Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Hodowla (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Dak & Alistair i czy Wiewiór jeszcze świętuje??? (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1582)

Agnieszka 28-12-2004 20:14

Quote:

Originally Posted by Margo
W oczy rzuca sie tylko straszna ciekawosc Ali, ktory musi zernac do kazdej puszki, do kazdego pojemnika. Nawet jesli nie jest zainteresowana jedzeniem... :D

Skąd my to znamy... :mrgreen:

Huan 31-12-2004 05:31

Jednak wiewiór postanowił wykonać normę jeszcze w tym roku i postarał się, abyśmy czasem za bardzo się nie wyspali przed Sylwestrem :wink:

Oto rezultat: http://www.zperonowki.com/pol/miotC.html

Rona 31-12-2004 09:35

Quote:

Originally Posted by Przemek
Jednak wiewiór postanowił wykonać normę jeszcze w tym roku i postarał się, abyśmy czasem za bardzo się nie wyspali przed Sylwestrem :wink:

Oto rezultat: http://www.zperonowki.com/pol/miotC.html

Świetna robota :D Wiewiórki i Twoja :mrgreen:

Sebastian 31-12-2004 10:14

No to sto lat sto lat niech żyje Wiewiór nam i szczeniaki też...

No i jeszcze krótki: "Nigdy nie zagaśnie!!!!"

Narvana 31-12-2004 10:45

Juz sa! :cheesy: :sooo_hapy

Narvana 31-12-2004 11:17

A tak w ogole 8) jak sie czuja szczeniaczki i ich mamusia? :D

Ori 31-12-2004 11:23

OJ!!! Gratulacje dla Wiewiorki! :beerchug2
piec pieknych maluszkow!!!
i jak o nie ladnie dba!
usciskajcie ja ode mnie :klatsch

ale najlepsza ta fota z podbitym okiem, kobieta po przejsciach :wink:

z Peronówki 31-12-2004 13:07

Quote:

Originally Posted by Narvana
jak sie czuja szczeniaczki i ich mamusia?

Szczeniaki maja sie bardzo dobrze. Gorzej z mama ;), bo kolo "nory" siedzi 4 obserwatorow i sledza kazdy jej ruch: Bolo (czy te szczeniaki to oby nie jego ;)), Jolka (bo jako szef musi o wszystkim wiedziec), Balrog (zadowolony, ze bedzie mial 5 kumpli do zabawy) i Belka (bo gdzie szczeniaki tam na 100% jest jedzenie)....

Quote:

Originally Posted by Ori
i jak o nie ladnie dba!

Rzeczywiscie u wilczakow porody i opieka nad szczeniakami jest zawsze wzorcowa. Tak samo jak Wiewior - to jej pierwsze male, a legowisko jest szysciutkie, szczeniaki swiecace, najedzone i zadowolone...

Quote:

Originally Posted by Ori
ale najlepsza ta fota z podbitym okiem, kobieta po przejsciach

...lub raczej lobuz, ktorym rzeczywiscie jest. ;) Choc tym razem moge ja jedynie chwalic - zastanawialam sie, jak Ali bedzie sie zachowywala wobec naszej obecnosci. Tym bardziej, ze mielismy naukowe zadanie uwiecznienia calego przebiegu porodu. Wschodzaca gwiazda polskiej kinematografii (czyt. Wiewior) doskonale zniosla swiatlo lamp i fotki wyszly idealne - wystarczylo wiec sfotografowanie narodzin jednego pieska. Potem mielismy spokoj... Tzn Ali miala. Mozna bylo spokojnie cieszyc sie kazdym maluchem... :D

Narvana 31-12-2004 13:16

Quote:

Szczeniaki maja sie bardzo dobrze.

