Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Spotkania i podróże (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=31)
-   -   X. Spotkanie właścicieli CzW & VIII. Memoriał Hokiego - 26-28.08.2011 Późna (PL) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=18888)

Narvana 22-08-2011 14:00

Jesli nie chcesz psa zostawic na zewnatrz :| to proponuje byc z samego rana w sobote - na Memorial.
Sedziowanie nie ma tu znaczenia-to nie sa egzaminy, tylko zabawa w formie luznych zawodow.
Kara za nagradzanie jest obnizeniem punktow (a przynajmniej tak powinno byc), tak samo jak praca z psem na smyczy (przy komendach, gdzie ma byc luzem). Ale to tylko zabawa, wiec... nawet jesli sa obnizane punkty za cos, to co z tego... (ja z Garuda zawsze mam mniej punktow za prace na lince).
Zazwyczaj zaczyna sie od grupy poczatkujacej, jak chyba wszedzie.
Quote:

czy chce startowac w Memoriale sa dla mnie na wage złota...
No to juz nikt za Ciebie decyzji nie podejmie... ;).
Ale tak czy siak, dla tradycji, biora udzial wlasciwie wszyscy, a ci co nie maja psa, to go dostaja.

igienator 22-08-2011 16:46

Dobra, rano dostałem wypłatę, puściłem przelew za siebie i Asię, to do zobaczenia na miejscu ;)

Pavel 22-08-2011 17:25

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 400123)
JESZCZE TYLKO 5 DNI :)

mam kilka pytan do Memorialu.
1. Kto sedziuje?
2. Jaka jest kara za nagradzanie psa (zarcie, zabawka)?
3. O ktorej zaczynamy i od jakiej grupy?

edit: piatkowe ognisko bedzie na podworku czy gdzies na zewnatrz?

Te pytania nie moge 100% odpowiedzec.

1. Kazdy rok siedza jest ustawiany na miejscu dla tego, bo niebylo by mozliwosci jego korumpowac :p

2. Wszystko jest dla normalnych regulaminow dla egzamynow kynologycznych. To jest nagroda jest mozliwa tlko werbalnie czy poglaskaniem psa. Inne nagrody sa penalyzowane punktami negatywnymy.

3. O ktorej jest start i ktora grupa jest pierwsza zalezi od numeru startujancych i to bede jasne najpierw w piatek wieczorem.

jefta 22-08-2011 18:55

Dzieki.

,..,.

Margo 22-08-2011 20:18

Jeszcze jedno poki pamietam ;) Nie zapomnijcie zabrac wzsystkich mozliwych srodkow przeciwko komarom - mamy tutaj prawdziwa plage! :evil:

God Of War 22-08-2011 20:24

To ja tez mam pytanie - nas beda 3 osoby, w tym 4 letnie dziecko - jak tu sprawa wyglada z platnoscia?

Margo 22-08-2011 20:56

Quote:

Originally Posted by God Of War (Bericht 400259)
To ja tez mam pytanie - nas beda 3 osoby, w tym 4 letnie dziecko - jak tu sprawa wyglada z platnoscia?

Dzieci do lat 10 sa za darmo...

Margo 22-08-2011 21:01

Licznik ruszyl - jak dotad zgloszone jest 87 osob z 71 wilczakami z Polski, Niemiec, Czech, Holandii, Austrii, Litwy i Francji... A to jeszcze nie wszyscy... 8)

Margo 22-08-2011 21:03

I jeszcze reklama.... ;)
Jak pewnie wiecie niedaleko nas mieszka importer White Wolfa. Jesli wiec konczy sie Wam karma lub chcecie cos ze sklepu http://www.zdrowypupil.pl/ to dajcie mu znac - odejda koszty przesylki, a dojdzie rabat dla wilczakowcow.... ;)

Narvana 22-08-2011 22:10

Sie nam konczy, jaki koszt bylby za 15kg?

jefta 23-08-2011 08:34

Quote:

Originally Posted by szasztin (Bericht 400222)
A dlaczego nie może zostać sam na zewnątrz??? Wszystkie psy tak zostają.
No i z tego co pamiętam to byłaś już w późnej z Lalką.

