Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wychowanie i charakter (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Siberian husky a wilczak (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=9096)

Narvana 07-02-2005 11:05

Re: ):

Quote:

Originally Posted by pawelek
a wracajac do moich poszukiwan to bede wdzieczny jak bedziecie cos wiedzieli o wilczaku w potrzebie byscie dali mi znac)::)
z gory dziekuje)::):)

:)
Wilczaki w potrzebie sa
Na stronie glownej po prawej stronie sa mioty a pod miotami sa wilczaki szukajace nowego domu

pawelek 07-02-2005 11:09

:)

masz na mysli planowane mioty a pod spodem dorosle psy??

Narvana 07-02-2005 11:10

Tak :)

pawelek 07-02-2005 11:13

:):)

dzieki):
ale tak czy tak czym wiecej ludkow tym wiecej moze byc info:):)
a ta stronka to rozumiem twoja??:):)
pozdrawiam

Ori 07-02-2005 14:21

Hej Pawelek!
jesli myslisz o ciagnieciu tylko na wlasne potrzeby to raczej nie bedzie problemu, chyba ze wezmiesz doroslego wilczaka :mrgreen:
na pewno przy starszym "bracie" podszkoli sie i bedzie chetnie ciagnal

Tak wilczaki uwielbiaja zime i snieg!
od szczeniaka szaleja na sniegu i na deszczu, na mrozie nawet wchodza do wody :cheesy:

pawelek 07-02-2005 15:23

nie mam planow by byc mistrzem swiata:):)
ale lubie sfore:):) a haszczaki tez wiec nie wykluczam wspolnych treningow z innymi haszczakami tym bardziej ze we wrocku sa znajomi ktorzy praktycznie co niedziele w parku wschidnim biegaja hiehie
no i tak mysle co za niezla jatka bedzie jesli pojawi sie tam kiedys wilczak:):)

pauliczek 08-02-2005 11:55

Mówie wam mój Tato (pawelek) to kompletnie ma już bzika na punkcie szpiców! Najpierw był haszczak po czym jak zobaczył wilczaka to :D nastepna pasja!!!! jak widac nie wystarczyl haszczak! I teraz draka bo jak zdecydowac haszczak czy wilczak heh! a moze mieszanka wybuchowa!!!

pawelek 08-02-2005 12:02

)::)

pauliczek pauliczek:):)):
pomysl jak sie beda uzupelnialy heihei
tylko tak sobie mysle ktory bedzie dominowal???
a wlasnie ma ktos jakies doswiadczenia z wilczakiem i inymi psami razem ??
to ze w naturze jest juz ustalone ze ktos musi byc pierwszy wiec troche sie poszarpia az sie wszytsko ustawi)::)
byle krwi nie bylo za duzo:((:(:
czy jesli wilczakowi pokazemy ze inny pies to nasz przyjaciel i czlonek stada to zostanie zaakceptowane/??

Klara_i_Luna 08-02-2005 14:01

Re: ):)

Quote:

Originally Posted by Ori
Tak wilczaki uwielbiaja zime i snieg!
od szczeniaka szaleja na sniegu i na deszczu, na mrozie nawet wchodza do wody :cheesy:

Prawda! Potwierdzam! :D

Quote:

a wlasnie czy jest jakis prawdziwy wilczak we wroclawiu

Nie jesteśmy z Wrocławia ale czasem tam bywamy. Nie jest daleko a Luna uwielbia tramwaje :wink:

pauliczek 08-02-2005 15:43

No no Tato sie rozpedzil a nie wiadomo jak hasior z wilczakiem sie rozumieja :shock: kto to wie jak sie trafia dwa mocne charakteerki to...wow moze byc ciekawie!Prawda!?

