Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Kluby CzW i prawo (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Klub Czechosłowackiego wilczaka w Polsce (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1409)

shaluka 04-09-2007 00:43

Nawet jesli za 5 lat to jak mowi przysłowie : "Lepiej późno niż wcale.." :p

DanielZ 14-09-2007 18:23

Quote:

Originally Posted by Margo (Bericht 103325)
:D O HD mozna walczyc juz teraz - nawet bez posiadania klubu.... "Plecy" mamy spore, bo zarowno FCI mowi o tym, zeby bylo to badanie OBOWIAZKOWE dla wszystkich psow, jak i pomoc w przeforsowaniu mozemy uzyskac od czeskiego i slowackiego klubu rasy, ktore chetnie w tym pomoga... Choc wiem, ze dla nich dziwne jest, ze jeszcze tego u nas nie ma - dla ich hodowcow CzW po prostu NIEWYOBRAZALNE jest rozmnazanie osobnikow, ktore nie maja tego podstawowego badania...
A ZKwP tez nie jest przeciwko niczemu co pomaga polepszyc zdrowie psow...

Sory ,ale też tak myślałem... ZkwP (nawt niewiem jak to napisać żeby niemić kłopotów). Rozmawiałem na ten temat z panem M (prezydent ZkwP) możemy pisać petycje on mogłby się podtym podpisać ale... 1 poparcie szefowej klubu psa pasterskiego niepolskiego 2 komisja która zadecyduje 3 ile ras z I-gr FCI ma wymagane HD i sam się przekonałem ,żę dodanie psa DO GR-psów podlegających obowiązkowi HD tojest kilka lat mimo poparcia kraju pochodzenia rasy 4 jak wilczaków bedzie 1000 a nie ok.100. Bardzo ubolewam nad polityką naszego ZKwP ale tak bedzie przez kilkanaście jeszcze pięknych lat.

Gaga 14-09-2007 20:52

Quote:

Originally Posted by DanielZ (Bericht 104716)
Sory ,ale też tak myślałem... ZkwP (nawt niewiem jak to napisać żeby niemić kłopotów). Rozmawiałem na ten temat z panem M (prezydent ZkwP) możemy pisać petycje on mogłby się podtym podpisać ale... 1 poparcie szefowej klubu psa pasterskiego niepolskiego 2 komisja która zadecyduje 3 ile ras z I-gr FCI ma wymagane HD i sam się przekonałem ,żę dodanie psa DO GR-psów podlegających obowiązkowi HD tojest kilka lat mimo poparcia kraju pochodzenia rasy 4 jak wilczaków bedzie 1000 a nie ok.100. Bardzo ubolewam nad polityką naszego ZKwP ale tak bedzie przez kilkanaście jeszcze pięknych lat.

Oj tam, co prawda niektórzy zacierają teraz ręce bo nadal będą mogli radośnie rozmnażać niebadane psy ale kłody pod nogi nie oznaczają,że nie warto:) I tak spróbujemy !

wolfin 15-09-2007 00:47

jiesli co to sparcie litewskego kluba macie :)

shaluka 15-09-2007 01:19

Wedlug mnie,trzeba sie o to starac,bo im mniej wilczakow tym bylaby wieksza kontrola jakie psy i suki sa rozmnazane,bo coz z tego ze bedzie ich 1000,jak potem sie okaze ze dajmy na to polowa ma problemy ze stawami??? Przeciez to bedzie bardzo rzutowac na rozwoj rasy w naszym kraju, przynajmniej....

wilczakrew 02-09-2008 23:02

Witam
Od Czwartku powinno już wszystko działać OK.
czekamy na deklaracje i propozycje logo klubu.

www.kcwwp.pl

Wszystkich sympatyków zapraszam serdecznie, a właścicielom przypominam, że jest to obowiązek. :) Pozdrawiam

Gaga 02-09-2008 23:33

A jaki jest gryplan dot, statutu, regulaminu itp itd?
Deklarację wypełniłam.. aczkolwiek na ogól wole najpierw poznać w co wchodzę zanim złożę swój podpis :) No ale to na razie DEKLARACJA więc... ;P

wilczakrew 02-09-2008 23:35

Aguś poczekaj najpierw musimy wiedzieć czy wszyscy co przyśla takie informacje będą skłonni przyjechać naI zjazd gdzie klub zostanie powołany. Wszyscy też będą musieli wypełnic deklaracje na papierze i ja osobiscie podpisać. Teraz sprawdzamy ile osób naprawdę będzie chętnych, a musi ich być przynajmniej 100. Nic sie nie martw zanim klub powstanie na papierze to otrzymasz wszystkie informacje. Pozdrawiam

Gaga 02-09-2008 23:48

Czuję się uspokojona :D
Jak będzie brakowało do setki to dopiszę kolegę małżonka.. znaczy się ..prezesa mojego :) Jakby co - miejcie w pamięci ;)

shaluka 03-09-2008 01:15

Swietny pomysl z ta wstepna deklaracja, jak cos sluze pomoca!

