Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Łódź 2005 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1691)

Ori 27-04-2005 11:34

Quote:

Originally Posted by DanielZ
Quote:

Originally Posted by Gaga
łuuufff....co się stało?? jakieś paskudne rozcięcie? Pogryzienie?? :shock: :|

To normalne jak zbliza sie wystawa Garo robi sobie krzywde :cheesy:

kurcze! to moze mu lepiej nie mowcie :wink:
wezcie go z zaskoczenia :mrgreen:

Agnieszka 27-04-2005 12:20

Quote:

Originally Posted by DanielZ
To normalne jak zbliza sie wystawa Garo robi sobie krzywde :cheesy:

A Varg poszedl w ślady ojca i też... co prawda nie lazi po płotach, ale ucho ma naderwane i nosek pogryziony :oops:

DanielZ 28-04-2005 15:39

Wilczaki w Łodzi sa wystawiane w SOBOTE

Huan 28-04-2005 15:56

teraz juz wiem, a mialo byc tak fajnie... :heul

Ori 28-04-2005 16:28

Skad taka zmiana? :shock:

Narvana 28-04-2005 17:31

Margo, Przemku-co z biegiem? Jedziecie na wystawe czy na egzamin?

Huan 28-04-2005 17:33

Quote:

Originally Posted by Ori
Skad taka zmiana? :shock:

Zmiany nie bylo.. tylko w terminarzu na wolfdogu byla dodana wystawa z terminem 1. maja (blad przy dodawaniu) i tym sie kierowalismy, a tu nagle patrzymy na zgloszenie, a I grupa wchodzi 30. kwietnia :(

Huan 28-04-2005 17:43

Quote:

Originally Posted by Narvana
Margo, Przemku-co z biegiem? Jedziecie na wystawe czy na egzamin?

na wystawe.. zglosilismy 3 psy i mamy juz ja oplacona, a to sporo kasy... a biegi beda jeszcze dwa w pazdzierniku: 8.10.2005 na Slowacji i 15-16.10.2005 w Czechach i na te sie nastawiamy (oba - mozna w jeden weekend zrobic SVP1/40km, a w drugi SVP2/70km)

Narvana 28-04-2005 17:50

Chlip chlip :cry: :cry: :cry:
Szkoda... :(
Powodzenia na wystawie... :)

DanielZ 29-04-2005 15:12

w Łodzi już od conajmniej 5 lat 1gr jest wsobote

z Peronówki 09-05-2005 20:58

Wystawa w Lodzi juz za nami, ale nie bylo czasu zrobic malego podsumowania. Pogoda oczywiscie dopisala - to nie dziwi, bo lodzki oddzial od dawna daje lapowki "gorze", ktora czuwa, aby akurat z tym bylo OK. Wilczaki - stawka OK, choc zapowiadala sie wieksza, ale Daniela zmuszono do pracy przy ringach; Daive do pracy na ringu; Cheitana wycieli, bo nie starczylo dla niego klasy; Garo sam sie zalatwil w ramach protestu, a Irris sciemniala, ze niby chce miec szczeniaki. Nastepnym razem juz Wam nie odpuscimy! :wink:

Ostatecznie stawka ustanowila sie wiec na 5 sztuk. Sporo wtopilismy w psach, bo byly tylko dwa...i na dodatek w jednej klasie. Suczki poustawialy sie juz rownomiernie. Sedziowac mial sedzia z Argentyny, ale niestety nie dolecial. Padlo wiec na sedziego z Czech - Otakara Vondrousa, wiec nie bylo zaskoczen, niespodzianek i adrenaliny. Oprocz tego, ze sedziowanie poprowadzila Daiva. :D Zabonusowala u sedziego juz na poczatku, bo zamiast podejsc do tej rasy z duza dawka niepewnosci i strachu (bo to przeciez bestie rzucajace sie na biednych sedziow 8) ) sama zabrala sie za sprawdzanie zebow i budowy ciala [choc np u niektorych wloskich psow bym tego nie probowala robic 8) ]. Szybko, sprawnie i niedlugo potem bylo juz po wszystkim.... :)

Poniewaz byl czas, aby spokojnie usiasc i porozmawiac, wiec moglam wreszcie na wlasnie oczy poznac Daphne. Strasznie mila z niej suczka, ale inne psy jej zbytnio nie interesowaly - pochlanialo ja pilnowanie, aby jej sie rodzinka nie rozchodzila... ;) No i ponownie spotkalismy Varga - przez zime podrosl, wydoroslal - nawet Jolka to zauwazyla: wczesniej traktowala go jak szczeniaka, a teraz (malo delikatnie) kokietowala... 8)

Do domu wrocilismy obladowani pucharami, bo puchar dawano za Najlepszego Psa i Najlepsza Suke w Rasie, za Zwyciestwo Rasy, no a jeszcze dodatkowo pani Niciewicz ufundowala przepiekny puchar dla Najlepszego Wilczaka. Dobrze, ze auto duze to sie wszystkie pomiescily... :wink:

W sumie szkoda tylko, ze wszystko sie pokrecilo i poplatalo i nie bylo czasu, aby sobie posiedziec na spokojnie po wystawie (ew. przed wystawa). Ale nastepnym razem to nadrobimy, prawda?

