![]() |
Dziś się duuuuużo działo we Wrocławiu ;)
Sexy zdała IPO V!!!!!! A Mandżurek zdał BH :) A teraz niech właścicielki się chwalą :) Gratulacje!!!! |
WIELKIE gratulacje!
|
Mocno gratulujemy i trzymamy kciuki za kolejne sukcesy. Jak sie powiedzialo A to trzeba powiedziec B :)
|
Citaat:
|
Gratulacje!
|
Dziękujemy!
|
Wilekie gratulaaaaacje :) :D ;)
|
1 Bijlage(n)
Dziekujemy za gratulacje!!!
Sedziowala P. Ewa Buklad znana z wystawowych ringow. Sedziowala rowno, sprawiedliwie, widziala kazdy najmniejszy blad i nawet wlasciciele egzotycznych ras nie mieli taryfy ulgowej. Slady zaczelismy pare minut po 6 rano. Trawa byla jeszcze pokryta rosa, optymalnej dlugosci. Sexy w polowie pierwszej prostej uznala ze nie warto sie wysilac w takim sladowym przedszkolu i ta nadmierna pewnosc siebie dala -2pkt na zakrecie. Do przedmiotu doszla, stanela, dala mi kilka sekund na podbiegniecie i ... poszla dalej co kosztowalo 20 pkt. Szkoda bo moglobyc 98 a moze i 100 zamiast 78. Stac ja na to, ale nie ma. Trudno, nie walczylam o punkty, plan byl zaliczyc i to sie udalo. Posluszenstwo juz w upale. Z jednej strony dobrze, bo mniejsza szansa na atak glupawki a z drugiej trudno liczyc na Sexy ze zrobi dobre punkty. Przetupala wszystko grzecznie, jedynym wyraznym bledem bylo siad zamiast waruj z marszu. W kazdym cwiczeniu poobciane punkty, ale przy tak ostrym sedziowaniu i trudnych warunkach jestem zadowolona z wyniku-84pkt Obrona to jeden wielki stres. Nie wiadomo co wymysli, czy sie wlaczy czy nie. A nawet jesli tak to na jak dlugo. Poprzednie dwa treningi byly fatalne. Tu kazdy blad w jej stylu daje w zasadzie przerwanie egzaminu. No i zaskoczyla wszystkich. Zrobila obrone swojego zycia, nigdy jeszcze tak nie gryzla! Lacznie 86pkt :mrgreen: Po egzaminie sedzina podeszla i powiedziala ze jest pod ogromnym wrazeniem ze udalo sie wyszkolic wilczaka na takim poziomie. Uroslam z pol metra z dumy :love I ze bardzo rzadko widuje wilczaki o tak dobrych charakterach jak Sexy i Mandzur. Na czesci socjalnej BH Mandrzura mozna bylo krecic film pokazowy jak to powinno wyglac. A byla przeprowadzona pelna proba z duzymi naciskami na psy i zaden dzikus, strachus czy agresor by sie przez nia nie przeslizgnal. Brawo Kaya!!! |
Dziewczyny, ogromne gratulacje. Kawał dobrej roboty!
|
A Berylątko zdało PT2. Jeszcze nigdy na żadnym szkoleniu nie chciało mu się tak sikać i tak drapać jak podczas egzaminu :-(
Ogólny wynik: bdb Szczegóły: 1. Przychodzenie do nogi: -bdb 2. Chodzenie przy nodze ze smyczą: - dosk 3. Chodzenie przy nodze bez smyczy: bdb 4. Siadanie: dosk 5. Warowanie: dosk 6. Stanie: dosk 7. Zostawanie na odległość: dosk 8. Znaki optyczne: dosk 9. Stanie z marszu: dosk 10. Siadanie z marszu: - bdb 11. Warowanie z marszu: dosk 12. Zatrzymanie z przywołania na wyznaczonym obszarze: bdb 13. Siadanie z przywołania na wyznaczonym obszarze: db 14. Warowanie z przywołania na wyznaczonym obszarze: - db 15. Wysyłanie naprzód: db 16. Aportowanie: krecha 17. Dawanie głosu: krecha 18. Niepodejmowanie pokarmu z ziemi i od obcych: krecha 19. Reagowanie na bodźce zewnętrzne: dosk 20. Przegląd weterynaryjny: dosk |
Super, gratulujemy :D ... a tak na marginesie nie sadzilam ze jest cos o podejmowaniu zarcia na PT2
|
Citaat:
geatulacje my chyba sobie odpuszczamy egzaminy dziesięć srok za ogon ........ |
Citaat:
|
Citaat:
do dzisiaj trenujemy , raz lepiej raz gorzej.:rock_3:twisted:. |
Citaat:
Ten Wasz "szkolny" jest zmodyfikowaną i z tego co widzę, raczej utrudnioną wersją. Ale w związku z tym chyba też nie powinien się nazywać PT2. :) |
Citaat:
Citaat:
|
Citaat:
