Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Různé (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Arest King v nenáviděném kotci čeká až se proběhne Rocco (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=10310)

Undertaker 16-02-2009 08:54

Arest King v nenáviděném kotci čeká až se proběhne Rocco

Napíše někdo, kdo si vezme psa, vyfotí a okomentuje "Arest King v nenáviděném kotci čeká až se proběhne Rocco" Vyhráváš první cenu... umíš psa uvěznit do nenáviděného kotce a přijdeš si sem rejpnout ;-)

rocco 16-02-2009 09:08

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 191164)
Napíše někdo, kdo si vezme psa, vyfotí a okomentuje "Arest King v nenáviděném kotci čeká až se proběhne Rocco" Vyhráváš první cenu... umíš psa uvěznit do nenáviděného kotce a přijdeš si sem rejpnout ;-)

Hele a co by bylo větší týrání ;-) ? Nechat toho, co je v kotci zvyklý ať je zavřený pořád, aby ten co zvyklý není (a měl vždy kotec za trest) "netrpěl" nebo je nechat porvat ? Co ochránče týraných pejsků :lol: ? Píšeš o něčem, o čem nemáš ani páru, ale budiž ti odpuštěno.

Ale k tématu - co si myslet, když se kdosi na kontrole vrhu diví, že jsou štěńata v zimně venku :lol: ? To je taky jasný týrání, že ? :twisted: Nebo že je fena v kondici a že se štěňata přikrmují masem a ne piškoty namočenými v mlíku.....No comment.

Undertaker 16-02-2009 09:40

Tak určitě bych udělal psovi z kotce vězení a přesně tak to prezentoval. Když chceš, uděláš mu z kotce domov, ale pochopitelně je jednodušší ho násilím zavřít a ještě se mu vysmát, že si druhej pes může běhat.
Vysvětlit psům, že vycházet spolu bude pro ně oba lepší jde podle mě většinou taky. Jen si dát tu práci a zkoušet to. Mně to zabralo jeden víkend a pokud nejde o žrádlo, tak s mým psem vychází i jezevčík, kterej měl vždycky celou zahradu sám pro sebe.
Možná je to jen o tom hledat k těm psům cestu a ne vždycky jednoho věznit. Třeba taky stačilo jinak je seznámit. Proč vlastně máš psy rváče? Proč nespolíhaj na to, že problémy řešíš ty?
Kdyby to v žádným případě jinak nešlo, tak určitě neokomentuju takhle fotku. Mám pocit, že Freeking byl moc hezkej pes na to, aby dožíval v arestu.

Tak já nevim jak ty, ale do dvou měsíců bych určitě štěňata venku zbytečně nenechával. Pokud je chci mít, měl bych jim snad udělat odpovídající prostředí doma. Nejen kvůli zimě, ale taky kvůli vztahu právě k člověku a civilizaci.
Můžeš jmenovat konkrétní případ, komu vadilo přikrmování kofolek masem?
Jinak mám pocit, že už jsme trochu offtopic.

rocco 16-02-2009 09:57

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 191167)
Tak určitě bych udělal psovi z kotce vězení a přesně tak to prezentoval. Když chceš, uděláš mu z kotce domov, ale pochopitelně je jednodušší ho násilím zavřít a ještě se mu vysmát, že si druhej pes může běhat.
Vysvětlit psům, že vycházet spolu bude pro ně oba lepší jde podle mě většinou taky. Jen si dát tu práci a zkoušet to. Mně to zabralo jeden víkend a pokud nejde o žrádlo, tak s mým psem vychází i jezevčík, kterej měl vždycky celou zahradu sám pro sebe.
Možná je to jen o tom hledat k těm psům cestu a ne vždycky jednoho věznit. Třeba taky stačilo jinak je seznámit. Proč vlastně máš psy rváče? Proč nespolíhaj na to, že problémy řešíš ty?
Kdyby to v žádným případě jinak nešlo, tak určitě neokomentuju takhle fotku. Mám pocit, že Freeking byl moc hezkej pes na to, aby dožíval v arestu.

Tak já nevim jak ty, ale do dvou měsíců bych určitě štěňata venku zbytečně nenechával. Pokud je chci mít, měl bych jim snad udělat odpovídající prostředí doma. Nejen kvůli zimě, ale taky kvůli vztahu právě k člověku a civilizaci.
Můžeš jmenovat konkrétní případ, komu vadilo přikrmování kofolek masem?
Jinak mám pocit, že už jsme trochu offtopic.

Jsi zatím dost naivní :lol: a fakt píšeš o něčem, o čem nemáš ani páru. Ale svými dedukcemi pobavit dokážeš.

Undertaker 16-02-2009 10:24

Ikdyby to tak nebylo, tak je rozhodně fajn, jak to prezentuješ. Určitě bych si domů vzal dva psy, aby jeden mohl běhat a druhej měl arest. Proč se to jinde dá zvládnout tak, že ty psi spolu vycházej?
Důkazem byla třeba smečka RD, kde byl Hanýs, Freddy a Baddy. Pochopitelně je jednodušší si říct, že to nejde než na tom zapracovat.
Já se zase směju nad tím, jak se někdo baví nad tím, že si vezme psa, aby si ho mohl zavřít do kotce a smát se mu.

rocco 16-02-2009 10:37

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 191179)
Ikdyby to tak nebylo, tak je rozhodně fajn, jak to prezentuješ. Určitě bych si domů vzal dva psy, aby jeden mohl běhat a druhej měl arest. Proč se to jinde dá zvládnout tak, že ty psi spolu vycházej?
Důkazem byla třeba smečka RD, kde byl Hanýs, Freddy a Baddy. Pochopitelně je jednodušší si říct, že to nejde než na tom zapracovat.
Já se zase směju nad tím, jak se někdo baví nad tím, že si vezme psa, aby si ho mohl zavřít do kotce a smát se mu.

Asi jim to neumím psychologicky vysvětlit a vymazat jim paměť jako RD :diablotin a nemám tachyony a šitíčko.

Jinak jsi vedle, jak ta jedle :roflmao. Hele jak někdo tak citlivej může mít takovej nick........

Undertaker 16-02-2009 10:51

Tady nejde o tachyony a šitíčko, ale o to, že nerozumíš svým psům a nejsi schopná jim vysvětlit, že ty rozhoduješ o tom, kdo ve smečce bude a jakou bude mít pozici. Radši buď hrdá na to, že si je můžeš zavřít do kotce a fotit.
Nejlíp je ještě jednou za tři dny nakrmit. Teď už to řešit nemusíš. King se má líp než v Arestu a Rocco si může volně běhat tak, jak sis představovala ;-)
Jasně, sem strašnej citlivka, ještě něco? Nezapoměň napadat mě, když mně se nelíbí to, jak se chováš ke psům.
Celkem na blití, když tohle je první, co člověku najde youtube.com na "československý vlčák":
http://www.youtube.com/watch?v=iiUuP1Da5BM

rocco 16-02-2009 11:12

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 191188)
Tady nejde o tachyony a šitíčko, ale o to, že nerozumíš svým psům a nejsi schopná jim vysvětlit, že ty rozhoduješ o tom, kdo ve smečce bude a jakou bude mít pozici. Radši buď hrdá na to, že si je můžeš zavřít do kotce a fotit.
Nejlíp je ještě jednou za tři dny nakrmit. Teď už to řešit nemusíš. King se má líp než v Arestu a Rocco si může volně běhat tak, jak sis představovala ;-)
Jasně, sem strašnej citlivka, ještě něco? Nezapoměň napadat mě, když mně se nelíbí to, jak se chováš ke psům.
Celkem na blití, když tohle je první, co člověku najde youtube.com na "československý vlčák":

Ty jsi opravdu mešuge :lol:. Zasvěceně psát a mluvit o něčem, o čem nevím téměř nic je doménou politiků a demagogů a jak je vidno i hrobařů ;-).

Kdybych dala na youtube vypuštění dvou dospělých dominantních psů, kteří se nesnáší a mají spolu dlouholetý konflikt, tak bys pak možná měl nad čím zvracet a mluvit o týrání. Věnuj se svému štěňátku (a jezevci) a až mu bude 8 let a pak možná 12, tak snad i pochopíš. Nároky 8 letého a 12-ti letého čévéčka jsou dost odlišné. A King byl opravdu spešl pes ve všech směrech, ale to ví jen lidé, kteří ho znali nejen z obrázků. Taky nepochybuju, že mu je teď líp, ale z jiných důvodů než ty.

Jsem zvědavá, jestli tvé představy o správném světě nevezmou při prvním problému za své.

RadeKKK 16-02-2009 11:21

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 191188)

Asi by sis měl zjistit skutečnost, než začneš někoho odsuzovat. Díky Evě a "Suchdolským" měl King ještě dalšího 1/2 roku života. Mohl ses zapojit a pomoci. Jiřina

Undertaker 16-02-2009 11:37

Mohl jsem se zapojit? Jsem asi jasnovidec? Koukni od kdy chodím sem a potom mi to vyčítej. Když vidím tu fotku a ten text, tak těžko můžu nějakou pozitivní skutečnost vidět.
Promiň, ale od někoho, kdo by mě zavřel do kotce a ještě se tím chlubil bych si asi život "prodloužit" nenechal. To bych radši umřel.

RadeKKK 16-02-2009 12:17

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 191203)
Mohl jsem se zapojit? Jsem asi jasnovidec? Koukni od kdy chodím sem a potom mi to vyčítej. Když vidím tu fotku a ten text, tak těžko můžu nějakou pozitivní skutečnost vidět.
Promiň, ale od někoho, kdo by mě zavřel do kotce a ještě se tím chlubil bych si asi život "prodloužit" nenechal. To bych radši umřel.

Je opravdu vidět, že nevíš o čem je řeč. Když se zabil František,tak po něm King zůstal. Psalo se o tom na fóru, nemusel bys být jasnovidec. King nesnášel kotec a byl naprostý závislák na Františka. Eva se o Kinga starala za pomoci lidí ze Suchdola ( nechci nikoho opomenout, proto to píši takhle). Eva měla svého Rocca v kotci a King s ní byl v bytě, pokud nebyla v práci. Měla ho s sebou i v Jetřichovicích. V kotci byl opravdu jen po velmi nutnou dobu.
King už je opět "volný" - odešel 24.1.2009 půl roku po smrti svého pána.
Jiřina

RadeKKK 16-02-2009 12:20

Quote:

Můj soukromý názor je ten, že za tenhle Tvůj dovětek by ses měl Evě omluvit.

Undertaker 16-02-2009 14:54

O tom jak se měl King v Suchdole jsem taky něco slyšel, ale radši to nechám plavat. Neviděl jsem na vlastní oči, nemůžu hodnotit.
Nemám se za co omlouvat. Pro mě je vlk a tím pádem částečně i ČVčko jakejsi symbol svobody a když ho někdo vyfotí v kotci a hodí k tomu takovej titulek, tak snad není normální.

Jenik 16-02-2009 15:35

To je snad vtip ne?!

Tak já Ti teda taky něco řeknu. King se měl na Suchdole dobře. Eva pro něj dělala první i poslední, aby se měl King co nejlépe. Jestli někdo snáší nebo nesnáší kotec je věcí výchovy. Zastávám názor, že ve 12 letech výrazně měnit zvyky psa, pokud to vyloženě není bezpodmínečně nutné, není potřeba, je to pro psa stres (což King měl velký a já smekám,jak to Eva a King zvládli), ale pes se musí přizpůsobit. Polemiky o tom, kde je psovi lépe, zda v kotci nebo doma s rodinou nechme stranou, protože je to mnoho úhlů pohledu.
Psát ale o Rudovi Desenském, a jeho smečce a dát to navíc jako vzor, je pro mne ovšem vrcholná kravina. Každý zkušený kynolog nebo člověk, který kdy se psy dělal, pokládá jeho metody za výsměch a výsledky jeho práce každý zná. A jen hlupák si může brát jeho a jeho psy za vzor. Nemluvě o tom, že to je člověk, který nepracuje, a z dotací jeho přisluhovačů se platí Vlčáry, kde on žije. Takže výsledky jeho práce na to, že defacto se psy žije a nedělá nic jiného, jsou taky k ničemu. To jsme ale opravdu hodně off topic. Nevím, jak dlouho se mezi čsv a vůbec mezi psy vyskytuješ, ale soudím dle toho, co píšeš, že moc dlouho ne. Až pochopíš etologii a spoustu věcí kolem ní, můžeš napsat více. Od člověka, který sympatizuje s RD jsem ani nic jiného nečekal....
Navíc, mne daleko více připadá jako týrání situace, která u Vlčárech panuje, daleko více mi připadá jako týrání dávat dospělého psa čs. vlčáka k vlku do výběhu, nebo podmínky, ve kterých jsou psi na Vlčárech drženi. Více k tomu není co dodávat.

