Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Żywienie i zdrowie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Cieczka (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=7721)

aneta1 10-11-2008 14:37

Ja jakoś nie wierze że to jedzenie ma wpływ

shaluka 10-11-2008 14:40

Kala jest mlodsza a wlasnie przezywamy punkt kulminacyjny cieczki, jednak mimo ze nie jest spokrewniona z Ish ma podobnie jak ona... Wydaje mi sie ze otoczenie, jedzenie no i w moim przypadku "zazdrosc" o to ze Ish juz ma, a mloda nie chciala byc gorsza ;) tez ma znaczenie. Tak wiec u nas teraz zero wolnego czasu, wzmocnienie ogrodzenia i uwagi na mloda oraz czekanie na koniec:) W tym roku tylko jeden miot w wilczym duchu ;) pozdrawiamy

Galicja 10-11-2008 14:41

Z ciekawości za kilka dni pojadę zrobic badanie na poziom progesteronu Blitz, bo jestem ciekawa czy to tylko takie tam czy faktycznie pełna cieczka, na oko , wygląda że to pełna cieczka, no ale zobaczymy.

shaluka 10-11-2008 14:44

U nas na 99% pełna, Bali chce oszaleć (teraz jest trzymany w kojcu by nie bylo "niespodzianki"), a z Kali kapie tak ze nawet na dworze nie sposob tego nie zauwazyc.

Nebulosa 10-11-2008 18:41

Quote:

Originally Posted by aneta1 (Bericht 170483)
Ja jakoś nie wierze że to jedzenie ma wpływ

Tu troche karma (Premium lub gorzej) zawiera soi, kto miec fitoestrogeny, to moze zmiana cieczka.

Agnieszka 10-11-2008 18:49

Kala ma juz cieczke? A w jakim jest wieku?

shaluka 10-11-2008 18:53

9 miesiecy, czyli praktycznie ten sam wiek co Ish keidy miala pierwsza

wolfin 10-11-2008 19:14

hmm a to czym karmi cie - moze polskie kurczaki tak dzialaja?
kurde to zle, bo wilczak to taka rasa, ktora ma pierwsza cziecke okolo 15-18 miesiecy, to jest w ksiazkach i dla tego ja uwielbiam ta rase, jak i duzo innych, a jesli oni staja sie weciej psami i beda miec cziecke kazde 5-6 miesecy... uuu zle..

shaluka 10-11-2008 19:19

daiva ja karmie jak najzdrowiej,specjalnie im gotuje, dostaja tez surowe i karme, i nie uwazam by to bylo zle, taki ma organizm i tyle, ja przynajmniej pisze jak jest a nie ukrywam tego

wolfin 10-11-2008 19:29

po pierwsze co tu ukrywac, jest jak jest i moze to tez rozwoj rasy (ktorego ja :cry: by nie chcialam, mnie lepej od 15 i 1 raz w roku.) a to trzeba wiedziec i robic liste, ile % suk i kedy ma 1 cziecke i podobne.
po drugie- po co gotowac? (wiem to jerst obgadane w odzielnym temacie, ale nadal nie rozumem po co gotowac. albo sucha karma albo RAW.)

shaluka 10-11-2008 20:09

wedlug mnie karmienie to indywidualna sprawa kazdego wlasciciela. Ja tak robie bo uważam, że to jak karmię nie szkodzi moim psiakom, a wręcz przeciwnie,służy im. I kazdy sie zmienia i rozwija, chocby ludzie, ktorzy kiedys jak dozywali 50lat to bylo wspaniale. To by bylo na tyle z mojej strony, wracam do synka i psiakow.

Vaiva 10-11-2008 22:42

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 170482)
suki od Harki i Harry- Wesper juz miala 2 cziecki, a Walkiria nadal tylko 1. i to w okolo 2 lat, a karmienie takie same - RAW.

I could not be THAT sure Walkiria had only 1 heat... :roll: Males were interested, but...

