![]() |
Quote:
|
Margo nie zapomnij o Kanti ;)
|
Margo i jeszcze Eury - Danka i Krzysztof chca przyjechac na sobotę i niedzielę. No i liczymy także na Ewe i Wojtka z Hammarem - napisali że sprobuja przyjechać.
I jeszcze dokładnie nie wiemy kto z wilczakami z Polskiego Dworu się pojawi. A liczymy na ich towarzystwo! |
Quote:
|
Mamma mia .......zapowiada sie około 7 szczeniaczków .....:)
Będzie sie nam ma łe stadko platało pod nogami:chaos:chaos:chaos |
Margo - może jeszcze Baaj przyjedzie ....:)
|
Quote:
|
No to jesteśmy po naradzie "wojennej" dotyczącej spotkania.
Chetni do tropienia sa proszeni o wzięcie linki lub taśmy ( my dysponujemy 4 sztukami). Tropienie będzie rano w niedzielę :) :) :) ;) Co do zaprzęgów - to Maciek ( specjalista od tego sportu) przyjedzie do nas po południu ze swoim zaprzęgiem i będzeimy mogli go zarzucić pytaniami. Tym bardziej że Maciek miła okazję spotkać sie z kimś kto na słowacji miał zaprzęg stworzony z wilczaków;) i sam kiedys myslał o hodowli wilczaka.:) Zapowiada sie ciekawie!! |
Jesli sie uda (u nas nigdy nic nie wiadomo :roll:), to moze uda nam sie na pare godzin przyjechac i odwiedzic szacowne grono wilczakowe - mozemy ?
|
Bardzo zapraszamy!!!!!!!!
|
No jak to tak!!!:shock::twisted:
W takim razie postaramy sie zorganizować i przyjechać, żeby April i Licho dzielnie Dębową Sforę reprezentowały!!! Znajdą się jeszcze dla nas miejscówki na podłodze? |
No cieszę sie i liczę na udział :), Na podłodze miejsce sie znajdzie :). Bedzie wesoło!!!!!
|
Kto ma szeleczki do tropienia lub chodzenia to zapraszam do zapakowania do torby. Nie polecam zaraz kupna, bo może komuś się tropienie nie spodoba.
No to chyba na tyle. |
Oprócz taśm i szelek można zabrać kompasy:) My mamy kilka ale obawiam sie że nie wystarczy.
No i jak ktoś ma ochotę to może przywieźć jakiś smakołyk. Np jakąś potrawę ze swoich okolic. My może przygotujemy kaszubskie pulki ze śledziami. :) |
Quote:
|
Kup duzy, teraz będziesz w nim nosic zmeczona dziewczynke,. a pozniej bedzie juz jako namordnik ;)
|
Dla szczeniaków kaganiec nie jest wymagany :), Ale co do starszych psów- to kazdy właściciel wie na co jego pupila stać.
Imbus zaczyna startować do dominujących samców - więc bez linki lub kagańca sie nie obędzie:) |
Wiecie co, wstyd się przyznać... ;)
Ale nigdy nie kupowałam kagańca :rock_3 mój poprzedni pies nigdy namordnika nie miał :) Więc będę wdzięczna za propozycje :) namiary... (strasznie nie cierpię takich wielkich metalowych kagańców... myślałam o takim nylonowym jakimś... ale nie mam pojęcia, czy to się sprawdzi) |
Niestety nylonowe nie sa dobre. Pies poci sie przez język i praktycznie cały czas ma otwartą "paszczę". A taki nylonowy to uniemozliwia jej otwieranie.
Ja mam taki duzy "metalowy" - wazy około 200-300 gr i w nim Imbus może coś zjeść, napić sie wody i poszczekac lub powyć. Nie wiem jakie doświadczenia mają inni..... |
Quote:
I zje, i napije się i poszczeka, powyje, a kaganiec będzie :) Zobaczymy, póki co jeszcze chyba się wstrzymam z zakupem... Powiedzcie tylko jaki rozmiar :) |
All times are GMT +2. The time now is 23:28. |