RadeKKK 16-02-2009 15:42

Jsem ráda, že má i Jeník stejný názor. To je přesně o tom. Že by se mohlo pomoct na to je potřeba být jasnovidec, ale že se měl špatně, tak to už se ví i bez telepatie.
Kdyby se se mnou něco stalo, byla bych ráda, kdyby se mým psům takhle pomohlo. No snad to nebude třeba, ale člověk nikdy neví.
Zdravím Jeníku Jiřina

Jenik 16-02-2009 15:49

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 191301)
Jsem ráda, že má i Jeník stejný názor. To je přesně o tom. Že by se mohlo pomoct na to je potřeba být jasnovidec, ale že se měl špatně, tak to už se ví i bez telepatie.
Zdravím Jeníku Jiřina

Nazdárek Jiřinko, já jsem tady dlouho nebyl jako přispěvovatel, četl jsem si zajímavosti, ale když se objeví lidská hloupost, je nutné proti ní bojovat. Mám obchod s chovatelskými potřebami, Eva u mne nakupovala věci pro Kinga i Rocca, aby se kluci měli co nejlíp. Štve mne, když vidím, jak se někdo do někoho naváží, který se snaží pouze se svými psy bavit, starat se o ně.

Undertaker 16-02-2009 16:08

Omlouvám se, pes ze Suchdola, o kterém se mluvilo nebyl King... Mluvilo se tu o něm v jiném tématu, ale nikdo nenapsal veřejně, co to bylo za psa a kdo byl jeho majitelem. Proto jsem si to spojil s Kingem, když jsem viděl tu fotku a komentář a věděl jsem, že je to ze Suchdola.
Stejně mi ale přijde poněkud zvrhlý vyfotit znuděný ČVčko v kotci a hrdě prohlašovat, že má arest než se druhej pes vyběhá. Kdyby tam byl jinej komentář, asi bych to pochopil, ale představovat kotec jako vězení? Můj pes tam chodí rád, protože je to pro něj domov. Místo, kde se nažere a kde odpočívá.
RD je kontroverzní osobnost. Jsou lidi, kteří ho mají rádi a věří jeho metodám a jsou lidi, kteří ho rádi nemají a budou na něj házet špínu za každou cenu. Jeníku ty ho znáš, že ho můžeš soudit? Kdo je podle tebe teda zkušený kynolog? Co je špatnýho na tom nechat ČVčka ve výběhu u vlka? Na Vlčárech se ti nelíbí co? Když ti výsledky jeho práce přijdou špatný, tak bych chtěl moc vidět tvoje psy.

mellorn 16-02-2009 16:19

Jenik - tak jsem teda asi taky hlupák,protože k Rudovi jezdím už docela dlouho a kdyby mi čuba fungovala aspoň z poloviny tak,jak fungují jeho čuby jemu,byla bych šťastná. Urážet umí opravdu každý,nevím,jestli soudíš z jedné reportáže na nově,nebo jsi na Vysočině opravdu byl,ale spíše to první,protože to co jsi napsal nemůže napsat někdo,kdo tamní situaci zná. Reaguju proto,protože mě teda taky štve,když někdo říká o lidech,kterých si vážím a vím,co pro psy dělají ,s prominutím takové kraviny. /opravdu se mi je nechce citovat)Nebýt RD,tak dost psů by už dostalo poslední injekci,takhle dostali další šanci,když se je potom povedlo dobře umístit.Stejně jako tě naštval Undertakrův příspěvek vůči Evě, naštval mě ten tvůj.Případ Rocca neznám,nesleduju,neviděla jsem a doufám,že se to tady nezvrhne v OT debatu,ale prostě mi to nedalo....Už se vyjadřovat nebudu,tímto končím.

Tyna 16-02-2009 16:59

Tak původně jsem si říkala, že snad ani nemá smysl reagovat, protože RadeKKK tu už všechno hezky napsala... ale přeci jen mi to nedá. Kloubouk dolů před každým, kdo se o takového psa je schopen postarat. A každý pomlouvač, ať si nejdřív zamete před vlastním prahem a hlavně nešíří info z doslechu. A jak už tu jednou bylo napsáno, kéž by o mojí smečku bylo takhle jednou postaráno...

CDaniela 16-02-2009 17:51

Undertaker
Jeden pes z té Rudovy skvěle fungující smečky ve Švýcarsku málem zabil člověka. Práce s dospělými dominantními čévéčky je daleko složitější než se psy jiných plemen. Lámání a násilí (byť i psychické) není psychologie. Proto je mi jasné, že pokud bys chtěl smečkovat Rocca s Kingem (zřejmě domluvou???), nevíš vůbec o čem mluvíš. Rudovu smečku jsem viděla na vlastní oči a nechtěj abych se vyjadřovala z pohledu člověka, který nevidí jen to, co mu někdo druhý nakuká.
King byl hodně rozmazlený pes, fixovaný na svého pána. Kotec ve kterém trávil čas, když byla Eva v práci, byl jeho starý původní kotec, do kterého byl zavíraný i když žil František. Neměl kotec rád, to bylo známé. Takového závisláka si člověk vychová snadno, náprava je ale hodně složitá a v tak úctihodném věku jako byl King, nemožná. Možná máš nějaký jiný nápad, kam zavřít psa, který zničí vše co mu stojí v cestě k pánovi či "ke svobodě" a je schopen vyskočit i z okna patrového domu? Sem s ním.
Co se Rudovy práce týče rozhodně nechci tvrdit že je v kynologickém světě zbytečný. Spoustu psů u něj skutečně najde poslední útočiště a to i psů, kteří nemají v podstatě žádný problém. Jsou ale i psi se kterými si neví rady. I od něj se chodí na poslední injekci. Nedělej z něj prosím Boha.

CDaniela 16-02-2009 17:58

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 191307)
Omlouvám se, pes ze Suchdola, o kterém se mluvilo nebyl King... Mluvilo se tu o něm v jiném tématu, ale nikdo nenapsal veřejně, co to bylo za psa a kdo byl jeho majitelem.

Byl to hodně ostrý a nebezpečný pes, který nemohl žít v rodině s dětmi. Byl svým původním pánem no ... darován a věř že zájem o něj tenkrát nebyl žádný.
Když tě tolik zajímají problémoví psi nebo spíš drby okolo nich :rock_3, možná by ses mohl nějakého ujmout. To by bylo záslužnější než tu veřejně trestat Evu za její prořízlou .... ústa.

Undertaker 16-02-2009 19:50

Když na to někdy budu mít, rád se agresivního psa ujmu, ale zatím na to nemám. Možná bys i ty mohla pochopit, že studuju a situace mi jaksi dovolí jen jednoho psa a toho už mám. Mimoto už jsem se omluvil, ale bohužel vzhledem k jejím komentářům a k oné fotce s komentářem, případně videu na youtubu mám na Evu svůj názor.
Možná kdybys hned uvedla na pravou míru, kdo byl majitelem a co to bylo za ČV na Suchdole, nemuselo dojít k tomuto omylu. Pracuju s informacema a když se mi dostane informace zavádějící a ty si pravdivou necháš pro sebe, potom se není čemu divit.
Když to je takhle, tak smekám před Evou, že si Freekinga vzala. Nemám Rudu za boha, ale právě takoví psi chodí k němu a přes něj eventuelně dál. Když to bez něj dopadne takhle, že přijdou k sobě dva psi, který pak omezujou jeden druhýho, tak možná lepší negativní komentáře řešit jinde. Jinak o tom ČVčku ve Švýcarsku sem čet a když rok a půl byl ten pes u Rudy v pohodě a pak ve Švýcarsku někoho pokouše, tak je to jeho vina? Tady to zrovna nejsem já, kdo si myslí, že by Ruda udělal z každého agresora psa bez jediného ale.

CDaniela 16-02-2009 22:42

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 191363)
Když na to někdy budu mít, rád se agresivního psa ujmu, ale zatím na to nemám. Možná bys i ty mohla pochopit, že studuju a situace mi jaksi dovolí jen jednoho psa a toho už mám. Mimoto už jsem se omluvil, ale bohužel vzhledem k jejím komentářům a k oné fotce s komentářem, případně videu na youtubu mám na Evu svůj názor.
Možná kdybys hned uvedla na pravou míru, kdo byl majitelem a co to bylo za ČV na Suchdole, nemuselo dojít k tomuto omylu. Pracuju s informacema a když se mi dostane informace zavádějící a ty si pravdivou necháš pro sebe, potom se není čemu divit.
Když to je takhle, tak smekám před Evou, že si Freekinga vzala. Nemám Rudu za boha, ale právě takoví psi chodí k němu a přes něj eventuelně dál. Když to bez něj dopadne takhle, že přijdou k sobě dva psi, který pak omezujou jeden druhýho, tak možná lepší negativní komentáře řešit jinde. Jinak o tom ČVčku ve Švýcarsku sem čet a když rok a půl byl ten pes u Rudy v pohodě a pak ve Švýcarsku někoho pokouše, tak je to jeho vina? Tady to zrovna nejsem já, kdo si myslí, že by Ruda udělal z každého agresora psa bez jediného ale.

Těžko můžu vědět že studuješ a jaká je tvoje situace. Ani ses nepodepsal.
Na Evu můžeš mít názor jaký chceš ale nebuď nespravedlivý a nemluv o věcech o kterých nic nevíš. Že ses zmýlil je má vina? No skvělý ...
A k Suchdolskému psu - nevím proč bych se tu měla pro senzacechtivé čtenáře rozepisovat o pohnutých psích osudech. Nikdo z vás by se takového psa neujal i kdyb jste k tomu podmínky měli. Je to velké riziko a zátěž na spoustu let. Jen byste kritizovali a radili.
K Axovi - jasně že je to z velké části Rudova vina. Ten pes byl darován jako převychovaný. Bohužel ho nová majitelka těžce podcenila. Víc se k němu vyjadřovat nebudu.

Undertaker 16-02-2009 23:15

Ikdybych se podepsal, tak stejně nebudeš nic vědět o mně a chceš mi hned narvat problémovýho psa, abych se ukázal... Dál necítím potřebu se podepisovat, tady za člověka snad mluví nick. Psal jsem jen o tom, že kdybys to netutlala, nespojil bych si to takto. Diskuzní forum je výborným prostředkem k tomu, aby se člověk přiučil a dělat chyby je lidský. Ale když se najde někdo, kdo informace má a radši je neposkytne, je to trochu kontraproduktivní.
Konkrétně v tomhle případě by bylo třeba fajn, aby chovatelé věděli, komu ČVčko do ruky nepatří, komu už se z něj povedlo udělat zabijáka. Jinak ani v životě nemám moc rád lidi, který si hrabou na svým písečku a zbytek je jim ukradenej.
Jasně... lepší než hledat jiné řešení je zavřít psa do kotce a čekat než zdechne. Možná by se dalo něco dělat, někdo by s nápadem přišel, ale nemá to cenu zkoušet, je lepší nechat si to pro sebe a onoho psa tak nechat.
Ax byl darován s určitými podmínkami. Splnila je majitelka jak měla? Nemyslim si.

moncikkk 17-02-2009 00:22

Arest King v nenáviděném kotci čeká až se proběhne Rocco

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 191412)
Jasně... lepší než hledat jiné řešení je zavřít psa do kotce a čekat než zdechne. Možná by se dalo něco dělat, někdo by s nápadem přišel, ale nemá to cenu zkoušet, je lepší nechat si to pro sebe a onoho psa tak nechat.

Psalo to na téhle diskuzi už myslím dost lidí, kteří případ Kinga osobně znají, že King v kotci zavřený skoro vůbec nebyl, že žil v domě. A pokud vlastníš dva dominantní psi, nějaký kompromis se udělat musí. A podle toho, co jsem tu četla, si myslím, že Eva, i když ji osobně neznám, situaci vyřešila, jak nejlépe mohla!!
Taky jsem chtěla původně vůbec nereagovat, že to nemá cenu, že tu někdo rozebírá jednu fotku s textem. Já tu fotku viděla už dávno a mě tedy nepohoršila, já situaci totiž narozdíl od undertakera pochopila. Dva dominantní psi, spolu být nemůžou, ale občas se musí proběhnout i Rocco, tak hold King musí taky do kotce. Nic víc v tom nevidím a už vůbec ne to, že by se názvem fotky nějak Kingovi Eva vysmývala, jak tu pořád omýláš!!! A už vůbec ne tohle, cituji: ...lepší než hledat jiné řešení je zavřít psa do kotce a čekat než zdechne. Nikdy si tam osobně nebyl, jak tohle můžeš vůbec napsat!! To už si teda přehnal!!!!!

