Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Výchova & charakter (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=116)
-   -   trest nebo pochvala? (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=17550)

Pouliche 28-10-2011 11:25

Quote:

Originally Posted by malkovicz (Bericht 410284)
Dejte mu trošku inspirace třeba zde: http://www.besta.estranky.cz/fotoalbum/kotec-a-bouda/ já když ji stavěl tak mě to hrozně bavilo a hlavně mi při práci asistovala vlčí slečna ;-)

Taky bych potřebovala, aby mi někdo takový krásný postavil, ale z oceli. Dřevo by nevydrželo ani týden :lol:

Rhilien 28-10-2011 11:40

Quote:

Originally Posted by malkovicz (Bericht 410284)
Dejte mu trošku inspirace třeba zde: http://www.besta.estranky.cz/fotoalbum/kotec-a-bouda/ já když ji stavěl tak mě to hrozně bavilo a hlavně mi při práci asistovala vlčí slečna ;-)

Jee, diky moooc..konecne slovo (a foto) chlapa ;) :cool3 :thumbs

EDIT: tak jsem jukla na fotky ze ZOO a asi jsme vas tam tehdy potkali :-)

malkovicz 28-10-2011 14:48

Quote:

Originally Posted by Rhilien (Bericht 410310)
Jee, diky moooc..konecne slovo (a foto) chlapa ;) :cool3 :thumbs

EDIT: tak jsem jukla na fotky ze ZOO a asi jsme vas tam tehdy potkali :-)

ÁÁÁ to je náhoda a neměli jste tenkrát sebou v té zoo štěndo? Já teda nevím ale manželka si vzpoměla ;-) No jo my chlapy moc kolem sebe nekoukáme :lol:

Rhilien 28-10-2011 20:22

Quote:

Originally Posted by malkovicz (Bericht 410331)
ÁÁÁ to je náhoda a neměli jste tenkrát sebou v té zoo štěndo? Já teda nevím ale manželka si vzpoměla ;-) No jo my chlapy moc kolem sebe nekoukáme :lol:

JJ, to jsme teda meli (svet je malej) :lol:, ono je to jeste porad stendo, ale uz je to poradnyy zvire! ;):lol: A Potstejn to je tam nekde severne, nekde ne uplne daleko od Zamberka..?

Undertaker 28-10-2011 20:44

Ano, přesně tam je Potštejn... jak hrad, tak i vesnice ;-)

yzengrin 28-10-2011 21:21

Quote:

Originally Posted by Alissea (Bericht 410297)
si mi připomněla jedno setkání s paní a jejím saw ( vím není to čsv) a říkala mi něco o jeho povaze a zakončila to, že měla 20ti hlavé stádo ovcí a rok byl snima pes v klidu a pak je přes noc všechny zabil. Docela sem koukala jak z jara, ale Sofuška je hodné zvířátko

Ještě že Sofa neumí číst:-D. Pravda, ovce na to, že by se mohly bránit, jsou vcelku hloupé, co jsem tak slyšela. Navíc, jak je predátor dostane na zem - že upadnou nebo tak, mají to vcelku jisté. Ale třeba si berana aspoň trochu ochočíme a ten se pak podle toho bude chovat (kolega má orla skalního, od mala a tak jde po každém - bere ho za konkurenci). Zrovna před 14ti dni jsem šla se Sofou kolem toho orla a měla jsem dojem, že Sofa až bez zkušenosti, věděla moooc dobře, co ta přerostlá slepice umí (nehledě na to, jaké pohledy orel na Sofu dělal).

CDaniela 28-10-2011 22:05

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 410374)
Zrovna před 14ti dni jsem šla se Sofou kolem toho orla a měla jsem dojem, že Sofa až bez zkušenosti, věděla moooc dobře, co ta přerostlá slepice umí (nehledě na to, jaké pohledy orel na Sofu dělal).

To mi připomělo jak Brouk ničeho se nebojící vzal zpátečku před krajtou :D
Ona ho sledovala a kdyby to uměla, tak se olizuje.

yzengrin 28-10-2011 22:47

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 410381)
To mi připomělo jak Brouk ničeho se nebojící vzal zpátečku před krajtou :D
Ona ho sledovala a kdyby to uměla, tak se olizuje.

