Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Spotkania i podróże (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=31)
-   -   Letnie obozy w Niemczech, Czechach i Słowacji 2006 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=3838)

Joanna 24-06-2006 19:04

Quote:

Originally Posted by magdalena
Na Słowacje wybieram się ja z Doną, niestety na pewno nie na cały obóz, będziemy najprawdopodobniej od wtorku lub środy do końca, sama jeszcze nie wiem jak to zorganizuję bo Andrzej nie może jechać, więc pojadę z Doną i Tomkiem...Z tego co wiem można się jeszcze zgłaszać :)

:frown: że nie jedziecie do Lazne. Niby tam warunki gorsze, niż w Trusalovej, ale może ponoc więcej zajęc. Może jednak się skusicie? Obiecuję czasem rzucac okiem na Tomcia :mrgreen:

z Peronówki 28-06-2006 00:07

Re: Letnie obozy w Niemczech, Czechach i Słowacji 2006

Quote:

Originally Posted by Narvana
Bedzie Ali, Juzio, Bolton i MOZE ktos jeszcze... o ile ja dobrze zrozumialam :P

Tzn narazie wyglada na to, ze jedzie Ali, Balrog & Eligo. Bolo ma wypoczynek w domu, a Camio Przemek dac nie chce, bo chce miec w domu jakiegos "pelnowartosciowego" 8) psa, z ktorym mozna i pocwiczyc i pojezdzic na rowerze...

Quote:

Originally Posted by monikasz
Chciałabym się dowiedzieć czy przyjęłaby jedną rudą kudłatą belgijkę udającą wilczaka :wink:

Zobaczymy co da sie zrobic, ale jestem dobrej mysli... :) Przyda sie pies, ktory podbije nam srednia... :cheesy:

Quote:

Originally Posted by Ori
Szkoda tylko ze nie bedzie co zdawac - Beti za mloda na ZOPke czy biegi

??? Nie? Przeciez bedzie miala juz 10 mies. i spokojnie moze zdawac ZZO czy ZOP. :) Na bieg tez by sie lapala, ale nie warto go robic nie majac przeswietlenia....

Quote:

Originally Posted by Ori
a Amber juz ma to co mogl tam zrobic

Eeeee....w Czechach jest tyle roznistych egzaminow, ze nawet jak sie nie robi obrony to jest co zdawac. W Lazne Belohrad (o ile cos nie wypadnie) bedzie szansa zrobic ratownicze RH-E, wiec i Amber ma sie do czego przygotowywac... ;)

Quote:

Tylko gdzie ten kilometr plywania? :roll:

Wiesz, jakbys BARDZO chciala to cos wymyslimy..... :mrgreen: A jak chcesz robic ponownie jakis nizszy stopien: VZ1 czy VZ2 to psa dla Ciebie tez sie znajdzie.... :cheesy:

Quote:

Originally Posted by Ori
nie widze nigdzie adresu na zgloszenia do Lazne :(
ma ktos moze?

Tzn tak jak zwykle: mozna sie zglaszac przez nas ([email protected]), albo bezposrednio do Vaclava ([email protected]) lub do Marceli ([email protected]).

Quote:

jednak z przyczyn niezaleznych 8) Trejsi zostaje w domu... :(
za to w Poznej nadrobimy obrone :P

Oj, tak. Specjalnie bedzie czesc dla Trejsi... :mrgreen: Bo pozorant bedzie musial miec specjalne ochraniacze... :mrgreen:

Quote:

Dzięki :D Obrony, to nie robimy i nie będziemy robić wogóle.

Co do obrony to nie ma sprawy. I tak jest tyle zajec, ze pies nic nie straci jesli czas przeznaczony na obrone poswieci na odpoczynek. Bo i tak trzeba wybierac jedynie niektore zajecia - wszystkich nie pociagnie ani pies ani wlasciciel (to dlatego na oboz biore trzy - zadne z nich sie nie bedzie nudzilo... ;)) I jak ktos bedzie padniety to raczej ja... 8)

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Słuchajcie, a czy nie wiecie, czy do Trusalovej można jeszcze wysyłać zgłoszenia i kto z "naszych" jedzie?

