Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wzorzec & bonitacje (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Nietypowe wilczaki (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=7231)

anetawron 19-12-2007 11:20

Hmmm powiem tak, żeby ten temat był w miarę ok to musieliby wypowiadać w nim głównie znawcy rasy i eksperci :rock_3
Ja mimo tego, ze przed zakupem i już w trakcie posiadania wilczaka przekopałam chyba wszystko co dostępne było na ich temat to nie odważyłabym się komentować i oceniać żadnego psa. No chyba, że mojego własnego niewyrośniętego szczurka :lol:;-)

joke 19-12-2007 11:32

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 114763)
W koncu chodzi o to aby bylo milo, nie? :rock_3

Właśnie, właśnie o to chodzi:gent Gaga.
Opisywanie na publicznym forum wad psa nie idzie w tę stronę. Teraz, jeżeli jest tak, jak piszesz Gaga, są tylko szepty, które zawsze będą, bo taka jest natura ludzka (interpretujemy też różnie, w zależności, jacy są właściciele:lol:), natomiast mówienie na głos, wypowiadanie się osób, które nie mają pojęcia o tym, tylko im się tak wydaje, że mają, nie służy niczemu konstruktywnemu.

joke 19-12-2007 11:35

Quote:

Originally Posted by anetawron (Bericht 114775)
żeby ten temat był w miarę ok to musieliby wypowiadać w nim głównie znawcy rasy i eksperci :rock_3

kurcze, dzięki Aneta. Jedno zdanie - a cały sens. Po co sie tyle namordowałam z pisaniem? :stupidotrzeba było wczesniej napisać:huh

wolfin 19-12-2007 13:12

hmm 3 strony rozmowy o niczym oproc 3 fotek. zamknac taki temat bo nic z niego nie bedzie oproc "a ja mowilam ze..." "a on powiedzial ze..."

dopoki tak bedzie cie reagowac na takie tematy anwet nie warto zaczynac UCZY CIE o rasie :)

z powazeniem sedzia rasy sedzia bonytacii i hodowca :)

aneta1 19-12-2007 13:20

Wolfin Gaga :klatsch tylko nie liczni mnie rozumieją no i jeszcze parę osób a ja naprawdę nie chciałam żle :(

wolfin 19-12-2007 13:32

to te ktore rozumieja musa miec odzielny temat z banem tych ktore beda gadac "och ach o tym pieknym dlugowlosym piesku z czarnym okem i duzymi uszami powiedzieli ze on ma wady :twisted:"

Gaga 19-12-2007 13:48

Daiva - nie denerwuj sie :) Klopot w tym ,ze zdecydowanie czyste i dobre intencje sa obarczone ryzykiem , ze konstruktywna (w zalozeniach) wymiana pogladow (z zalozenia amatorow) pojdzie w syganlizowanym tu, w tym watku, kierunku. Czasem warto posluchac takich protestow- moze nie sa bezpodstawne? :) Moze jesczez nie ten czas, nie to miejsce na takie rozmowy? Moze, tak jak na Slowacji, potrzebna by byla jakas konferencje, prowadzona faktycznie przez speca i okraszona panelowa dyskusja ? :)
Przyjdzie czas i na to.....

Gaga 19-12-2007 13:52

Quote:

Originally Posted by anetawron (Bericht 114775)
Hmmm powiem tak, żeby ten temat był w miarę ok to musieliby wypowiadać w nim głównie znawcy rasy i eksperci :rock_3

Juz czysto teoretycznie: eksperci tak, jak najbardziej ale co szkodzi aby przy jakiejsc dyskusji wypowiadali sie amatorzy ( "wydaje mi sie..." ) ?
Wzorzec, a wlasciwie jego interpretacje (a to robi kazdy sedzia), nie sa prawda objawiona i wymiana pogladow jest chyba bardziej tworcza niz szkolne przyswajanie zapodanej wiedzy ;)
Ale, jak juz napisalam: to czysta teoria.. o czyms co byc moze...kiedys...

wolfin 19-12-2007 13:57

no to kiedys moze i wpadne na ten temat kiedy beda rozmawiac o to co trzeba.
nie jiestem zla tylko jakos wszystkie sa takimi obrazonymi liudzmi ze nawet boje sie juz cos powiedziec :)

Gaga 19-12-2007 14:12

Nie wszyscy :) To nie tak, ze obrazeni.. moze raczej przewidujacy? ;-)Moze, mimo zrozumienia absolutnie czystych intencji Anety, Jola ostrzega ? I moze ma racje? Ja Ciebie tez rozumiem, tez czasem wole cos roziwazac na "juz".. ale takie gorace glowy spotykaja sie z koniecznoscia odpuszczenia dosc czesto, wiec pozostaje sie przyzwyczaic ;) I nic w tym zlego :)

wolfin 19-12-2007 14:24

no to i mowie ze gadanie o ni czym jest -pojdzie temat do archywum i tyle bo jest bezwartosciowy.

