![]() |
Quote:
|
Quote:
:sooo_hapyAnd last weekend he passed for his part-certificate IPO 2 part A (track) :sooo_hapy http://i219.photobucket.com/albums/c...r/IMG_3265.jpg Knappe gozert :love |
Quote:
|
Super właścicielka = super pies :love
|
:fingers1:ylsuper:grosscool:cool3
congratulation! |
Really good working dog ;) Congratulations !!
|
Nice!
Keep up that way ! S. |
WOW! Congratulations!!!!
:ail |
You are GREAT!!!! CONGRATULATIONS!!!
|
:oops: :oops: :oops: Thanks ;).
|
I'm so proud of you guys! Thumbs up!
|
Aiko
3 Attachment(s)
Aiko, o której zdawałoby się słuch wszelki zaginął, żyje i ma się bardzo dobrze. Nigdy nie żałowałam wyboru tej właśnie rasy i właściwie do tej pory nie wydarzyło się nic, co zaskoczyłoby mnie jakoś wybitnie negatywnie. Wręcz przeciwnie, nie spotkałam jeszcze psa, który tak mocno, w sensie pozytywnym, wpłynąłby na moje życie jak właśnie ona.
Od kilku miesięcy pracuję z nią, czy też raczej współpracuję, metodą Jan Fennell, co w przypadku tej rasy, a przynajmniej Aiko, daje zaskakująco dobre rezultaty. Aiko ma już ponad 3 lata ale do tej pory nie zdarzyła jej się jeszcze jakakolwiek sytuacja, w której poczułabym się zagrożona. To nie znaczy oczywiście, że moja sunia nie sprawia żadnych kłopotów. Problemem jest przejście wzdłuż drogi prowadzącej do lasu - wszystkie płoty za którymi są psy to "wrogie płoty". Ponieważ nie chcę się z nią szarpać stosujemy gentle leader. Aiko jest też nieco płochliwa, ale nie walczę z tym jakoś nadmiernie. Obie uznałyśmy, że to ja jestem osobnikiem alfa, nic więc dziwnego że to ja mam "iść na pierwszy ogień". Ostatnio, bardzo ładnie udaje nam się trzymać psicę na dystans od drzwi, gdy słyszy dzwonek lub pukanie. Aiko to niezwykły, ale też i prawdziwy członek rodziny. Każdego dnia widzę w niej cechy które mnie bawią, uczą i rozwijają. W sumie nie wiem kto komu dał więcej, ciągle mam wrażenie że to ona mnie i że zawsze pozostanę jej dłużnikiem. Attachment 2797Attachment 2798 |
:hand the long lost sister Aiko ;-).
Welcome on the forum ;-). |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Oj mam zaległości bo dopiero teraz przeczytałam...
He, he Ali z uznaniem uścisnął by zapewne łapę bratu gdyby tylko mógł :twisted: loco, Anomad - CONGRATULATIONS!!! :klatsch Marzenna fajnie, że napisałaś co u Was słychać bo pamiętam, że Aiko mnie wyjątkowo zauroczyła jako szczylek, taka delikatna wręcz porcelanowa sunia... |
Quote:
:thumbs And today for Part A certificate IPO 3 (track) :thumbs Groette Martine. |
You are amazing ! Congratulations!!!
|
WOW!!! :shock:
Congratulation! |
Thanks ;).
|
I really do not know how you call it in polish :bigcry2.
I really do not know how you call it in english :bigcry2 But in dutch it is "Speurhond 1" In german it is "Fährtehund 1" And yesterday, http://i219.photobucket.com/albums/c...r/IMG_4235.jpg Nomad was succesfull for "Speurhond 1" with qualification "good" with "80 points" :sooo_hapy:sooo_hapy:sooo_hapy !!! He now is official "a workingdoggie" :love. Groette Martine. |
In English we can say Nomad is dexter or geek:lol: in polish that he is a kujon;) but for me he is just super working doggie which is super pracujący piesek:)
Good job you two!! :klatsch:beerchug2 |
Quote:
Sunday he did exam for "Färtehund 2" and was succesfull with "very good" and "90 points" :thumbs. Groette Martine. |
Congratulations!!!!! ;)
|
Congratulations! :)
|
Thanks ;-).
|
Quote:
Quote:
|
CONGRATULATIONS.
to all off mine brothers and sisters with there 4th birthday ;) 4 years :shock: time flies. And a lot off :loveand :Rose for Mom & Dad :wink:. Groette Nomad. |
All the best!!!!! ;)
|
Trochę spóźnione życzenia od Lichotków dla sióstr i braci z okazji 4 urodzin - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :tard
Przy okazji pochwalimy się Alim i Aprilką (w wieku ok 6 miesięcy) w książce o pieskich rasach :) http://images43.fotosik.pl/458/0e00007df520794a.jpg |
Hey,
łza się w oku kręci :heul jak przypomnę sobie te maluszki :roll: najwspanialsze jednak jest to, że mają wspaniałych właścicieli :Rose pozdrawiam wszystkich, Jola ps. mamuśka Ajka przesyła całuski swoim dzieciaczkom (ona jest taka całuśna) :bussi |
CONGRATULATIONS.
to all off mine brothers and sisters with there 5th birthday ;) Groette Nomad. |
Ale mamy już "staruchy"!!!!! ;)
Wszystkiego naj, naj dla A-Dąbków... od Licha, Majówy i Aprilki :) "Babci joke" dziękujemy, że powierzyła nam pod opiekę "maluszki" a Ajce, że pozostawiła po sobie tak udane dzieciaczki... |
Wszystkiego najlepszego!!!! :) Bądźcie nadal taki młode!!! :)
|
All times are GMT +2. The time now is 00:11. |