Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   2xCACIB Poznań - 22 i 23.10.2011 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=20924)

GRABA 24-10-2011 19:43

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 409775)
Skromni tacy, przywieźli tytuł Młodzieżowego Zwycięzcy Polski 2011" (czy coś równie długiego) i nic, udają, że nic się nie stało :)
(albo ich Margo wystraszyła z tymi owczarkami:p)

Eee, przeca wiadomo, że to nie o nich:lol:

Bajka 24-10-2011 20:38

Quote:

Originally Posted by Graba
Coś się nie chwalą.....
ABSYNT "Wilk z baśni" zakończył Mł.CH.PL - to cieszy co Aguś?
Gratulacje dla właściciela i hodowczyni

To ja lecę dementować:) Nie zakończył, tylko rozpoczął, ale jak rozpoczął, to z przytupem;) Więcej nic nie powiem, a co mam Kubie odbierać radochę, niech się sam pochwali;) Dumna jestem z chłopaków, podoba mi się bardzo, jaki mają ze sobą fajny kontakt:)
A ja się za Lulu pochwalę:) no to tak: pierwszego dnia Lulu BOB, CWC i inne CACIBy oraz Naj.Sucz:) a drugiego dnia w klasie była druga i potem w porównaniu dostała res. CACIBA:)
Bardzo wszystkim dziękuję za miłe towarzystwo:) Luna dziękuje Kubie za gotowane żołądki:)

Jeszcze chciałam się pochwalić takim małym sukcesikiem: bardzo jestem zadowolona z zachowania mojej Lu w ringu ostatnimi czasy:)! w Częstochowie zamerdała do asystentki sprawdzającej zęby, teraz 9 godzin w pociągu, 3 czekania na ocenę i pokazała się bardzo ładnie, skoncentrowana w "stój" na smaczku, słuchająca tego co do niej mówię:). Dodatkowo w drugi dzień tak samo:). Chyba mi dziewczątko psychicznie dorosło:)

(Tak, tak, wiem,że to wilczak i jak tak pochwaliłam publicznie, to na najbliższej wystawie panna da taki popis, że się nie opamiętam;) )

Gaga 24-10-2011 20:38

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 409777)
Eee, przeca wiadomo, że to nie o nich:lol:

No lekka prowokacja była, bo z tekstu to nie wynika,niestety. Liczyłam więc na edycję (nie histeryczne usunięcie, a inteligentną edycję) ;)

jaskier 24-10-2011 20:38

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 409773)
Coś się nie chwalą.....
ABSYN "Wilk z baśni" zakończył Mł.CH.PL - to cieszy co Aguś?
Gratulacje dla właściciela i hodowczyni:)

Chciałoby się :] Absynt zwany Jaskrem w Poznaniu dopiero debiutował w młodzieży. Ale prawda - po weekendzie jesteśmy raczej bliżej mł.ch.pl., niż dalej ;)

Weekend rzeczywiście był dla nas pełen wrażeń i oba występy okazały się być udane. Co dziwi zważywszy na fakt, że ja nie umiem wystawiać, a Jaskier wychodzi z założenia, że jak pancio stoi, to on sobie siądzie- a nuż jakiś smaczek się trafi. A wiadomo - na siedząco szanse na smaczek rosną ;) Pod tym względem w niedziele było nieco lepiej - rano ćwiczyliśmy przyjmowanie żarcia w staniu ;)

GRABA 24-10-2011 20:44

Quote:

Originally Posted by jaskier (Bericht 409791)
Chciałoby się :] Absynt zwany Jaskrem w Poznaniu dopiero debiutował w młodzieży. Ale prawda - po weekendzie jesteśmy raczej bliżej mł.ch.pl., niż dalej ;)

Weekend rzeczywiście był dla nas pełen wrażeń i oba występy okazały się być udane. Co dziwi zważywszy na fakt, że ja nie umiem wystawiać, a Jaskier wychodzi z założenia, że jak pancio stoi, to on sobie siądzie- a nuż jakiś smaczek się trafi. A wiadomo - na siedząco szanse na smaczek rosną ;) Pod tym względem w niedziele było nieco lepiej - rano ćwiczyliśmy przyjmowanie żarcia w staniu ;)

ajjjj, to sorrki:), ale spoko jeszcze w tym roku kilka wystawek jest.