Undertaker 17-02-2009 00:49

To, co cituješ, to už byla narážka ne na Kinga, ale na toho zlého psa ze Suchdola, takže by to chtělo taky trochu ubrat napětí.;-)

moncikkk 17-02-2009 01:22

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 191433)
To, co cituješ, to už byla narážka ne na Kinga, ale na toho zlého psa ze Suchdola, takže by to chtělo taky trochu ubrat napětí.;-)

Tak sorry, poslední dvě věty tedy beru zpět. Ale stejně si myslím, že řešit tady nějakou fotku s komentářem, kterou ještě navíc určitě majitelka Rocca nemyslela vůbec jako výsměch zavřenému Kingovi, je naprostý nesmysl, promin:roll:
Někdy tady třeba budeš chtít poradit a po tak agresivních příspěvcích už k tobě nemusí být zkušenější chovatelé sdílní...
Mám ČSV teprve necelý rok a když byla štěně, taky jsem myslela, jak bude pořád jen lítat po zahradě, žádný kotec. Ale ted už vím, že to tak nejde, někdy do toho kotce prostě musí, i když ho nesnáší. A neberu to v žádném případě jako týrání, hold si holka pořád nemůže dělat jen co chce ona:rock_3

Undertaker 17-02-2009 02:13

Téma kotec nekotec už tu bylo milionkrát. Teď mám pesana pod sebou pod postelí, ale když sem ve škole, je v kotci a tady už si na něj taky zvykal. Přes žrádlo to šlo vcelku pohodově a chodí tam vždycky sám Chvíli tam s ním pobudu, ňechám si ukázat boudu, donesu žrádlo a odcházim.
Šlo mi spíš o to, že se mi nelíbí, když má pes zůstávat v kotci prakticky pořád To je případ toho druhého, agresivního, psa ze Suchdola, který už nežije.
Když sem viděl fotkx Rocca, myslel jsem si, že Freeking je ten pes.
Prostě jsem ráno měl náladu pod psa a Rocco si rejpla, tak jsem hned vracel. Jako odreagování to posloužilo dokonale a aspoň v tom mám já a nejen já jasno... Klidně mě tu kamenujte, ale sice trochu sobecky, ale jsem s výsledkem tohoto threadu spokojen. :evillaugh

Vlkodlak 17-02-2009 02:16

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 191167)
Mám pocit, že Freeking byl moc hezkej pes na to, aby dožíval v arestu.

A kdyby to byl ošklivý pes, tak by v arestu dožít podle tebe mohl?

Quote:

Měl by si se stydět za to, co si vypustil na fóru o psovi, kterého ani neznáš. Pokud podle tebe žil v tak strašných podmínkách, že smrt byla lepší, měl si na to upozornit za jeho života. Napsat to, co si majitelce napsal jen pár dní po smrti jejího psa, je naprosto nechutné a zvrácené.

Undertaker 17-02-2009 08:48

Přečti si ještě jednou celé téma a možná zjistíš, že jsem měl namysli jiného psa než Kinga.

CDaniela 17-02-2009 09:32

Quote:

I kdybych se podepsal, tak stejně nebudeš nic vědět o mně a chceš mi hned narvat problémovýho psa, abych se ukázal...
Zvláštní úvaha. Všem kritikům bych narvala problémové psy, nejen tobě.
Quote:

Konkrétně v tomhle případě by bylo třeba fajn, aby chovatelé věděli, komu ČVčko do ruky nepatří, komu už se z něj povedlo udělat zabijáka.
U čévéček je to trochu jinak. V chovu jsou stále jedinci, kteří problémové psy dávají. Chovatelé bohužel kryjí i se psy o kterých se ví, že jejich povaha je hodně problematická. Nikdo z nás nechce vychovat ze svého psa zabijáka. Některé povahy jsou ale bohužel hodně tvrdé - nevím jak to lépe napsat. Nechci ale aby moje slova vyzněla tak, že majitel nenese žádnou vinu, to rozhodně ne. Jen se občas vyskytene pes, který by byl tvrdým oříškem pro každého. Původní majitelka suchdolského psa už rozhodně čévéčko mít nebude, to si buď jistý.
Quote:

Jinak ani v životě nemám moc rád lidi, který si hrabou na svým písečku a zbytek je jim ukradenej.
Tak si založ útulek a já ti je tam budu posílat. Klidně nejdřív v klidu dostuduj, problémových psů bude vždycky dost. Ale bacha abys pak toho undertakera nepotřeboval sám.
Nebo sis mohl pro začátek místo toho roztomilého štěňátka vzít nějakého dospělce z nabídky psů na wolfdogu, kteří shánějí nový domov. I u Rudy je spoustu potřebných psů kteří by měli rádi někoho svého.

Undertaker 17-02-2009 10:27

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 191454)
I kdybych se podepsal, tak stejně nebudeš nic vědět o mně a chceš mi hned narvat problémovýho psa, abych se ukázal...
Zvláštní úvaha. Všem kritikům bych narvala problémové psy, nejen tobě.
Konkrétně v tomhle případě by bylo třeba fajn, aby chovatelé věděli, komu ČVčko do ruky nepatří, komu už se z něj povedlo udělat zabijáka.
U čévéček je to trochu jinak. V chovu jsou stále jedinci, kteří problémové psy dávají. Chovatelé bohužel kryjí i se psy o kterých se ví, že jejich povaha je hodně problematická. Nikdo z nás nechce vychovat ze svého psa zabijáka. Některé povahy jsou ale bohužel hodně tvrdé - nevím jak to lépe napsat. Nechci ale aby moje slova vyzněla tak, že majitel nenese žádnou vinu, to rozhodně ne. Jen se občas vyskytene pes, který by byl tvrdým oříškem pro každého. Původní majitelka suchdolského psa už rozhodně čévéčko mít nebude, to si buď jistý.
Jinak ani v životě nemám moc rád lidi, který si hrabou na svým písečku a zbytek je jim ukradenej.
Tak si založ útulek a já ti je tam budu posílat. Klidně nejdřív v klidu dostuduj, problémových psů bude vždycky dost. Ale bacha abys pak toho undertakera nepotřeboval sám.

1) Každý sám svého štěstí strůjcem. Co si ze svého psa vychováš, to z něj máš. Lidé, kteří s takovým psem pracujou dálEviděl bych ale důvod cpát takového psa někomu, kdo o něj nestojí. Kritika je věc, která občas může pomoct a motivovat. Konkrétně ta paní si tu kritiku určitě zaslouží, protože pokud není člověk slepej, tak vidí, co mu doma roste.
2) Souhlas, přesto si každý vybírá chovku a štěně sám a do značný míry má možnost jeho vlastnosti upevnit nebo potlačit. Když psa nezvládala sama, měla určitě mnoho možností se s někým poradit, jak problém vyřešit. Na povahu psa bych to moc neházel, protože na tom se dá hodně pracovat.
3) To jsi trochu vytrhla z kontextu. Bylo tím míněno, že se tu Adrian zmínil o tom psu ze Suchdola, ty jsi věděla, který to je, Pavel se ptal, ale proč upozornit na majitelku, která nezvládla a navíc když už zýmiňuješ povahu v souvislosti s rodiči, možná by stálo za to upozornit na to, který pes to byl, aby bylo vidět, že tam nemusí být všichni psi úplně OK ;-) Tím jsem myslel ten vlastní píseček.
Taky mi prosím nediktuj co mám dělat až dostuduju. Mám jednoho psa a to mi stačí. Pokud budu chtít dalšího, pořídím si ho, pokud budu chtít útulek, pořídím si ho, ale asi nikdy to nebude na tvůj rozkaz. Navíc všichni tam jednou skončíme a když by mě měl roztrhat pes, proč ne. Pokud na to bude mít a bude lepší soupeř, tak je to dobrá smrt :rock_3

Jenik 17-02-2009 10:55

Doufám Undertakere, že nedopadneš jako majitelka Axe Vlčí sen, která tady psala v minulosti, jak nechápe, proč mají lidi problémy s čsv, že ten její je totálně v pohodě, atd... a změna přišla později a to totální. Máš o čsv velice malý přehled, o povahách, o dospívání, atd... Že Ti třeba štěndo nyní šlape, je fajn, ale jsem zvědav, co budeš říkat za dva, tři roky. Ono ne všechno je ideální, pes se nedá naprogramovat a ztachyonovat, aby fungoval. Jak řekla Daniela, jsou psi, kteří jsou tvrdý oříšek pro všechny, a můžou chovatelé a majitelé dělat všechno a stejně se to nepodaří. To není alibismus, to je fakt. Třeba genetika přenosu povah je jedna z nejsložitějších věd a doteďka není ještě probádaná.
A co se týče odborníků? Asi nejblíže mi je názor I. Eichlera, ale mnohem lepší jsou zkušení chovatelé, kteří o čv ví spoustu věcí. Smutné je, že někteří z nich již nechovají a do dění se nezapojují, zrovna u nich by člověk měl informací nejvíce. Bohužel RD jako mediální hvězda způsob práce nemá podle mého gusta a nelíbí se mi, že soustavně lidem lže. Není to profesionální. Ale uznávám, že je supr, když si k sobě vezme takového psa a zachrání ho před uspáním, ale rozhodně bych ho nedával dál jako převychovaného.

RadeKKK 17-02-2009 10:58

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 191471)
1) Taky mi prosím nediktuj co mám dělat až dostuduju. Mám jednoho psa a to mi stačí. Pokud budu chtít dalšího, pořídím si ho, pokud budu chtít útulek, pořídím si ho, ale asi nikdy to nebude na tvůj rozkaz. Navíc všichni tam jednou skončíme a když by mě měl roztrhat pes, proč ne. Pokud na to bude mít a bude lepší soupeř, tak je to dobrá smrt :rock_3

Proboha jakou školu studuješ, když nepoznáš návrh od rozkazu?? Daniela Ti nerozkazuje, je Ti dala návrh, jak prospěšně můžeš pomoci psům.

Undertaker 17-02-2009 11:14

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 191479)
Proboha jakou školu studuješ, když nepoznáš návrh od rozkazu?? Daniela Ti nerozkazuje, je Ti dala návrh, jak prospěšně můžeš pomoci psům.

Tak si založ útulek a já ti je tam budu posílat. Tohle je návrh? Nějak mi to nepřijde. Navíc kdybych potřeboval návrh, tak bych se na něj optal.

Jeníku, fakt sis myslel, že jde převychovat agresivního psa tak, aby fungoval bez jediného ale? RD pokud má ten pes nějaký problém, tak na něj upozorní. Když to potom nový majitel nedodrží, může si stěžovat jak chce. Už ho nebudu obhajovat, ale pokud RD soustavně lže, můžeš všem uvést pár příkladů za všechny nebo pomlouváš jentak od cesty?
I. Eichler je konkurence a taky se podle toho chová. O jeho přístupu ke psům moc nevím, zkusím se podívat i na druhou stranu mince. Ale co jsem tak slyšel, tak třeba pan Ing. Hartl z něho zrovna nadšený nebyl.
Ono s tou genetikou povah, tam se to asi moc řešit nedá, protože i v jednotlivých vrzích máš povahy naprosto rozdílné. Je potřeba to stále selektovat a stejně se vždycky najde jedinec, kterej ne zrovna dobrou povahu dostane geneticky, případně mu s ní ještě pomůže majitel. Uvidíme, co budu říkat za ty dva roky. Zatím všechno klape jak má, ale vím, že bude hůř.

Jenik 17-02-2009 11:42

Pár příkladů

1. Hlavní lež byla od počátku v adopci Joshe, nedal nové majitelce VEŠKERÉ informace, věděl od počátku, že má pes velké problémy respektovat ženu jako vůdce. Když se pak objevily u něj na fóru informace, jak to je, začal tyto informace mazat, začal bránit korektní diskuzi a kopat okolo sebe a svádět problém na někoho jiného. Pokud chtěl psa nutně pustit do světa, neměl opustit brány ČR, a ne ho ještě dát do Švýcarska.
2. V podobě ostatních věcí, lhal o situaci na Ovčárech, dával nekompetentní rady (např. v případě jiných psů, když se potřeboval zbavovat psů kvůli rozmaru mít vlka).
3. Lhal o adoptovaných psech z Krupé - čuba měla rakovinu, řekl, že je březí, vymýšlel si story jak z béčkového dojáku ohledně špatného života adoptovaných zvířat z Krupé a dával ještě nesmyslnější rady.
4. Cenzuroval i normální příspěvky, které pouze poukazovaly na to, že Ruda opravdu není bůh a je chybující, což si on sám nechtěl připustit.
5. Pokud máš i jeho knížku, i v ní je plno slátanin. Jedna z nich je, že RR zde nemá co dělat, protože není na naše podmínky stavěný. Co by potom na to měli říci např. majitelem Huskyn, Malamutů, Středoasiatů, atd... Dále hlášky o genetických mutacích retrieverů, to by Ruda musel mít alespoň elementární znalosti obecné genetiky, aby k měl co říci a poslední perla - nikdy se nesekl v předpovídání povah u malého štěněte. přímo s jistotou prý řekne, jakou povahu bude mít pes za 2 roky...

Stačí to? Nebo mám ještě pokračovat?;-)

Jenik 17-02-2009 11:47

A k převýchově

Ne, nemyslím si, že pes se dá převychovat bez ALE, dokonce si myslím, že pes, který jednou zabije, bude zabíjet dál, ale rozhodně si myslím, že takový pes nepatří k nějaké adopci. Má si ho vzít někdo, který ho "zkrotí", ale to je taky všechno, dál ho nedávat, protože je každému jasné, že pes není hloupej a zkusí to znovu. Člověk je tvor chybující a chyby dělá a stačí jeden jedinej ústupek, nejednotnost a začíná odznovu, proto nevěřím na převýchovu, nevěřím na to, že něco takového existuje. Není to o psychologické komunikaci, je to o lámání psa v různých formách - bití, hladovka, odsunutí na konec smečky spojené s napadáním výše podtavených členů.... A to se mi nelíbí...

