Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   V Międzynarodowa Wystawa Kielce 19-20.11 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=21370)

Wonderfull Wolf ES 08-11-2011 23:58

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 411933)
Nastawiam się raczej na miłe spotkania niź sukcesy
Ale chrzanić to w obliczu ostatnich wydarzeń
Trochę nas będzie...
Cieszę się bardzo na spotkanie z Martyną, Pawłem i ich psiakami

Dokładnie :D na ziemi kieleckiej mam nadzieję, że pospacerujemy po i pogadamy abstrahując od wystaw!

Marti, ja wiem i już tak sobie w duszy powtarzam "no kiedy, no kiedy" :D a Młoda - jako, ze mało mam przed nią tajemnic (no przecie, nie wygada 8)) wtóruje mi w tym!!!!

do szybkiego!!!!!

p.s. Rybka a Ty nie kombinuj, tylko.... może after w Wawie :D ???

netah 13-11-2011 12:20

Jako absolutny nowicjusz wystawowy chciałem stwierdzić, że klasa "baby" w odniesieniu do 25 kg Beryla brzmi co najmniej dziwnie. Tak patrzę na niego... i patrzę... i im bardziej patrzę, tym mniej w nim jest "baby".

anija 13-11-2011 12:40

Haha... to samo miałam pisać! Co prawda Bystra trochę lżejsza bo ma jakieś niecałe 20kg, ale laska się z niej zrobiła niezła. Generalnie wysoka jak brzoza i głupia jak koza :P

Mistrali 18-11-2011 18:45

No to życzę wszystkim dobrej zabawy :) Nas nie będzie :( Nie udało mi się zebrać kasy. Najważniejsze że Tamlin ma już na pzyszły tydzień umówioną operację :cool: A Baldur pokaże się na wystawie w Świebodzicach ;)

Gipson 18-11-2011 19:43

Quote:

Originally Posted by Mistrali (Bericht 413032)
Nas nie będzie :( Nie udało mi się zebrać kasy.

A czy to nie jest tak, że bez względu czy się wystawisz czy też nie, musisz uiścić opłatę jeśli pies został zgłoszony na wystawę??

Mistrali 18-11-2011 20:33

Niby tak ( choć znam parę przypadków, gdzie jeśli był to jednorazowy przypadek, to odpuszczali ;) ), ale opłatę mogę uiścić w późniejszym terminie, a żeby móc jutro wystawić Baldura, musiałabym zapłacić jutro na wystawie, co jest dla mnie obecnie niewykonalne.

anula 18-11-2011 21:49

Mistrali, zdrówka dla Tamlina - Baldur jeszcze zdąży powymiatać, jak nie w Kielcach, to gdzie indziej. A ja bede kciukać za dwoch znajomych przystojniaków :)

anija 18-11-2011 21:52

Jak dla mnie to trochę niesprawiedliwe dojenie kasy... :/ jeśli się mylę to niech ktoś mi to wytłumaczy...

Wonderfull Wolf ES 18-11-2011 22:27

Quote:

Originally Posted by anija (Bericht 413049)
Jak dla mnie to trochę niesprawiedliwe dojenie kasy... :/ jeśli się mylę to niech ktoś mi to wytłumaczy...

Jak zapłacisz za koncert/teatr,itp. i nie pójdziesz, to też Ci kasy nikt nie odda. to jest show, za coś muszą opłacać wynajęcie hali, sędziów, puchary, katalogi, naklejki z nr itp.

jefta 18-11-2011 22:39

Quote:

organizatorzy poniesli juz koszty rozliczone na ilosc zgloszonych psow. wyobrazasz sobie co by sie dzialo gdyby mozna bylo sie zglaszac i rezygnowac w ostatniej chwili? Ilu sedziow/ringow/katalogow/obslugi ringowej/itd przygotowac np. dla 150 zgloszonych psow z grupy? Moze dojedzie 40 a moze 140 :?

anija 18-11-2011 22:43

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 413054)
Jak zapłacisz za koncert/teatr,itp. i nie pójdziesz, to też Ci kasy nikt nie odda. to jest show, za coś muszą opłacać wynajęcie hali, sędziów, puchary, katalogi, naklejki z nr itp.