Hehe, Aga tak, to już z naszymi jest:) - ale w sumie masz lepiej, bo jak ja bym z Chantalką pojechała pociągiem, to wypierdzielili by mnie na pierwszej stacji, albo ktoś pociągnąłby hamulec:twisted: i dawaj nas w pole:evil:

Gia 24-10-2011 21:05

Wieeeeeelkie gratulacje!!!!!! Luuu szanownej przede wszystkim, nabiera laska wprawy i siostrzeńcowi szanownemu Jaskrowi ;) To się nazywa dobry początek ;)

z Peronówki 24-10-2011 21:11

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 409775)
Skromni tacy, przywieźli tytuł Młodzieżowego Zwycięzcy Polski 2011" (czy coś równie długiego) i nic, udają, że nic się nie stało :)
(albo ich Margo wystraszyła z tymi owczarkami:p)

:rock_3 Tak, dostali "Młodzieżowego Zwycięzcy Polski 2011". Mieliby tez Najlepszego Juniora, ale Jaskier mial za dlugie lapy... 8)

"Doroslymi" Zwycięzcami Polski 2011 zostali Amore Mio i Qareenka...

res.CACIBy to Gisu i Lu. W sobote wyniki psow byly takie same, a suczyska wymienily sie miejscami.... :p

z Peronówki 24-10-2011 21:15

Quote:

Originally Posted by Bajka (Bericht 409789)
(Tak, tak, wiem,że to wilczak i jak tak pochwaliłam publicznie, to na najbliższej wystawie panna da taki popis, że się nie opamiętam;) )

Nie kracz, bo przeczyta i bedziesz miala za swoje... ;)

jaskier 24-10-2011 21:20

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 409798)
:rock_3 Tak, dostali "Młodzieżowego Zwycięzcy Polski 2011". Mieliby tez Najlepszego Juniora, ale Jaskier mial za dlugie lapy... 8)

W sobotę łapy musiały być nieco krótsze, bo się udało :lol:

anula 24-10-2011 21:25

Gratulacje, Kuba - nalezalo sie Wam :)
Troche, żałuję, że nas ominął Poznań, ale leczymy trądzik młodzieńczy i niepokoje okresu pokwitania ;-)

z Peronówki 24-10-2011 21:34

Quote:

Originally Posted by jaskier (Bericht 409803)

No my w sobote bylysmy brzydkie, bo za wysokonozne i kwadratowe (przy indeksach 54.8 i 109.7 :twisted:), ale i tak sie nam udalo dostac res.CACIBa... Coz, niezbadane sa wyrobi boskie.... ;)

CDaniela 24-10-2011 22:31

V Poznani se mi moc líbilo. Je to krásné město. Moc pěkné výstaní místo, super organizace, super rozhodčí, kruhy ... V sobotu byl pan rozhodčí velice profesionální a moc dobře posuzoval čévéčka. V neděli byl rozhodčí trochu zamračený, ale tak krásný posudek Amore Mio ještě nikdy nedostal ;-)
Takže sobota: Amore Mio - V1, CAC, CACIB a neděle: V1, CAC, CACIB, Vítěz Polska a BOB.
V neděli se Mio zamiloval do Gisu :lol: snad jim to vydrží i do další výstavy :lol:

DORA 24-10-2011 22:53

Gratulujemy:klatschi zyczymy kolejnych sukcesów

Wonderfull Wolf ES 25-10-2011 00:23

Gratulacje serdeczne dla wszystkich!!!!!! Jaskier - super !!!!! :) !!!!!

a jak w ogóle kompletne wyniki wyglądały???

shaluka 25-10-2011 01:01

Taaak, hitem wystawy było to jak Amore zakochał się w Gisu, a Gisu.. w Amore i tak stały te nasze kochane dwa debilki na przeciw siebie, merdając ogonkami, jak szaleni ;) Chyba za dużo cieczek chłopaki mają w koło siebie :twisted: Jednak trzeba przyznać, że Gisu juz dawno mi tak ładnie w ringu nie biegł, jak teraz za Mio 8)

