Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Z życia wzięte.... (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=32)
-   -   Ku pamieci nowym wlascicielom - lista szkod (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=2494)

pawmagdul 01-08-2012 00:27

Quote:

Originally Posted by makota (Bericht 435913)
Forum przeglądam już od kilku lat i jeszcze nie zauważyłam, żeby w takim wypadku doceniona została praca i umiejętności właściciela - zawsze to pies jest "inny niż reszta" ;)

wiesz .... żona chciała mieć kolejnego labka, ja chciałem żeby nowy pies był INNY .... i JEST INNY .... bo wilczaki są "inne niż reszta" psów .... i tylko się dziwię że czytając to forum od tylu lat tego nie zauważyłaś .....

Predator 01-08-2012 00:34

Quote:

Originally Posted by Szarszun (Bericht 435921)
U mnie wypracowane "zostaw"/"nie rusz" zawsze działa :D ale kto wie :D płyn się przydać może

u nas też działa i to świetnie (młody przy tej komendzie obchodzi rzeczy/jedzenie...nawet mięso jakby miały go ugryźć) ALE do takiego stanu trochę dochodziliśmy :lol: Wiesz nie będzie tak, że weźmiesz szczeniaka i on od początku będzie znał wszystkie komendy i tu właśnie tak jak piszesz gorzki płyn może się przydać... a jak nie gorzki to... każdy znajdzie na pewno coś na swojego diabełka ;)

Pozdrawiam ;)

anija 01-08-2012 10:05

Quote:

Originally Posted by pawmagdul (Bericht 435953)
wiesz .... żona chciała mieć kolejnego labka, ja chciałem żeby nowy pies był INNY .... i JEST INNY .... bo wilczaki są "inne niż reszta" psów .... i tylko się dziwię że czytając to forum od tylu lat tego nie zauważyłaś .....

a ja nie wiem jak to jest mieć innego psa niż wilczaka... więc... wszytskie psy poza wilczakami są dla mnie ... inne... :P

makota 01-08-2012 11:14

Quote:

Originally Posted by pawmagdul (Bericht 435953)

Ile to już razy powtarzałam Ci, że jestem wielką zwolenniczką stwierdzenia, że wilczaki SĄ INNE niż większość "zwykłych" psów??
Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Szarszun 01-08-2012 16:22

Quote:

Originally Posted by Predator (Bericht 435954)
u nas też działa i to świetnie (młody przy tej komendzie obchodzi rzeczy/jedzenie...nawet mięso jakby miały go ugryźć) ALE do takiego stanu trochę dochodziliśmy :lol: Wiesz nie będzie tak, że weźmiesz szczeniaka i on od początku będzie znał wszystkie komendy i tu właśnie tak jak piszesz gorzki płyn może się przydać... a jak nie gorzki to... każdy znajdzie na pewno coś na swojego diabełka ;)

Pozdrawiam ;)

:D a ja też zaczynałem od szczeniaka bez płynu i mi się udało wypracować komendę :D Lecz Wilczaki są troszkę inne i bardziej emm ... "nienasycone" :D wiec płyn się jakiś może przydać :D

Jasmina 02-08-2012 14:18

U nas, gdy był problem z otwieraniem szafek zębami pomógł dopiero rozlany na uchwyty sos chili. Wcześniej gdy wcierałam pieprz młody go zlizywał. Pokusa była silniejsza niż jakiś tam niesmak w ustach.

erendil 04-08-2012 08:54

To ja też coś dorzucę :) z dziwniejszych rzeczy to Vapula podczas naszej nieobecności powyrzucała kwiatki z doniczek, zbiła lustro, bawiła się z torebką mąki we wszystkich pokojach, zjadła linoleum w kuchni i zostawiła kupy oraz siuśki na wszystkich naszych posłaniach (kanapa, łóżko dziecka i nasze łoże małżeńskie :/ ). Później zjadła klatkę, mimo karabińczyków, drutów i innych zabezpieczeń (po prostu sie nudziło i co noc po jednym pręcie z klatki... ). A na koniec zainteresowała się wężami od pralki i dziś piorę tak że woda leci do miski, a z tego doprowadzającego (choć owinięty taśmami i czym się tam dało) woda kapie. Oczywiście zjedzone buty i torebki to norma (pretekst żeby kupić nowe :P ). Teraz Vapi wyżywa się na tynku... niestety dostała się już do ocieplenia, podwórko w styropianie, niedługo pewnie zrobi dziurę i bez przeszkód będzie wchodzić do domu ;)

Duna 05-08-2012 15:35

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 435900)
Daniel ja sie zastanawiam dlaczego Ty jeszcze nie otworzyłeś sprawności "Przyjaciel Psa" ? Czy to nie dobre na początek??? Miales do dyspozycji dwa wilczaki przez 9 dni non stop a jednego przez 14...
Mozesz umawiac sie z Ksenia, mozesz jezdzic do 3miasta (tam jest bardzo duzo wilczakow), mozesz sie z nimi spotykac bo o spotkaniach pisza na forum i z mila checia porozmawiaja z Toba, mozesz pomagac w Sulminie. Naprawde masz duzo, duzo, duzo mozliwosci poznania Wilczaka i przekonania sie czy to pies dla Ciebie i czy dasz rade sie nim zajmowac...

Popieram Marcina..Daniel korzystaj z mozliwosci obcowania i poznania bo prawda jest taka ze na ta CHWILE nie dasz RADY... i uwazasz ze dasz. Skorzystaj z mozliwosci ktore wymienia druh Marcin zacznij od czegos by wiedziec a nie tylko marzyc i rozwazac...

Duna 05-08-2012 15:45

Quote:

Originally Posted by Szarszun (Bericht 435921)
Ten płyn może się naprawdę przydać :D Moja niewiedza wynikała z tego że nie stosowałem czegoś takiego jeszcze :D U mnie wypracowane "zostaw"/"nie rusz" zawsze działa :D ale kto wie :D płyn się przydać może

Daniel Ty nie masz WILCZAKA ...nie porównuj swoich doświadczeń z psami i komend do psiaczków z zachowaniami WILCZAKA piszesz tak jakbyś miał WILCZAKA i z Twoich wypowiedzi można wywnioskować ze pewne rzeczy działają a tak nie jest.

Szarszun 06-08-2012 08:16

Na razie nie mam Wilczaka i już dawno to napisałem .Pisałem o tym jak mam ze swoimi psami . Co do rad dh.Marcina to są dobre i mam zamiar z nich skorzystać .

Duna 06-08-2012 18:11

Quote:

Originally Posted by Szarszun (Bericht 436207)
Na razie nie mam Wilczaka i już dawno to napisałem .Pisałem o tym jak mam ze swoimi psami . Co do rad dh.Marcina to są dobre i mam zamiar z nich skorzystać .

Twoja wypowiedź zostaw nie rusz jako metody które działają ktoś może odebrać, że stosujesz je wobec wilczaka. A stosujesz ponoć wobec swego psa. ( Chętnie to zobaczę). Co do rady dh. Marcina to czemu do tej pory nic nie zrobiłeś sam z siebie mając do tego okazję. Inni robili to bez głębszego zainteresowania wilczakiem.

All times are GMT +2. The time now is 09:55.