 26-04-2005 09:57

Quote:

Originally Posted by Narvana
Ooo IPO nawet bedzie :)
W tamtym roku tez bylo? (w Lazne)

Tak - jest co roku. :P

Narvana 26-04-2005 09:59

Fajnie, bo bede miec okazje zobaczyc :D

leśniczyna 09-05-2005 12:41

Margo, czy mogłabyś mi przybliżyć, od jakiego wieku pies mozę brać udział w takim szkoleniu? Co musi zaliczyć najpierw, by zyskać dobre podstawy? Załóżmy, że pies jest młody, nieufny w stosunku do obcych i nie był nigdy profesjonalnie szkolony. Ty na pewno wisz, od czego należałoby zacząć, by od początku dobrze wyszkolić wilczaka? Załózmy, że daży się do jak najlepszych umiejętności.. Ja mam doświadczenie tylko w PT, PO i próbach psów myśliwskich, o wilczakch wiem neiwiele..

z Peronówki 09-05-2005 22:34

Quote:

Originally Posted by leśniczyna
Margo, czy mogłabyś mi przybliżyć, od jakiego wieku pies mozę brać udział w takim szkoleniu?

Od urodzenia... ;) Serio... :) Szczeniak wiele tam ze "prawdziwego szkolenia" nie skorzysta, bo nie bedzie w stanie pracowac na pelnych obrotach (nawet dorosle psy czasem nie daja rady, jesli nie sa regularnie szkolone) i trzeba bedzie wybierac to co najwazniejsze. Ale wiele mozna sprobowac:
- mozna robic podstawy tropienia (zabawowego)
- mozna cwiczyc posluszenstwo (podstawy)
- jeszcze szkolenie do wystaw, gdzie pies uczy sie pokazywac zeby i byc dotykanym przez obce osoby (bardzo pomocne w zyciu codziennym)
- jest szkolenie do przegladu mlodych (tak jak wyzej to swietna socjalizacja)
- no i obrona - dla szczeniakow bardzo zabawowe lapanie szmatki - bardzo podnosi to ich mniemanie o sobie, ale to tylko dla osob, ktore chca szczeniaki w tym kierunku cwiczyc
- a w chwili wolnej wycieczki - jak wlasciciel i psiak nie maja dosc to zawsze mozna go zabrac na wycieczke, np autobusem pelnym "turystow", no i na dodatek odwiedzic ZOO (z psem to 100% wiecej dobrej zabawy 8) )

Quote:

Co musi zaliczyć najpierw, by zyskać dobre podstawy?

Chodzi o wyszkolenie? W tym wypadku polecam na poczatek ZOPke....

Quote:

Załóżmy, że pies jest młody, nieufny w stosunku do obcych i nie był nigdy profesjonalnie szkolony. Ty na pewno wisz, od czego należałoby zacząć, by od początku dobrze wyszkolić wilczaka?

Od socjalizacji na placu. W sumie to czlowiek wie co ma robic dopiero jak sie psa zobaczy. Wtedy mozna ustawiac wszystko 'pod danego psa", a nie wedlug danego schematu, w jaki sie to robi na wielu szkoleniach zwiazkowych.... 8)

Margo 09-05-2005 22:41

JESZCZE JEDNA WAZNA SPRAWA:

Jesli jestescie zainteresowani obozami, to warto sie meldowac juz teraz. Szczegolnie wazne jest to w przypadku obozu w Lazne Belohrad, gdzie ilosc chatek jest ograniczona. Zglosili sie juz wlasciciele CzW z Holandii, Wloch, Niemiec, Austrii i oczywiscie Polski oraz Czech. Bedzie wiec kolejny raz wesolo i miedzanarodowo....

Co do obozu w Slowacji to jest tam takze spore pole namiotowe. Oplata za namiot to kolo 5-6 ZL/dobe + 1-1.5 ZL/osobe/dobe. Plus wyzywienie, ale to jest tez mozliwe we wlasnym zakresie (jak ktos potrafi po ciemku doic owce to bedzie nawet za darmo 8) )....

Narvana 23-07-2005 09:44

Margo-czy mozesz mi jeszcze napisac adres gdzie ten oboz w Lazne bedzie?
Albo jakas inna osoba ktora zna adres?

Huan 23-07-2005 10:52

Adresu dokladnego nie znamy, ale najwazniejsze by w Lazne Belohrad dotrzec do przejazdu kolejowego, bo sam oboz jest jakies 200m od niego (trzeba skrecic za lub przed w zaleznosci, z ktorej strony sie jedzie). No i wazne sa tez telefony do nas, to wtedy w razie czego pokierujemy :). Tel do mnie +48-506-024027 a do Margo +48-601-812184

A tutaj mapka
http://www.wolfdog.org/help/mapy/2Lazne_Belohrad.jpg

I mapka Lazne Belohrad z zaznaczonym miejscem obozu:
http://www.wolfdog.org/help/mapy/3La...hrad_small.gif

Gaga 23-07-2005 14:53

No i pojada sobie i zostawia biedne sierotki na dluuugo.....a co jak bedzie nam zle w miedzyczasie? Jak uschniemy z tesknoty? Buuuu...... :sadCyberM :bigcry2
pozdrawiam
Gaga opuszczona

Gaga 23-07-2005 14:57

Acha....bardzo prosimy pozdrowic od nas Vence, Lucke, dziewczyne od Iky'ego od Uhoste i pozostalych, ktorych poznalismy a nie pomnimy imion :oops: I bawcie sie dobrze i raz na jakis czas poprosimy relacje i jakies fotki;) A kto jedzie od nas?
pozdrawiam
Gaga

z Peronówki 24-07-2005 01:32

Quote:

Originally Posted by Gaga
No i pojada sobie i zostawia biedne sierotki na dluuugo.....a co jak bedzie nam zle w miedzyczasie? Jak uschniemy z tesknoty? Buuuu...... :sadCyberM :bigcry2

OK, ruszamy o swicie. Ludzi pozdrowimy, a na sieci bedziemy dzieki uprzejmosci Pavla, dzieki ktoremu bedziemy mieli staly dostep do internetu.... :) No, ale i tak pewnie nie bedzie czasu na poematy.... ;)

Ori 24-07-2005 20:31

Poematow nikt sie nie spodziewa 8) wystarczy jak napiszecie na poczatek kto z "naszych" dojechal :D

Gaga 24-07-2005 20:53

O! A Ty Elu nie?? :shock:

Ori 24-07-2005 21:08

praca....
ale serio to wybieramy sie pod koniec tygodnia, na kilka dni tylko
no wiesz: egzaminatorzy czekaja a suczki juz drza z niecierpliwosci :lol:
nie mozemy zostac w domu :mrgreen:

Gaga 24-07-2005 21:15

A do jakich egzaminow bedziecie podchodzic?
I czy suczki drzace z niecierpliwosci oznaczaja nowe krycia? Macie umowione randki? :wink:

Ori 24-07-2005 21:19

wszystko chcesz wiedziec :mrgreen:
pojedziemy - zobaczymy
pomarzyc chyba wolno 8)

Ori 24-07-2005 21:22

Agnieszka a Ty w koncu jedziesz do Lazne?
bo Marzena juz tam szaleje :twisted:

All times are GMT +2. The time now is 20:55.