Manu 08-02-2005 15:47

No żeby dziecko stopowało rodziciela w marzeniach... :shock: :roll: :wink:

Agnieszka 08-02-2005 15:51

Re: )::)

Quote:

tylko tak sobie mysle ktory bedzie dominowal???
a wlasnie ma ktos jakies doswiadczenia z wilczakiem i inymi psami razem ??
to ze w naturze jest juz ustalone ze ktos musi byc pierwszy wiec troche sie poszarpia az sie wszytsko ustawi)::)

Dominować będzie ten, który pierwszy u Was zamieszka.
Chyba że byście chcieli wziąć dwa szczeniaki na raz, to wtedy nie wiem, ale to chyba by nie było zbyt odpowiednie, tzn. niedawno sama o to pytałam na Forum, ale nie o Huskyego i CzW, a dwa CzW i sprawa jest podobno niemożliwa :oops:

pauliczek 08-02-2005 16:05

Quote:

Originally Posted by Manu
No żeby dziecko stopowało rodziciela w marzeniach... :shock: :roll: :wink:

Nie nie źle mnie zrozumieliscie ja tez marze o kilku psiakach tylko boje sie co to bedzie!!! Bo nie zrezygnujemy! No bedzie troche pracy!...
Ale potem sie zwróci! :roll:

Huan 08-02-2005 16:20

Quote:

Originally Posted by pauliczek
kto to wie jak sie trafia dwa mocne charakteerki to...wow moze byc ciekawie!Prawda!?

Swojego czasu Margo znalazla w sieci testy dla szczeniat, ktore mialy okreslic, jakiego typu poszczegolny szczeniak charakter posiada. Test zostal przeprowadzony na wszystkich 3 miotach i KAZDY szczeniak (a bylo ich w sumie 18 razem z "C") okazal sie wedlug niego urodzonym dominantem. :) Pytanie wiec nie powinno brzmiec, czy wilczak bedzie dominantem, tylko jak duzym :twisted:

W wiekszosci przypadkow wilczak staje na czele psiego stada. Chyba, ze wlasciciel sztucznie kontroluje hierarchie. Jednak w kontaktach z husky nie powinno byc duzych problemow, bo obie rasy sa pierwotne, wiec latwo powinny znalezc wspolny jezyk (disclaimer: nie dotyczy suk ;)).

Narvana 08-02-2005 16:52

Quote:

Originally Posted by Przemek
Jednak w kontaktach z husky nie powinno byc duzych problemow, bo obie rasy sa pierwotne, wiec latwo powinny znalezc wspolny jezyk (disclaimer: nie dotyczy suk ;)).

Glupie i moze naiwne pytanie:
why?

Agnieszka 08-02-2005 18:45

Quote:

Originally Posted by pauliczek
No bedzie troche pracy!...

I powinno ;)

Narvana 08-02-2005 18:55

Quote:

Originally Posted by Margo
Quote:

Originally Posted by Narvana
why?

Bo dwie suki ras pierwotnych postepuja ze soba jak suki ras pierwotnych... :twisted:

Juz wszystko wiem :twisted: :cheesy:

Canis_lupus_husky 08-02-2005 19:18

A jeżeli bym np. adoptowala dorosłego wilczaka, czy skumałby się z dorosłym husky? Chodzi mi nie tylko o zaakceptowanie się nawzajem przez psy, ale o polubienie... :)

Quote:

No no Tato sie rozpedzil a nie wiadomo jak hasior z wilczakiem sie rozumieja kto to wie jak sie trafia dwa mocne charakteerki to...wow moze byc ciekawie!Prawda!?

Oj, zeby tylko nie za ciekawie... :/ chociaż 2 husky czy husky z malamutem się kumają, wiec husky z wilczakiem chyba tez, a chociaż charakterki obydwa mają mocne, to jednak wilczak jest z natury większy i silniejszy, coś jak malamut, dlatego obejmuje prowadzenie... Ale chyba aż taki szalony nie jest :mrgreen:

Narvana 08-02-2005 20:17

Quote:

Originally Posted by Canis_lupus_husky
Ale chyba aż taki szalony nie jest :mrgreen:

8) No jasne CzW jest z natury b. spokojny :twisted: :mrgreen:

pawelek 08-02-2005 22:03

hmm moj sopel mial 9 miechow a w szkolce dominowal dwuletniego malamuta, chociaz dopiero po tym jak poczul swoja sile kiedy to w sposob powiedzmy stanowczy spacyfikowal foksteriera ktory podbigl do mnie kidy sie wspolnie mocowalismy:):)
od tego czasu tylko raz z nastroszona sierscia oddalil sie pod naporem sfory wilczurow)::)
a co do wielkosci to kiedy wezmiemy rozpietosc wagowa15-30 kg haszczakow to zapewne te pierwsze z miotu o tej maksymalnej budowie moga byc godnym bandyta w parze z wilczakiem:):)

All times are GMT +2. The time now is 23:46.