![]() |
A w bazie danych dalej nie wyświetlają się moje dane jako właścicielki Baldurka :( Gdyby można było to bardzo bym chciała również żeby zmienić jego zdjęcie główne, bo już dawno nie jest takim puszkiem-okruszkiem :lol:. Aha, no i data urodzenia jest błędna.Baldur urodził się 21 listopada a nie 22 jak jest napisane w bazie :)
|
Quote:
|
mały błędzik w wynikach wystawy z Leszna, Dervla nie była na wystawie w Lesznie http://www.wolfdog.org/pol/shows/3982.html
za to była jeszcze w Rzeszowie, lokata II, ocena doskonała, oraz w Jarosławiu, lok. I, doskonała, CWC, NSwR |
A ja proszę o dodanie wyników z grudniowego Nowego Dworu Mazowieckiego...bo widzę, że grudzień już uzupełniony a ten Nowy Dwór gdzieś zginął po drodze i o dodanie tytułu Junior Champion Polski naszej CLAIR DE LUNE Srdcervac (po wynikach z Nowego Dworu będzie miała w bazie komplet do tego tytułu).
Z góry wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelkie dzięki:) |
Quote:
Skan dawałam kiedyś w temacie miotu, ale jak coś to mogę wrzucić. :) |
W wynikach z wystawy w Katowicach wkradł się błąd :) Baldur został BIS Baby, a w bazie pisze że BIS Szczeniąt ;)
|
A Scylli brakuje BIS 4. Junior ;)
|
Dziękuje za poprawienie BIS Szczeniąt na BIS Baby :). Jest jeszcze jeden mały błędzik ;) Najlepsze Szczenię jest napisane przy Cymbarce i Baldurze jednocześnie, a przy Baldim powinno być Najlepsze Baby :lol:
Trochę nam jeszcze brakuje do klasy szczeniąt :) Przepraszam że się czepiam :oops: |
Bardzo proszę o zmianę zdjęcia głównego w bazie na to:
http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/159588/ http://www.wolfdog.org/temp/1303021460-7563653.jpg K-LEE VORNJA z Peronówki |
Quote:
No właśnie ja sobie przypomniałam, że wysyłałam wyniki z Brna II/2011 i wiem, że Czesi też, a tu nie ma.... No i też prosiłam o zamianę fotek, bo mam nadal Chantalkę szczeniaczkę i Unkę "cofniętą" wiekiem:p |
Quote:
Fotka made by Michał - właściciel Lunarka ;) |
Prosiłbym o zmianę nr.telefonu w bazie na 510704058
|
A ja pieknie prosze o dodanie hodowli 'od Narvanej'...
Juz wysylalam ze zgloszenia na wd, ale poki co... ni ma. |
Wzielam sprawy w swoje rece i pododawalam wyniki polskich wystaw... ;) A to oznacza, ze potworzyly sie kategorie i mozecie juz podsylac fotki....
Jesli jakis wynikow brakuje lub cos trzeba skorygowac to piszcie... |
Quote:
|
A mozesz mi chociaz sprawdzic czy ktos wyslal Drezno? Jesli tak to moge spokojnie czekac na zaspokojenie mojego kolekcjonerskiego instynktu, a jesli nie to postaram sie chociaz o czesciowe wyniki...
|
W wynikach z wystaw Baldiego jest minimalny błąd, ma napisane że zdobył 2 x Najlepsze Baby i 2 x Najlepsze Szczenię. A powinno być 3 x Najlepsze Baby i 1 x Najlepsze Szczenię ( Wrocław to był jego debiut w szczeniorach ;) ).
I nie zgadza się data narodzin mojego szczyla, jest napisane 22.11 a powinno 21.11 :) Pzdr |
Mam nietypowe pytanie ..., śledzę bazę danych właściwie nieustannie, przypuszczam że jak wielu hodowców. Mam pytanie, związane właśnie z bazą danych. Jeden miot na początku był wprowadzony "normalnie" później dodano mu "MIX", od kilku dni wykreślono "MIX" i znowu jest "Normalny". I tu pytanie do Admina, na jakiej podstawie dodawane jest "MIX" ?
|
Quote:
Cala sprawa rozbija sie o dowody. O ile w przypadku psow wloskich nikt sie nie kryje sie, ze Passo Del Lupo hoduje "Saarloosy" o tyle w przypadku psow francuskich mamy do czynienia z falszowaniem rodowodow. A to wymaga dowodow w postaci swiadkow i badan DNA. Nie sadze, aby ktokolwiek probowal komukolwiek wmawiac, ze to jest wilczak: http://dl.wolfdog.org/pics/dbase/Erh...ve_Blanche.jpg czy ze np ten pies jest czystym CzW: http://dl.wolfdog.org/pics/dbase/Elb..._de_Faujus.jpg Sa dowody, ze w hodowli de la Louve Blanche uzywa sie mieszanek Malamut-owczarka-i-amerykanskich wilkow. Stad te "wilcze" psy, jak i te nietypowe, ktore widac powyzej. Sa na to swiadkowie, ale zwiazek jest jakis nieruchliwy (w sumie co sie dziwic, skoro maja obecnie na glowie organizacje swiatowki). Miot C to mieszance malamuta-owczarka-wilka kanadyjskiego i wilczaka. Wiadomo, ze miot D pochodzi z krycia suki amerykanskiej mieszanki psem CsW. W kazdym razie: MIX widnieje przy psach, gdzie sa dowody, ze sa to miksy. Tak jest z domieszka Saarloosow w hodowli de Louba Tar, amerykanskich Wolfdogow w de la Louve Blanche, czy bialych owczarkow w de l'Ange Gardien de Faujus. ALE to nie sa jedyne psy, ktore sa ewidentnie miksami. Pod lupa sa kolejne mioty w tych hodowlach i wszyscy potomkowie. Jak tylko beda dowody to kolejne psy beda dostawaly MIX. Bo jeden lewy pies w miocie poowoduje, ze caly miot i WSZYSCY potomkowie dostaja hodowlanego "bana". |
Dokładnie, pomijając zdjęcia dołączone do odpowiedzi...mnie chodzi tylko o jedną rzecz. Łatwo jest Adminowi dodać MIX , jednak zawsze to niesie konsekwencje dla hodowcy, dlatego ZAWSZE myślałam że takie działanie jest w 100% przemyślanie, obarczone dowodami....i dlatego tak bardzo się zdziwiłam że owy MIX został "cofnięty"
|
All times are GMT +2. The time now is 08:37. |