CDaniela 17-02-2009 13:13

Quote:

To jsi trochu vytrhla z kontextu. Bylo tím míněno, že se tu Adrian zmínil o tom psu ze Suchdola, ty jsi věděla, který to je, Pavel se ptal, ale proč upozornit na majitelku, která nezvládla a navíc když už zýmiňuješ povahu v souvislosti s rodiči, možná by stálo za to upozornit na to, který pes to byl, aby bylo vidět, že tam nemusí být všichni psi úplně OK ;-) Tím jsem myslel ten vlastní píseček.
Vím jaks to myslel.
Buď si jistý že spoustu lidí kteří tuto debatu čtou ví které psy mám na mysli a vědělo i o tom suchdolském. I Pavel ví o jakého psa se jednalo, jen chtěl abych to napsala já.
Quote:

Taky mi prosím nediktuj co mám dělat až dostuduju.
Nápodobně. Ty mi nediktuj co mám a co nemám psát. Je to totiž podobně demagogické.

CDaniela 17-02-2009 13:25

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 191486)
Ono s tou genetikou povah, tam se to asi moc řešit nedá, protože i v jednotlivých vrzích máš povahy naprosto rozdílné. Je potřeba to stále selektovat a stejně se vždycky najde jedinec, kterej ne zrovna dobrou povahu dostane geneticky, případně mu s ní ještě pomůže majitel. Uvidíme, co budu říkat za ty dva roky. Zatím všechno klape jak má, ale vím, že bude hůř.

Jak myslíš selektovat malá štěňata? Nebo máš na mysli bonitaci? Majitelé kteří nemohou svému psu ani sáhnout do huby při kontrole zubů a manipulují s ním pouze v košíku se na bonitaci většinou ani neobjeví.

Undertaker 17-02-2009 14:57

Neříkám ti, co máš psát, ale když už se Pavel zeptal, možná by bylo bývalo lepší odpovědět a nedělat s tím tajnosti. To si myslim, že se nedá srovnat s tím, cos mi poručila ty

Ohledně selekce... štěňata jsou blbost, ale ty bonitace jsou asi dobrá volba, jen to chce čas.

CDaniela 17-02-2009 15:27

Quote:

Neříkám ti, co máš psát, ale když už se Pavel zeptal, možná by bylo bývalo lepší odpovědět a nedělat s tím tajnosti. To si myslim, že se nedá srovnat s tím, cos mi poručila ty
Jsme jak báby na pavlači :roll: Neporoučím ti nic, jen navrhuji, jak nehrabat jen na vlastním písečku. Výhledově. Pokud něco takového zrealizuješ, klobouk dolů. Pak nás tu můžeš všechny stavět do latě.
Quote:

Ohledně selekce... štěňata jsou blbost, ale ty bonitace jsou asi dobrá volba, jen to chce čas.
Bonitace jsou jediná volba. Bonitační kódy ale zdaleka neodpovídají skutečnosti. Je hlavně na chovatelích jakého psa si pro svou fenu vyberou. Kolik bonitací už jsi viděl?

yzengrin 17-02-2009 17:20

Pro Undertakera:
Mám knihu od RD i od Ivo Eichlera, tu první mám přečtenou částečně, druhou kompletně. Obojí má něco do sebe, určitě je dobré, si rozšiřovat obzory. A obecně-to, že např. pan Hartl není nadšený z I. Eichlera, ještě neznamená, že je špatný..stejně tak jiní nejsou nadšeni např. z RD apod. Osobně to beru tak, že každá rada dobrá, když nefunguje jedno, mohlo by fungovat druhé. Ivo Eichler přistupuje ke psům zase uplně jinak, než RD. Popravdě, jeho postupy mi přijdou logičtější a výsledky realističtější. Ale nechci soudit-osobně neznám ani RD ani I. Eichlera. Beru to jako rozšiřující literaturu-informace, o kterých je dobré vědět. Zajímalo by mne, co říká pan Hartl na RD..Znovu zdůrazňuji, že nesoudím ani jednoho ze zmiňovaných..pokud mi někdo konstruktivně poradí jak na nějaký problém s mým psem, je mi jedno od koho ta rada bude.
P.S.: Obě knihy mám-má je půjčené chovatel...kdyby sis je chtěl půjčit, dej mi jen vědět a půjči si je;-)

Stela 17-02-2009 20:46

Hlavně pro undertakera.

Zdravím,
původně (budu se opakovat) jsem nechtěla ani já přidávat svůj názor, ale. V první řadě nechápu co je špatné na tom, mít pro psa kotec a zavírat jej do něj? Své psy mám celý den venku a navečer (nebo v nutných situacích) je tam zavírám - mám jistotu, že se jim nic nestane, a že je tam pak najdu. Psiska si na své kotce zvykly a mají tam své soukromí. Také z toho nejsou třikrát nadčení, ale rozhodně jim je tam lépe než doma pod postelí. Už kvůli tomu, že je doma teplo, ale o ni o to ani nestojí. Domů můžou, příjdou během dne pomazlit, pohrát a odpočinout, ale večer ví, kde mají spát a žrát. Toť můj názor na kotce.
Doteď opravdu nevím co Tě pobuřilo na tom videu?? Pár dominantních psů ČSV jsem viděla a z vlastní zkušenosti můžu říct, že má čuba byla zlatá, do dvou let si vesele hrála s každou fenou, odteď se snese pouze s těmi, které do té doby poznala. A nedokážu si představit, jak bych ji ještě v pozdějším věku měla skamarádit s jinou starší ?? Nesnáší se se svou sestrou a to jim stačí vidět se z dálky. Natož dva dominantní psy, kteří, jak už tu někdo citoval se nesnášeli?? I já skládám obdiv těmto lidem, kteří se o Kinga postarali, když přišel o páníčka.Věřím, že to nebylo lehké. Tak jak už napsala p.J .Nekvasilová "Eva měla svého Rocca v kotci a King s ní byl v bytě, pokud nebyla v práci. Měla ho s sebou i v Jetřichovicích. V kotci byl opravdu jen po velmi nutnou dobu." Tak si tedy, podle názorů co zde padli, myslím, že o něj bylo dobře postaráno.
A věř, že ta povaha se, jak už tu bylo řečeno, opravdu dědí, výchovou jí můžeš mírně ovlivnit, ale někdy to opravdu nejde. (př. Kamarádka má Německou ovčačku, za štěněcího věku to byla normální fenečka, nástupem puberty se z ní stala melancholická a velmi bázlivá čuba. A to i přes to, že s fenkou byla pořád, co se týče socializace - tak tu měla na výbornou, snažila se, cvičila, ale nikdy toho psa nepřevychovalam ať se snažila jak chtěla. Fena zůstala pořád bázlivá.)
Osobně si myslím, že je tato diskuze trošku zbytečná. Dohadovat se jestli ten či onen je lepší (RD a I.Eichler - co já jsem slyšela na RD jsou kladné , ale i záporné názory - nejen na tomto fóru, takže každý je nějaký - já nikdy agresivního psa nepřevychovávala, ale myslím, že některé jeho metody bych určitě nepoužila). O Kinga se nikdo z nás kromě oněch jmenovaných lidí ze Suchdola" nepostaral, tak bych teď nekritizovala.
Takže Všem přeji co nejvíc "neproblémový psů".

Undertaker 17-02-2009 21:55

Ano, už dávno je to rozhovor vcelku o ničem. Je to v podstatě slovíčkaření, ale já napsal, že by bylo dobré... a ty píšeš udělej to a to. Kromě toho opravdu jediná možnost jak nehrabat na vlastním písečku je zřídit si útulek? Myslim, že ne.
Přesto, že jsem neviděl ani jedinou, je to skutečnost, o které vím. Základ je ale to, že pes, který útočí kdykoliv a na cokoliv prostě bonitací neprojde. Jinak je ale dost možné např. u kolíku změnit chování psa cvičením přímo dané situace a potom nemusí bonitační kód souhlasit s povahou v případě, kdy bude něco jinak.
Tu první mám a mám ji řečtenou, ale za půjčení té druhé bych byl rád. Je mi jasné, že jsou to dva tábory jdoucí proti sobě, ale plně souhlasím s tím, že pokud mi rada pomůže, je jedno, který z dotyčných mi ji dá. Zatím ale nemám důvod RD nevěřit a snad se tu sám vyjádří k tomu, co napsal Jeník.
Já myslím, že už se opakuju a napsal jsem si k tomu svoje. Jednoduše už od začátku mi nesedly komentáře od Rocca a zaměnil jsem Freekinga s jiným psem. To je mi líto, ale stalo se.
Obecně mi ale vadí fotka Kinga v kleci s tím komentářem a to samé video na youtube. Fotky a videa z výstav nebo ještě líp z přírody vypadají daleko líp a určitě jinak působí na veřejnost. Kdyby všichni měli fotky a videa z kotců, tak si veřejnost zafixuje, že ČVčko jinam nepatří. Třeba časem změním názor.

CDaniela 17-02-2009 22:53

Quote:

Ano, už dávno je to rozhovor vcelku o ničem. Je to v podstatě slovíčkaření, ale já napsal, že by bylo dobré... a ty píšeš udělej to a to. Kromě toho opravdu jediná možnost jak nehrabat na vlastním písečku je zřídit si útulek? Myslim, že ne.
Aha takže ty mi můžeš diktovat co mám, nebo jsem měla udělat a já tobě ne?
Nejsi ty náhodou chlap? :lol:
Kromě svých 4 chtěných čsv se starám ještě o 3 nalezence, kteří se někomu jinému nehodili. Myslíš že hrabu jen na svém? A víc než ty?

CDaniela 17-02-2009 23:00

Quote:

Obecně mi ale vadí fotka Kinga v kleci s tím komentářem a to samé video na youtube. Fotky a videa z výstav nebo ještě líp z přírody vypadají daleko líp a určitě jinak působí na veřejnost. Kdyby všichni měli fotky a videa z kotců, tak si veřejnost zafixuje, že ČVčko jinam nepatří.
Vůbec nechápu co tě tak pobuřuje.Moje galerie je plná fotek z přírody,ale nic to němění na skutečnosti, že psi tráví v kotcích dobu, kdy jsem v práci. A že je v kotci nefotím a tím působím veřejně lépe? To mě opravdu nenapadlo. S tebou je fakt sranda.

Undertaker 17-02-2009 23:29

Já ti diktuju? Já píšu, co by podle mýho názoru bylo dobré a ty mi píšeš přímo udělej to a to. Nevim, co si tu kompenzuješ, ale jestli ti panovačnost nevychází doma, tak u mě taky nepochodíš ;-)
Nechápu proč všechno vztahuješ jen na psy. Tím hrabáním na vlastním písečku jsem myslel informaci o psu ze Suchdola, ale ty to zas obracíš úplně jinam. Já sem rád, že finančně utáhnu jedno ČV a ty tu na mě budeš machrovat, co máš za smečku? Tak to jsi opravdu nejlepší.
Tak si je foť v kotcích a dávej k nim podobné komentáře jako dala Rocco. Nikdo ti v tom nebrání. Určitě je to nejvhodnější způsob jak ČV prezentovat. Proti tomu, že je pes v kotci když pracuješ snad nenapsal nikdo nic.

moncikkk 18-02-2009 03:13

Já si myslím, že bude nejlepší se zde k názorům undertakera už vůbec nevyjadřovat přátelé:lol:. Nemá to totiž žádný smysl:roll:
Tyhle diskuze jsem vždycky četla ráda a našla jsem zde i cenné rady. Ale co zde čtu od včerejška.....Jeden přidrzlý chytrolín, co má štěně ČSV měsíc a už toho ví daleko víc, než lidé, co chovají ČSV roky:rock_3 (nemyslím tím sebe)
Co na to říct...radši nic:shake

Undertaker 18-02-2009 09:57

Taky tu končím Naštěstí existujou i normální lidi, co mají ČVčka. S těma už se znám a vycházim... jenom tady se najde pár hrdinů, kteří i po omluvě si rádi kopnou do chybujícího Prostě neomylní Všichni, kdo jste bez viny, hoďte si kamenem, však já už to snesu ;-)

rocco 18-02-2009 10:09

Tak až teď jsem dočetla, co se tady rozproudilo :lol: a jsem ráda, že většina lidí chápe (nechápe) Udertakera jako já ...... I Jeník mi vzal onen příklad majitelky Joshe z "úst" - její článeček o perfektně fungujícím ČSV je tu snad doteď někde na wolfdogu.
Paměť mám na takovéto lidi velmi dobrou, takže se tak za 5 let zeptám, kdeže je to hodné čévéčko, které se přátelí s každým psem. ...

BTW Rocco Kinga naprosto bezmezně miloval odmalička, protože se vídali dost často a byl to jeho vzor. I když už Rocco netoleroval jiné psy, tak před Kingem byl jako malé štěňátko. Jenže King přehnal při památné procházce na trpaslíky l.p. 2004 výchovnou lekci a prokousl mu krk, posléze ještě ucho ;-) a přátelství se obrátilo na opačnou stranu. A za 4 roky bok po boku se to nezměnilo oni o píď. A jelikož Rocco bere psa+pána jako jedno, tak bývalo veselo. A Franta ještě Rocca provokoval a smál se mu v kotci :lol:. A smál se i Kingovi, zavřenému nebo uvázenému u břízy. Takový to byl "necita" páníček.

O nějaký obdiv a vděčnost nikoho nestojím, protože jsou věci, které považuji za samozřejmé. Že píšu jak píšu hodně lidem pod nos nejde, ale taková jsem já - realisticky pesimistický ironický cynismus je můj © .