Agnieszka 19-12-2007 15:57

A szkoda! Temat nadal będę uważać za bardzo fajny.
Wydaje się to naturalne, że nie wypowiadałyby się osoby, które pojęcia nie mają, prawda?
A bez zdjęć nie da rady tego pokazać.
Tak jak pisze Aneta o tych różnych typach sierści- ja tego nie wiem, mogę sobie wyobrazić, ale dopiero zdjęcie może pokazać, o co naprawdę chodzi.

...a swoją drogą- oto moje kochane ciemne oko.
http://varg.wolfdog.org/galeria/d/758-1/tn_DSC_0033.JPG

Rona 19-12-2007 17:44

Quote:

Originally Posted by Agnieszka (Bericht 114837)
Wydaje się to naturalne, że nie wypowiadałyby się osoby, które pojęcia nie mają, prawda?

Znając życie, głownie takie osoby by się wypowiadały :p
Oko boskie, choć ciemne :)
Kochani, myślę, że idea Anety jest sama w sobie zacna - gorzej z perspektywą jej realizacji - zupełnie jak w komunizmie:)

Aneto, poczekaj jeszcze trochę, pogadaj z innymi właścicielami, posłuchaj co mają do powiedzenia o psach własnych i cudzych, a zorientujesz się dlaczego taki niewinny temat doprowadziłby do konfliktów w już i tak skonfliktowanym środowisku. Trudno nawet wyliczyć wszystkie powody, ale wierz mi, jest ich cała masa.... Jeśli znajdę kiedyś wolną chwilę, to Ci napiszę na priva. ;-):lol:

sssmok 19-12-2007 19:20

Quote:

Originally Posted by Agnieszka (Bericht 114837)
...a swoją drogą- oto moje kochane ciemne oko.
http://varg.wolfdog.org/galeria/d/758-1/tn_DSC_0033.JPG

Na zywo wydaje sie ciemniejsze.
Ale to wszystko zalezy od swiatla i zdjecia.

Nebulosa 20-12-2007 03:36

About 'Nie typowe wilczaki' :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=ULqd43n7r9Y

When I saw this dog I find my bulldog so light. :p
Not only the body but his color is strange too.

Louve 20-12-2007 09:46

Tak, dopiero w tym roku dowiedziałam się o istnieniu takiej rasy:)
A Cora sierść ma prostą, bardzo prostą, a oczko takie jak Varczak.;-) Ale Cora jeszcze się zmienia. Widziałam jaka ona jest jeszcze malutka do innych...Wczoraj ją ważyłam u weta. Waży 24,60kg, a przecież tyle je...:shock:

Louve 20-12-2007 09:55

A może będziemy rozmawiać o wadach naszych psów(tzn. tych co się zgadzają), żeby nie wywoływać wojny...Ja bardzo bym chciała wiedzieć, jakie Cora posiada...Wiem tylko, że akcja kończyn jest świetna, bo sędziowie(2) napisali tak. No i ząbki śliczne, ale niezbyt chciała pokazać w Nowej Rudzie. Nie mogę się doczekać następnej wystawy, mam nadzieję, że dużo będzie CzW;-)no i czekam na poznanie ich właścicieli/właścicielek:):):)

igienator 20-12-2007 15:19

Quote:

Originally Posted by Kasia&Cora (Bericht 114878)
Waży 24,60kg,

Grejs waży zdaję się mniej, bo max. 23 kilo. A jest starsza.

wolfin 20-12-2007 16:00

ale Greisik to jiest miot "G" dziszaj warzylam Gierke-ma 31, 4 kilo, a Harka 36... (ups grubaaaa baaaabaaaa) to mysle ze miot "G" dlugo bedzie hudelskimi psami :)

Narvana 20-12-2007 18:35

dwie glowy
http://www.wolfdog.org/pics2/2004/5/18385.jpg

All times are GMT +2. The time now is 09:03.