My mimo przerazajacej kondycji ( ciagle cieczki odbijają nam się strasznie - Gisu odmawia wszelakiego jedzenia, choć powoli zaczyna się do niego znów przekonywać), jedyny bez futra- jak nic trza go na dwór wykopać :rock_3, ale za to pięknie się zaprezentował:p. Otrzymał w oba dni oceny doskonałe, miejsce II i res. CACIB. :rock_3

Jednak coś co mnie rozwaliło i utwierdziło, że dla takich kwiatków warto jezdzić na wystawy co by choćby się uśmiach, to opis Gisa, a dokładnie jego część, czyli :
'sympatyczny i mądry..." Jak nic mądrość mu bije z pyska ;)

Wystawa bardzo miła, sympatyczna, sporo miejsca.. tylko ring owczarkowy.. ale dało sie przeżyć, super, że były i inne wystawy,pokazy, jeśli w przyszłym roku to powtorza, to i cene wystawy jak i parkingu :shock:..:? się zniesie i może młodych zabierze ;). Było pyszne ciasto, były pogaduchy ze wszystkimi, było gdzie się rozstawić, bez gnieżdżenia się, dostęp do prądu itd. szkoda tylko , że tak zimno było.

Dzięki wszystkim za spotkanie, wybaczcie moją męczącą, postrzeloną osobowość, miło było zobaczyć burasy na żywo, bo zdjęcia to zupełnie co innego i dobrze jest wszystko móc ocenić na swoje oko ;)
Zaś Maci szczególnie dziękujemy za przenocowanie naszej bandy :*:*:*

Oby do szybkiego zobaczenia!
My stawiamy się w Kielcach, w Świebodzicach i Legionowie za naszymi maluchami ;)

shaluka 25-10-2011 01:21

Drugi dzien

ELLANDER Wilk z Polskiego Dworu WO BEST PUPPY

Klasa młodzieży - junior class
ABSYNT Wilk z Baśni I, DOSK, ZW. MŁ., MŁ. ZW. POLSKI 2011
CEDMON Jantarowa Wataha III ?
CELEB Jantarowa Wataha II,DOSK
BAILIEN Arqeva IV BD

Klasa pośrednia - intermediate class
BIES Welkoscyrz BRAK

Klasa otwarta - open class 1 85 - 85
WAŻNIAK Cwany Wilk I, DOSK, CWC

Klasa championów - champion class 4 86 - 89
AMORE MIO Srdcervac I DOSK, CWC, CACIB, ZW. PL 2011
DECLAN Wilk z Polskiego Dworu III /IV, DOSK
ELIGO z Peronówki III/IV DOSK
Crying Wolf GISOTSU II, DOSK, RES. CACIB

Klasa weteranów - veteran class
AMBER WOLF z Peronówki I, NAJ WETERAN

11:00 SUKI
Klasa baby - baby class
XIPE z Peronówki I WO, BEST BABY

Klasa szczeniąt - puppy class
ENID Wilk z Polskiego Dworu WO I

Klasa młodzieży - junior class
CADETTE Jantarowa Wataha III ?
DREAN OF DARKNES Sercervac II DOSK
NANETTE BULLYROYAL I, DOSK.,ZW. MŁ., ZW. J. PL 2011, BEST JUNIOR

Klasa pośrednia - intermediate class
CELTHIEN Jantarowa Wataha -
CLAIR DE LUNE Srdcervac II , DOSK. RES.CACIB
QAREEN z Peronówki I,CWC, CACIB, ZW.PL 2011

Klasa otwarta - open class
BEA Jantarowa Wataha I, DOSK., CWC
DORREN Wilk z Polskiego Dworu II ?

Klasa championów - champion class
KALA Radov dvor -

Klasa weteranów - veteran class
ADHARA Wilk z Polskiego Dworu -
JOLLY z Molu Es I dosk.

