![]() |
Quote:
Wszystkie mają wady ale skoro oko ma być wg wzorca jasne to czemu w opisie uznane jest za jasne takie, ktore lepsze byłoby jeszcze jaśniejsze? :) Również z niecierpliwością czekamy na wyniki i w związku z pogodą nie żałujemy, że nie mogliśmy być...;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
suprise suprise!
Quote:
Rozumiem ze byl upal i psy dostaly w tylek, ale raczej ciezko ocenic bez oceniania. Jasne, mozna komentowac ocene i sedziego nie bedac na wystawie, no ale jednak to cos innego. |
Quote:
Czasem same psy nie sa w stanie poznac, ze stoi przed nimi suczka..... :rock_3 Quote:
|
Quote:
|
Byly dzisiaj naprawde trudne warunki - juz o 10 upal lal sie z nieba... Ja z Biesem nie wytrzymalismy dlugo - i tak bylismy tylko sie pogapic :)
Chcialam wszystkim obecnym na WAT-cie wilczakowcom podziekowac za cierpliwosc do mojego namolnego smarka, chociaz pewnie dal sie niejednemu psiurowi/suczce we znaki swoim podlizywaniem. On jest szalenie towarzyski, a mnie cieszy, ze ma okazje posocjalizowac sie z innymi wilczakami, bo to zupelnie inna jakosc kontaktow jest... |
Karina, nie do końca masz rację. Zgryzu nie zobaczysz przy otwartej paszczy, niestety, a to obowiązek sędziego. Wiem, że jest nieludzko gorąco, ale wilczak to m.in. ruch i świętym prawem sędziego jest ten ruch móc ocenić. Bywało tak, że pot się z nas lal strumieniami (wspominam taki upalny Kraków, kiedy po wystawie Magda ratowała nas wodą z węża ogrodowego), ale zawsze lepiej jest zejść ze świadomością, że sędzia porządnie się przyłożył do oceny niż, że odbębnił sprawę "po łebkach". Może właśnie na swoich pierwszych wystawach trafiłaś na nie dość porządne sędziowanie? Ale tutaj (z tego, co piszesz) sędzia w niczym nie jest winien :) Nie odnoszę się do werdyktów sędziowskich, tylko do sposobu oceniania i to z relacji ;)
Pamiętajmy, że wilczaki to modele "trudne do zamęczenia", nawet 35 stopni Celsjusza nie wyłącza ich z życia, bez przesady ;) |
Quote:
Mhmmm, może to akurat nie pasuje do tej konkretnej wystawki, ale w większości (zależy co dla kogo jest wzorcowe8)) tak jest. Dla mnie dodatkowe punkty mają sędziowie, którzy widząc, że wilczak jest wyrywny *tak jak np. Unka kiedyś (czyli ciągnięcie), to podczas biegania dają szyk przestawny, czyli zwierzątko, które jest zbyt wyrywne stawiają na przodzie stawki i wtedy oceniają bieg wszystkich, szkoda, że to rzadkość:( |
"On jest szalenie towarzyski"
Tylko się z tego ciesz!!! I oby mu tak zostało! :) ... Agnieszko, możemy pomarzyć, by trafiać tylko na "ludzkich" i znających ocenianą rasę sędziów... |
Quote:
|
GRATULACJE dla Maxa!!! Tatuś powrócił w wielkim stylu, a dzisiejszy wynik zapowiada, że nieźle nawojuje w ringach. TRZYMAMY ZA SŁOWO!!!:p
Wielkie brawa także dla Enfys!!! a o reszcie mi nie wiadomo:| Brawa za wytrwałość w takim upale - w domu nie idzie wytrzymać, a co dopiero na dworze. Współczuje i podziwiam. Żałujemy, że przegapiliśmy tę wystawę, bo towarzystwo fajne się zjechało. No i przegapiliśmy okazję do spotkania Ardala z Tatą. Ale cała nasza czwórka trzymała kciuki i jest - Wielki Max i jego wielkie zwycięstwo!!! GRATULACJE!!!!!!!!!!! |
Aaaaaaaa szczegóły? :)
|
Quote:
|
Znaczy BOB i III-BIS weteranów?
O ! I teraz wiemy czego GRATULUJEMY :) |
Quote:
Ardal, goń Tatę, goń!!!;) |
No to DUŻE brawka dla Maksia:p
|
Quote:
my wczoraj tez ma mielismi wilczaki z mala klata, zlym katowaniem i z zla sierscia :) ale Harka ma 30 !!!! BOB :) oraz weteran BIS III a w grupie IV :) ot babcia daje :) |
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 01:36. |