Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Wystawa Warszawa - 08.09.2007 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=6461)

konek 09-09-2007 18:38

Nawet ta tylna łapa (tfu ręka) zgrana świetnie :lol:

AngelsDream 09-09-2007 20:59

http://i19.photobucket.com/albums/b1...PICT5912om.jpg

Nie mam nic do dodania. Radość w czystej formie.

[Zdjęcia się ładują.]

AngelsDream 09-09-2007 22:28

Album z wystawy - zdjęcia cały czas się wgrywają, ale można już oglądać.8)

Ana 09-09-2007 23:16

Quote:

Originally Posted by AngelsDream (Bericht 104084)
Album z wystawy - zdjęcia cały czas się wgrywają, ale można już oglądać.8)

AngelsDream dzięki za fotki - są świetne! Nawet nie widziałam, ze ktoś je robił a tu cichcem, cichcem cała pokaźna kolekcja z wystawy! :grosscool
Tobie Ssmoku dzięki za fajne podpisy przy zdjęciach - usmialam się z tego o gonieniu Alego hi,hi
Pozdrawiam!

AngelsDream 10-09-2007 00:43

Misiek przerwał wgrywanie, usunął zdjęcia i zaczął od nowa z fotami w mniejszej rozdzielczości, czyli 1200x900 :] Chyba zacznę to wszystko nagrywać na płytki i wysyłać - pójdzie szybciej :P

konek 10-09-2007 08:44

Super zdjęcia, bardzo dziękujemy fotografowi. Czy ja mogę ściągnąć na swoją stronę parę zdjęć szczególnie Maxowych. Bardzo byłabym wdzięczna za zgodę. Ostatnio mało mam zdjęc z wystaw. A to zdjęcie jak Max jest mizizny po dupce przez sędzinę w sposób szczególny mi się podoba.
Pozdrawiam

AngelsDream 10-09-2007 10:21

Proszę, można brać, co się komu przyda :) Tylko prosimy podpisać, że autor to Michał Kowalik i tyle :D

Gaga 10-09-2007 10:47

Quote:

Originally Posted by Ana (Bericht 104027)
Co do tej wystawy, a w zasadzie metod jej sędziowania to mamy dość mieszane uczucia...ale nic to!
A poniżej zamieszczam rysunek Joli z finałów:diablotin (jako, że obie nie miałyśmy aparatu).
;-)

No Jola ZDECYDOWANIE upiększyła rzeczywistość, jak patrzę na fotki u AngelDream to ten rysunek chyba nie mieści wszystkich psów z porównania? :twisted:
Oj litościwa Jola,litościwa:D

AngelsDream 10-09-2007 11:36

Gaga, no jak ty tak możesz? :?[:)]

z Peronówki 10-09-2007 11:51

Quote:

Originally Posted by konek (Bericht 104024)
Poza tym, jestem pod wrażeniem świetnej formy IOWY. Wygląda naprawdę rewelacyjnie. Oj służy jej macierzyństwo. Szkoda tylko że pani sędzina nie zauważyła tak urodziwej i bardzo dobrze prezentującej się suni. Bardzo mi się podobała.

No wlasnie... Fotki widzialam, rysunek tez... Teraz: czy ktos zyczliwy moglby mi ujawnic szczegoly takiego wyniku w klasie championow w sukach? Tzn uzasadnienie pani sedziny, dlaczego wybor byl taki a nie inny (o ocenie nie wspominajac)? Bom strasznie ciekawa... :p

joke 10-09-2007 12:14

Quote:

Originally Posted by Margo (Bericht 104119)
czy ktos zyczliwy moglby mi ujawnic szczegoly takiego wyniku w klasie championow w sukach? Tzn uzasadnienie pani sedziny, dlaczego wybor byl taki a nie inny (o ocenie nie wspominajac)? Bom strasznie ciekawa... :p

łojejku, myślę, że jak to na rysunku ... "na kogo wypadnie", na tego BĘC:twisted:
i trafiło na kogoś innego :o a tak chyba wyszło, że Aja miała "za długie nogi" hi,hi

Ale JA się nie znam...:roll::ehmmm

z Peronówki 10-09-2007 12:21

Quote:

Originally Posted by joke (Bericht 104124)
łojejku, myślę, że jak to na rysunku ... "na kogo wypadnie", na tego BĘC:twisted:

Tzn ja idea tego znam... czasem sama mowie, ze stawka jest tak wyrownana, ze najlatwiej wylosowac zwyciezce. Ale losowac mozna, gdy poziom jest podobny, a roznice minimalne... :lol:

Quote:

Originally Posted by joke (Bericht 104124)
i trafiło na kogoś innego :o a tak chyba wyszło, że Aja miała "za długie nogi" hi,hi

