Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Hodowla (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   TOP10 reproduktorów i suk hodowlanych CzW (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=24830)

Puchatek 25-02-2013 23:29

No cóż.... jest już jasność w temacie -nie ma co spekulować i rozmywać temat off-ami.... :lol::lol::lol:

Najwybitniejsza Suka w rasie /ex aequo miejsca 1-2-3-4-5/:

Wonderfull Wolf Eden severu

Najwybitniejszy Pies w rasie /ex aequo miejsca 1-2-3-4-5/:

Bies Welkoscyrz

Najwybitniejsza Hodowla w rasie /ex aequo miejsca 1-2-3-4-5/:

moja

anula 25-02-2013 23:34

Quote:

Originally Posted by Bura (Bericht 450673)
No cóż.... jest już jasność w temacie -nie ma co spekulować i rozmywać temat off-ami.... :lol::lol::lol:

Bies Welkoscyrz

moja

No, i to mi się podoba! Krótko i na temat!
(Bura, a jaki jest właściwie Przydomek Najwybiniejszej Hodowli?)

Wonderfull Wolf ES 25-02-2013 23:35

Quote:

Bies Welkoscyrz

moja

a jednak życie bywa proste:p

Puchatek 25-02-2013 23:44

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 450675)
Bura, a jaki jest właściwie Przydomek Najwybiniejszej Hodowli?

>>Herkejos<< /oficial i legal wg FCI/ 8)
/Ni w piąstkę ni w oko pasi do wilczaka -choć do wilczarza już bardziej- ale czuję niepohamowaną "miętę" do greckiej "starzyzny"...../ :lol::lol::lol:

....
Wonderfull Wolf ES -bo chcieć, to móc.....;-)

avgrunn 25-02-2013 23:50

Quote:

Bies Welkoscyrz

moja

Lubimy i to nawet bardzo :)

anula 25-02-2013 23:52

Aha, miejsca 6-10 niewarte są nawet wspominania, to już sama marność nad marnościami, i olchowy pył, ira.s...

Puchatek 25-02-2013 23:57

I trzy metry mułu!!! :lol::twisted::lol::twisted::lol:

....
Milczenie "braci rasowej" możemy spokojnie przyjąć jako aprobatę, więc
teraz trzeba zbałamucić jakiegoś sędziego /i Klub Rasy w organizacji/, by to potwierdził jakimś certyfikatem.... Albo.... "rąbać" sędziego! Sami je sobie napiszemy i zrobimy okolicznościowe medale...... :lol:

wolfin 26-02-2013 00:04

Quote:

Originally Posted by Bura (Bericht 450685)
... Albo.... "rąbać" sędziego! :lol:

cholera to chyba boli :D

Puchatek 26-02-2013 00:28

:ehmmm Hmmmmm..... ja by Ci to powiedzieć?...
Ujęte w cudzysłów raczej chyba nie boli......

Joanna 26-02-2013 13:49

Quote:

Originally Posted by Bura (Bericht 450626)
Więcej światła!!!!!! :lol:

Albo Cię Jezus opuścił, albo bawisz się w prowokację udając kompletnego laika.
Może zasięgnij języka w interesujących Cię tematach na małych, "rodzinnych" forach orbitujących w około WD -tam na pewno nie będzie niezdrowych emocji i z klasą "salonu" ;-) otrzymasz satysfakcjonujące odpowiedzi. :lol:
A najlepiej będzie, jak wspomniała Rona, jeśli uzupełni Twoją wiedzę "hodowca" ->spec< od sierściowego wzorca...:lol:

Bura - laika????!!!! Od kiedy to popadasz w taką dyplomację??!!!
A gdzie jest "rżnięcie idioty"? Łagodniejesz z wiekiem, nie poznaję, nie poznaję.....

Joanna 26-02-2013 13:55

Quote:

....
Milczenie "braci rasowej" możemy spokojnie przyjąć jako aprobatę, więc
teraz trzeba zbałamucić jakiegoś sędziego /i Klub Rasy w organizacji/, by to potwierdził jakimś certyfikatem.... Albo.... "rąbać" sędziego! Sami je sobie napiszemy i zrobimy okolicznościowe medale...... :lol:

Zaraz, zaraz - kierując się Twoimi kryteriami wyboru naj hodowli - wspomnę nieśmiało podwarszawskie Tmave Zlo. Pasuje.... jak ulał!

Puchatek 26-02-2013 17:47

Quote:

Originally Posted by Joanna (Bericht 450716)
Łagodniejesz z wiekiem, nie poznaję, nie poznaję.....

Ostatnio też na tym się "przejechał" pewien ekspert od much plujek...:lol:
;-) To nie łagodność.....z Ira.s, chyba mi się nie chce..... :roll:
...
Co do wyboru >Naj Hodowli< -byłam pierwsza /tak jak Anula i Wonderfull Wolf ES/-czas reklamacji minął...:roflmao
Zresztą w czasie dyskusji nikt nie protestował..../Nawet >Peronówka<!!!/ 8) Już "po kompocie" :twisted:

Joanna 26-02-2013 20:51

Quote:

Originally Posted by Bura (Bericht 450740)
Ostatnio też na tym się "przejechał" pewien ekspert od much plujek...:lol:
;-) To nie łagodność.....z Ira.s, chyba mi się nie chce..... :roll:
...

Rozumiem, że z braku czasu i wobec ciekawszych zajęć nie można się wszystkim zajmować. Wierzyć mi się nie chciało, że ostrze się stępiło.

