Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Żywienie i zdrowie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Własciciele kilkumiesieczniakow... (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=2105)

z Peronówki 26-04-2005 10:08

Quote:

Originally Posted by Gaga
Camio pocztkowo "scigal" sie waga z Cheitanem....teraz roznica jest spora - prawie 3 kg!!

Scigal sie jak byl mlody. Potem wyglada na to, ze ich drogi sie rozeszly. Bo w czasie, gdy Cheitan byl ladny, Camio to byla skora i kosci (kto byl w Katowicach ten wie 8) ). Dopiero pobyt z naszymi rodzicami spowodowal, ze Mlody zrobil sie jak poczek w masle.... :cheesy:

Co do wysokosci to ma kolo 53-55 cm (ciezko diabla utrzymac w miejscu 8) ).

Gaga 26-04-2005 14:29

Quote:

Originally Posted by Margo
Scigal sie jak byl mlody. Potem wyglada na to, ze ich drogi sie rozeszly.

No i to dosc porzadnie sie rozeszly...jakies 600 km :mrgreen:

Quote:

Bo w czasie, gdy Cheitan byl ladny, Camio to byla skora i kosci (kto byl w Katowicach ten wie 8) ). Dopiero pobyt z naszymi rodzicami spowodowal, ze Mlody zrobil sie jak poczatek w masle.... :cheesy:

Nie no , zaraz...Cheiotan tez mial czas gdy wygladal na niedozywionego szczeniaka ...jakis tydzien po przyjezdzie...zaczal sie wyciagac w gore i z kuleczki zaczely wystawac gnaty :mrgreen:

Quote:

Co do wysokosci to ma kolo 53-55 cm (ciezko diabla utrzymac w miejscu 8) ).

Oj lejesz miod ma moje serce...a ja myslalam ze tylko ja mam takiego wiercipete...dzis postaram sie zdjac miare....mzoe na glupieg jasia go wsadze ?? :D
zmierzylam ! na ciasteczko :mrgreen: mampatent, potrzebne sa: sciana, metrowka i cisteczko..ach ai pies oczywiscie...wyszlo nam 56, 53,55...czyli tak samo jak Camio... :wink:

z Peronówki 27-04-2005 13:47

Quote:

Nie no , zaraz...Cheiotan tez mial czas gdy wygladal na niedozywionego szczeniaka ...jakis tydzien po przyjezdzie...zaczal sie wyciagac w gore i z kuleczki zaczely wystawac gnaty :mrgreen:

Eeee....tamto sie nie liczy. W domu zawsze im mowimy, ze objadac to sie beda mogly u nowego wlasciciela. Wiec przez 2 miesiace zaciskaja pasa...a potem....karma idzie workami.... :twisted: :wink:

Quote:

Oj lejesz miod ma moje serce...a ja myslalam ze tylko ja mam takiego wiercipete...

Camio to trzy osoby musialyby trzymac.... Ja go w zasadzie widuje jedynie w "przelocie"... :wink:

Quote:

wyszlo nam 56, 53,55...czyli tak samo jak Camio... :wink:

Niedlugo je porownamy. To sie wszystko wyjasni.... Choc Mlody uslyszal, ze Cheitan ma juz 20kg i teraz wykopal wszystkie swoje zapasy i wcina za dwoch... :mrgreen:

Gaga 03-05-2005 23:00

Porownanie sie odbylo ( zapraszam do bloga Cheitanka - uprzedzam ze sporo zdjec, ale staralam sie zeby byly niewielkie), Cheitan jest po prostu potezniejszy, wiekszy od Camio. Wyzszy i dluzszy....oj wieli urosl wielki;-)
Wiecej fotek pewnie za jakis czas ukaze sie w bazie i na stronie hodowli..ale to jeszcze bo sporo tego :)

Agnieszka 04-05-2005 14:10

Gaga, a Cheitan też jest takim diabołkiem jak Camio? :mrgreen:
Moi rodzice byli Camio zachwyceni.... :)

Gaga 04-05-2005 14:21

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Gaga, a Cheitan też jest takim diabołkiem jak Camio? :mrgreen:
Moi rodzice byli Camio zachwyceni.... :)

Dla mnie Camio ma i zawszr mial takie bardziej slodkie pysio, wieksza lagodnosc z niego bije (wizualnie :mrgreen: ). Innych roznic nie zauwazylam bo oba dokazywaly i zaden nie pozostawal w tyle (mamy zdjceia : my jak Cheitan jest zabijany a Przemek jak Camio jest zabijany). Nawet nie moge porownac kontaktu z obcymi bo na samym poczatku Camio byl biegal i poznawal wszzystko wiec ciezko oczekiwac ze rzuci mi sie w ramiona a potem zachowywal sie normalnie...bez natrectwa i bez strachu...Natomiast jesli chodzi o natretne zachowanie wobec psow to Cheitan ma pierwsze meijsce...bezapelacyjnie :twisted:
Jednymj slowem - bracia miotowi :wink:

Huan 04-05-2005 14:22

Quote:

Cheitan jest po prostu potezniejszy, wiekszy od Camio. Wyzszy i dluzszy....oj wieli urosl wielki;-)

Ale przeciez zdradzilas nam jego tajemnice. Cheitan codziennie kapie sie w pobliskim strumyku, ktory to swoj poczatek ma na porcie lotniczym... Nikt nie wie, co w nim plynie... Czy z Godzila nie bylo podobnie ;)

Gaga 04-05-2005 14:57

Quote:

Originally Posted by Przemek
Ale przeciez zdradzilas nam jego tajemnice. Cheitan codziennie kapie sie w pobliskim strumyku, ktory to swoj poczatek ma na porcie lotniczym... Nikt nie wie, co w nim plynie... Czy z Godzila nie bylo podobnie ;)

No i niespodzianki nie budiet :diablotin , a ile m,ialabym frajdy gdyby sie wszyscy zastanawiali skad on taki wielki......echhhh...faceci to zawsze wszystko wygadaja....