Agnieszka 10-05-2005 00:15

No mam nadzieje... 8)
Jeśli chodzi o to kokietowanie, to Varg był nieco zaskoczony, że taka panna się nim zainteresowała, i zmieszany, bo to jeszcze taki mały, wstydliwy piesek... :mrgreen: (w tej chwili Varg leży tu obok, przy komputerze, i zabija mnie wzrozkiem, bo tak na prawdę, to Jollka bardzo mu się spodobała ;)). Na pamiętkę udało się zrobić zdjęcie (w sumie tylko jedno wyszło) z tego, jak psy się bawiły, zresztą i tak mało na nim widać. Wrzuciłabym je tu, ale jest na drugim komputerze, do któego nie mam teraz dostępu.
A tak poza tym, to kurcze szkoda, że nie było jednak sę z Argentyny...ojjj, ciekawa byłam jego "wyroku" ;), mimo że nie mam w wystawiania psow jakiegoś zbyt dużego dośwaidczenia.
Jednym słowiem, w Łodzi bylo bardzo sympatycznie :) czekam z niecierpliwoscia na jakąś następną wystawę.
Pozdrawiam :-)

z Peronówki 10-05-2005 09:42

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
i zmieszany, bo to jeszcze taki mały, wstydliwy piesek... :mrgreen:

OK, na poczatku. Ale chlopak szybko sie rozkreca..... ;)

Quote:

(w tej chwili Varg leży tu obok, przy komputerze, i zabija mnie wzrozkiem

To lepiej wiecej nie pisz, bo jak tak dalej pojdzie to przeczytamy w gazecie: Pies bez powodu rzucil sie na wlasciciela... ;)

Quote:

Na pamiętkę udało się zrobić zdjęcie (w sumie tylko jedno wyszło) z tego, jak psy się bawiły, zresztą i tak mało na nim widać.

U nas tez wiele zdjec nie bylo takie, jak oczekiwalismy. Ale to co mamy damy na siec.... Mam nadzieje, ze juz niedlugo..... :roll:

Quote:

A tak poza tym, to kurcze szkoda, że nie było jednak sę z Argentyny...ojjj, ciekawa byłam jego "wyroku" ;).

Ja tez. Ale z drugiej strony jak dziewczyny mowily, co sie dziala u drugiego Argentynczyka to wlos na glowie staje. U nich jest inny system oceniania - podobno ich sedzia dopiero w polowie sedziowania zalapal, jak ocenianie wyglada u nas... ;) Krotko mowiac: najpier nie dawal zadnych tytulow, a oceny byly bardzo niskie, a potem dawal wszystkim doskonale i na dodatek tytuly... ;)

Quote:

Jednym słowiem, w Łodzi bylo bardzo sympatycznie :) czekam z niecierpliwoscia na jakąś następną wystawę.

No to juz chyba w Warszawie w lipcu. Do tego czasu wilczaki beda wystawiane "osobno" - wiem, ze obsadzone jest wiele wystaw, ale juz bez tloku.... :)

Agnieszka 10-05-2005 13:01

Quote:

Originally Posted by Margo
To lepiej wiecej nie pisz, bo jak tak dalej pojdzie to przeczytamy w gazecie: Pies bez powodu rzucil sie na wlasciciela... ;)

No tak....i znów powiedzą, że wilczaki to mordercy :cheesy:

Quote:

U nas tez wiele zdjec nie bylo takie, jak oczekiwalismy. Ale to co mamy damy na siec.... Mam nadzieje, ze juz niedlugo..... :roll:

No to czekam, bo bardzo mnie ciekawią Wasze fotki :-) Wszystkie nasze ztej wystawy wyślę Ci dziś albo jutro, muszę je jeszcze pozbierac do kupy...;)

Quote:

Ehh, te wystawy... szkoda, że mu ktoś nie wyjaśnił, jaki system działa u nas;-)

Quote:

No to juz chyba w Warszawie w lipcu. Do tego czasu wilczaki beda wystawiane "osobno" - wiem, ze obsadzone jest wiele wystaw, ale juz bez tloku.... :)

A do Lublina nie macie zamiaru się wybrać? My się jeszcze zastanawiamy... :)

z Peronówki 10-05-2005 18:55

No i na sieci sa juz fotki calej lodzkiej grupki... :)

Daphne Malý Bysterec, Camio z Peronówki, Balrog z Peronówki, Jolly z Molu es, Alistair Wolf z Peronówki & Kirk Kroy Eden severu

http://www.zperonowki.com/pics/galle...z/DSCF0031.JPG

Agnieszka 10-05-2005 19:13

No, popatrzcie, czyż nie wyglądamprawie jak wilczak między nimi? :mrgreen: ;)

http://foto.onet.pl/upload/32/34/_472249_n.jpg

Narvana 10-05-2005 19:17

Daphne... :love

Darek5 10-05-2005 22:42

Quote:

Originally Posted by Narvana
Daphne... :love

Narvana widze, że mamy podobny gust :wink:

Narvana 10-05-2005 22:45

Pewnie :D

z Peronówki 11-05-2005 18:46

Quote:

A do Lublina nie macie zamiaru się wybrać? My się jeszcze zastanawiamy... :)

Zapisuj sie! Podobno to ladna wystawa. My nie jedziemy, bo dzien wczesniej mamy w Czechach konferencje Klubu CzW, ale pewnie spotkasz tam Bozene z Maxem. :D

All times are GMT +2. The time now is 09:56.