To dobrze :D
Quote:

Bolo (czy te szczeniaki to oby nie jego ;)),

:cheesy: Moze akurat by sie trafilo Biedny facet zyc w niepewnosci i zadawac sobie pytania: kurde ale kiedy ja to zrobilem, one sa moja? hmmm raczej nie Ale one takie sliczne Na pewno moje! :mrgreen:
Quote:

Balrog (zadowolony, ze bedzie mial 5 kumpli do zabawy) i Belka (bo gdzie szczeniaki tam na 100% jest jedzenie)

:cheesy: Sprytne te wasze psiaki :cheesy:

Rona 31-12-2004 13:29

Quote:

Szczeniaki maja sie bardzo dobrze. Gorzej z mama ;), bo kolo "nory" siedzi 4 obserwatorow i sledza kazdy jej ruch: Bolo (czy te szczeniaki to oby nie jego ;)), Jolka (bo jako szef musi o wszystkim wiedziec), Balrog (zadowolony, ze bedzie mial 5 kumpli do zabawy) i Belka (bo gdzie szczeniaki tam na 100% jest jedzenie)....

Biedna Ali, przydałby jej się odpoczynek.... Ale przynajmniej się nie nudzi, a i wy macie trochę spokoju dpóki serial w kojcu trwa ?:)

Quote:

Tym bardziej, ze mielismy naukowe zadanie uwiecznienia calego przebiegu porodu. Wschodzaca gwiazda polskiej kinematografii (czyt. Wiewior) doskonale zniosla swiatlo lamp i fotki wyszly idealne - wystarczylo wiec sfotografowanie narodzin jednego pieska. Potem mielismy spokoj... Tzn Ali miala. Mozna bylo spokojnie cieszyc sie kazdym maluchem... :D
Filmy są rewelacyjne, a Ali dzielna. Powinna dostać order "Zasłużony dla Nauki". :) Ja na jej miejscu chyba wykopałabym Was z tą kamerą i reflektorem :mrgreen:

Agnieszka 31-12-2004 14:13

To wspaniale!! Dobrze, że wszytko pomysklnie poszło, teraz tylko obserować piękności cieszyć się ich każdym dniem... :)

Quote:

:mrgreen:
Wilcza rodzinka ;)

No to Sylwestrer zapowiada Wam sie wspaniały :mrgreen:

Gaga 31-12-2004 15:23

Hurra!!! No to mam kolejny powod do picia :mrgreen:

Cieszymy sie baaardzooo i zyczymy szczeniakom cudownego zycia :beer :sooo_hapy :klatsch

Wlasnie obejrzalam fotki i filmy....poplakalam sie .... :heul

Margo, Przemek...sprzedacie mi wszystkie? Moze byc bez tosterow :wink:

z Peronówki 31-12-2004 18:34

Quote:

Originally Posted by Gaga
Margo, Przemek...sprzedacie mi wszystkie? Moze byc bez tosterow

OK, tosterow nie bedzie, ale tak jak obiecywalismy do kazdego szczeniaka dokladamy kota... ;)

Quote:

Originally Posted by Rona
Filmy są rewelacyjne, a Ali dzielna. Powinna dostać order "Zasłużony dla Nauki". Ja na jej miejscu chyba wykopałabym Was z tą kamerą i reflektorem

Nie bylo tak zle... ;) Tzn suczyska zawsze same chca bysmy byli z nimi - Jolka potrafi nawet obudzic nas w nocy, ze "to juz i trzeba brac sie do roboty". ;) Ali tez byla bardziej spokojna, gdy bylam przy niej. Byla zdecydowanie zadowolona, gdy mogla glowe oprzec na moim ramieniu.... A glupi aparat nie robi jej roznicy - zreszta zna go doskonale... ;)

Narvana 31-12-2004 18:46

No dobra 8) Ali ma szczeniaki tez Jolka i to nawet 2 razy czas na Belke :wink: Macie juz dla niej na oku jakiegos fajnego pieska? :mrgreen:

Rona 31-12-2004 18:57

Quote:

