Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   CACIB Katowice 2013 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=24850)

Mistrali 03-03-2013 23:16

Quote:

Originally Posted by Gutek (Bericht 451135)
Przyjedź zatem do Katowic, poznasz naszą Awarię Spiderwolf i połowa tajemnicy zostanie wyjawiona:)

Spotkamy się na pewno, bo w Katowicach wystawiam mojego Baldura :) Natomiast jeśli chodzi o tajemnice, to Was mam ''rozszyfrowanych'', nie mam Waszej konkurentki z klasy ;-)

Mistrali 10-03-2013 03:24

Linienia nadszedł czas...Baldur przed wystawą wyłysiał jak nieboskie stworzenie :lol: Nie ma już nawet kryzy i w domu mówią, że wygląda jak hiena :twisted: Jesteśmy osamotnieni ? :rock_3

GRABA 10-03-2013 13:21

Quote:

Originally Posted by Mistrali (Bericht 451144)
Natomiast jeśli chodzi o tajemnice, to Was mam ''rozszyfrowanych'', nie mam Waszej konkurentki z klasy ;-)

Wystarczy dobrze poszukać:)

trunksia 10-03-2013 17:27

Mam wstepne info, że pokazy agi zaczynają się o 13 więc zapraszamy :)

Mistrali 10-03-2013 18:05

Graba mnie zmotywowała, więc poszukałam jeszcze raz i znalazłam :)
Drugą suczką w babikach jest LUCY z Lasów Preczowskich ;)

Bajka 11-03-2013 10:36

Quote:

Originally Posted by Mistrali (Bericht 451403)
Linienia nadszedł czas...Baldur przed wystawą wyłysiał jak nieboskie stworzenie :lol: Nie ma już nawet kryzy i w domu mówią, że wygląda jak hiena :twisted: Jesteśmy osamotnieni ? :rock_3

Nie, nie jesteście osamotnieni :D Myślałam, że miesiąc temu poziom łysości był taki, że bardziej się nie da i do Katowic zdąży to to odrosnąć chociaż troszkę:) Myliłam się i to baaaaaaaardzo :D Miesiąc temu, to był półmetek :D Stan zaawansowania jest taki, że po prawej i po lewej stronie głowy odstają po 3 włosy na krzyż które kiedyś były kryzą :D Do tygodnia już nic nie będzie odstawać :roll: :)
Za to nasz debiutant na brak futra nie narzeka :D ma i szczenięcy puszek i początki takich doroślejszych kudełków:) Ale główka jeszcze cała w puszku :) Jak to maluszek:)

Gutek 11-03-2013 19:29

My już rozpracowaliśmy naszą konkurencję w klasie baby - Lucy z Lasów Preczowskich: http://www.wolfdog.org/site/pl/gallery/cat/1/0/18807
Mała jest śliczna, a nasza Awaria (Hooxie) już nie może się doczekać żeby poznać i zaprzyjaźnić się z nową wilczą kumpelą :)
Fajnie się składa bo suczki urodziły się dokładnie tego samego dnia :)

Spider 13-03-2013 23:31

No i nasza Diablica wyłysiała jak kolano .... Wiosna idzie niby dobrze ale jednak mogła trochę poczekać aby wszystkie wilczaki pokazały się w zimowym futerku .Czyli zapowiada się parada łysolków haha :twisted:

Bajka 15-03-2013 14:15

Quote:

Originally Posted by Gutek (Bericht 451477)
Fajnie się składa bo suczki urodziły się dokładnie tego samego dnia :)

No to będzie rozrzut wiekowy w bejbikach chyba najwiekszy z możliwych, bo dziewczyny mają ostatnie dni w klasie baby, a Bazyliszek pierwsze :D

makota 15-03-2013 17:49

Kurcze, biję się z myślami - tyle fajnych psów tam będzie, że aż żal nie jechać, no :twisted:

GRABA 15-03-2013 19:25

Quote:

Originally Posted by makota (Bericht 451735)
Kurcze, biję się z myślami - tyle fajnych psów tam będzie, że aż żal nie jechać, no :twisted:

"siem" nie zastanawiaj "dziewczynko" wszak wilczak "ufocony" NIE zawsze równa się wilczak w realu:) (ale to już wiesz), więc warto:)

makota 15-03-2013 21:02

To prawda, dlatego chciałabym pojechać, bo rzadko się trafiają wystawy tak 'blisko' Krakowa :twisted:
Zobaczymy, jak uda nam się załatwić niańkę do Nitki to może się zjawimy :p

W sumie gdyby ktoś z Krk też miał ochotę pojechać pokibicować, to mamy jedno wolne miejsce* w samochodzie :)
(niestety tylko jedno, bo tak się jakoś złożyło, że... w siedmioosobowym samochodzie wozimy tylko 3 siedzenia :lol:)

________
*Znajdzie się za to miejsce na co najmniej 2 psy poza Creskiem :twisted:

jefta 17-03-2013 19:15

I jak wyniki?

Na FB znalazlam
Cacib+Bob Lunka :cool3
Cacib Baruch :cool3
piekna Lucy wo 1
Kurt dosk 1

makota 17-03-2013 19:37

Ktoś ma jakieś zdjęcia? :)

Grin 17-03-2013 19:58

Quote:

Originally Posted by makota (Bericht 451831)
Ktoś ma jakieś zdjęcia? :)

Mialaś być, a nie byłaś, za karę nie zobaczysz. :shiny ;)

Coś tam mamy, ale jeszcze nie było czasu przejrzeć i ocenić, co one warte. Po powrocie zabraliśmy Łowcę na spacer, dopiero praktycznie wróciliśmy. Najwcześniej jutro.

A sama wystawa? Można powiedzieć, że wpisała się w tradycję Katowic. :D
Tzn. nie mówię oczywiście o samym BOBie, ani generalnie o klasyfikacji, ale znowu posypały się niestety bdb za np. "zbyt lekkie głowy" i "strome kątowanie przednich kończyn"...
Sędzia ewidentnie preferował mocniej zbudowane psy.

trunksia 17-03-2013 20:13

A mnie tam się podobało ;) Zaoszczędziłam 150 zł i pobiegałam sobie i tak po ringu honorowym :lol:;-)

avgrunn 17-03-2013 20:27

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 451837)
Sędzia ewidentnie preferował mocniej zbudowane psy.

A kto sedziowal?

Grin 17-03-2013 20:39

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 451843)
A kto sedziowal?

Jakiś nieznany mi sędzia z Niemiec. Katowice zawsze zapraszają "sędziego - zagadkę". :)

Magda; a w dodatku masz pełne prawo być z tego biegania bardzo zadowolona. :)

150 zł? :O

Spider 17-03-2013 20:42

Sędzia pan Wiblishauser Hans .Sędziował dziwnie ... My mamy opis krótki suka dobrze zbudowana ,prawidłowa wielkosc ,dobra głowa,prawidłowa linia grzbietu . Ocena doskonała Zw Mł , Naj Jun w rasie .Pan sędzia mówił hmmm o zbyt wąskiej klatce piersiowej i życzył aby psy ustawiać z szerzej rozstawionymi łapami ,bo jak twierdził lapy sa zbyt blisko siebie i ustawione na zewnątrz ... hmmm

avgrunn 17-03-2013 20:54

Quote:

Originally Posted by Spider (Bericht 451846)
Pan sędzia mówił hmmm o zbyt wąskiej klatce piersiowej i życzył aby psy ustawiać z szerzej rozstawionymi łapami ,bo jak twierdził lapy sa zbyt blisko siebie i ustawione na zewnątrz ... hmmm

Jak smie ta klatka piersiowa byc taka plytka, a te lapki tak blisko siebie ustawione i to jeszcze na zewnatrz :lol:. Prosze dac suce reprymende :rock_3

No i gratulujemy sukcesow :)

All times are GMT +2. The time now is 10:59.