Vyfotit psa v kotci nevidím jako nějakou "špatnou propagaci" (takových "antipropagačních" fotek je třeba tady minimálně několik desítek) - jediný co je na tom špatně, že se to blbě fotí :lol:. A v celé mé galerii je cca 5 fotek "kotcových". Asi nějakou budu muset přidat.
Já zase považuji za zvrhlé tyto fotky(viz. níže), protože pes do postele nepatří a obzvláště ne takovéhle tele :lol:. Jsem prostě tyran.
http://www.csvlcak.cz/images/Obraz004.jpg
(pro Undertakera - to je kotcový King)

Howgh.

Jenik 18-02-2009 10:27

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 191697)
Taky tu končím Naštěstí existujou i normální lidi, co mají ČVčka. S těma už se znám a vycházim... jenom tady se najde pár hrdinů, kteří i po omluvě si rádi kopnou do chybujícího Prostě neomylní Všichni, kdo jste bez viny, hoďte si kamenem, však já už to snesu ;-)

Jestli se považuješ za normálního majitele čsv, tak čvčkům pomáhej bůh.... :twisted:

RadeKKK 18-02-2009 13:41

Quote:

Originally Posted by Undertaker
Taky tu končím Naštěstí existujou i normální lidi, co mají ČVčka. S těma už se znám a vycházim... jenom tady se najde pár hrdinů, kteří i po omluvě si rádi kopnou do chybujícího Prostě neomylní Všichni, kdo jste bez viny, hoďte si kamenem, však já už to snesu :wink:

Quote:

Originally Posted by Jenik (Bericht 191705)
Jestli se považuješ za normálního majitele čsv, tak čvčkům pomáhej bůh.... :twisted:

A nám taky.
Začínám chápat důležitost selekcí budoucích majitelů.

Anarvin 18-02-2009 16:21

Zdravím,
také budu jeden z těch, kteří původně vůbec reagovat nechtěli,ale nedá mi to....
Nebudu reagovat na jednotlivé příspěvky, to by bylo na dlouho, jen bych ráda všeobecně řekla, že nevidím jedinej důvod, proč by kluk co má ČsV tři měsíce, nemohl říct svůj názor?! Nebo, že jeho názor je špatný, nebo něco míň?! Co to je za blbost?! Nelíbí se mu popisek k fotce, tak to prostě řekne.....za to, že si spletl dva psy se omluvil a to myslím stačí ne? A že má jiný názor než pár z Vás a že se mu líbí co dělá RD?! Pane bože, kdyby se mělo všem líbit to stejný a všichni si měli myslet to stejný, jak by to tady asi vypadalo?! Nechte trošku svobodu slova....Vznikly tady dva tábory lidí co se vzájemně brání a hájí a většinou se hádají mezi sebou, přišel někdo novej tak se do něj honem všichni pusťte, ať se doma či v práci nenudíte a máte co číst! Gratuluji, to je úroveň! :lol: A pokud kvůli tomu, že má odlišný názor, spletl se a omluvil, mu už nehodláte nikdo poradit do budoucna, tak je mi fakt líto kam to tady spěje...
Přeji hezký den všem, především pesanům...;-)

CDaniela 18-02-2009 20:35

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 191653)
Já ti diktuju? Já píšu, co by podle mýho názoru bylo dobré a ty mi píšeš přímo udělej to a to. Nevim, co si tu kompenzuješ, ale jestli ti panovačnost nevychází doma, tak u mě taky nepochodíš ;-)
Nechápu proč všechno vztahuješ jen na psy. Tím hrabáním na vlastním písečku jsem myslel informaci o psu ze Suchdola, ale ty to zas obracíš úplně jinam. Já sem rád, že finančně utáhnu jedno ČV a ty tu na mě budeš machrovat, co máš za smečku? Tak to jsi opravdu nejlepší.

Tak doufám že se ti aspoň ulevilo.

rocco 18-02-2009 22:23

No tak tohle mi nedá porušit svou zásadu "howgh". Chovatel se samozřejmě "zastane" svého "nadějného" majitele, který se tu projevil jako ....(nechť si každý doplní sám....). Pokud si tento řešený "problém" , který kdosi vydedukoval z kusých informací, které si kdesi přečetl a dle své logiky poskládal :rock_3 .....Co je to za člověka ? To nečetl pohádku o Červené Karkulce, že si pořídil ČSV ? ???? Všemu věří a montuje dokupy věci, které nesouvisí. Sám bez znalosti lidí, kterých se to týká, bez znalosti psů, o kterých to je, bez znalosti hlubších souvislostí, vymyslí svou teorii tedy spíš fantazii, jak to celé bylo a aniž by si cokoli ověřil začne plodit své fantasmagorie? V tomto případě šlápl opravdu hodně vedle !

To totiž není o popisku fotky, ani o antipatiích k někomu, jehož "styl" příspěvků se mi nelíbí, tohle jde mnohem, mnohem hlouběji.

Pokud by ho opravdu zajímal King nebo mu vadil popisek, tak napíše snad rovnou a nebude řešit své fantazie na nějakém fóru. Kontakt na mne snad alespoň průměrně inteligentní člověk dohledá :) . Nebo na kohokoliv, kdo zná mne a aspoň trochu celou tu historii, pokud se mne někdo bojí .

Mimochodem jeho "omluva" pro mne omluvou nebyla. Na ty jeho "zaručeně pravdivé" dedukce, dvě neosobní slova nestačí......

Taky nechápu, o jakých dvou táborech tu mluvíš - co se týká tohoto tématu, tak v tom případě jeden tábor je Undertaker ( a ty), proti zbytku.......A nevšimla jsem si, že by někdo psal, že mu nikdy neporadí. On se stejně tváří, že už vše ví :twisted: a radu nikdy potřebovat nebude.

Ti "starší" čévéčkáři znali Fandu i Kinga a znají i mne. A rozhodně se mnou nemusí sympatizovat a myslet si o mne co chtějí, ale v případě Kinga vědí i tito lidé víc než ty a Undertaker, kteří je nikdy nepoznali.......

Vlkodlak 18-02-2009 23:58

Quote:

Originally Posted by Anarvin (Bericht 191812)
Zdravím,
Nebudu reagovat na jednotlivé příspěvky, to by bylo na dlouho, jen bych ráda všeobecně řekla, že nevidím jedinej důvod, proč by kluk co má ČsV tři měsíce, nemohl říct svůj názor?! Nebo, že jeho názor je špatný, nebo něco míň?! Co to je za blbost?! Nelíbí se mu popisek k fotce, tak to prostě řekne.....za to, že si spletl dva psy se omluvil a to myslím stačí ne?

Ale on neřekl svůj názor. On na základě jedné fotky napsal Evě, že pro jejího psa je lepší být mrtvý než žít s ní. A je úplně jedno, kterého psa tím myslel, nebo jestli se spletl nebo co si o tom myslí RD (mimochodem RD osobně neznám a tudíž na něj nemám názor). K jeho agresivnímu projevu není co dodat-prostě ví, že přestřelil a nemá na to sklopit uši,omluvit se, pro dnešek se odplížit a příště to zkusit slušně s jiným tématem.

Undertaker 19-02-2009 02:06

#53 Děkuju za podporu a cením si toho, že sis kvůli mě zadělala na průšvih mezi nejchytřejšími z místních. Víc radši osobně

#55 Ty porušuješ svoje zásady? V tom případě ti chybí důslednost. Trénuj ;-) Bohužel, ale proti chovatelce nemůžu říct jediné křivé slovo stejně jako proti ostatním lidem okolo ČV, které znám osobně. Nesetkal jsem se zatím s nikým z nich, s kým bych si nerozuměl, Jsem rád, že jsme se nikdy nepotkali, protože lidi tvého ražení překvapivě nemám rád. Nemám co dělat, budu rýt, do koho to jde a když si někdo rýpne do mě, není to už ani člověk. Nemám pravdu? Kdybych měl ten den jiné ráno, skončil bych jen u začátku svého textu a napsal bych v podstatě to samé, co pan Skoupý ve svém příspěvku v tématu "Pupeční kýla", na který jsi nereagovala, protože pravděpodobně došly argumenty (překvapivě hned).
Ano, šlápl jsem vedle a přiznal si to, ale to je zřejmě důvod udělat ze mě většího ubožáka než jsi ty (nejsem si jist, jestli je to možné)
Nejde o to, že bych se tě bál, spíš po přečtení tvých příspěvků a vyslechnutí ČVčkářů, se kterými jsem se setkal, tebou spíš pohrdám. Ikdyby ti psi pracovali víc než na sto procent a všichni měli titul světového šampiona, stejně to nemění nic na tom, že jako člověk jsi pro mě naprosto odepsaná. Tudíž jsem neviděl důvod psát ti maila a podle toho, jakým stylem tu píšeš jsem neměl potřebu jakkoliv s tebou komunikovat. Když pomineme fotku, která i s popiskem výborně prezentuje život ČV, tak bych se rád zeptal, jaký smysl mělo mít video na youtube? Mělo být vtipné nebo něco prezentovat pro veřejnost? Možná jen nechápu tvůj humor.
Na historii psa, který mě zajímal tu dotaz byl, Daniela to zatloukla. Hlavně, že vyvolení to vědí, ale mě tu kamenujete za to, že to nevím, protože nikdo nebyl ochoten sdělit mi celou pravdu a musel jsem si domýšlet, abych to nějak poskládal dohromady.
A jak by sis omluvu představovala? Při tvém vystupování je tato omluva maximum, k čemu se snížím a osobně za tebou fakt nepojedu. Pokud se někde potkáme a změním na tebe názor, omluvím se osobně a líp, ale zatím mi za lepší omluvu nestojíš.
Jsi omezená jen na toto téma, kde jsi "vyhrála"? Můžu si dovolit ti připomenout, že nejen na tomto portále existuje víc témat, kde se střetává víc názorů? Zbytek? Spočítej si, kolik je ten tvůj zbytek a hlavně kdo ho tvoří Tvoji přátelé? Buď ráda, že je máš Já mám taky své a některým nestojí za to zde reagovat. Mimo jiné proto, že kvůli jedincům tvé provenience to tady prostě odpískali.
Co se týče rad. Naštěstí už mám kolem sebe okruh lidí, za kterými půjdu pro radu a tebe se o nic prosit nemusím. Nikdy jsem netvrdil, že všechno vím, ale snažím se vědět co nejvíc. To, že e neptám tebe neznamená, že všechno vím. ;-)
Možná jedině dobře, že nepoznali, protože na ty dva bych mohl mít kladný názor a že King přišel k tobě by ho mohlo zkazit. Pokud ale dožil zbytek života v klidu a líp než mu mohl kdokoliv nabídnout, tak potom gratuluju vám oběma.

#56 Někteří lidé jsou fakt zabednění. To jsem psal v době, kdy jsem byl přesvědčen o tom, že King byl tím zlým psem, který kotec opustil jenom vyjímečně. Nevím, proč sem zrovna teď pleteš RD, to je trochu vytržené z kontextu, ve kterém jsme se o něm bavili (mimochodem psal mi, že na Jeníka nebude reagovat, protože kdyby měl reagovat na podobné příspěvky, nedělal by nic jiného. Asi ví, proč se radši věnuje psům) Agresivní projev snad vypadá jinak. Já považuji svůj projev za důstojný a i po zpětném přečtení ničeho nelituji. Možná jen toho, že se mě zastala chovatelka, která to tu zbytečně schytá za mě. Proč bych sklápěl uši? Omluvím se s hlavou nahoře a odejdu. Odplížit se? Proč? Asi nejsem vlk, abych to takto praktikoval. Co se týče slušnosti, ve svých mezích mám pocit, že jsem se slušně choval. Když nic jiného, dozvěděl jsem se, jak to bylo s Kingem. To je pro mě plus.

Teď už definitivně končím v tomto tématu a pravděpodobně na wolfdogu celkově. Potkal jsem tu několik fajn lidí, ale jak už to tak bývá, nemůžu to říct o všech. Neomylní si můžou znovu hodit kamenem, tentokrát bez mojí reakce.

Anarvin 19-02-2009 09:19

Quote:

Originally Posted by rocco (Bericht 191916)
No tak tohle mi nedá porušit svou zásadu "howgh". Chovatel se samozřejmě "zastane" svého "nadějného" majitele, který se tu projevil jako ....(nechť si každý doplní sám....). Pokud si tento řešený "problém" , který kdosi vydedukoval z kusých informací, které si kdesi přečetl a dle své logiky poskládal :rock_3 .....Co je to za člověka ? To nečetl pohádku o Červené Karkulce, že si pořídil ČSV ? ???? Všemu věří a montuje dokupy věci, které nesouvisí. Sám bez znalosti lidí, kterých se to týká, bez znalosti psů, o kterých to je, bez znalosti hlubších souvislostí, vymyslí svou teorii tedy spíš fantazii, jak to celé bylo a aniž by si cokoli ověřil začne plodit své fantasmagorie? V tomto případě šlápl opravdu hodně vedle !

To totiž není o popisku fotky, ani o antipatiích k někomu, jehož "styl" příspěvků se mi nelíbí, tohle jde mnohem, mnohem hlouběji.