Wybaczcie, niezbyt schludny spis.. ale tylko tak w tej chwili na szybko moge podeslac, to tyle co tak mniej wiecej pamietamy, z potrzedniego dnia, znamy tylko poszczegolne psiaki wyniki, wiem, ze nie byly wszystkim dawane wnioski. A z tymi nogami.. to tak nie wiem zeby sie czepial.. w koncu Lu nogi ma piękne ;) To jednak w koncu tylko wystawa i wyniki takie juz zostana, wiec teraz nic tylko swietowac. To byl naprawde super weekend, pierwszy raz bylam 'na wystawie' w kinie, zwiedziłam co chcialam, mozna bylo poogladac ciekawe zainteresowania i pasje innych ludzi, co jest THE BEST!

A '-' oznacza, ze nie byl wystawiany, badz, nie przyjechal.

Agnieszka 25-10-2011 09:38

Było mi bardzo miło zobaczyć się z Wami w niedzielę.
Piękne Wilczaki! Od siebie mam tylko pare zdjęć- prawie natychmiast padł mi aparat. Pozdrawiam

Bajka 25-10-2011 11:18

No to ja dodam skład z soboty:). Powpisywałam tylko to, co wiem tak na pewno, albo zanotowałam. Podobno sędzia oceny dawał rożne, raz CWC dał, raz nie dał, ale nie mam pewności co i u kogo, więc nie wpisałam "kompletu", żeby nie zamieszać niepotrzebnie. Jeśli ktoś wie coś więcej, albo jeśli i tak coś pomyliłam, to mówicie, to popoprawiam:)

Sobota
A. Kaźmierski

psy
szczeniaki:
ELLANDER Wilk z Polskiego Dworu –w.o.1

młodzież:
ABSYNT Wilk z baśni - dosk.1, Zw. Młodzieży, Naj. Junior
BAILIEN ArQeVa – dosk. 2
CEDMON Jantarowa Wataha -?

pośrednia:
BIES Welkoscyrz - nb
CELEB Jantarowa Wataha -?

otwarta:
Gorthan Smok Seriat -?
WAŻNIAK Cwany Wilk -?

championy:
AMORE MIO Srdcervac -dosk.1, Naj. Pies (Zwycięzca), CWC, CACIB
Crying Wolf GISOTSU –dosk.2 , res. CACIB
DECLAN Wilk z Polskiego Dworu – dosk.3
ELIGO z Peronówki – dosk.4

weterani:
AMBER WOLF z Peronówki – dosk.1

suki:
szczeniaki:
ENID Wilk z Polskiego Dworu –w.o.1

Juniotki:
NIKOLETTE Bullyroyal Kennel – dosk.1, Zw. Młodzieży
DREAM OF DARKNESS Srdcervac –dosk.2

pośrednia:
CLAIR DE LUNE Srdcervac – dosk.1, CWC, CACIB, Naj.Suka (Zwycięzca),BOB
QUARREN z Peronówki – dosk. 2, res. CACIB
CADETTE Jantarowa Wataha – 3

Klasa otwarta:
BEA Jantarowa Wataha - 2
DORREN Wilk z Polskiego Dworu -dosk.1,CWC

championka:
KALA Radov dvor - nb

Weteranki:
ADHARA Wilk z Polskiego Dworu - 2
JOLLY z Molu Es – dosk.1, Naj Weteran

Czy ktoś ma jakieś fotki więcej? My nic, bo miałam do wyboru wziąć Lu albo aparat i wybrałam Lu(przeważyło to że idzie sama,a aparat muszę nosić);)

Quote:

Originally Posted by jaskier

W niedzielę łapy dłuższe niż w sobotę...ach, aż trudno uwierzyć, jak te 'dzieci' SZYBKO rosną! ;) Aż się łza w oku kręci:lol:

CDaniela 25-10-2011 12:13

Quote:

Originally Posted by shaluka (Bericht 409851)
AMORE MIO Srdcervac I DOSK, CWC, CACIB, ZW. PL 2011

a také BOB ;-)

Gaga 25-10-2011 12:45

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 409894)
a také BOB ;-)

i nowy, 'zagraniczny' Champion Polski, co też trzeba odnotować :)

All times are GMT +2. The time now is 10:00.