![]() |
Gratulacje :):):):)
|
wiadomo Arimminum Prinz Drakon N/DM (sorrki, ale nie wiem jak jest poprawnie), Larka też tak ma, a Lenka (Hiszpania) N/N:) na resztę czekam:)
|
Quote:
|
Wyniki pewnie niedlugo nas zaleja, bo po ostatnim spotkaniu w Poznej do Czech pojechaly 43 probki... :p
Co mnie osobiscie dziwi to jakis bojkot badan przez niektore hodowle... Nie wiem skad ten strach przed testowaniem psow - bo nie mozna powiedziec, ze kogos nie stac na... darmowe badanie...:rock_3 A skoro ktos poprafi sie nabijac, ze trafia sie pies DM/DM to moze warto byc rownie odwaznym i opublikowac dane WSZYSTKICH swoich psow... :twisted::rock_3 |
To ja się szybciutko pochwalę:
Ulvar Lupusek N/N :):):):) |
Quote:
|
Cwany Wilk tez należy do odważnych. Do tej pory zostały przebadane:
Hana N/DM Werwus N/N Wicher N/DM Wódz DM/DM |
Quote:
Widze, ze z wynikow wyszedl tez wynik Verona - N/DM. |
Quote:
|
Quote:
|
"Houston, mamy problem" - czyli wiarygodność badań :evil:
Przed prawie rokiem opublikowaliśmy na forum certyfikat wystawiony przez renomowane niemieckie laboratorium http://eury.zperonowki.com/galeria/d...G_4252_001.JPG Przed kilkoma dniami otrzymaliśmy "aneks" do certyfikatu treści następującej: http://eury.zperonowki.com/galeria/d...2/IMG_9611.JPG Żylibyśmy w błogiej nieświadomości, gdyby nie sygnał od Danieli, że jedno z potomków Eurego, które powinno być "czyste" - jest nosicielem. Ponowne badanie tej samej próbki krwi, przechowywanej w laboratorium w Bad Kissingen, wykazało genotyp N/DM. Wyjaśnienia Laboklinu "kto zawinił" wydają się mało wiarygodne - tym bardziej, że jest to trzecia wersja jaką nam przedstawiono. Pierwsza informacja przekazana telefonicznie brzmiała: pomyłka systemu komputerowego. W ramach rekompensaty za błąd zaproponowano nam badanie na DW za... pół ceny. Nie wyraziliśmy zainteresowania - poszło oficjalne pismo do niemieckiej centrali Laboklinu. Drugie wyjaśnienie : niewykluczone, że pomylono próbki. Ta wersja wydaje się najbardziej prawdopodobna, błąd człowieka zawsze zdarzyć się może, zwłaszcza gdy próbek dużo.... Długo namawialiśmy Laboklin do wyjaśnień "czarno na białym" i wreszcie otrzymaliśmy oficjalne pismo. Owszem, błąd popełnił pracownik, ale już nie w laboratorium w Niemczech, tylko ten , który wysyłał zlecenie:shock: - pomylił się aż dwa razy - najpierw zamawiając badanie - nie DM a hipertermię złośliwą, drugi raz odczytując wyniki - hipertermię zinterpretował jako DM:lol: Innego wyjaśnienia raczej nie uzyskamy, więc publikujemy powyższe ku chwale Laboklinu ! Udało nam się natomiast wynegocjować w formie rekompensaty bezpłatne badania dla 17 szczeniąt, które urodziły się z Eurego jeszcze N/N i : z jednej suki nosicielki, drugiej niebadanej. Mam nadzieję, że wszyscy właściciele szczeniąt będą tymi badaniami zainteresowani. Mogę zagwarantować, że tym razem Laboklin się nie pomyli:twisted: Rozmowy wciąż trwają. |
O k...!
trzymam kciuki za wyniki szczeniaczkow! |
Kurcze... fatalne wieści :( Trzymamy kciuki za te 17 maluszków!!! Nosicielstwo to nie tragedia, ale hodowcy starali się zapobiec urodzeniu szczeniąt DM/DM używając czystego, przecież przebadanego w renomowanym laboratorium psa... :( Fatalny zbieg okoliczności...
Trzymam kciuki za szczeniaczki!!!!!! Oby najgorszym wynikiem był nosiciel!!! |
Kurcze... bardzo zła informacja. Też trzymamy kciuki za maluchy, żeby nie było złych wyników...
|
Witam! Dostałam dzisiaj maila od Danieli (raz jeszcze podziękowania!!!)
Wandal Cwany Wilk N/DM |
Dziś dostałam maila od właścicieli Brixie Wilcza Saga - mała jest N/N. Oficjalnie przebadana jest więc cała 7, no i z tego wynika wynik Casara, skoro cały miot dał zdrowy. :)
|
Prosím majitele Urobach a Tabris z Peronowki aby mě kontaktovali na [email protected]. Nemohu přečíst jejich email adres.
|
Przed chwila dostalismy informacje ze Urobach jest N/N, po pierwszch badaniach kamien z serca, cieszymy sie strasznie ze Urciowy wolny i od DM i od dwarfizmu
|
GRATULACJE!!!! :beerchug2
A ja dorzucam jeszcze 2 wyniki: Culsu z Peronówki - N/N Utukku z Peronówki - N/DM |
Gratulujemy wyników, my czekamy na wyniki Ish, poki co:
KALA Radov Dvor N/DM GISOTSU Crying Wolf N/DM |
All times are GMT +2. The time now is 22:21. |