A ja Wiem! Ty po prostu nie chcesz zeby bylo na Was, ze szczeniaki na sterydach pedzicie na brojlerach nafaszerowanych chemia...a teraz wszystko na mnie! Oj nieladnie,nieladnie ,,,,,,,,,,, :eviltongue

Joanna 04-05-2005 15:07

Quote:

A ja Wiem! Ty po prostu nie chcesz zeby bylo na Was, ze szczeniaki na sterydach pedzicie na brojlerach nafaszerowanych chemia...a teraz wszystko na mnie! Oj nieladnie,nieladnie ,,,,,,,,,,, :eviltongue

Gaga, nie przejmuj się, my i tak swoje wiemy. Wystarczy spojrzeć na Bola :mrgreen:

Gaga 04-05-2005 15:15

Quote:

Originally Posted by Joanna
Gaga, nie przejmuj się, my i tak swoje wiemy. Wystarczy spojrzeć na Bola :mrgreen:

Ha! Joannie nalezy sie nagroda!! Ja nie chcialam mowic ale dowiedzialam sie ze Cheitan jest taki duzy bo do Bola moze powinien mowic inaczej niz "wujku" :cheesy:
I juz wszystko wiadomo..... :rofl3

Joanna 04-05-2005 15:26

Quote:

Ha! Joannie nalezy sie nagroda!! Ja nie chcialam mowic ale dowiedzialam sie ze Cheitan jest taki duzy bo do Bola moze powinien mowic inaczej niz "wujku" :cheesy:

Zaraza, teraz już nie mam co liczyć na maleństwo od Margo i Przemka. :cry: Będziesz mi - w ramach nagrody - pomagać w przekonywaniu, że jednak mogę mieć. Szczeniarę oczywiście.

Jak mały podrośnie zobaczymy (starannie i komisyjnie), do kogo tak WŁAŚCIWIE jest podobny :mrgreen:

z Peronówki 04-05-2005 17:53

Quote:

Ja nie chcialam mowic ale dowiedzialam sie ze Cheitan jest taki duzy bo do Bola moze powinien mowic inaczej niz "wujku" :cheesy:

Gaga, Joanna, Wy mi tu psa nie stresujcie!!!! :evil: Wystarczy, ze Ali jest w szoku, gdy patrzy na te mamuty "Czy to oby moje!". A teraz jeszcze bedzie mi tu Bolo latal "Jak to mozliwe, ze to moje!"..... :twisted:
:wink:

Gaga 04-05-2005 18:56

Ha! To juz wiem czemuscie sie tak szybko zebrali...jak tylko przemknal temat ze jednak sie dogadamy co do oddania Cheitana :cheesy:
Czyli tak: chcieli odebrac...przyjechali...zobaczyli...i nawiali ...normalnie wymiekli :mdrmed

Joanna 04-05-2005 19:41

Oj Gaga, było wyjanąć superspecjalistę od marketingu i reklamy przed wizytą! Miałabyś ich przekonanych i problem z głowy. Ani by się obejrzeli, a mieliby Cheitana w samochodzie :lol:

A Alina sama jest sobie winna. Mogła nie porywać sąsiadom kurczaków na sterydach :mrgreen:

Gaga 05-05-2005 10:08

Dzis mlody byl na badaniach...przy okazji zostal zwazony...22,6 kg!! :shock: Chyba zaczne przyjmowac zaklady do ilu dobije.... :mrgreen:

Huan 05-05-2005 10:20

Quote:

22,6 kg!!

:shock: Ali wazy jakies 27kg.

z Peronówki 05-05-2005 10:40

Quote:

Chyba zaczne przyjmowac zaklady do ilu dobije.... :mrgreen:

Uwaga, bo od 100kg to nawet do skupu nie chca przyjmowac..... :mrgreen:

Gaga 05-05-2005 10:58

Ty mi Przemku Alina przed oczami nie wymachuj ! :P Ona jest zgrabna panienka a ja w domu chowam "dresiarza z karczychem" :D Wolno mi, nie?

Do skupu nie oddam bo za zywego wiecej wezmę - chocby u Wietnamczykow na stadionie :wink:

A tak serio...czy w kartach bonitacyjnych nie mogloby byc wpisanej wagi psa??

z Peronówki 05-05-2005 11:19

Quote:

A tak serio...czy w kartach bonitacyjnych nie mogloby byc wpisanej wagi psa??

To fakt - mogloby byc. Wiele osob juz pisalo, ze tych danych kompletnie brak. Byly juz nawet akcje zbierania takich informacji, ale na mala skale - to nic przy szansie uzyskania szczegolowych danych podczas przegladu....

All times are GMT +2. The time now is 22:11.