Pokud by ho opravdu zajímal King nebo mu vadil popisek, tak napíše snad rovnou a nebude řešit své fantazie na nějakém fóru. Kontakt na mne snad alespoň průměrně inteligentní člověk dohledá :) . Nebo na kohokoliv, kdo zná mne a aspoň trochu celou tu historii, pokud se mne někdo bojí .

Mimochodem jeho "omluva" pro mne omluvou nebyla. Na ty jeho "zaručeně pravdivé" dedukce, dvě neosobní slova nestačí......

Taky nechápu, o jakých dvou táborech tu mluvíš - co se týká tohoto tématu, tak v tom případě jeden tábor je Undertaker ( a ty), proti zbytku.......A nevšimla jsem si, že by někdo psal, že mu nikdy neporadí. On se stejně tváří, že už vše ví :twisted: a radu nikdy potřebovat nebude.

Ti "starší" čévéčkáři znali Fandu i Kinga a znají i mne. A rozhodně se mnou nemusí sympatizovat a myslet si o mne co chtějí, ale v případě Kinga vědí i tito lidé víc než ty a Undertaker, kteří je nikdy nepoznali.......

Nezastávám se toho o čem tu byla řeč, řekla jsem to všeobecně, že je hnus, že člověk už tu nemůže ani říct svůj názor, aby se do něj agresivně ostatní nepustili! Neznala jsem ani Fandu ani Kinga a je mi to upřímně jedno jak to bylo nebo nebylo, tak mě do toho prosím netahej (neřekla jsem o tom jak se měl, jak dožil nebo další věci vůbec nic), nemyslím si o tobě nic špatného, protože tě neznám, jen mě šokuje způsob chování a že omluvu nedokážeš přijmout, když je myšlena upřímně...
A jaké dva tábory? Haha, pár témat jsem tu už četl a nemluvím jen o tomto a někteří tu jsou akorát tak věčná opozice dohadující se o tom, kdo má a nemá pravdu....

Romane to je v pohodě, je mi jedno co si k tomu napíšou, řekla jsem slušně svůj názor a čekala slušnou odpovědět, té se tady dá dočkat asi jen od pár lidí ...

Jenik 19-02-2009 09:34

Pro Undertakera

Víš, on RD ani nemůže reagovat, tady totiž nejsou hloupí lidé, ale lidé, kteří o psech opravdu něco vědí a tady by to neustál. Jak vidíš, když sám RD řekl, že by nedělal nic jiného, než odepisoval, tak asi těch "ctitelů" má docela dost, že? I to o něčem svědčí.
A pokud se chceš podívat na pohled z druhé strany na RD, doporučuju Ti tyto stránky www.pejskarina.unas.cz

rocco 19-02-2009 11:39

Poslední k Undertakerovi

Wolfdog nečtu, jen zcela vyjímečně, když mám chuť se pobavit či mi někdo hodí odkaz. Všimni si počtu mých příspěvků a porovnej s notorickými psavci :roll:. Proto taky nereaguji na jakousi odpověď kohosi ne proto, že by mi došly argumenty, ale protože o ní nevím. Jelikož tento thread mi chodí na mail, tak sem skáči přes přímý odkaz a co je mimo nečtu. A nečtu pravidelně ani toto.

Svým posledním výplodem jsi potvrdil jen jedno, že jsi obyčejný velkohubý srab a dovedu si představit ty tvé prověřené ČSV přátele, které si získal během 3 měsíců.....Přeji, aby ti vydrželi. Jistě píší příspěvky, které ti sedí a proto se krásně chovají ke svým pejskům :stupid.

Teď trochu v tvém duchu. Tato fotka a její komentář svědčí o mnohém a je jistě skvělou propagací ČSV a jejich uvědomělých neomylných majitelů. :rock_3

http://www.wolfdog.org/pics2/2009/1/...30-1908977.jpg

RadeKKK 19-02-2009 12:08

Teď trochu v tvém duchu. Tato fotka a její komentář svědčí o mnohém a je jistě skvělou propagací ČSV a jejich uvědomělých neomylných majitelů. :rock_3
http://www.wolfdog.org/pics2/2009/1/...30-1908977.jpg
:thumbs

mellorn 19-02-2009 13:29

no nechtěla jsem pravda sem nic psat,ale posledni příspěvky mě přesvedčily. fakt jste trapní,honem honem prohledat forum,jestli náhodou nenajdete nějaké fotky,které by se dali použít a honem to tomu Undertakerovi vrátit. Ano,všichni máte určitě bezvadně vychované psy,víte o nich úplně všechno a kdo nesdílí vaše pojetí výchovy a výcviku čévéček je prostě hlupák a dobře mu tak.jděte se bodnout s celým tímhle rozhádaným fórem,mě už to tady taky stačilo,doufám,že si dáte jednou všichni pořádně přes držku,ale předtím si ještě rozstříhejte občanky,ať je nějaká švanda.Doufám,že z většinou z vás se v životě nikdy nepotkám....

Undertaker 19-02-2009 14:29

Nemám slov

To jsou vcelku blbý výhovorky. Pokud ti chodí na mail tento topic, předpokládám, že i ten původní. Jenom tě někdo utřel, tak děláš, že o tom nevíš.
No jo Dvě blbky se chytly. Koukněte se, kdo sem dával tu fotku a kdo psal komentář. Prostě jsem ukazoval na fotografku, aby se pesan otočil. Fotografka nebo spíš zmrzlej fotoaparát to nestihnul.

Tady je jasně vidět, že dvě věci jsou nekonečný. Vesmír a lidská blbost. U toho vesmíru si ale nejsem jistej.

Jsem zvědav, s čím přijdete příště. Zkuste ještě něco... začínám se bavit. Doufám, že už nebudu muset odepisovat na vaše stupidní nápady, jak mě shodit.

Jenik 19-02-2009 14:32

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 192032)
no nechtěla jsem pravda sem nic psat,ale posledni příspěvky mě přesvedčily. fakt jste trapní,honem honem prohledat forum,jestli náhodou nenajdete nějaké fotky,které by se dali použít a honem to tomu Undertakerovi vrátit. Ano,všichni máte určitě bezvadně vychované psy,víte o nich úplně všechno a kdo nesdílí vaše pojetí výchovy a výcviku čévéček je prostě hlupák a dobře mu tak.jděte se bodnout s celým tímhle rozhádaným fórem,mě už to tady taky stačilo,doufám,že si dáte jednou všichni pořádně přes držku,ale předtím si ještě rozstříhejte občanky,ať je nějaká švanda.Doufám,že z většinou z vás se v životě nikdy nepotkám....

Je to zvláštní, ale tady se přou lidé, kteří o psech a čvčkách zvlášť opravdu něco ví (Daniela, Rocco, Jiřina) s lidma, kteří mají čsv velmi krátkou dobu a myslí si, že snědli .............. Ono v pejskařské společnosti opravdu platí, že roky a zkušenosti nemá šanci člověk jinak získat a právě u tak specifického plemene jakým čsv je, platí zkušenosti nejvíce. A kdyby těchto lidí nebylo, tak by právě ti, co mají čsv chvilku, by byli úplně v háji a pro rady by chodili za rádobyodborníky. Výsledky těchto rad by byly hodně zajímavé...

sdivokoukrvi 19-02-2009 14:47

No kdo by v tý kose taky stíhal fotit, vždyť foťák byl snad promrzlejší než já a moje prsty

Solveig 19-02-2009 15:27

Zaregistrovala jsem se dnes (čévéčko mám dva roky, předtím od dětství jiné psy) a rovnou říkám, že jsem v této diskusi zcela nestranná. Nedá mi to však, musím reagovat.

Undertaker:

Proč tolik urážek (blbky, nestojíš za nic, doufám, že tě nikdy nepotkám atd. atd. atd.)? Že ti někdo napsal, že nemáš zkušenosti? Za to se neuráží. Vždyť ani nemáš smysl pro nadsázku. Ten odkaz na tvoji fotku sem dali proto, aby ti ukázali, jak je snadné z fotky něco špatně interpretovat a jak je snadné nějaký nadpis zneužít. Ve skutečnosti tu nikdo neříká, že posíláš štěně na šupáka, řekla bych, že všichni pochopili, že je to legrace a ukazuješ na fotografku. Jde o to, že zneužít se dá všechno, a jestli jsi to nepochopil, pak se nad tím ještě jednou zamysli. Rychlé soudy nejsou zrovna nejmoudřejší. A odsudky už vůbec ne.

Navíc chodím jako čtenář někdy i na na stránky RD, a tak vím, že ty psa v kotci máš a že ho tam hodláš mít i nadále. Ptal ses, jak lidi s kotcovanými psy řeší vytí, nemýlím-li se, a zmiňuješ, v kotci bude. Nějak nevím, o co ti přesně jde. :shock: (Pro upřesnění, můj bydlí se mnou v bytě).

Co přesně ti na tom videu vadí? Když obdivuješ RD, viděl jsi reportáže, které o něm byly natočeny? Ty o povalování agresora na záda a podobně? Ach ano, já vím, oni to přece v té pitomé televizi sestříhali a tak to ve skutečnosti vůbec nebylo.... No vidíš a už jsme zase u dezinterpretace. Měříš-li každému stejně, ta reportáž by tě měla vytočit a měl by sis na RD vyšplápnout.

Ke zkušenostem:
Nějak jsem si nevšimla, že by tu někdo psal, že má vzorně vychované psy. Pouze tolik, že čévéčka vyžadují úplně jiný přístup než běžní psi. Ty jako majitel jednoho bys to měl vědět, a jestli nevíš, co tě může potkat v pubertě, jak výrazně se chování může změnit, doporučuju číst a číst a ptát se místo nadávání do blbek, protože jinak můžeš být hodně překvapený. A to ti nepřeju, protože by si to odnesl především tvůj pes.

A propos, není to RD, kdo se ohání zkušenostmi a tvrdí, že je praktitk, že jeho psi šlapou jako hodinky a neváhá se prohlásit za psího psychologa, který do psů vidí a neustále "funguje a jedná v několika rovinách"? Osobně si myslím, že dělá i dobré věci, i spoustu chyb. Jen o nich on ani jeho fanoušci nechtějí nic slyšet. Když tam tuhle někdo napsal, že po příjezdu od něj se bojácný pes začal ještě víc bát, na tu chuděru se všichni vrhli a nakonec jí pohrozil "banem".

Ekkaia 19-02-2009 15:38

Smutne..

Teda tohle je myslim rekord i na wolfdog: 65 (povetsinou nesnasenlivych a utocnych) prizpevku o nicem. Jaky prinos ma komentovat veci, o kterych nic nevim, a hodnotit lidi, ktere jsem v zivote nepotkal? Kde se ve vas bere tolik nenavisti, kdyz se vetsina z vas ani nezna? To vam k nazoru na druhe staci nekolik prizpevku na internetu?
Uz to malem vypadalo, ze s novymi stenaty prisli majitele nezatizeni predchozimi "politickymi" spory a diskuze na foru budou po case pratelske a vecne.. Chyba lavky, tahle komunita je asi nejak zakleta.. :roll:

Tahle fotka jen dokazuje absurditu cele predchozi diskuze.. Vubec nebylo trapne ji sem davat - bud ji vezmeme jako odlehcene zakonceni celeho sporu nebo rovnou zalozme vlakno o tom "jak jsou stenata odmala trenovana k napadani lidi", ma totiz stejnou vypovidajici hodnotu jako fotka Kinga..

Helena

Jenik 19-02-2009 16:10

Quote:

Originally Posted by Solveig (Bericht 192075)
Zaregistrovala jsem se dnes (čévéčko mám dva roky, předtím od dětství jiné psy) a rovnou říkám, že jsem v této diskusi zcela nestranná. Nedá mi to však, musím reagovat.

Undertaker:

Proč tolik urážek (blbky, nestojíš za nic, doufám, že tě nikdy nepotkám atd. atd. atd.)? Že ti někdo napsal, že nemáš zkušenosti? Za to se neuráží. Vždyť ani nemáš smysl pro nadsázku. Ten odkaz na tvoji fotku sem dali proto, aby ti ukázali, jak je snadné z fotky něco špatně interpretovat a jak je snadné nějaký nadpis zneužít. Ve skutečnosti tu nikdo neříká, že posíláš štěně na šupáka, řekla bych, že všichni pochopili, že je to legrace a ukazuješ na fotografku. Jde o to, že zneužít se dá všechno, a jestli jsi to nepochopil, pak se nad tím ještě jednou zamysli. Rychlé soudy nejsou zrovna nejmoudřejší. A odsudky už vůbec ne.

Navíc chodím jako čtenář někdy i na na stránky RD, a tak vím, že ty psa v kotci máš a že ho tam hodláš mít i nadále. Ptal ses, jak lidi s kotcovanými psy řeší vytí, nemýlím-li se, a zmiňuješ, v kotci bude. Nějak nevím, o co ti přesně jde. :shock: (Pro upřesnění, můj bydlí se mnou v bytě).

Co přesně ti na tom videu vadí? Když obdivuješ RD, viděl jsi reportáže, které o něm byly natočeny? Ty o povalování agresora na záda a podobně? Ach ano, já vím, oni to přece v té pitomé televizi sestříhali a tak to ve skutečnosti vůbec nebylo.... No vidíš a už jsme zase u dezinterpretace. Měříš-li každému stejně, ta reportáž by tě měla vytočit a měl by sis na RD vyšplápnout.

