Quote:
Originally Posted by catrin
(Bericht 329707)
Prosím vás,nikdo mě netloukl do hlavy abych byla snad pyšná na to že mám psa bez repu,ale když sme se bavili dělala sem si z toho srandu,neberu to tak vážně.
|
Jen pro upřesnění, psa bez Repa nemáš. Ve 4 generačním rodokmenu, který vlastníš už není, ale pokud se vyjede už třeba 6 generací Tvé fenky, je tam Rep asi 10x !!! Dneska prakticky nikdo nemá zvíře, u kterého by se Rep v předcích neobjevil.
A pokud máš na mysli Reolupy, pak je pravdou, že přímo je nemáš, ale samozřejmě příbuzné jejich předků máš v rodokmenu taky. Je potřeba vědět, že s každou generací našich psů se dá dohledat logicky stále více předků společných ve vzdálenějších generacích. Proto nemá smysl pro laiky psát, že pes má tu a tu krev. Rozdělení do "krevních linií" je důležité především pro řízení chovu a zájemce o štěňata z řad běžných lidí, kteří se chovem do hloubky nezabývají, to jen uvádí většinou v mylné představy a očekávání.
Quote:
Originally Posted by catrin
(Bericht 329707)
A navíc sem netušila že je to jakože tabu,ale nemá cenu to pořád rozmazávat,mě to trošku unavuje,a blíží se vánoce nový rok,tak myslete na něco pozityvnějšího :-) fakt se nezlobte sem BLBEC :-)ale stejně moje fena vám ještě ukáže :-) vtip:shock:
|
Vůbec to není tabu, to jsi špatně pochopila. Jak jsem výše napsal, problém je v tom, že pro běžného člověka je to informace spíše zkreslující skutečný stav, než nějaké rozumné hledisko k výběru štěněte. Jinak se o tom klidně může diskutovat a v řadách lidí, kteří se chovem zabývají, se o tom samozřejmě diskutuje (abych nebyl zase někým napaden, já mezi tyto nepatřím).
|