Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Spotkania i podróże (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=31)
-   -   Krakow 06.2005 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=2376)

Ori 31-05-2005 23:45

niezla socjalizacja! koncerty i petardy :shock:
my moze bedziemy juz w Krakowie, jesli tak to ktos sie wybiera na ta socjalizacje na maksa?

Rona 01-06-2005 09:10

Quote:

Originally Posted by Ori
niezla socjalizacja! koncerty i petardy :shock:
my moze bedziemy juz w Krakowie, jesli tak to ktos sie wybiera na ta socjalizacje na maksa?

Halszka z ochotą sie wybierze, choć lojalnie ostrzega, że jest tam straszliwy tłok, hałas, egipskie ciemności, masy malych dzieci, itp. Faktycznie ogromne wyzwanie dla czeweczków.... :blowingup :badbad :boom2

Ori 01-06-2005 14:23

Czyli dokladnie to czego Amber potrzebuje :mrgreen:
to chyba jedna z nielicznych niedopracowanych rzeczy w jego wychowaniu :frown:
ale jeszcze nic straconego...

Rona 02-06-2005 08:06

Quote:

Originally Posted by Ori
Czyli dokladnie to czego Amber potrzebuje :mrgreen:
to chyba jedna z nielicznych niedopracowanych rzeczy w jego wychowaniu :frown:
ale jeszcze nic straconego...

No to dawać go, będzie miał chłopak trochę mocnych wrażeń :D Na wszelki wypadek zabierz jednak kaganiec.... żeby w razie czego obronić Amberka przed Strażą Miejską :D

Ori 02-06-2005 15:52

A u Was trzeba byc w kagancu? :shock:
oj to juz na pewno nie bedzie myslal o petardach.. tylko o kagancu :mrgreen:
Amber jest nauczony, nosi go poslusznie ale juz nic innego go wtedy nie interesuje...

Rona 02-06-2005 16:25

Quote:

Originally Posted by Ori
A u Was trzeba byc w kagancu? :shock:
oj to juz na pewno nie bedzie myslal o petardach.. tylko o kagancu :mrgreen:
Amber jest nauczony, nosi go poslusznie ale juz nic innego go wtedy nie interesuje...

Jakieś tam przepisy w tej sprawie są, ale w zasadzie mało kto ich przestrzega w parkach i na ulicach. Tylko w autobusach lub tramwajach większe psy mają zalozone kagance. Ale podejrzewam, ze na takiej duzej imprezie może byc sporo strazników miejskich i policjantów, a jak jakiś maluch przestraszy się psa, to mogą zacząć stosowac owe przepisy... :cry: Więc tak na wszelki wypadek warto mieć ze sobą, żeby pokazać i wyjasnić: "widzi pan, że pies jest w kagańcu, tylko na chwilę mu zdjęłam, żeby mógł sie napić... " :D

Narvana 02-06-2005 17:19

Quote:

Originally Posted by Rona
Więc tak na wszelki wypadek warto mieć ze sobą, żeby pokazać i wyjasnić: "widzi pan, że pies jest w kagańcu, tylko na chwilę mu zdjęłam, żeby mógł sie napić... " :D

:cheesy:
dobre :D Ja swojej zawsze zabieram kaganiec i tylko slysze "oo, patrz, taki maly pies a grozny!" :twisted:

z Peronówki 15-06-2005 10:48

No to mam juz spis psow oficjalnie obecnych:

PSY

pośrednia
APODIS Wilk z Polskiego Dworu

otwarta
BALROG z Peronówki

championów
AMBER WOLF z Peronówki

SUKI

szczeniąt
DAPHNE Maly Bysterec
DONA Maly Bysterec

pośrednia
ADHARA Wilk z Polskiego Dworu

otwarta
ALISTAIR WOLF z Peronówki
BEATRIS Vlci Nadeje

championów
JOLLY z Molu Es

Nieoficjalnie dolozymy do tego chyba jeszcze Juzia#2, czyli Botisa. No i oczywiscie liczymy na Tine.... :cheesy:

Gaga 15-06-2005 11:22

To trzeba wydrukowac suplement do katalogu:
KLASA HONOROWA
Tina vel Szara Serce Antosi

KLASA ROZPOZNAWCZA
Botis z Peronowki

Galicja 15-06-2005 11:31

o kurcze!! dwie siostrzyczki spojrza sobie głęboko w oczy.... klan Mały Bysterec w ataku!!!

z Peronówki 15-06-2005 11:32

Tak. I jeszcze:

Klasa 'Sierotka Marysia i 7 krasnoludków'
Merry Bell z Molu Es

Galicja 15-06-2005 11:36

taka malutka literówka Margo ci sie przyplątała, Dona też jest Mały Bysterec :), ciekawe jak małolaty wypadną obok siebie, co prawda my z Doną pierwszy raz na takiej imprezie i znając mojego psa będzie tylko czaił się by wyrwać do samochodu (to jest niesamowite że ten pies zawsze wie gdzie zaparkowałam i w razie gdy mu się coś nie spodoba wim gdzie ją szukać, przy lewych drzwiach mojego grata) ale może gdy zobaczy swoich krewnych nabierze pewności siebie :)

z Peronówki 15-06-2005 11:45

Quote:

Originally Posted by magdalena
taka malutka literówka Margo ci sie przyplątała, Dona też jest Mały Bysterec :),

OJ, no to bedzie blad w katalogu.... 8)

Agnieszka 15-06-2005 13:58

Ehh, zazdroszcze, chciałabym obie siostrzyczki zobaczyć na żywo razem :o

Ori 15-06-2005 23:02

Dolozmy jeszcze na probe (a noz sie uda)
Amon i Angus
Klasa przedwstepna dla pimpusiow :wink:

Rona 17-06-2005 13:43

Narvana w Krakowie

Przedwczoraj spotkaliśmy się, tj Magda, Dona, Jędrek, ja i Tina z Marzenką, która nawiedziła Stołeczne Królewskie Miasto Kraków z wycieczką szkolną. Spotkanie było urocze, ale dość nietypowe, bo Marzenka dostała pozwolenie na spędzenie z nami dwa razy po pół godziny. Przed jej obiadem odbyliśmy więc krótki spacer na Plantach, a po obiedzie były lody w kawiarence na Rynku. Z dwoma „prawie wilkami” zrobiliśmy chyba spore wrażenie na wychowawczyni Marzenki, nie mówiąc o jej klasie :mrgreen: , ale nie udało nam się tego uwiecznić, jak kiedyś planowałyśmy, bo w kluczowym momencie zajęliśmy się robieniem dobrego wrażenia na kadrze nauczycielskiej. :wink: Brakło Eli z jej talencikiem fotograficznym i refleksem do "łapania" dobrych ujęć :wink:
http://foto.onet.pl/upload/48/28/_492249_n.jpg
Marzenka z Doną
http://foto.onet.pl/upload/14/93/_492239_n.jpg
A tu z Tiną.

Magda zdecydowała się wykorzystać tę okazję na socjalizację Dony - poruszaliśmy się w strasznym hałasie i tłoku (jak to na Starym Mieście). Donka z początku podkuliła ogon i trochę się płoszyła, ale w kawiarni zachowywała się już wzorowo i po godzinie nabrała pewności siebie i filozoficznego stosunku do tego, co się wokół niej dzieje. Myślę, że spotkanie było dla niej przeżyciem - co chwilę podchodzili obcy ludzie, pytali czy to wilki - psice były głaskane, oglądane z wszystkich stron itd. Donka ma w sobie dużo "wilczego spokoju", za to Tina jest starą miejską wygą – biegała luzem po Plantach i wcale nie miała ochoty pozować do zdjęć, co widać na załączonym obrazku:
http://foto.onet.pl/upload/42/22/_492199_n.jpg

Szara i Donka nie kochają się specjalnie, ale fakt, że nigdy jeszcze razem nie baraszkowały. Magda nie puszcza Dony w nieznanym dla niej terenie, a Tina dobrze dogaduje się raczej z wolno biegającymi kumplami. Pocieszające, że przynajmniej dały się razem sfotografować i karnie leżały koło siebie w ogródku kawiarnianym- było lepiej, niż na pierwszym spacerze, gdy ostentacyjnie udawały, że tej drugiej nie ma!! Żartowałyśmy z Magdą, że przy piątym spotkaniu przywitają się już jak stare kumpele :P

Jako że rano w Krakowie byli też Ewa i Mirek Bednarscy – spędziłam uroczy wolfdogowy dzień i już bardzo się cieszę na następne spotkanie w większym gronie za tydzień na wystawie :sooo_hapy

Ori 17-06-2005 21:51

Super zdjecia! A reszta Pań nie chciala sie "focic"? :wink:
Fajnie macie spacerki, lody... :mrgreen:
Za tydzien robimy powtorke 8) (w wiekszym skladzie)

Rona dzieki ale jestes stanowczo ZBYT mila dla mnie :cheesy:

Rona 18-06-2005 07:38

Quote:

Originally Posted by Ori
Super zdjecia! A reszta Pań nie chciala sie "focic"? :wink:

No bo to jest forum o psach, a nie o paniach, czyż nie? :wink:

Quote:

Rona dzieki ale jestes stanowczo ZBYT mila dla mnie :cheesy:
Nie bądź taka skromna, Elu. Wszyscy wiemy, że masz talencik :P

Narvana 18-06-2005 08:42

Jeszcze raz dziekuje za mile przyjecie i za lody ;) Nigdy ich nie zapomne... :lol:
Bylo bardzo fajnie, faktycznie Dona zestresowana a Tinka na luziku... 8)
W kazdym badz razie tak mi sie spodobalo ze jade za tydzien znow :twisted:
No nie Elu? :twisted:
A moja wychowawczyni byla ZACHWYCONA :mrgreen:
Nawet tak powiedziala "takie fajne te pieski i Ci Twoi znajomi tez bardzo sympatyczni" ;)
Rona-reszta fotek poprosze na maila :)

Narvana 18-06-2005 09:51

JEZU! :mrgreen:
Ale duzo wiczakow bedzie! :mrgreen:
Elu czy juz wiesz kiedy jedziemy? W so-bo-te! W so-bo-te! :mrgreen: :mrgreen:

All times are GMT +2. The time now is 13:15.