Nie bylo tak zle... ;) Tzn suczyska zawsze same chca bysmy byli z nimi - Jolka potrafi nawet obudzic nas w nocy, ze "to juz i trzeba brac sie do roboty". ;) Ali tez byla bardziej spokojna, gdy bylam przy niej. Byla zdecydowanie zadowolona, gdy mogla glowe oprzec na moim ramieniu.... A glupi aparat nie robi jej roznicy - zreszta zna go doskonale... ;)

Nie tłumacz się, ja tylko żartowałam... :D Świetnie, że całe wydarzenie sfilmowaliście, właściciele nowych piesków będą mieli wspaniałą pamiatkę.
Może to głupie pytanie, ale jak odrózniacie pieski? Czy nadal wiecie który się urodził pierwszy, który drugi itd? Chyba nie mają jeszcze zbyt dużo cech indywidulanych? :o

Gaga 31-12-2004 19:54

Quote:

OK, tosterow nie bedzie, ale tak jak obiecywalismy do kazdego szczeniaka dokladamy kota... ;)

Kota powiadasz...hmm...z dwojda zlego ( bo moglas napisac, ze dodajecie koze) to kot ujdzie...
moze byc, wchodze w to :cheesy:

z Peronówki 31-12-2004 20:16

Quote:

Originally Posted by Gaga
moze byc, wchodze w to :cheesy:

Przeslac poczta, przysylka kurierska czy odbior na miejscu? 8)

z Peronówki 31-12-2004 20:25

Quote:

Nie tłumacz się, ja tylko żartowałam... :D

Wiem, wiem... :cheesy: Obecnie Ali caly czas odsypia. Jej najwielszy problem to wyjscie do toalety. Tzn tak - strach zostawic male same (patrz -> problem z obserwatorami), ale wyjsc trzeba. Na poczatku trzeba bylo ja wyciagnac, bo przez 10 minut nie mogla sie zdecydowac. Teraz juz biegamy jak sprinterzy - drzwi, drzwi, schody, dwor, toaleta, schody, drzwi, drzwi i ...juz jestesmy back. 8) To jedyny moment, gdy "osbluga techniczna" w ekspresowym tempie zmienia poslanie. A wszystko tak dopracowane, ze ekipa mozemy brac udzial w obsludze wyscigow Formuly 1. :wink:

Quote:

Może to głupie pytanie, ale jak odrózniacie pieski? Czy nadal wiecie który się urodził pierwszy, który drugi itd? Chyba nie mają jeszcze zbyt dużo cech indywidulanych? :o

Pierwszy piesek jest najjasniejszy. Reszte idzie poznac po znakach na lapkach. Z czasem zanikna, ale pozostaje jeszcze ksztalt i wielkosc pregi na grzbiecie. A potem, gdy beda wieksze, latwo bedzie je juz rozroznic "na oko"....

Gaga 01-01-2005 02:26

Quote:

Przeslac poczta, przysylka kurierska czy odbior na miejscu? 8)

Lekko wstawiona ale z pelna odpowiedzialnoscia za slowa pisze ze zdziwieniem: nie oferujecie opcji przywiezienia 10 ziwrzakow do domu?????
Hmmm...chyba musicie popracowac nad obsuga klienta :mrgreen:

CHyba juz czas na mnie.... :roll:

z Peronówki 01-01-2005 15:34

Quote:

Originally Posted by Narvana
No dobra 8) Ali ma szczeniaki tez Jolka i to nawet 2 razy czas na Belke :wink: Macie juz dla niej na oku jakiegos fajnego pieska? :mrgreen:

I to jeszcze jakiego... 8) Jak wszystko dobrze pojdzie, to Belka spedzi tydzien miodowy....w Slowenii... :cheesy: ...u Akima Slnečný dvor. Wiesz, krysztalowe morze, piekne gory, interesujace jaskinie i ciesza.... :D

All times are GMT +2. The time now is 00:23.