![]() |
Tak proč se to vlastně testuje? Že tys neměla co dělat? :lol:
Pít budu, jinak bych uschnul ;-), ale to už je hodně OT. |
Envoyé par mon ptitloup http://www.wolfdog.org/forum/images/...s/viewpost.gif
petite question : les deux parents d' un chien sont sains : est -il nécessaire de faire le test puisque logiquement il sortira sain ? Lorsque j'ai mi ce tableau je t’aurais dit non pas utile de le faire mais depuis j'ai rencontré une chienne N/DM alors que ses 2 parents sont N/N. Donc a ta place je ferais le test tout de même. na francuzskom fore je tiez debata o tom je mozne, ze dvaja rodicia N/N maju stena N/DM, vraj sa to stalo a bolo to testovane 2 krat |
je mozne, ze dvaja rodicia N/N maju stena N/DM
Ne. |
takze je tiez velka pravdepodobnost, ze niektory z rodicov nie je pravy
dakujem |
Quote:
|
Takže aspoň konkrétní čísla, když už ne konkrétní výsledky.
Testováno 432 psů N/N 236 N/DM 166 DM/DM 30 |
Quote:
Karel |
Quote:
|
Quote:
Ahoj, Karel |
Quote:
Musíme zpracovat nějaké kvalitní statistické zhodnocení. Zatím spíš přemýšlím jak to celé pojmout, na co se zaměřit a co hodnotit, aby z toho měla také chovatelská veřejnost nějaký užitek. Nyní máme nabrané spíše psy mladší, často i kompletní vrhy ale právě ti starší a staří jsou pro nás hodně zajímaví. Takže kdo je ochoten poskytnout vzorek od svého staršího psa (klidně i velice starého) se kterým už se na žádnou akci nechystá, pošlu mu kartáček k odběru. Stačí když se ozve na můj email: [email protected] Samozřejmě, že psi kteří působili jako chovní, jsou nejzajímavější. |
Quote:
|
Not sure I understood well, in case, to help sorting you can use "Breeding groups" in this page CSV stat ; default groups used are ones used by CZ breeding committee, but this is customizable.
An exemple: Furcas More info here: post and here thread BTW: Daniela, in one of your paper regarding CSV I saw you were using wright coef as used in WD, in the stat tool I added one version with the full formula you may be interested in as more accurate, this can gives huge differences, for exemple a dog with COI of 35% can be indeed 45%, exemple: Classic: Thalia COI 5G Full formula: Thalia COI 5G |
Elf thanks for your idea. If you have others, write.
|
Carr Malý Bysterec N/N
|
Quote:
|
Quote:
|
V květnu 2011 byl ukončen život Forresta Crying wolf.
Video jeho posledních dnů je jen pro silné povahy. Mám zprávu o dalších dvou psech testovaných jako DM/DM majících v současné době první klinické příznaky nemoci. Bohužel jsem se setkala s názory, že testování degenerativní myelopatie je Hon na chovatele ... ale já doufám, že jde o Hon na tuto nemoc. |
Quote:
Problém vidím v tom, že lidi na DM ještě nejsou zvyklí a považují ji za nějakého nového "strašáka". Ale jsem přesvědčený o tom, že po nějaké době toto lidi akceptují a zvyknou si na to - stejně tak jako byl kdysi veliký humbuk kolem DKK (ještě i v r. 2006, kdy se po mnoha letech povinného vyšetření DKK rozhodlo na konferenci, že se výsledky DKK budou zveřejňovat, bylo kolem toho celkem "haló") a dnes už to nikoho nerozhodí, dokonce si někteří chovatelé pro svoji nulovou fenu sami navrhnou psa s DKK C... Karel |
Quote:
|
Testování a boj proti této nemoci je určitě přínosem... jen doufám, že se to ustálí tak, že lidi nebudou mít problém krýt jedince N/DM a v případě nutnosti i DM/DM. Věřím, že stejně jako u DKK se budou poměry zlepšovat a ještě jednou díky za to co děláš.
|
All times are GMT +2. The time now is 18:27. |