![]() |
Srst
Ahoj, chci se podělit o poznatek, který mi dnes sdělil známý. Jeden kamarád, který se hodně zabývá kynologií psů a vede výcvik pro speciální jednotku, mu řekl, že se hodně zabývají samozřejmě i kvalitou srsti u psů a zjistili následovné: syrová vejce pouze bez bílků, možno i žloutek každý den pro velice aktivní psy, nejlepší na srst přidávat do granulí kvalitní olivový olej, samozřejmě jen trochu, po tom mají opravdu krásnou srst bez jakýchkoliv kožních reakcí a je to vhodné i pro kůži jako takovou. V žádném případě však nedávat vejce celé, co se oleje týče opravdu jen olivový ne jiný. Třeba to už všichni víte, nevím, ale třeba to někomu pomůže, ikdyž vím, že olivový olej není nejlevnější ale naši miláčci stojí za vše, ahoj.
|
Mne zas veterinarka vravela ze kupodivu je pre psy lepsi slnecnicovy a nie olivovy olej. Freike som ho teraz dost davala lebo mala po stencoch a pobyte vo vykurenom porodnom kotci srst mierne vylamanu, no ze ci to pomohlo posudi rozhodca na vystave...
|
To máte z těch chemických krmiv. Já krmím syrovým masem, syrovými vejci, syrovým ovocem a zeleninou a nikdy jsem problémy se srstí ani u jednoho z mých psů neměl.
|
Pavle to si teda fakt trafil... Mozes mi prosim vysvetlit, ktore s naslodovnych zloziek je chemicke krmivo? Nech ho mozem eliminovat:
Hovadzie jatra, kuracie trupy, bravcove hrtany, bravcove koze, mrkva, jablka, ovsene vlocky, ryza. Ale ked das vonkajskoveho psa do vyhrievanej miestnosti, nechas ho porodit a odkojit stence a potom sa nimi nechat otrhavat, a plus ten pes ma dlhodobe problemy s analnymi zlazami, tak proste ta srst perfektna nebude. A treba jej pomoct napriklad aj olejom... |
my ktori krmime podla BARFu vsetky tieto vecicky ako slnecnicovy olej a vajecne zltka pozname ;)
|
Quote:
|
Jo, ale fakt je ten ze napriek tomu ze ja nekrmim chemicky tak napriek tomu tie problemy so srstou niekedy mam... Prilis generalizujes.
|
Snížená kvalita srsti feny po odstavu štěňat přece neznačí problémy se srstí. Je to přirozený porces ovlivněný nejen samotnou přítomností štěňat ale i hormonálně. Jako problémy bych spíš definovala nadměrnou lámavost srsti, vypadávání v určitých místech, suchou srst bez lesku atd. Pokud nepomůže zkvalitění přirozené krmné dávky určitě bych se v takovém případě pro dobro věci nebránila přidat do krmiva i chemicky vyrobený krmný doplněk.
|
Quote:
|
Quote:
|
No jo Danielo,ale Biotinem si zbytečně ztmavuješ oči,ne?
Sašo a dáváš psisku velké kosti? Ptám se kvůli těm análním žlázkám. |
No, tak koukám, že se rozpoutala debata. Tak já upřesním, či objasním pár věcí. Každý má samozřejmě své zkušenosti, já jen předala znalost od člověka, který se zabývá zdravotní stránkou atd. co se psů týče delší dobu, myšleno v dobrém. Můj osobní názor, olivy jako takové jsou zdravé a výrobky z nich mají též u mě přednost před jinými věcmi nevyjímaje olejů slunečnicových atd., vzhledem ke dnešní kvalitě, ale to je jen můj názor a je úplně fuk co si já myslím, důležití jsou naši miláčci a jen tak pro zajímavost, já krmím masem - kuře, jehněčí, hovězí, pak zeleninou, kosti, rýže a pokavaď nezvládám pokaždé uvařit, tak krmím Acanou Gracelland, která v žebříčku na doganalysis vyhrála jedno ze skupiny šesti krmiv na prvním místě v hodnocení kvality granulí. Ne pokaždé mohu Amimu uvařit. Syrové maso dostane občas též. Jsem zastánce toho, že pes by měl dostat to, co je mu přirozené, ale též chápu, pokavaď někdo možnost neustálého vaření atd. nemá a i to, že ne každý pes vařenou stravu snáší či má nějaké zdravotní problémy. To co poradila Sašo tobě tvá veterinářka, řiď se dle jejich rad, já veterinářka nejsem a určitě bych nerada tobě a Freice přidělávala nějaké komplikace, doufám, že bude v pohodě, jen mám jiné informace a ty jsem chtěla sdělit a podělit se o zkušenosti vás všech, takže doufám, že to tak zůstane pochopeno. Za názory všech a zkušenosti však díky, je fajn dozvědět se i něco jiného.