:) Jooo, někteří predátoři, konkurence, je asi pevně zakořeněna..I přes popis jsem si neuměla představit, jak může orel, vážící 3-4kg, ulovit srnu či srnce..dospělé. Až mi kolega poslal video z lovu. Historek s ulovenými psy a málem i motorkáři, už jsem slyšela nespočet. Podobnou reakci mělo několik čsv u výběhu tygrů v zoo, co si vybavuji.

CDaniela 28-10-2011 23:14

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 410385)
:) Jooo, někteří predátoři, konkurence, je asi pevně zakořeněna..I přes popis jsem si neuměla představit, jak může orel, vážící 3-4kg, ulovit srnu či srnce..dospělé. Až mi kolega poslal video z lovu. Historek s ulovenými psy a málem i motorkáři, už jsem slyšela nespočet. Podobnou reakci mělo několik čsv u výběhu tygrů v zoo, co si vybavuji.

Jj Mio jen navětřil pach tygra, úplně mu podklesly nohy. Za žádnou cenu nechtěl projít okolo.

mellorn 29-10-2011 06:07

my jsme byli jednou u geparda, nebo co je to za selmu, tam pod sovama a ten se zrovna nudil a rozhodnul se, ze si neco ulovi a skocil primo proti sklu. Cubu malem sklatil infarkt a od te doby se tomu vyhyba a kdyz vidi, ze tam jdeme, vubec se ji tam nechce a tahne(byva na postroji) co nejdal od nej...

Undertaker 29-10-2011 10:46

V Olomoucký zoo když bylo Akkonovi asi třičtvrtě roku, tak místní levhart se bavil tím, že skákal na sklo a děsil lidi. Zkusil to na mě a Akkon v tu ránu přilepenej na skle, že kočičku sežere :lol: No a od tý doby se k podobnejm zvířátkům chová tak jakože bude boj... aspoň přes sklo.

CDaniela 29-10-2011 11:03

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 410406)
V Olomoucký zoo když bylo Akkonovi asi třičtvrtě roku, tak místní levhart se bavil tím, že skákal na sklo a děsil lidi. Zkusil to na mě a Akkon v tu ránu přilepenej na skle, že kočičku sežere :lol: No a od tý doby se k podobnejm zvířátkům chová tak jakože bude boj... aspoň přes sklo.

Tak stejnou zkušensot mám s Miem v té samé zoo kde ho zděsil tygr. Bylo to v Brně. Levhart nebo něco podobné útočil na sklo a chtěl ulovit tenkrát maličkou Butty a Mio zakročil přesně jak říkáš s Akkonem. Téhle kočky se vůbec nebál. O pár metrů dál navětřil pronikavý pach tygra a oho se opravdu hodně bál. Tygr taky zaútočil na Butty, ale Mio dělal jako, že tam vůbec není. Zkus s Akkonem tuhle zoo a uvidíme ;) Myslím, že čsv nejsou tak hloupí aby se stavěli proti něčemu takovému ...

Undertaker 29-10-2011 11:08

Byli jsme i tam Akkon na tygra štěká a vyhrožuje podobně jako figurantovi, ale obávám se, že nebejt tam sklo, tak by po něm tygr skočil a bylo by po srandě ještě než by si uvědomil, že je potřeba dělat něco jinýho než jen štěkat :lol:

Kometa 29-10-2011 17:44

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 410407)
Tak stejnou zkušensot mám s Miem v té samé zoo kde ho zděsil tygr. Bylo to v Brně. Levhart nebo něco podobné útočil na sklo a chtěl ulovit tenkrát maličkou Butty a Mio zakročil přesně jak říkáš s Akkonem. Téhle kočky se vůbec nebál. O pár metrů dál navětřil pronikavý pach tygra a oho se opravdu hodně bál. Tygr taky zaútočil na Butty, ale Mio dělal jako, že tam vůbec není. Zkus s Akkonem tuhle zoo a uvidíme ;) Myslím, že čsv nejsou tak hloupí aby se stavěli proti něčemu takovému ...

Já mám s Dingem úplně přesně stejnou zkušenost ze ZOO ve Dvoře, když mu byly čtyři měsíce. Levharti se ho taky snažili ulovit přes sklo, tak na ně jen vrtěl ocasem a sranda, gepardi šli s námi podél celého výběhu a taky na ně jen koukal, co je to za divného psa... ale když jsme došli k tygrovi, který chodil podél skla tam a zpátky, Dinouš se zapříčil a odmítal projít kolem... dalo mi to hodně práce a hrst pamlsků, než jsem ho přemluvila, že to zvládne.

