Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Hodowla (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Planowane polskie mioty - 2007 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=7007)

shaluka 08-11-2007 12:03

Naprawde? To super, Ishtar juz skonczyla cieczke (potwierdzil to weterynarz), ciekawa jestem teraz co i kiedy zaserwuje mi w przyszlym roku ;)

Joke pomysl ze inne sunie maja w miocie po kilka szczeniakow,a Aja naprawde sie postarala w zeszlym roku wiec nie masz co narzekac ;)

anetawron 08-11-2007 12:27

Oj postarała się i to nie tylko w ilosci ale i w jakości :lol:

Ech jak Ajka jeszcze trochę poczeka to może jej synek pół-siostrzyczki się doczeka na stałe bo teraz ma tylko taką dochodzącą...;-)

AngelsDream 08-11-2007 12:50

Ja się nie wstydzę. Ja nie chcę zapeszyć. Tu się mnóstwo dla tego psa zmieniło... Byłoby nam przykro, jakby nie zechciał się pojawić, więc czekamy:oops:

Gaga 08-11-2007 13:11

Quote:

Originally Posted by anetawron (Bericht 110250)
Ech jak Ajka jeszcze trochę poczeka to może jej synek pół-siostrzyczki się doczeka na stałe bo teraz ma tylko taką dochodzącą...;-)

No niezly kalambur.. ja poprosze to samo ale w wersji dla blondynek :p

Agnieszka 08-11-2007 16:22

A może być tak że suka w ogóle nie miałą cieczki mimo iż ma np. już 4 lata?
Czym może być to spowodowane?

Gaga 08-11-2007 21:26

To dobre pytanie Aga, co może być przyczyną... ja Ci na to jednoznacznie nie umiem odpowiedzieć. Niewatpliwie jest to anomalia.

Huan 08-11-2007 21:31

U wilczaków historia zna takie przypadki, że każdy wet powiedziałby: "sterylizować" , "leczyć" albo jeszcze coś innego... Jak badano wilczaki większość z nich ma cieczke raz w roku, niektóre dwa razy do roku, a jeszcze inne nieregularnie. Ja znam przypadki conajmniej trzech suk (niespokrewnionych ze soba), które przez kilka lat nie miały cieczki... Czym to może być spowodowane... Zdaje sie wilczyce potrafia wstrzymac sie z ruja, by tylko wadera mogla sie rozmnazac.... W koncu wilczaki mogly cos z tego oddziedziczyc.

Joanna 08-11-2007 21:56

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 110257)

No Gaga, przecież to drukowanymi jest! Myślą o drugim maluszku!

Joanna 08-11-2007 22:00

Quote:

Originally Posted by Przemek (Bericht 110318)
U wilczaków historia zna takie przypadki, że każdy wet powiedziałby: "sterylizować" , "leczyć" albo jeszcze coś innego... Jak badano wilczaki większość z nich ma cieczke raz w roku, niektóre dwa razy do roku, a jeszcze inne nieregularnie. Ja znam przypadki conajmniej trzech suk (niespokrewnionych ze soba), które przez kilka lat nie miały cieczki... Czym to może być spowodowane... Zdaje sie wilczyce potrafia wstrzymac sie z ruja, by tylko wadera mogla sie rozmnazac.... W koncu wilczaki mogly cos z tego oddziedziczyc.

Zobacz Przemek, że Dewi, tak jak Belka, pierwszą cieczkę miała w wieku 2 lat z okładem. Sprawdzał ktoś, jak regularność cieczek idzie w liniach? No może nie wszystkie przypadki, ale te "nieregularne?"

Agnieszka 08-11-2007 23:49

Magda, a jak było z Donką- gdy w Waszym domu pojawiło się Maleństwo :), Donka zachowywała się i opiekowała trochę jak swoim?

sssmok 09-11-2007 15:07

UUU Aneta naprawde szykujecie sie na nastepnego potwora?

Quote:

Originally Posted by Joanna (Bericht 110325)
Zobacz Przemek, że Dewi, tak jak Belka, pierwszą cieczkę miała w wieku 2 lat z okładem. Sprawdzał ktoś, jak regularność cieczek idzie w liniach? No może nie wszystkie przypadki, ale te "nieregularne?"

To faktycznie jest ciekawe. A wiec? :D

anetawron 16-11-2007 11:00

Quote:

Joanna bezbłędnie "kalambur" rozwiązała ;-)

U mnie same psie męskie towarzystwo więc jakaś panienka by się przydała...8)

sssmok 16-11-2007 18:34

No przeciez wilczaki powinny chodzic parami :D

z Peronówki 25-01-2008 14:09

Quote:

Originally Posted by joke (Bericht 110227)
Po zwodzeniu Aji z cieczką zastanawiałam się, czy to warunki domowe (druga suka - dominowanie, dopasowanie), czy warunki atmosferyczne, czy brak psa samca w okolicy powoduje, że suka nie jest przygotowana na miot. Zastanawiam sie, czy psy wyczuwają coś, czego my nie wiemy, by chronić przyszłe dzieci przed niebezpieczeństwem?
Rozmawiając z innymi hodowcami (inna rasa) również w tym roku stwierdzili anomalie w występowaniu cieczki.

To ma jakies uzasadnienie... wlasnie robilimy podliczenia w Zwiazku i te anomalie widac nawet w innych rasach.... Zwykle nie trafia sie mi malo miotow. Wyzlow i weimarczykow byla masa... Owczarki z pierwszej grupy tez nie zostawaly w tyle... A w 2007? Bida z neda... 8) Widac ogromny spadek ilosci miotow i to nie dlatego, ze ludzie nie kryli bo karty wydawalismy...

Zobaczymy, czy 2008 bedzie po tym wzgledem lepszy....

All times are GMT +2. The time now is 22:30.