Ja tak jak Magda planuje wpasc do Trusalovej na koniec. Ale jeszcze nie wiem na ile dni... :P

Narvana 28-06-2006 09:01

Quote:

Originally Posted by Margo

Tzn narazie wyglada na to, ze jedzie Ali, Balrog & Eligo.

O, Eligo! Super! :mrgreen:

Quote:

Wiesz, jakbys BARDZO chciala to cos wymyslimy..... :mrgreen: A jak chcesz robic ponownie jakis nizszy stopien: VZ1 czy VZ2 to psa dla Ciebie tez sie znajdzie.... :cheesy:

Nizsze biegi bardzo chetnie! :D Jestem za, a co d VZ3... zaczynam sie przygotowywac, wiec... 8)

Quote:

Oj, tak. Specjalnie bedzie czesc dla Trejsi... :mrgreen: Bo pozorant bedzie musial miec specjalne ochraniacze... :mrgreen:

Yeah! Trejsi juz popiskuje z radosci :mrgreen:
to jest w ramach uliczki? :D

z Peronówki 28-06-2006 12:19

Quote:

Yeah! Trejsi juz popiskuje z radosci :mrgreen:
to jest w ramach uliczki? :D

Tak :mrgreen:

monikasz 28-06-2006 13:07

Quote:

Zobaczymy co da sie zrobic, ale jestem dobrej mysli... :) Przyda sie pies, ktory podbije nam srednia... :cheesy:

Szczerze mówiąc ja też jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że wreszcie "na żywo" poznam więcej wilczaków 8)
Co do podbijania średniej, to mam wątpliwości, bo moje zwierzątko jeszcze głupiutkie i nigdy nie wiem co nowego wymyśli lub jak zrobi ćwiczenie po swojemu :mrgreen:

Quote:

??? Nie? Przeciez bedzie miala juz 10 mies. i spokojnie moze zdawac ZZO czy ZOP. :) Na bieg tez by sie lapala, ale nie warto go robic nie majac przeswietlenia....

Beti podobała mi się w Ryczywole - ja bym mimo wszystko spróbowała. W razie czego mogę dołączyć do Was z moim rudzielcem, który od zawodów stwierdził, że na leżąco nie będzie zostawał, tylko samowolnie zmienia pozycję :twisted: Do odważnych świat należy ! Zresztą jak tak dalej pójdzie, to będę musiała wczytać się w egzaminy, bo może coś jeszcze spróbujemy, bo o pozytywnym zaliczeniu na razie nie myślę :roll:

Quote:

Co do obrony to nie ma sprawy. I tak jest tyle zajec, ze pies nic nie straci jesli czas przeznaczony na obrone poswieci na odpoczynek. Bo i tak trzeba wybierac jedynie niektore zajecia - wszystkich nie pociagnie ani pies ani wlasciciel (to dlatego na oboz biore trzy - zadne z nich sie nie bedzie nudzilo... ;)) I jak ktos bedzie padniety to raczej ja... 8)

W końcu jedziemy głównie po to, by urozmaicić czas psiakom :wink: Zresztą przeważnie one i tak mają więcej energii od nas :mrgreen:

z Peronówki 28-06-2006 15:33

Wlasnie przyszly potwierdzenie rezerwacji w Lazne Belohrad. Czyli miejsce maja juz zarezerwowane:

Margo (+ Balrog, Alistair i Eligo)
Joanna (+ Dewi)
Ola (+ Envy)
Ala i Bartek (+ Callisto)
Marzena (+ Pirat)
Daiva, Deimante i Viktorija (+Harmonia, Waidila, Waldwico i Walkiria)