Jinak orli jsou schopní ulovit vlka, někde v Asii se to normálně dělá, že se loví vlci pomocí orlů... takže Sofa asi věděla;) Ostatně mám osobní zkušenost, jak "příjemné" je, když ochočená káně útočí na lidi... myslím, že kdybych už tenkrát měla Dinga, byl by taky zdrhal, kdyby se na něj řítil pták s nastavenými pařáty a snažil se mu drápy zaseknout do hlavy:D

Helis 31-10-2011 13:40

Co se týče slepic a podobného domácího kurstva byl Firouš vždy láskyplný a neublížil by ničemu, co na naší zahradu patří. Když byl poprvé "uvězněn" po dobu naší nepřítomnosti v novém kotci (samozřejmě nedokonalém, protože jsme podcenili mezeru 20 x 30cm v horním 210cm vysokém rohu, jelikož nikdo nepředpokládal jednak, že tam vyleze a, že tím proleze). Doba v kotci měla být cca 3 hodiny. Po překonání překážky byl tak rozčilen a naštván, že mu nezbylo nic jiného, než se vrhnout přes kamenou hradbu k sousedům, kde se k jeho smůle potulovalo 20 slepic, dalších hafec hus a kachen a nějaké ovce. K našemu "štěstí" mu postačilo jen 13 slepic, které rozcupoval. To ho uklidnilo a tak se vrátil nazpět domů a čekal u vrat,aby nás stačl přivítat s tím výrazem " to jsem rád, že už ste doma a nic zvláštního se po dobu vaší nepřítomnosti nestalo, jen ste mi zapomněli nechat otevře dveře z kotce, tak jsem musel prolézt tou malou dirkou"...:twisted: Co se týče ZOO a predátorech. Když byl malý a byli jsme poprvé, začalo rošambó u ledního medvěda. Při jeho pozorování se medvěd rozběhl, skočil do bazénu a prudce narazil packami do skla přímo naproti nám. Nedovede te si představit, co se stalo. Fir málem urval vodítko, jak se lekl. A to zařvání, nic takové jsem ještě nezažila. No, samosebou, jak se vzpamatoval, tak začal nadávat a tvářil se, že si to s ním vyřídí. U tygra se bál hned jak ho viděl, přesto ho fascinovalo, jak je možné, že je taková velká kočička. Tygr si takovou pozornost užíval a mazlil se o sklo... Teď už je v pohodě, ale medvědovi se vyhýbáme, protože si velice dobře pamatuje, co mu provedl:rock_3

Rhilien 02-11-2011 11:20

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 410367)
Ano, přesně tam je Potštejn... jak hrad, tak i vesnice ;-)

Ty jsi tam odnekud pobliz?

K te ZOO, jak to citam, tak musime co nevidet "prepadnout" nejake tygry :lol:, horsi bude kdyz me tady do ZOO s Arousem nepusti :?

malkovicz 02-11-2011 17:44

Quote:

Originally Posted by Rhilien (Bericht 410363)
JJ, to jsme teda meli (svet je malej) :lol:, ono je to jeste porad stendo, ale uz je to poradnyy zvire! ;):lol: A Potstejn to je tam nekde severne, nekde ne uplne daleko od Zamberka..?

Ano Potštejn je tak 20km od Žamberka přesně zde: http://www.mapy.cz/#x=16.470765&y=50...A%22fast%22%7D a máme i hrad jak je to tu už napsáno. V Lednu se plánuje takové menší setkání s procházkou tak pokud by jste měli chuť dorazit info zde: http://www.wolfdog.org/forum/showthr...290#post410290

Rhilien 02-11-2011 18:41

Quote:

Originally Posted by malkovicz (Bericht 410889)
Ano Potštejn je tak 20km od Žamberka přesně zde: http://www.mapy.cz/#x=16.470765&y=50...A%22fast%22%7D a máme i hrad jak je to tu už napsáno. V Lednu se plánuje takové menší setkání s procházkou tak pokud by jste měli chuť dorazit info zde: http://www.wolfdog.org/forum/showthr...290#post410290

jj, ja "znam" hlavne hrad Potstejn ;-), jinak teda trasa vypada vyborne..skoda, ze to mam tak z ruky :(

Undertaker 02-11-2011 22:37

Nejsem tamodtud, ale kousek od Žamberka jsme jezdili na hory a do Orlických hor na tábory, takže to tam tak nějak trochu znám ;)

All times are GMT +2. The time now is 11:12.