Z kilku powodow :)
nasza nauka spokojnego zostawania samemu nie doszla jeszcze do etapu w ktorym po przyjezdzie w nowe miejsce zostawiam psa i ide pic do rana :)

moj pies zostaje bez kontroli dluzej niz 5 min tylko jesli spelnione sa jednoczesnie dwa warunki
-za ch... sie nie uwolni ani nie porani/powiesi
-nikt o dobrych lub zlych intencjach jej nie uwolni

lancuch ani klatka samochodowa nie spelnia pierwszego warunku

szasztin 23-08-2011 08:56

Czyli rozumiem że nigdy i praktycznie nigdzie go( tzn jej) nie zostawiasz.
Jesli tak - to chyba spotkanie w Później nie jest dokońca najlepszym sposobem na spędzeniem jednego z niewielu wolnych weekendów.

jefta 23-08-2011 09:24

Jest doskonalym sposobem na nauke-w dzien-kiedy wszystko odbywa sie na zewnatrz i mam kontrole nad tym co pies robi, a pies moze do mnie przybiec jak sie uwolni ;)
nocne picie na podwórku odpada ;(

Manu 23-08-2011 10:05

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 400282)
lancuch ani klatka samochodowa nie spelnia pierwszego warunku

W to ciężko uwierzyć :shock:
Solidny łańcuch z solidnym karabinkiem, solidnie przymocowany do czegoś, pies na solidnej obroży - jak sie uwalnia ? :shock:

marchencki 23-08-2011 10:17

Trochę skomplikowała się nam kwestia dojazdu.:( Ma ktoś w samochodzie dwa miejsca + jedno dla psa i jedzie z/przez Wrocław i mógłby nas zabrać?

avgrunn 23-08-2011 10:41

wlasnie doczytalam ze kaganiec trzeba miec. Przyznam sie ze mlody na kagancu nie byl bo po prostu nie musial , w planach mamy dopiero nauczenie go noszenia kaganca bo taka umiejetnosc sie zawsze przydaje, ale teraz czekalismy az mu pysk wyrosnie zeby odpowiedni dobrac. Posiadamy jakis stary metalowy kaganiec naszego owczarka, wiec na zas moge wziac ale czy bedzie jakis moment ze bede musiala go mu zalozyc ?

jefta 23-08-2011 10:48

Quote:

Originally Posted by Manu (Bericht 400292)
W to ciężko uwierzyć :shock:
Solidny łańcuch z solidnym karabinkiem, solidnie przymocowany do czegoś, pies na solidnej obroży - jak sie uwalnia ? :shock:

próbuje sie udusic ;) juz skrecila lancuch z dwoma kretlikami (kretlik to słaby punkt i zwieksza ryzyko zerwania)
moze zostac na łańcuchu i bedzie tak zostawac. Ale w dzień, pod kontrola, kiedy wszystko widac i krecą sie ludzie ;)
mi tez bylo ciezko zrozumiec jakim cudem na spotkaniach i obozach psy zrywaja sie z lańcuchow i lataja luzem albo uciekaja. A jednak to robia.

szasztin 23-08-2011 11:04

Latają luzem - ale to pojedyńcze przypadki. Ogólnie 98% nie lata i sie nie zrywa.
Tak moim skromnym zdaniem - to Jefta masz problem. Bo jesli 1,5 roczny pies nie moze zostać bez Ciebie (przyczepiony do drzewa linką lub łancuchem ) na 1-2 h jak inne wilczaki to z czasem moze byc jeszce gorzej.
Imbus jakby sie uwolnił z łańcucha to na 120% poszedł by szukać pani :) a nie uciekał - no moze jeszcze spuścił by manto Hamrowi i Zoranowi :))

Narvana 23-08-2011 11:33

Garuda jak widzi, ze pakuje lancuch, to dostaje, za przeproszeniem, pierdolca z radosci.
Ona lubi byc pod drzewkiem, obserwowac, oszczekiwac, wyczekiwac pani... Lub po prostu zwinac sie w klebek i spac.

Quote:

wiec na zas moge wziac ale czy bedzie jakis moment ze bede musiala go mu zalozyc ?
Lepiej zabrac. Jako szczeniak nie bedzie musial nosic, ale moga byc na zawodach jakies konkurencje z kagancem, zawsze lepiej miec ;) Na zas :p

jefta 23-08-2011 11:44

Quote:

Originally Posted by szasztin (Bericht 400302)
Latają luzem - ale to pojedyńcze przypadki. Ogólnie 98% nie lata i sie nie zrywa.
Tak moim skromnym zdaniem - to Jefta masz problem. Bo jesli 1,5 roczny pies nie moze zostać bez Ciebie (przyczepiony do drzewa linką lub łancuchem ) na 1-2 h jak inne wilczaki to z czasem moze byc jeszce gorzej.
Imbus jakby sie uwolnił z łańcucha to na 120% poszedł by szukać pani :) a nie uciekał - no moze jeszcze spuścił by manto Hamrowi i Zoranowi :))

z czasem jest coraz lepiej ;) i bedzie zostawac nawet dluzej niz 2h (na weekendach szkol siedzi caly dzien) ale zdecydowanie na oku. Jesli cos wymysli to ktos ja odetnie albo krzyknie. Sama w nocy niet.

All times are GMT +2. The time now is 05:02.