Quote:

Originally Posted by Bura (Bericht 450740)
Co do wyboru >Naj Hodowli< -byłam pierwsza /tak jak Anula i Wonderfull Wolf ES/-czas reklamacji minął...:roflmao
Zresztą w czasie dyskusji nikt nie protestował..../Nawet >Peronówka<!!!/ 8) Już "po kompocie" :twisted:

Na reklamację mas się rok albo i dwa, więc mi tu nie mydl, bo prawników wynajmę! Bogatemu wolno. O!

netah 27-02-2013 20:26

Quote:

... i widliszki!

Quote:

A kieby my tak uociupinke pośpekulowali... kielo roków mo IRA?

Puchatek 27-02-2013 20:55

Quote:

Originally Posted by Joanna (Bericht 450747)
Rozumiem, że z braku czasu i wobec ciekawszych zajęć nie można się wszystkim zajmować. Wierzyć mi się nie chciało, że ostrze się stępiło.
Na reklamację mas się rok albo i dwa, więc mi tu nie mydl, bo prawników wynajmę! Bogatemu wolno. O!

Oj, zarobiona jestem, jak cholera...... Dziergam modrzewiowy regał na poezyję, kończę remont i nabywam fajne starocie /jakiż piękny barek >art deco< nabyłam za grosze -mam już gdzie "bourbon-y" trzymać :lol: /.
A to ostrze się nie tępi -cały czas czeka na godnego Przeciwnika, który je złamie, co honorem nam będzie. Bo jak na razie, co jeden to "atrapa"" :lol::lol::lol:
8) A kasą nie strasz... ja z pokolenia "pt.": pieniądze to nie wszystko i nie wszystko na sprzedaż, więc się nie boję. :lol::lol::lol:
Szanuję wkład Twojej Hodowli w rozwój rasy, ale straciłaś czujność i innym przypadną zasługi..... :lol::twisted::lol:
I nie "rżnięcie idioty", ale chyba "głupa"! :twisted:
...
Netah -ten IRA /IRA.S*/ to cholera WI, a tamto IRA już jakie 90 lat...... :lol::lol::lol:

*-brzmi, jak Contras... :rock_3

netah 28-02-2013 12:30

Quote:

Originally Posted by Bura (Bericht 450846)
IRA.S*

*-brzmi, jak Contras... :rock_3

IRA.S/Contras jednas Bandas

I tak poważny wydawałoby się temat zszedł na manowce prześmiewczych treli i degenerujących się oratoriów.

wolfin 28-02-2013 15:19

Quote:

Originally Posted by netah (Bericht 450888)

I tak poważny wydawałoby się temat zszedł na manowce prześmiewczych treli i degenerujących się oratoriów.

ale on od pociatku juz nie byl totalne powaznym :D

Wilczy Duch 01-03-2013 21:23

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 450634)
Co chcesz wiedziec, zadając takie pytania...

Jedynie pragnę zasięgnąć opinii u osób bardziej zaznajomionych ze światem wilczaków i jeśli jest to tutaj nie na miejscu, to przyznam się szczerze, iż nie bardzo rozumiem dlaczego?!

Przecież na litość Boską, jeśli zadalibyście komukolwiek z co lepiej obeznanych właścicieli haszczaków analogiczne zapytania, to bez zająknięcia wskazaliby, iż numerem jeden na świecie jest hodowla Karnovanda, natomiast w Polsce na czoło wysuwają się Eskimoski Domek (najlepsza polska hodowla SH w latach 2005, 2006, 2007, 2008, 2010) i Arktogea (najlepsza polska hodowla SH w latach 2003, 2004, 2009)... czy to na prawdę dla Was takie trudne???

anula 01-03-2013 21:32

Quote:

Originally Posted by ira.s (Bericht 451033)
Jedynie pragnę zasięgnąć opinii u osób bardziej zaznajomionych ze światem wilczaków i jeśli jest to tutaj nie na miejscu, to przyznam się szczerze, iż nie bardzo rozumiem dlaczego?!

Przecież na litość Boską, jeśli zadalibyście komukolwiek z co lepiej obeznanych właścicieli haszczaków analogiczne zapytania, to bez zająknięcia wskazaliby, iż numerem jeden na świecie jest hodowla Karnovanda, natomiast w Polsce na czoło wysuwają się Eskimoski Domek (najlepsza polska hodowla SH w latach 2005, 2006, 2007, 2008, 2010) i Arktogea (najlepsza polska hodowla SH w latach 2003, 2004, 2009)... czy to na prawdę dla Was takie trudne???

Ale ta ocena byla the best wg sedziow kynologicznych czy wg rankingu hodowcow tzw uzytków? Bo tu, widzisz, sa pewne roznice... Robimy sobie oczywiscie szutki, ale tak, jak pisalam - o co ci chodzi? nie ma wymiernej jednej oceny... Przynajmniej u wilczakow

Wilczy Duch 01-03-2013 21:34

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 450651)
Z hodowlami jest tak-jedno krycie moze byc super (np przypadkowo), a nastepne zupelnie bezsensu. Trzeba patrzec na konkretny miot a nie przydomek.

O i takie postawienie sprawy jest przynajmniej bardzo rzeczowe - rozumiem zatem, iż nawet na czeskiej "macierzy" nie ma czołowych hodowli z przynajmniej jedną wzorową parką "multichampionów", nie mówiąc już nic o rodzimym podwórku (bo z tego właśnie by wynikało takie, a nie inne Twoje stanowisko, skoro każdy z miotów podlegał by bardziej rozregulowanej ruletce, a niżeli świadomemu doborowi, którego celem byłoby faktyczne ulepszenie rasy)?!

All times are GMT +2. The time now is 23:14.