Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Spotkania i podróże (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=31)
-   -   X. Spotkanie właścicieli CzW & VIII. Memoriał Hokiego - 26-28.08.2011 Późna (PL) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=18888)

Huan 29-07-2011 17:10

Quote:

Originally Posted by hedeon (Bericht 397576)
A czy ktoś wie jak najszybciej dostać się z Berlina do Późnej? Co najlepiej, pociąg? Autobus? Poszukam w necie, ale może ktoś ma już jakieś sprawdzone połączenia, lub inne wskazówki.

Pociągiem Berlin - Frankfurt/Oder, a potem przesiadka na
Frankfurt/Oder - Cottbus (zatrzymuje się w Guben). Z Guben do Gubina to już piechotą, a do Późnej z Gubina jeżdżą w dni pracujące trzy autobusy (kierunek Mielno; 8:15, 12:30, 15:40), w weekendy nie wiem, czy jeździ jakikolwiek autobus. Ewentualnie dogadać się na odbiór z Gubina przez kogoś, kto będzie przejazdem.

Pociągi Berlin - Frankfurt/O. i Frankfurt/O. - Cottbus z tego co pamiętam jeżdżą praktycznie co godzinę.

avgrunn 29-07-2011 17:42

Z racji tego smutnego faktu ze ja sie kompletnie nie nadaje pod namiot i w ogole takowego sprzetu nie mam i nie potrafie sie z nim obchodzic to czy ktos moze polecic hotel, pensjonat czy cos podobnego zeby bylo jak najblizej do Pozniej i zeby mozna bylo z psem?

Narvana 29-07-2011 18:15

w Poznej mozna spac na sianie rowniez...

maillevin 29-07-2011 18:22

A czy ktoś będzie przejeżdżał przez Gorzów Wlkp. i byłby skłonny nas (mnie i psa) zabrać? Wizja jazdy pksem do ZG a później do Gubina trochę mnie przeraża ;p

avgrunn 29-07-2011 19:15

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 397701)
w Poznej mozna spac na sianie rowniez...

wiem wiem, ale problem w tym ze troche Urobacha rozpuscilismy i bestia zrobila sie wygodnicka ;)

z Peronówki 29-07-2011 19:33

Quote:

Originally Posted by hedeon (Bericht 397576)
A czy ktoś wie jak najszybciej dostać się z Berlina do Późnej? Co najlepiej, pociąg? Autobus? Poszukam w necie, ale może ktoś ma już jakieś sprawdzone połączenia, lub inne wskazówki.

Huan napisal co i jak... Ja jeszcze tylko dodam, ze 1-2 razy dziennie w Gubinie jest ktos od nas, wiec mozemy sie umowic tak, aby sie tam spotkac... Z tym, ze "oferta" dotyczy glownie czwartku i piatku. Potem jest juz tylko chaos... :rock_3

z Peronówki 29-07-2011 19:37

Quote:

Originally Posted by God Of War (Bericht 397479)
a tam mam swoje zdanie o francach juz wyrobione, glownie wlasnie przez koszulkowy watek...

Spoko.... ich trzeba na serio poznac - jest tam MASA super ludzi... Czlowiek czuje sie u nich rownie dobrze co na Slowacji czy w Czechach...
Caly problem polega na tym, ze najglosniejsze sa wlasnie "trolle".... Pomyslcie co by bylo, gdyby nas oceniono na podstawie tych, ktorzy widza problemy w kazdym szczegoliku, ktorym wszystko sie nie podoba i sa wiecznie niezadowoleni.... Roznica polega na tym, ze "nasze" zrzedy maja wlasne klubiki i fora (wiec sa niewidoczne dla innych nacji), a ich siedza na Wolfdogu... ;)

jefta 29-07-2011 21:00

Ja poprosze o rezerwacje miejsca w hotelu na sianie przy jakiejs stabilnej desce do uwiazania wrednej żmiji :) z soboty na niedziele

Rybka 30-07-2011 15:37

Quote:

Originally Posted by maillevin (Bericht 397703)
A czy ktoś będzie przejeżdżał przez Gorzów Wlkp. i byłby skłonny nas (mnie i psa) zabrać? Wizja jazdy pksem do ZG a później do Gubina trochę mnie przeraża ;p

My jedziemy przez GW ale nie wiem jeszcze w ile osób i jakim samochodem. Po obozie Słowackim odezwę się.

Huan 30-07-2011 19:08

Niestety my z Gorzowa wyjeżdżamy już 23-ego, czyli sporo wcześniej przed spotkaniem.