Walmaj's heat is just like Walkiria's.

DanielZ 20-11-2008 22:12

Pinki miała pierwszą cieczke w wieku 9-10 miesięcy i tez bym ja przeoczył tylko Marcela mi o niej powiedziała.

sssmok 20-11-2008 22:42

U nas na razie cisza - oby nie przed burza :/
Zmora ma w tej chwili 9,5 miesiaca i mam nadzieje, ze nie bedzie sie spieszyc...

Ile dokladnie miala Blitz jak sie u niej zaczelo?

DORA 21-11-2008 09:48

Nasza Tajgulina już jest pooooo swich dniach hm.....:ehmmm tygodniach a cieczka u niej zaczęła się 21 pażdziernika -powiem że byłam troszkę zdezorientowana bo jak dla mnie to o pare miesięcy za wcześnie :roll: ale.... telefon do Margo i wszystko jasne - znajomych sunia miała początki swoich dni gdy byli z nią u nas w odwiedzinach więc dla obu naszych burasków szczególnie dla Pana Jotuna :evil: sunia była bardzo atrakcyjna - no a nasza Tajgula tak koleżance zazdrościła że sama za parę tygodni wyprodukowała u siebie te fajne dla chłopakow tygodnie -kurcze jak sobie przypomnę tych amantów czekajacych pod drzwiami i biednego Jotunka dla którego Tajga była FEEEE! NIE RUSZ NIE TWOJA DZIOŁCHA !!!!!! no i wieczna walka Jotuna o pozbycie się konkurencji za płotem .....

DORA 21-11-2008 10:00

No i zapomniałam napisać że Tajga miała pierwszą cieczkę po 10-ciu miesiącach - ciekawe jak siostry z miotu K - pozdrawiamy dziewczyny :lol: Ej Smooku patrzaj u Was na wsi pod jakim płotem wystaja amanci i tamto miejsce omijaj szerokim łukiem żeby Zmorka nie zazdrościła jak nasza Tajga

szasztin 21-11-2008 10:16

NOO to w takim razie mieliście "ręce pełne roboty."
czasmi ciesze sie że mam psa a nie sunię :)

DORA 21-11-2008 10:34

Quote:

Originally Posted by szasztin (Bericht 172753)
NOO to w takim razie mieliście "ręce pełne roboty."
czasmi ciesze sie że mam psa a nie sunię :)

:rock_3 Był czas zakręcony ale jakoś przetrwaliśmy - najgorsze były noce - wyjący :wolf :wolf :wolf :wolf z niemocy Jotun amanci :banghead Tajgi :snipersmilie:gunsfiring i ciągłe pyskówki między psami :krach -także było wesoło na szczęście mamy wyrozumiałego sasiada i dał naszemu Jotunkowi pozwolenie w tych dniach na wycie ;-) (facet ,faceta w takiej sytuacji zawsze zrozumie:mrgreen:)

szasztin 21-11-2008 10:38

Quote:

Originally Posted by DORA (Bericht 172756)
:rock_3 Był czas zakręcony ale jakoś przetrwaliśmy - najgorsze były noce - wyjący :wolf :wolf :wolf :wolf z niemocy Jotun amanci :banghead Tajgi :snipersmilie:gunsfiring i ciągłe pyskówki między psami :krach -także było wesoło na szczęście mamy wyrozumiałego sasiada i dał naszemu Jotunkowi pozwolenie w tych dniach na wycie ;-) (facet ,faceta w takiej sytuacji zawsze zrozumie:mrgreen:)

No i zobacz - sąsiad stał sie człowiekiem;) tzn facetem:)

DORA 21-11-2008 10:42

Zawsze był tylko my o tym nie wiedzieliśmy że czasem jak z każdego człowieka wyłazi zwierze a tak jak w porzekadle- człowiek wilkowi człowiekim :scream_3

All times are GMT +2. The time now is 09:40.