Ke zkušenostem:
Nějak jsem si nevšimla, že by tu někdo psal, že má vzorně vychované psy. Pouze tolik, že čévéčka vyžadují úplně jiný přístup než běžní psi. Ty jako majitel jednoho bys to měl vědět, a jestli nevíš, co tě může potkat v pubertě, jak výrazně se chování může změnit, doporučuju číst a číst a ptát se místo nadávání do blbek, protože jinak můžeš být hodně překvapený. A to ti nepřeju, protože by si to odnesl především tvůj pes.

A propos, není to RD, kdo se ohání zkušenostmi a tvrdí, že je praktitk, že jeho psi šlapou jako hodinky a neváhá se prohlásit za psího psychologa, který do psů vidí a neustále "funguje a jedná v několika rovinách"? Osobně si myslím, že dělá i dobré věci, i spoustu chyb. Jen o nich on ani jeho fanoušci nechtějí nic slyšet. Když tam tuhle někdo napsal, že po příjezdu od něj se bojácný pes začal ještě víc bát, na tu chuděru se všichni vrhli a nakonec jí pohrozil "banem".

Tak s tímhle souhlasím a bez výhrad :)

alexa 19-02-2009 16:33

Ač každý ví, jak se máme s Evou rádi :twisted:, musím s ní tentokrát ve spoustě věcí souhlasit. Není nic špatného na tom mít psa v kotci, pokud není kotec pro něj vězením ale "jen" bezpečným místem odpočinku. Stejně tak nevidím nic špatného na tom, když má někdo psa v bytě a třeba ho i pustí do postele (když se tam ještě vleze taky...). Mluvit u štěněte o bezproblémovém chování k ostatním psům je opravdu poněkud ... předčasné. Jinak se chová jeden pes sám, jinak ve smečce, jinak jedna a tatáž fena v době hárání a mimo ni. A každý pes je jiný. Osobně si myslím, že ani někdo kdo už měl třeba 10 ČSV, nebude některými situacemi s nějakým dalším zase překvapen a nebude vymýšlet, jak na něj, protože to co fungovalo minule prostě teď nefunguje. S každým štěnětem se stává znovu tak trochu začátečníkem, jen s tou výhodou, že se už naučil rychleji a lépe improvizovat.

Ohledně sporu RD x IE: Rudu jsem osobně viděl jednou, s Ivošem se známe docela dobře. Osobně mám větší důvěru v postupy a metody Ivoše. Líbí se mi jeho přístup ke psům, způsob jakým si je dokáže získat a jak s nimi pracuje. Jasně, jsou lidi, kteří ho taky nemůžou vystát (je egocentrický, málokdo se dostane ke slovu když začne mluvit - když se potkají s Vencou Zeiskem tak vůbec nikdo ;-) atd.), ale vždyť ty lidi nikdo nenutí, aby ho poslouchali, je to věc jejich volby. Vždycky je ale dobré nemít klapky na očích ...

Ale co se týká Untertakera - ač jeho slova, že radši být mrtvý atd. byla trochu silná káva (to se prostě mezi pejskaři neříká - NIKOMU!!!) - přimlouval bych se za to ukončit tuto nesmyslnou a nikam nevedoucí debatu - nechme Undertakera, ať si na to časem přijde sám. Samozřejmě mu časem pomůže i kontakt s více různými majiteli ČSV - co člověk, to zkušenost. Doufám že se po tomhle neuzavře do okruhu pár svých nejbližších - to by teprve neprospělo ani jemu, ani jeho psovi.

Taky jsem původně nechtěl vůbec reagovat, ale přijde mi že už se kolem toho namluvilo až moc a furt dokola. Nechcete jít radši na procházku se psem? ;-)

Karel

yzengrin 19-02-2009 17:04

Quote:

Taky jsem původně nechtěl vůbec reagovat, ale přijde mi že už se kolem toho namluvilo až moc a furt dokola. Nechcete jít radši na procházku se psem? ;-)

Karel
Přesně tak...raději jdem v neděli ven do Kokořínska8).

CDaniela 19-02-2009 21:18

Quote:

Na historii psa, který mě zajímal tu dotaz byl, Daniela to zatloukla. Hlavně, že vyvolení to vědí, ale mě tu kamenujete za to, že to nevím, protože nikdo nebyl ochoten sdělit mi celou pravdu a musel jsem si domýšlet, abych to nějak poskládal dohromady.
Fakt mě začínáš štvát. Co jsem zatloukla? Napsala jsem že Ohnivák rozhodně není tím zmíněným psem a pes o kterém je řeč už nažije. Nejsem povina odpovídat nikomu na zbytečné dotazy. Pes je mrtvý a vaše veřejné pohoršování se nad jeho osudem je mu na dvě věci.
Nic ses nemusel domýšlet, nikdo tě nenutil. Chtěl jsi Evu napadnout a čekal jsi na první příležitost. Jenže jsi se šeredně seknul. Omluvil ses jen na oko.
Taky jsem se podívala do poradnu RD, jsi tak prosáklý tamní atmosférou že nejsi zřejmě schopen reagovat soudně.

Pavel 19-02-2009 21:27

Diskuze dospěla úplně jinak, než o čem začala. Takže jen krátce. Znám poměrně dobře jak Rudu Desenského, tak Ivoše Eichlera. Myslím, že se tady zbytečně navážíte do jednoho nebo druhého. Každý z nich dělá úplně něco jiného a oba mají výsledky. Každý z nich má jiné metody a každý z nich obrovské úspěchy i naprosté propadáky. Nemá smysl je porovnávat. Jak znám Ivoše, asi by si nikdy nevzal psa, o kterm předem není přesvědčen, že s ním bude mít úspěch. Na druhou stranu Ruda si občas vezme i beznadějný případ a zkusí to. No a někdy to vyjde a někdy holt prostě ne. Ivoš se psy cvičí, dělá zkoušky a učí majitele, jak se psy pracovat. Ruda naopak se psy necvičí, jen je vychovává a napravuje jejich mnohdy zlomenou povahu.
O tom, zda pomáhají tachyony, psychoanalýza nebo na druhou stranu ostnáč a kopance si může každý myslet co chce. Pro mne je důležitý výsledek, když pes, který nebyl schopen vyjít z kotce, aby někoho nenapadl nebo se třýsl strachy, je po takové výchově pohodový a bezproblémový. A že tady někteří vytahují případ Joshe ? Nebyl to jen Josh, Rudovi zůstalo pod rukama více mrtvých psů, ale mnohem více jich díky němu uniklo smrtící injekci a žije dnes v pohodě se svými novými páníčky. To jen na okraj a teď se hádejte dál.

Undertaker 20-02-2009 01:01

#66 Zkus nevytrhávat ty slova z kontextu. S tím, že nemám zkušenosti plně souhlasím a když mi to někdo vpálí, tak mi to nevadí. To je fakt, kterej změní jenom čas. Dobře tak jinak. Asi bych něměl to srdce dát na net fotku svého psa s podobným komentářem jako Eva. Kdyby tam byl komentář "Odpočinek", neřekl bych ani půl slova.

Ano, psa v kotci mám a to jen na nezbytně nutnou dobu. Na vytí jsem se neptal, ptala se tam nějaká slečna či paní, bylo jí porazeno a já se ptal akorát na výsledek.

Na videu mi vadí to, že je v podstatě o ničem jenom ukazuje jedno ČV zavřené v kotci a druhé volně pobíhající. Název souboj o misku je celkem trefný. Točit psa v této situaci, kdy nemůže nic mi přijde jako hyenismus. Určitě se najdou lepší okamžiky s ČV, které bych na netu viděl radši.
Co je špatného na povalení agresora na záda? Když se tě pes snaží zabít, snažíš se tomu za každou cenu zabránit. RD dělá s agresory, tudíž je to občas potřeba. Nemám pocit, že by to dělal zbytečně.

Neboj, čtu a ptám se, ale vybírám si koho se budu ptát. Např. v tématu, kde toto začlo měla Eva snahu někoho napadnout, ale když přijde otázka na konkrétní jména, radši mlčí. Vzhledem k celkovému jejímu vystupování tady jí prostě nevěřím a pro radu bych si za ní nešel.

Ano, to téma jsem taky četl. Kdo jiný by ale měl svého psa znát líp a vědět, co ustojí a co ne? Každý pes je osobnost a ne všichni snesou stejné metody. Taky pokud dané metodě nevěřila ani sama panička, nemělo asi cenu to zkoušet. Ikdyby to byla jen a jenom chyba RD, je to pořád jen člověk. Když se na to podíváš z druhé strany, chtěla bys mít na své poradně negativní zkušenosti s dovětkem, že ta paní, která chtěla poradit prakticky okamžitě přešla zpátky na svoje metody a pak si stěžuje. Navíc Ruda sám přiznal, že se zvířaty vychází daleko líp než s lidmi. Tohle může být jeden z příkladů.

# 69 No právě. Popisek fotky úplně nesouhlasí s tím, že by pro něj kotec nebyl vězěním, ale jen bezpečným místem odpočinku.
Spor RD x IE tu vyvolal mám pocit Jeník zcela uměle Každý z nich má za sebou nějakou práci a nějaké výsledky. Kdokoliv tady v té diskuzi se má hodně co učit od obou.

Co se týká toho, že bych byl radši mrtvý, tak za tím si stojím v případě, že bych se měl jako ten pes ze Suchdola, jehož totožnost tu pár lidí zná, já ne. Kdyby se toho chtěl zase někdo chytit, tak už vím, že nejde o Kinga.
Rád budu poznávat nové lidi kolem ČVček, ale u některých o to nestojím, ani kdyby měli zkušeností milion. To, jak to tu chodí mě dost demotivuje sem chodit cokoliv řešit. Jednoduše jsem to přehnal, ale s napadáním začal někdo jiný a to tady bude pořád i beze mě.

#71 Jemu možná, ale znát osud takového psa je taky zkušenost a mohl by to být návod, čeho se vyvarovat, ale nech si to pro sebe. Od toho přece zkušenosti jsou. Jak si omluvu představuješ? Písemně? Osobně? Opravdu je mi líto, že jsem se seknul a v případě Kinga jí napadnul neprávem. Za to, co pro něj udělala, ikdyž k tomu neměla zdaleka ideální podmínky má můj obdiv.
Jinak mi ale nesedla už od začátku a ano, prakticky jsem čekal až bude do někoho rýt a budu si moc rýpnout taky. Možná jen nemám rád lidi, kteří ryjou při první příležitosti do každýho a rád jim to vracim. Eva si o to v původním tématu vyloženě řekla. Zkrátka blbé ráno a přepísknul jsem to a dál už se to vezlo. Pokud na poradně je tak špatá atmosféra, co je potom tady? Myslím, že nejsi zrovna ten, kdo by mohl posuzovat, jestli jsem schopen reagovat soudně. Navíc jsi zaujatá. To samé bych ti mohl napsat já a budem se tu hádat jako děti ve školce.

Vlkodlak 20-02-2009 01:02

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 192096)
Ale co se týká Untertakera - ač jeho slova, že radši být mrtvý atd. byla trochu silná káva (to se prostě mezi pejskaři neříká - NIKOMU!!!) - přimlouval bych se za to ukončit tuto nesmyslnou a nikam nevedoucí debatu - nechme Undertakera, ať si na to časem přijde sám.

To je moc hezky napsáno, přesně to jsem se snažila, aby Underteakerovi došlo. Že nejde o spor RD nebo IE, ani o zkušenost nebo nezkušenost majitele, ale jsou prostě věci, které se neříkají ani nejhoršímu nepříteli. Je určitá hranice, za kterou by slušný a alespoň průměrně socializovaný člověk jít neměl, ani když se zrovna špatně vyspí a potřebuje se odreagovat. A když se to náhodou stane, měl by se omluvit (ne za to že si spletl psa, ale za tu zmíněnou větu o mrtvém psovi) a ne agresivně kopat kolem sebe a odvádět pozornost od podstaty. Eva sice reje úplně do všeho (vždyť má také přidělenou funkci rejpala), ale nikdy jsem od ní nečetla tak krutý, zlý a osobně zaměřený útočný příspěvek jako od Underteakra. A já pořád doufala, že se nad sebou ten nebohý hoch zamyslí a pochopí, že ho nikdo nechce kamenovat, pouze upozornit na nevhodnost jeho chování, zkrátka ho trošku socializovat.

Vlkodlak 20-02-2009 01:12

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 192239)
Co se týká toho, že bych byl radši mrtvý, tak za tím si stojím v případě, že bych se měl jako ten pes ze Suchdola, jehož totožnost tu pár lidí zná, já ne. Kdyby se toho chtěl zase někdo chytit, tak už vím, že nejde o Kinga.
Rád budu poznávat nové lidi kolem ČVček, ale u některých o to nestojím, ani kdyby měli zkušeností milion. To, jak to tu chodí mě dost demotivuje sem chodit cokoliv řešit. Jednoduše jsem to přehnal, ale s napadáním začal někdo jiný a to tady bude pořád i beze mě.