Gia 31-07-2011 14:55

Jefta, tylko pilnuj swojego szczeniaczka przed naszą wredną suką :twisted: Bo na sianku będziemy w komplecie :rock_3

jefta 31-07-2011 17:15

Gia zdurnialam w pierwszej chwili ale rzeczywiscie ledwie poltora miesiaca temu mialam szczeniaczka :) a teraz to jakby wieki temu. Jak sie nie dwoch wrednych zmij zmiescic to pojdziemy do auta.

hedeon 31-07-2011 21:08

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 397714)
Huan napisal co i jak... Ja jeszcze tylko dodam, ze 1-2 razy dziennie w Gubinie jest ktos od nas, wiec mozemy sie umowic tak, aby sie tam spotkac... Z tym, ze "oferta" dotyczy glownie czwartku i piatku. Potem jest juz tylko chaos... :rock_3

Dzięki bardzo. W sumie to doszliśmy do wniosku że wynajęcie samochodu w Berlinie to najlepsza opcja. Najmniej czasu spędzimy w podroży, a najwięcej na spotkaniu. Pal licho oszczędzanie :twisted:

igienator 15-08-2011 11:10

Ja jak zwykle się stawię, jeszcze nie wiem w jakim skłądzie, na prwno ja, Asia, Grejs i Kason i pewnie Ozi. Przelew za siebie wyślę po 20-tym jak mi pensja na konto wpłynie, bo póki co mam na nim jakieś hmm, 10pln ;)

jefta 15-08-2011 14:16

Dostalam wolna sobote :jumpie :sooo_hapy wiec 1 osoba + 1 pies od sobotniego switu. Kasa po wyplacie czyli w piatek.

Jak dojechac z Wroclawia NIE wjezdzajac do Niemiec!? Google nie przyjmuje takiej opcji :(

Czy na bonitacji obowiazuje regulamin slowacki slowo w slowo?

Rybka 15-08-2011 14:49

Z Wrocka do Legnicy A4 (ten odcinek niepłatny), a potem w górę S3 do Zielonej Góry.
W Zielonej odbijasz na Gubin. Trasa szybka, ładna i sprawdzona- tak wracaliśmy tydzień temu z Hrabusic.

jefta 15-08-2011 15:07

To jest mocno na okolo :( zreszta przez Legnice nie oplaca sie jeździc, bo bezposrednia droga wrocek-zielona jest ladna i pusta ;)

patrzac na mapę jest jakas droga przy granicy po naszej stronie... Tylko czy ona asfaltowa albo chociaz przejezdna...

Rybka 15-08-2011 15:40

My wybieraliśmy drogę szybką, prostą i ładną bo mieliśmy 800 km do domu i nie chcieliśmy się tłuc po wertepach. Margo powinna wiedzieć jak najlepiej dojechać.

z Peronówki 15-08-2011 16:21

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 399381)
patrzac na mapę jest jakas droga przy granicy po naszej stronie... Tylko czy ona asfaltowa albo chociaz przejezdna...

Sa dwa fajne zjazdy z autostrady... Wczesniejszy na Przewoz/Zielona Gore/Zary (nr drogi 27) - kierunek na Zary. W Zarach jedzie sie na Lubsko, potem na przejscie graniczne w Zasiekach.

ALBO...

Zjazd na Leknice/Zary/Tuplice - kierunek na Leknice, potem za stacja zjazd na Tuplice. Droga biegnie blizej granicy, jest mniej uczeszczana, ale calkiem przyzwoita. Na googlemaps tego nie ma, ale w Tuplicach przed stacja benzynowa jest odbicie w lewo na Brody. W Brodach dobija sie do drogi Lubsko-Zasieki (kierunek Zasieki).

W Zasiekach jedzie sie caly czas droga w kierunku granicy. Jakies 500m przed granica beda po prawej stronie dwie stacje - blizej niebieska, dalej zolta AB - miedzy nimi droga na Jaromirowice. Ta droga jadac ciagle prosto (za Janiszewicami jest jakies 3-4km krzywych kocich lbow, wiec uwaga na niskie zawieszenia) minie sie Mielno, Strzegow - potem jakies 3km za Strzegowem w lesie bedzie po lewej stronie odbicie na Pozna...

Bardziej "cywilizowana" droga to pierwszy zjazd i kierowanie sie za Lubskiem nie na Zasieki, ale na Gubin (poczatkowo to ta sama droga co na Zasieki, ale po kilku km jestz odbicie w prawo na Gubin. Caly czas prosto, gdy dojedzie sie do drogi z pierwszenstwem przejazdu nalezy skrecic w lewo w kierunku granicy - przejscie Gubinek (prosto droga prowadzi na Gubin). Bedzie przejazd kolejowy, lasek i skrzyzowanie z 3 stacjami benzynowymi. Tam w lewo na Grabice, Strzegow, i inne takie... Ta droga caly czas prosto (PROSTO - nawet jesli glowna droga skreci z czasem w lewo) przez Polanowice, Markosice. Kilka km za Markosicami w lesie jest zjazd na Pozna (po praeej stronie).

jefta 15-08-2011 16:44

Dziekuje!!!

All times are GMT +2. The time now is 09:31.