od młodszej wnusi uczymy go brać sposobem.jak źle poda nie bierze. jedna metoda dla nas wszystkich .tak se kiedys wymysliłem ze starym przyjacielem :heul i powieliłem to. podasz źle odwraca głowę . |
Citaat:
|
Citaat:
Citaat:
|
Citaat:
A tak z innej beczki to jedyny sposób wg mnie, to zacząć od szczeniaka i uprzeć się, że z ręki może karmić tylko jeden członek rodziny. Obojętnie kto, ale tylko jeden. Wtedy jest szansa, że pies załapie schemat czarne/białe. Inaczej będzie miał mętlik pt, to już nie wiem od kogo mogę a od kogo nie. |
Citaat:
? ! a wyobrażasz sobie że mała wnusia zrozumie że to ? że ty mozesz a ona nie . a wtedy jest też nauka dla psiaka z "obchodzeniem się z dziećmi" najbardziej mnie wkurza jak prosze znajomych aby poczęstowali Karla i jednoczesnym ptryczkiem w dolna szczękę jak weźnie. A oni ...O nie nie będziemy strofować psa :evil::evil::evil::evil: . i jak on ma sie nauczyć że nie wolno . Moga dawać tylko SWOI ! . A SWÓJ to tylko domownicy wszyscy inni ciotki wujkowie drudzy dziadkowie TO OBCY . I basta. Tak samo podawanie jedzenie przez ogrodzenie przez domowników jest zakazane . kizi/mizi przez ogrodzenie zakazane . no i żarcie z ziemi zakazane ( ale do kompostownika to zagląda ) |
Citaat:
|
Citaat:
ilu nas tyle szkół i doświadczeń ,opinii, zdań , każdy trzyma swego . ( dopiero teraz bo mieliśmy 24 godzinki i trzeba było godzinkę pospać i z dziewczynkami do kina na smerfy-2.też tam pospałem ;)). |
Ja tylko dodam ze niektore wilczaki maja wrodzone predyzpozycje do nie brania zarcia, od nikogo :rock_3 uwierzcie z perspektywy szkolenia nic fajnego.
A podczas tego cwiczenia z jedzeniem mozna bylo powiedziec fe jak wyciagano do niego zarcie? |
Citaat:
Niestety nie wolno było nic mówić, o przepraszam: dający mógł "zaciumkać" a przewodnik cicho sza. |
A jeszcze pomecze skoro i tak off sie zrobil ;) a co dawali do zarcia ?
|
Citaat:
oto właśnie chodzi im bardziej capi tym sukces w szkoleniu lepszy .a ciuchy jak wtedy capią ..... aż miło :twisted: . wszystko wtedy zrobi ;) |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Uff... ja dałbym sporo za niejadka więc lepiej pozostańmy przy swoich bo lepsze jest wrogiem dobrego... Wracając do offu: plac był ogrodzony taśmą, a za taśmą były psy z I grupy, psy z II czekające na egzamin, psy które już egzamin mają dawno za sobą (loża szyderców), gdzieś tam ktoś sobie na łące łaził i oczywiście grill, a jak grill to i kiełbaski, więc wiadomo co było przysmakiem. Co do wypowiedzi Gagi - z wilczakami ciężka sprawa... ale kilka ONów jakie znam dało się w tym kierunku doskonale wyszkolić. |
Citaat:
|
Na pochwałę słowną i/lub głaskaną.
|
To jest dla niego atrakcyjna nagroda o ktora warto sie starać czy zapowiedz braku korekty?
|
Moze to ja jestem dziwna, ale gdybym miala tak zartego psa to bym szkolila na zarcie, az mnie sie rozmarzylo ile bysmy zrobili ...ehh
|
Citaat:
|
Citaat:
Po protu nie chcę się przekonać jak to jest kiedy już się naje i w nosie będzie miał smaczki, bo ja mam w nosie kombinowanie że o może na serek się skusi, a jak nie to na wątróbkę, a za to nowe ćwiczenie to musi być taki Suuuper smaczek. Odechciało mi się takich rzeczy po psim przedszkolu a efekty nie były oszałamiające. |
Mandżurek dzisiaj zdał FPr-1. Zawody jeszcze trwają, a odbywają się w Kalsku :) Strasznie jestem dumna z synusia i jego przewodniczki :Rose:happy:Rose
A więc oficjalnie: GRAN MILAGRO AZUL Atropa Bella Donna zdał egzamin FPr-1 :) Kaya - gratulacje świetnej pracy z M!!!!!! :love |
Mandżur pies tropiący, rewelacja :D Moje gratulacje dla Przewodniczki!
|
Gratulujemy sportowemu niuchaczowi!:)
|
Tutaj tez gratulujemy super wachajacemu teamowi :)
|
Serdeczne gratulacje!
|
Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:17. |