Gia 03-09-2008 07:30

Widzę, że Grzesiu się wkręcił ;) a tyle go musiałam namawiać, żeby zajrzał na wolfdoga :twisted:

Gia 03-09-2008 07:33

deklaracja wstępna poszła ;)
W razie czego, też namówię Przemka :)

wilczakrew 03-09-2008 09:46

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 155770)
Widzę, że Grzesiu się wkręcił ;) a tyle go musiałam namawiać, żeby zajrzał na wolfdoga :twisted:

Tak Ewuś to dzieki Tobie teraz jestem tu cześciej i postaram się nie dzwonić i pytać o sprawy organizacyjne.
Przypominam, że osoby jakie będą sie zapisywać w celu załozenia klubu muszą należeć do ZKWP i mieć opłacona składkę.
Oczywiscie reszta jak najbardziej też jest tu mile widziana, Co można było nawet zaobserwować na spotkaniu w Późnej, gdzie byli właściciele z innymi psami ze względu tylko na atmosferę rodzinnosci jaką wprowadziła, Małgosia, Przemek i oczywiscie Pani Ula czyli nasza szefowa kuchni.
Pozdrawiam :) :):):):) i oczywiście czekam dalej na wstępne deklaracje.

www.kcwwp.pl

jefta 03-09-2008 10:18

Jedną wysłałam, ewentualnie jeszcze drugą w dalszej przyszłości mogę podesłać.

Grzesiu może napisałbyś jeszcze przy tym formularzu, że to jest wstępna deklaracja i trzeba jeszcze dosłać ją w oficjalnej formie z podpisem (fax, skan, poczta polska)...

Narvana 03-09-2008 16:12

a ze o co chodzi w Adres cd?

wilczakrew 03-09-2008 17:18

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 155805)
Jedną wysłałam, ewentualnie jeszcze drugą w dalszej przyszłości mogę podesłać.

Grzesiu może napisałbyś jeszcze przy tym formularzu, że to jest wstępna deklaracja i trzeba jeszcze dosłać ją w oficjalnej formie z podpisem (fax, skan, poczta polska)...

NA RAZIE BĘDZIEMY TYLKO PRZYJMOWAĆ DEKLARACJE W FORMIE ELEKTRONICZNEJ. JAK JUZ BĘDZIEMY MIELI ODPOWIEDNIĄ LICZBĘ POTWIERDZONYCH OSÓB TO WTEDY BĘDZIEMY WYPEŁNIAĆ DEKLARACJE DRUKOWANE Z ODPOWIEDNIM LOGO I JE ROZSYŁAĆ DO PODPISU.
TYM JUŻ SIĘ ZAJMĘ PÓŹNIEJ NIE ROBIĄĆ NIKOMU KŁOPOTU Z DODATKOWYM ZACHODEM. :)

wilczakrew 03-09-2008 17:20

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 155891)
a ze o co chodzi w Adres cd?

To dokładnie o to, ze jak ktoś mieszka na wsi ale są tam ulice to musi jeszcze podać np. gminę. To jest dodatek i jest błąd ale to zostanie dzis poprawione i nie będzie obowiązkowe do wypełnienia. :)

Manu 03-09-2008 17:35

I ja też wypełniłam deklarację, a co... :rock_3 :lol:

wilczakrew 03-09-2008 18:54

Dziękuje wszystkim za wypełnianie deklaracji.
Mamy ich już 20 , ale zobaczymy co będzie dalej.
Dziękuje też wszystkim za poprawienie błędów i niedociągnięć jakie powstały w trakcie tworzenia strony. Ale myślę, ze większosć mi to wybaczy zwarzywszy na okoliczności jakie miały miejsce przez weekend. Oczywiscie czekam dalej na poprawienie tego czego ja nie widzę. Pozdrawiam

www.kcwwp.pl

Zapraszam

Sebastian 03-09-2008 20:31

Cieszę się że temat klubu jak po każdym spotkaniu w Późnej wrócił. Fakt teraz zapewne będzie łatwiej bo jest nas więcej ale zobaczymy jak się to wszystko przełoży na real. Póki co zmykam wypełniać deklarację

All times are GMT +2. The time now is 06:57.