*** CzW

wolfin 28-06-2006 16:03

Quote:

Wlasnie przyszly potwierdzenie rezerwacji w Lazne Belohrad. Czyli miejsce maja juz zarezerwowane:

Daiva i Viktorija (+Harmonia, Waidila i Waldwico(?))

ee jiedzemi i zglaszaliszmi taka ekipe:
Daiva+Harka, Viktorija+Waidila, Deimante+Walkiria (howavart) i Waldwico, dopoki za nim przyjiedza do Lazne Belohrad nowa rodzina.

a moze i nawet Olga+Feebee i ich facet Laimis

z Peronówki 28-06-2006 16:13

Quote:

Originally Posted by wolfin
ee jiedzemi i zglaszaliszmi taka ekipe:
Daiva+Harka, Viktorija+Waidila, Deimante+Walkiria (howavart) i Waldwico, dopoki za nim przyjiedza do Lazne Belohrad nowa rodzina.

tzn niema problemu, czy beda 2 osoby, czy 3, bo i tak macie cala chatke dla siebie... ;)

Quote:

a moze i nawet Olga+Feebee i ich facet Laimis

Byloby super - wiec niech sie stara dostac wolne! :mrgreen: Wyglada na to, ze dolaczy do nas jeszcze Monika i Ela... Wiec ekipa bedzie calkiem, calkiem... ;)

Ori 28-06-2006 16:30

A masz cynk kiedy beda ZOPki i ZZO ?

Bo wtedy najwyzej "zmodyfikujemy" czas przyjazdu ;) lub odjazdu :)))
Betinka powinna podstawy zrobic bez problemu, myslalam jednak ze sa od 12 mies.
Co do biegu to mamy czas, nie chce suni przeciazac. Na razie robi po 5 km "na spokojnie" i specjalnie padnieta nie jest ale lepiej uwazac...

Amber - to juz gorzej bo obrony nie robimy a tropienia nie umiemy wiec raczej bedzie ciezko, ale pocwiczyc cos moze :roll:

Najwieksze wyzwanie przed Amonem - jemu trudno skupic mysli w towarzystwie naszej gromady, bede musiala chodzic z nim i ze swiezym miechem w kieszeni :lol:

Monika zapisuj sie szybko! Bedziemy szalec razem na placu :mrgreen: Moge Ci nawet dla "ulatwienia" pozyczyc do cwiczen jakiegos Wilczaka bo bede z trzema :twisted:

Napisz mi Margo kiedy te egzaminy, czy jak zwykle w 1 polowie drugiego tygodnia?

z Peronówki 28-06-2006 16:45

Quote:

Originally Posted by Ori
A masz cynk kiedy beda ZOPki i ZZO ?

Niestety jeszcze nic na 100%. Generalnie ZOP powinno byc 07 i 08.08.2006. A jak beda chetni to moze jeszcze w piatek 04.08.2006.
ZZO wtedy co BH, czyli jakos kolo srody lub czwartku....

monikasz 28-06-2006 16:51

Quote:

Wyglada na to, ze dolaczy do nas jeszcze Monika i Ela... Wiec ekipa bedzie calkiem, calkiem... ;)

Monika z psio-ludzkim stadem bardzo by chciała i się pięknie uśmiecha http://www.cosgan.de/images/midi/frech/a090.gif

Quote:

Originally Posted by Ori
Amber - to juz gorzej bo obrony nie robimy a tropienia nie umiemy wiec raczej bedzie ciezko, ale pocwiczyc cos moze :roll:

Przy tropieniu (normalnym, a nie IPO-owskim) możemy pomóc na tyle na ile potrafimy 8)

Quote:

Originally Posted by Ori
Monika zapisuj sie szybko! Bedziemy szalec razem na placu :mrgreen:

W nasze szaleństwa nie wątpię :wink:

Quote:

Originally Posted by Ori
Moge Ci nawet dla "ulatwienia" pozyczyc do cwiczen jakiegos Wilczaka bo bede z trzema :twisted:

Super ! Moje mężostwo będzie miało rączki wolne, więc pomożemy :D

wolfin 28-06-2006 18:00

Quote:

Przy tropieniu (normalnym, a nie IPO-owskim) możemy pomóc na tyle na ile potrafimy 8)

o to widze ze bedzemi baaardzo duzo o czym gadac :wink:

z Peronówki 13-07-2006 10:48

Quote:

Oj bedziecie, bo wlasnie przyszlo potwierdzenie rezerwacji takze dla Moniki.... :)

Narvana 13-07-2006 10:55

To ja mam jeszcze pytanie
ile co kosztowalo?
pobyt osoby, pobyt psa i indywidualnie pozorant 8)

z Peronówki 13-07-2006 11:06

Quote:

To ja mam jeszcze pytanie
ile co kosztowalo?
pobyt osoby, pobyt psa i indywidualnie pozorant 8)

Tzn za osobe placi sie 2.190 Kč na tydzien. Czyli cos kolo 300ZL.

Za psa niestety nie wiem - ale bylo to chyba 20 lub 30 KC za dzien (~3-4ZL).

Pozoranta oplacamy wspolnie - dotad bylo to 200Kc/tydzien (30ZL).

Narvana 13-07-2006 11:08

Wielkie dzieki :D

monikasz 13-07-2006 11:25

Czechy - zmiany w ruchu drogowym od 1.VII.

Quote:

Quote:

Oj bedziecie, bo wlasnie przyszlo potwierdzenie rezerwacji takze dla Moniki.... :)

Huuuuuurrrrrrrrrrrraaaaaaaaaa :P
Oj będziemy gadać, będziemy na pewno :D

I jeszcze jedna ważna informacja dla wyjeżdżających do Czech - od 1 lipca wchodzi znowelizowana Ustawa o ruchu drogowym i aktualny cennik winietek (jest tu też dokładna instrukcja gdzie nakleić winietkę).

Pamiętajmy ! W Czechach jeździmy teraz 24h/dobę z włączonymi światłami.

wolfin 13-07-2006 11:33

uu Monika dzieki bardzo a to widzisz nie wiedzialam tego.
bede musiala w mojim autku wklejisz napisy-"swiatly w CZ" :cheesy:

wolfin 13-07-2006 11:36

Apropo przypomnialam sobie-moze cie podac jak najlepej dojiechac do Lazne z strony Wa-wy? Kolezanka mowila zeby miec dobre drogi lepej jiechac przez Czeczyn (ten polsko-czeski)
bo nie chce zeby byla droga z bardzo trudnymi warunkami jazdy-t.z. gory wielke i temu podobne trudnosci.
(bo niejade sama i czuje odpowiedzialnosc za to zeby dojiechac calymi i zdrowymi)

z Peronówki 13-07-2006 12:10

Re: Czechy - zmiany w ruchu drogowym od 1.VII.

Quote:

I jeszcze jedna ważna informacja dla wyjeżdżających do Czech - od 1 lipca wchodzi znowelizowana Ustawa o ruchu drogowym i aktualny cennik winietek (jest tu też dokładna instrukcja gdzie nakleić winietkę).

Pamiętajmy ! W Czechach jeździmy teraz 24h/dobę z włączonymi światłami.

Wlasnie chcielismy o tym pisac.... :) Przepisy nie roznia sie niby wiele od naszych, wiec i zmiany nie rzucaja sie jakos w oczy, poza tymi swiatlami... ;)
Co do winiety to teoretycznie da sie ominac platne drogi, ale lepiej zaplacic te 200 CZK (28ZL) na 15 dni i miec szanse np wyskoczyc na jeden dzien na zwiedzanie Pragi... ;)

All times are GMT +2. The time now is 09:05.