Bravo, jsi na dobré cestě. Svůj předchozí příspěvek jsem psala dřív, než jsi přidal ty ten svůj. A mám z tebe radost, lepšíš se.;-)

Jenik 20-02-2009 09:41

Quote:

Spor RD x IE tu vyvolal mám pocit Jeník zcela uměle Každý z nich má za sebou nějakou práci a nějaké výsledky. Kdokoliv tady v té diskuzi se má hodně co učit od obou.

Ne, tady nebyl žádný spor RD x IE, jen ses ptal, kdo je dle mého názoru větší odborník a já jsem Ti napsal kdo a proč. Žádný spor tady vyvolán nebyl.

Quote:

Ano, to téma jsem taky četl. Kdo jiný by ale měl svého psa znát líp a vědět, co ustojí a co ne? Každý pes je osobnost a ne všichni snesou stejné metody. Taky pokud dané metodě nevěřila ani sama panička, nemělo asi cenu to zkoušet. Ikdyby to byla jen a jenom chyba RD, je to pořád jen člověk. Když se na to podíváš z druhé strany, chtěla bys mít na své poradně negativní zkušenosti s dovětkem, že ta paní, která chtěla poradit prakticky okamžitě přešla zpátky na svoje metody a pak si stěžuje. Navíc Ruda sám přiznal, že se zvířaty vychází daleko líp než s lidmi. Tohle může být jeden z příkladů.

To máš pravdu, ale to jaksi Ruda neví a nezná a pokud chce toho psa vrátit do normálního života(= mimo Vlčáry a jeho smečku), musí být taky dobrý lidský psycholog, mít empatii a odhad a to po chvilce prostě nemá šanci zjistit. Musí umět jednat s lidma, jinak je jeho práce poloviční.... Sám několikrát přece tvrdil, že nepřevychovává psy, ale lidi... Souhlasím, že to je jen člověk a dělá chyby, ale to právě často jeho fanoušci nevidí. A když už jsme u toho rejpání, u IE jsem nikdy nezažil, že by si nevzal kvůli rase psa na převýchovu... U Rudy několikrát...
Souhlasím s Pavlem, že každý z nich má jiný systém práce a bez propadáku není nikdy uspěch. Joshe jsem tady vytáhnul jen proto, že to byl jeden z mála případů, které se z cenzury RD dostaly ven a ukázalo na diletantismus RD. Nedělám si iluze, že to množství psů je mnohem větší. Vadilo mi jen to, že si RD hraje na boha a zamlčuje informace, pokud náhodou člověk má informaci, která by mohla RD uškodit a poukázat na něco, co pokazil, tak se maže, a blokuje IP.. Nic víc...
A ještě mi řekni Pavle, myslíš si, že Freddy a Baddy na té bonitaci byli OK a že to byl takový úspěch, jak o něm Ruda mluvil?

Solveig 20-02-2009 10:53

Quote:

Na vytí jsem se neptal.

Na videu mi vadí to, že je v podstatě o ničem jenom ukazuje jedno ČV zavřené v kotci a druhé volně pobíhající. Název souboj o misku je celkem trefný. Točit psa v této situaci, kdy nemůže nic mi přijde jako hyenismus. Určitě se najdou lepší okamžiky s ČV, které bych na netu viděl radši.
Co je špatného na povalení agresora na záda? Když se tě pes snaží zabít, snažíš se tomu za každou cenu zabránit. RD dělá s agresory, tudíž je to občas potřeba. Nemám pocit, že by to dělal zbytečně.

Citace tvých vlastních slov. "Můžu se zeptat, jak se to vyvíjí? Mám taky ČVčko a zatím bude na zahradě po dobu nezbytně nutnou, ale má už i kotec a postupně bude končit v něm... jednoduše nemáme moc vysoký plot. Proto bych se rád vyvaroval rušení sousedů. Že bych se mu málo věnoval nepředpokládám a snad to tak i zůstane. Jak tedy válčíte vy s vytím?"

Ano, nějaká slečna to nadhodila, ale ty se ptáš taky. Poslední věta je otázka. Pokud jde o povalení psa RD. To byl PŘÍKLAD, jak to vypadá, když se špatně interpretuje. O tom, jestli to je nebo není vhodné vůbec nemluvím. Příkladem je i tvoje fotka.

Říkáš, že studuješ, měl bys umět nejen číst a psát pímenka, ale také textu rozumět. Jestli nerozumíš polopatickým příkladům a nejsi schopen analýzy textu, pak je veškerá diskuse marná. Faktem je, že ČR patří mezi země s nejvyšším podílem funkčně negramotných v Evropě mezi středo a vysokoškoláky. Neber to jako urážku, protože to tak míněno není. Jen se snažím pochopit, proč reaguješ, jak reaguješ.

Video je o ničem, píšeš.
Za prvé, no a co, i kdyby bylo? To tě snad nemůže rozohnit k urážkám, ne? Tys ho nedělal a je na youtube, kam lidi dávají všechno možné ze života. Tak je nech na pokoji, tvoje věc to není. Stačí říct "nelíbí se mi" a ne hned mluvit o tom, že ty bys radši umřel. Taky bych nechtěla být coby malé štěně sama v kotci, byť i jen na dobu nutnou. Nechala bych se doma, kde bych mohla svého pána cítit. Ale já nevím, jaké máš možnosti, tak tě tu kvůli tomu přece nebudu urážet.
Za druhé, tak je o ničem, nebo neprospívá ČS vlčákům? To je prostě nesmysl, jak se pořád snažíš obhájit naprostou banalitu a tou je, že jsi vystřelil od boku a z nějakého pro mě nepochopitelného důvodu střílíš dál.

Podívejme se na citaci tvého textu. Když budu demagog, chytím se na větě "Že bych se mu málo věnoval nepředpokládám a snad to tak i zůstane." A napíšu rozohněný příspěvek, že to přece nemyslíš vážně napsat "snad to tak zůstane". Jaký snad? Děláš si legraci? Pořídil sis psa, máš ho chvíli a nevíš to jistě? Zejména u čsv, které špatně snáší změny pánů? No to je tedy špatný obrázek nás majitelů čévéček, to nám vůbec neprospívá....
Je to PŘÍKLAD, jak se dělají z komárů velbloudi. Ne skutečné rozhořčení.

Hyenismus je točit psa, který nic nemůže?
A co teprve když si děláš fotky v ZOO a pak je ukazuješ ostatním. To je na paragraf. NADSÁZKA. Nebo jak se asi cítí Macek za plotem, kdy se dívá na to, jak psi dostávají žrát, někdo ho fotí a točí a on nic nemůže...? Opět příklad, nic víc.
Ruda by ti navíc řekl, že ta miska je jeho, Rudy, a že on bude rozhodovat o tom, kdo se z ní nají nebo nenají, kde bude a nebude. A že když on se rozhodne, že bude žrát kočka, tak pes žrát přestane a bude žrát kočka.

Věci z kontextu vytrhuješ ty a navíc ses v té změti "argumentů" už dávno utopil. Ostatně proto jsi začal urážet, kdybys měl argumenty nebylo by to třeba. Když jsi se rozohnil nad popiskem, kontext jsi vůbec v úvahu nevzal.

Podívej se, já napsala, že jsem nestranná, a to jsem. Nikoho z tohoto sporu neznám včetně psů a z toho důvodu vůči nikomu nic nemám. Včetně tebe. Své jsem napsala, potože mi bylo za ty urážky trochu stydno, dala jsem ti jasné, srozumitelné a polopatické příklady a mám za to, že o moc víc se toho napsat nedá. Samozřejmě se můžeme pořád točit dokolečka, ale na to já nemám ani chuť, ani čas. Tím spíš, že jádro sporu je nanejvýš banální a opravdu stačilo zeptat se na vysvětlení, povědět svůj názor a mohlo to hned skončit. Samozřejmě že máš nárok na názor, ale nárok a útok nejsou synonyma.

Tohle není nic jiného než mnoho povyku pro nic - z tvé strany. Myslela jsem, že když ti dám příklady špatné interpretace, dojde ti to a spor může skončit. Ty chceš mít poslední slovo, tak ho měj, já s tím problém nemám. Já jdu povykovat se psem.
Mějte se.

alexa 20-02-2009 11:10

Quote:

Originally Posted by Vlkodlak (Bericht 192240)
... Eva sice reje úplně do všeho (vždyť má také přidělenou funkci rejpala), ale nikdy jsem od ní nečetla tak krutý, zlý a osobně zaměřený útočný příspěvek jako od Underteakra ...

No objevily se tady už i mnohem horší a krutější osobně zaměřené "příspěvky", navíc od "člověka" (nevím jestli je slovo "člověk" v tomto případě ten pravý výraz) který moc dobře věděl, že to co píše není pravda a chtěl cíleně jen ublížit, a to tak že hodně (nemyslím tím žádný příspěvek od Evy). Co se týká některých příspěvků Evy - no comment, řekli jsme si to mezi sebou v Roudnici, řešit takovéhle - s prominutím - kraviny na fóru nemá význam. Jen doporučuji osobní, ne elektronický kontakt, který se skoro vždycky tak nějak zvrhne :(. Tím s touto diskuzí končím - není už dávno o psech. Ostatním přeji "příjemnou zábavu" :evil:.

Karel

Jats 20-02-2009 12:32

Ahoj, no čtu tuhle diskuzi už od začátku a strašně se jí musím smát:)
jen by mě zajímalo jak budeš Undertakere selektovat na akcích lidi s kterými nemluvíš a mluvíš?:)Seženeš si jejich fotky do leporela?:) sama musím uznat že jsem se mockrát tady s někým neshodla (teda v ještě slušné rovině) ale když je vidím osobně a beztak podle přezdívky kterou nemají vytetovanou na čele je nepoznám, můžu se s nimi normálně bavit a věř mi že mi pak je trapně když třeba zjistím jejich přezdívku a dojde mi, že ten člověk mi osobně dobře poradil, pokecal či dal kafe... Vrať se do reality chlapče, a tak je mimo tohle fórum, na akcích a hlavně u tebe doma až štěně přijde do puberty:)

Pavel 20-02-2009 16:44

Quote:

Originally Posted by Jenik (Bericht 192284)
Vadilo mi jen to, že si RD hraje na boha a zamlčuje informace, pokud náhodou člověk má informaci, která by mohla RD uškodit a poukázat na něco, co pokazil, tak se maže, a blokuje IP.. Nic víc...

Ale to si Ivoš na boha hraje taky a taky nepouští na veřejnost své nepodařené případy. Byl by blázen, kdyby to dělal, když ho práce se psy živí. Jen Ivoš ke komunikaci nepoužívá moc internet, takže oproti Rudovi nemusí řešit nepříjemné příspěvky na svém webu.

Quote:

Originally Posted by Jenik (Bericht 192284)
A ještě mi řekni Pavle, myslíš si, že Freddy a Baddy na té bonitaci byli OK a že to byl takový úspěch, jak o něm Ruda mluvil?

Jeníku, nebudu s Tebou diskutovat o tom co dokázal Ruda. Sám čévéčko nemáš a tak dost pochybuji o tom, že dokážeš posoudit co je a co není s našimi psy úspěchem. Viděl jsi Freddyho a Badyho, když se k Rudovi dostali ? Já ano a protože tehdy ještě Ruda byl na Ovčárech, jezdil jsem k němu poměrně pravidelně a měl jsem možnost srovnání, co se psy dokázal. Freddy i Bady byli psi, kteří byli odsouzeni k uspání, jestli o tom nevíš. A Ruda jim prostě zachránil život a oba spokojeně žijí u nových majitelů. Jestli udělají bonitaci nebo nějaké zkoušky, je v tomto případě úplně jedno. Ruda prostě zachránil 2 čévéčkům život a srovnal je natolik, že jsou schopni žít mezi lidmi (což předtím prostě nedokázali).

CDaniela 20-02-2009 18:41

Quote:

Jemu možná, ale znát osud takového psa je taky zkušenost a mohl by to být návod, čeho se vyvarovat, ale nech si to pro sebe.
Vůbec nechápu jak byla tato věta myšlená. Nedává mi žádný smysl.

Quote:

Jak si omluvu představuješ? Písemně? Osobně? Opravdu je mi líto, že jsem se seknul a v případě Kinga jí napadnul neprávem. Za to, co pro něj udělala, ikdyž k tomu neměla zdaleka ideální podmínky má můj obdiv.
Třeba takhle ;-) to zní rozhodně líp. Je z toho cítit určitá pokora, nejen úšlebek v rámci zadostiučinění.

Quote:

Jinak mi ale nesedla už od začátku a ano, prakticky jsem čekal až bude do někoho rýt a budu si moc rýpnout taky. Možná jen nemám rád lidi, kteří ryjou při první příležitosti do každýho a rád jim to vracim. Eva si o to v původním tématu vyloženě řekla. Zkrátka blbé ráno a přepísknul jsem to a dál už se to vezlo.
No vidíš jak si začínáš určité věci připouštět a uvědomovat.

Quote:

Myslím, že nejsi zrovna ten, kdo by mohl posuzovat, jestli jsem schopen reagovat soudně.
To je fakt, možná je pro tebe taková reakce běžná (v limitu tvé soudnosti).

Quote:

Navíc jsi zaujatá.
Proč myslíš? Proti komu?

All times are GMT +2. The time now is 06:21.