OK, to jest juz jakies wytlumaczenie... Iowa ze swoimi idealnymi nozkami 8) (format 55 - wyliczony na bonitacji - jest przeciez wzorcowy) moze sie przy krotkonogim psie wydawac ZBYT dlugonoga... :lol:

shaluka 10-09-2007 12:34

Coz.. przyznam ze bardzo się zszokowalam kiedy zobaczylam wybor sedziny..no ale przeciez ona wie najlepiej,a my sie nie znam.. Joke,prosze o wiecej takich rysunkow.Margo,pozatym zerknij na zdjecia u Angelsdream.. coz.. szkoda ze sedzina zapomniala ze charakter tez sie liczy...

joke 10-09-2007 12:44

Quote:

Originally Posted by Margo (Bericht 104128)
Tzn ja idea tego znam... czasem sama mowie, ze stawka jest tak wyrownana, ze najlatwiej wylosowac zwyciezce. Ale losowac mozna, gdy poziom jest podobny, a roznice minimalne... :lol:

aaaaa to chyba była ... "ciuciubabka" ! :cheesy::mdrmed

anetawron 10-09-2007 14:03

My też się meldujemy i dziękujemy za miło spędzony czas i pogawędki przy... eee coca-coli ;) i naleśniczkach :lol:

Co prawda to nasza dopiero druga wystawa i może mało jeszcze widziałam, ale w szoku byłam jak zobaczyłam suczkę (niestety nie wiem jak miała na imię) przestraszoną, dosłownie drżącą na całym ciele i przykurczonych łapkach.
Czy to norma???

Ja z oceny jestem zadowolona (szczególnie z pochwał jakie Alutek zebrał za ruch).
Porównania niestety nie widziałam bo mnie szczenię na siku wyciągnęło...:oops:

Sssmoku świetne zdjęcie Alego wkleiłaś...:lol: Z ringu owczarków to by nas nie wyrzucili, pociągowiec pierwsza klasa :lol:

btd 10-09-2007 20:38

Dobre. Jak cos nie pasuje to ciuciubabka. Decyzji sie nie podwaza jak sie podoba, inaczej to mozna kpic.

Ana 10-09-2007 21:31

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 104205)
Dobre. Jak cos nie pasuje to ciuciubabka. Decyzji sie nie podwaza jak sie podoba, inaczej to mozna kpic.

No właśnie to nie jest dobre, btd, ze rase wygrywa suczka TAK przerażona i TAK wystrachana! Na prawdę nie wiem czy byłes na wystawie czy nie, ale dla mnie to nie jest normalne, ze zwycięzca rasy dygocze przed wejściem na ring, a suczka występująca w championach obok Iowy biegnie na przykurczonych kończynach i również panicznie się boi. A tłumaczenie hodowczyni, że tak się zachowuje wilk leśny jakoś do mnie nie trafia... Wierz mi, ze kontrast był widoczny...
I jakikolwiek wynik by nie był to taki widok nie jest fajny! I bynajmniej nie mówię tego, bo Iowa nie wygrała. Pozdrawiam!

btd 11-09-2007 08:00

Widzisz, i to jest TO - masz argumenty, podajesz je i luz. A nie poslugujesz sie jakimis niedopowiedzeniami, kpinami itd.

joke 11-09-2007 10:13

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 104219)
Widzisz, i to jest TO - masz argumenty, podajesz je i luz. A nie poslugujesz sie jakimis niedopowiedzeniami, kpinami itd.

btd - wyluzuj, to jest zabawa, to są żarty. Nikt nie mał zamiaru nikogo obrażać, ani sam siebie:twisted: To są, jak często po wystawach bywa refleksje uczestników, dzielimy sie wrażeniami (po prostu). PSY I WŁAŚCICIELE są :fingers1 a sędziowie, jak to już było masę razy opisywane (patrz wątek obok) są jacy są (nooo, różni) i mozna trochę z tego pożartować :lol::roflmao

AngelsDream 11-09-2007 10:33

Dla mnie argumentem są zdjęcia - mówią same za siebie. Fotograf nie zna wszystkich psów, robił zdjęcia każdemu, któremu mógł, bo o to został przeze mnie poproszony. Oczywiście zaraz można powiedzieć, że zdjęcia można robić - takie, a nie inne - specjalnie, ale może jednak uda się nam dojść do sedna z pominięciem pewnych niezdrowych odruchów. Ogólne wrażenia z wystawy są miłe. Część ludzi otwarta, skora do podzielenia się z nami doświadczeniem. Organizacja wystawy: bardzo w stylu 'warszawki'. Psy: zróżnicowane i nie wszystkie się podobały, aczkolwiek to rzecz gustu. Sędzina z wyglądu i zachowania do psów sympatycznie, w ocenach robiła błędy ortograficzne co mnie osobiście przeraża, ale to już takie moje skrzywienie. Jej wybory trochę mnie dziwią, ale na szczęście to wolny kraj i nie muszę się zgadzać z każdą decyzją kogoś z autorytetem [teoretycznym, ale jednak...]

All times are GMT +2. The time now is 10:55.