no ale tu jest sytuacja, że trzeba zapłacić gdy już i tak się wie że się nie będzie... skoro się nie będzie to się nie korzysta z tych wszystkich rzeczy więc jak dla mnie powinno się zapłacic tylko z wysłanie listu i naklejki.. powiedzmy 20% wartości wpisowego.

anija 18-11-2011 22:45

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 413056)
organizatorzy poniesli juz koszty rozliczone na ilosc zgloszonych psow. wyobrazasz sobie co by sie dzialo gdyby mozna bylo sie zglaszac i rezygnowac w ostatniej chwili? Ilu sedziow/ringow/katalogow/obslugi ringowej/itd przygotowac np. dla 150 zgloszonych psow z grupy? Moze dojedzie 40 a moze 140 :?

a no inna sprawa, że ludzie mogliby faktycznie się tak niefajnie zachowywać... no to rozumiem. nie przemyślałam tego dobrze.

Wonderfull Wolf ES 18-11-2011 22:48

Quote:

Originally Posted by anija (Bericht 413058)
no ale tu jest sytuacja, że trzeba zapłacić gdy już i tak się wie że się nie będzie... skoro się nie będzie to się nie korzysta z tych wszystkich rzeczy więc jak dla mnie powinno się zapłacic tylko z wysłanie listu i naklejki.. powiedzmy 20% wartości wpisowego.

Z tego co pamiętam, to Mistrali podjęła decyzję o nie jechaniu już po zgłoszeniu się. Takie jest ryzyko jest to zawarte w regulaminie związku dot. wystawiania - tam jest to wszystko napisane, wystarczy przeczytać warunki i się zapoznać. Ja myślę, że to uczciwe, bo sędziowie przyjadą. Jak wystawa będzie stratna to za rok się nie odbędzie i odbije się to na finansach oddziału. Jak będą musieli pokryć dziurę za wystawę, to utną z czegoś co może byłoby ciekawą inicjatywą. Katalogu nie musisz odbierać nawet jak będziesz, aczkolwiek związek przygotowuje go dla każdego zgłoszonego. Czy się będzie, czy nie to korzysta się z sędziego - mimo wszystko przyjedzie, na tym zarabia.
Jak kupię bilet do teatru, to sztuka zostanie wystawiona mimo tego czy będę czy nie, więc aktorom wypłata się należy, tak po prostu z szacunku do ich pracy.

Gipson 18-11-2011 23:44

Quote:

Ja co miesiąc płacę kilkaset złotych na służbę zdrowia, w zasadzie z niej nie korzystam i też mi nikt nie zwraca <lol>

Gaga 19-11-2011 00:01

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 413072)
Ja co miesiąc płacę kilkaset złotych na służbę zdrowia, w zasadzie z niej nie korzystam i też mi nikt nie zwraca <lol>

Aaaaleeeeeeeee przykład walnąłeś :D Oni Marcinku kumulują Twoje pieniądze, żebyś-jak będziesz potrzebował-miał wszelkie wygody :p

Gipson 19-11-2011 00:56

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 413073)
Aaaaleeeeeeeee przykład walnąłeś :D Oni Marcinku kumulują Twoje pieniądze, żebyś-jak będziesz potrzebował-miał wszelkie wygody :p

Przepraszam, to na fali wszechobecnej manipulacji moim umysłem poprzez środki masowego przekazu oraz ostatnich ekspoze, wotum zaufania, nieufności i całego politycznego bełkotu.

Gia 19-11-2011 18:42

No to kto zgarnął BOBa? Słyszałam, że wilczak stanął na pudle - BOG 1 :rock_3
Gratulacje!!!

krzysiek 19-11-2011 20:44

"...so silent before the storm..." ;) no to zanim się zacznie gratulacje dla Eskela, który mi ograł Tabrisa

anula 19-11-2011 20:55

gratulacje dla Celeba, ktory mi ogral Biesa :):) po raz drugi zresztą
Ale co tam, fajnie było :lol:
szczegolnie tradycyjnie po wystawie ;-)

anija 19-11-2011 21:21

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 413113)
No to kto zgarnął BOBa? Słyszałam, że wilczak stanął na pudle - BOG 1 :rock_3
Gratulacje!!!

Gisotsu Crying Wolf :)

All times are GMT +2. The time now is 07:32.