![]() |
To juz wszystko wiecie, ale jeszcze podsumowujac:
Dzis pod okiem Ali ("Liga czuwa..." 8) )... http://www.zperonowki.com/pics/galle....07.19/a-4.JPG ... przyszedl na swiat nie tylko miot Belci..... Biedna, umeczona i padnieta z wysilku z powodu nieprzespanej nocy Alinka musiala jeszcze nadzorowac, czy wszystko jest OK z Jolly... http://www.zperonowki.com/pics/galle....07.19/a-7.JPG Jolly chodzila zla juz od wczoraj..... :twisted: Nie mogla zniesc mysli, ze Merry Bell bedzie pierwsza. 8) Cala noc biegala, tupala, nabierala powietrza i .... UDALO SIE.... http://www.zperonowki.com/pics/galle...G/DSCF0010.JPG Wypadla jedna suczka, a po niej wyskoczyl caly babiniec.... Na koniec pokazaly sie dwa pieski: grzeczne i jakze dobrze wychowane ("Panie prosimy przodem"). http://www.zperonowki.com/pics/galle...G/DSCF0022.JPG W ten sposob mamy wiec 5 suczek i 2 pieski.... Jak widac Jolka postanowila, ze musi ratowac statystyke ilosci pieskow i suczek w miocie, ktora tak bardzo zachwiala Merry Bell... ;) Pierwsze fotki malych sa juz na sieci: Hodowla >> 2006.07: 'G'-z Peronówki |
Cieszymy sie bardzo :D
Dzis swietujemy... :beerchug2 |
żeby się nie rozdrabniać to tutaj: szcześliwym rodzicom i hodowcom F i G gratulujemy :blowingup :cake
|
Super GRATULACJE. No to macie wesoło :cheesy:
|
To się nazywa upiec dwie pieczenie na jednym ogniu ;) gratulacje szczęśliwym matkom ;)
Będziecie mieli 44 nowe łapki ;) |
Witam Felki i Gagatki - no to mamy drużynę piłkarską
|
My również witamy. Z wrażenia (śledzenie porodu na bierząco) zapomniałam o konieczności podjęcia oficjalnych kroków mających na celu powitanie ich na tym ponoć najlepszym ze światów. Życzę im (Felkom i Gargamelkom), by wiodło im się lepiej niż naszej reprezentacyjnej drużynie piłkarskiej :mrgreen:
Szczególne ściski dla tego jednego piesa (Wrath, obstawiłeś już, który?). Doskonale wiem, co chłopak przeżywał (ja miałam mniejszy zawał, jak rodził się mój rodzynek - Dewinek. Większy był, jak się okazało, że sunia jest jedna bo M&P do końca trzymali mnie w niepewności :twisted: ). Całujemy gorąco i ślemy kolorowe wstążeczki pocztą kurierską! |
:)
Osiwialem, kiedy jedna po drugiej wyskakiwaly same suczki :) 1 ok...2 -jeszcze spokojnie- trzecia, czwarta...(tu juz zaczalem przekonywac sie, ze moze tak musi byc) i wyskoczyla piata - to sami wiecie...swiat sie skonczyl :) Margo powiedziala: cos jeszcze jest w drodze... :) Nadzieje ozyly - po 10 minutach Margo napisala do mnie na GG: "mam cie zalamac?" :evil: Nastepna suczka? Kondor babski krawiec - pewnie cos mu przemarzo tej zimy... :evil: Pozniej okazalo sie, ze sie, najnormalniej w swiecie perfidnie znecali :) :shock: |
Normalka... hartuja Cie.. potem bedzie juz tylko ...trudniej :twisted:
|
Niooo..pieski juz nie sa bezimienne. Naczelna czarownica(-dziejka) Margo juz odprawila czary i imionka od juz beda determinowac zycie maluszkow :mrgreen:
JOLKOWE |
Wszystkiego, czego życzyłam Fajnym Felkom życzę też Gondorkom, o jakże pieknie brzmiących tajmniczych imionkach...
Niech się dobrze chowają i rosną zdrowe i dorodne! :cake A jak zamierzacie rozróżniać które czyje, jak już zaczną wyłazić z nór? :D Zaufacie sukom, że same rozpoznają, czy zdecydujecie się na wczesne chipowanie? Bo odróznić od siebie 5, 6 lub nawet 7 to jeszcze rozumiem, ale 11 - to juz chyba wyższa szkoła jazdy!!! :wink: :D |
Tak to vám moc gratuluji. Mamině držím palce, ať všechno zvládne a tobě Margo držím palce, abys našla dobré majitele, kteří nám ty Kondorky dostanou do chovu. Budeme je potřebovat.
|
Sprawdziłam etymologię pieknych imion G i doszłam do wniosku, że Garuda powinna niejko automatycznie dostać na całe zycie darmowy bilet narodowych indonezyjskich linii lotniczych :mrgreen: , a pieski będą baaaardzo dużymi miniaturkami wilczaków :wink: . Mają to zagwarntowane podwójnie: 1. przez geny tatusia, 2. po tych, po których noszą imiona. Dobra robota, Margo! :thumbs
|
Gosiu mozemi poproszyc o wytlumaczenie imion u psiakow? :wink:
|
Quote:
|
a ja juz znalazlam swojego krzesznego syna-Geryon bedzie moj, bo imie ma "moje" z mitologii starej Grecii. Moze tak byc? ja bede na nim czuwac dlugo, dlugo dopoki wyrosznie z niego gygant :wink: :cheesy:
|
Quote:
Wrzućcie sobie do googla imionka szczeniaków i wszystkie diabelskie strony Wam wyskoczą z dokładnymi opisami diabłów, demonów i starożytnych bóstw! I linii lotniczych Garuda w Indonezji! :wink: :D |
Wies, Rona, ja juz sama znalazlam jakie imie co znaczy, tylko mnie teras interesuje dlaczego takie one sa?
|
A bo Peronówka to taka sekta okultystyczno-satanistyczna :twisted: :new_evil nie wiedziałaś??????? hahahha :wink:
|
A już myślałam, że przynajmniej w miocie G będzie parę imion szlachetnych paladynów i pięknych pań rodem z arturiańskich legend, czy aniołów, bóstw światła i urodzaju... :D:D:D hehe a tu znowu bestie z piekła rodem, no i linie lotnicze w Indonezji :twisted:
|
All times are GMT +2. The time now is 05:54. |