|
Psisko dostava aj velk kosti aj male kosti, ale ked zanedbam vytlacanie, tak sa jej v tych vyluckoch robia hrudky, cele telo ju svrbi a vidno to na nej. Ona ma aj tak krasnu a na dotyk prijemnu srst vacsinou a aj teraz napriek tomu, ze mala Bruinen vzdy po hre odchadza s plnou hubou Freikinej podsady, ked ju cesem vzdy po par tahoch mam plnu kefu.
Co ma prekvapilo najviac je ze najma kym bola mensia tak bolo vidno pri kakani ako jej zo zadku vystreklo trochu tekutiny nez vyslo hovienko - myslela som ze sa jej tak zlazy vyprazdnuju, ale evidentne to nestacilo. Veterinar mi aj slubil ze ma to nauci vytlacat, lenze bohuzial vacsinou nemam asistenta co by podrzal Frei kym ma to uci, takze zatim nic. |
Jo, Gabrielo, ja to uplne chapem. Ja som tiez davala olivovy olej, akozto je vraj najzdravsi, len mi to vetka spomenula ako pikosku, ze to vlastyne nie je uplne tak. Ono zavisi aj od toh, co myslime ako zdrave, ze ci chceme znizit cholesterol alebo vylepsit srst. Este sa aj vela lanove semienko spomina, ako dobre na srst mimochodom.
|
Quote:
|
Quote:
|
Ahoj,
tak že bych se taky podělila..i když jsem naprostý začátečník:shock:. Od začátku dostává Sofi cca půl napůl syrové maso (kuřecí, hovězí) a granule (cca 1. měsíc doma ProPlan od maminky, teď Orijen, sem tam Platinum)..podle příležitosti jogurt, syrové kosti, zeleninu, ovoce..zkrátka, co mám já (neupravené pro lidi) to má i Sofi. Cca poslední 2měsíce přidávám do krmiva lososový olej Kronch. Od začátku jsme měli také jisté kožní problémy. Diagnózy byly různé.. Zkoušeli jsme vše možné, nic nějak zvlášť nezabíralo. Nakonec jsme vyčkali a vše se postupně zlepšilo.Snad souhrou všech možných faktorů. Po těchto lapáliích nemám dojem, že by byly granule o tolik horší, nebo že by ony problémy byly např. způsobeny granulemi..Pokud mám možnost, dávám více masa (nebo jen maso), pokud není..tak jsou granule. Upřímně-netroufnu si psovi sama skládat celý jídelníček... Na olej od Kronchu jsem slyšela samou chválu..tak snad má na zdraví Sofi taky svůj podíl. |
Kronch
Tak zrovinka já mohu jen lososový olej doporučit. Nemám u své feny problém se srstí a nikdy jsem neměl, ale manželka má zlaťáka a ten má po granulích lupy, po přidání losového oleje je u něj výrazné zlepšení. Takže? Jednoznačně doporučuju z vlastní zkušenosti (i známí si ho chválí) a kdo by chtěl lososový olej nebo nějaké jiné věci nejen na srst, stačí mi poslat PM a domluvíme se:-)Mám to vždycky levnější než v krámě...
|
Quote:
|
Quote:
|
Můžu se taky přidat. Nepřidávám žádný olej, pouze střídám tak ze dvou třetin maso (pštros, kuřecí, případně co se vyskytne, takže občas i srnčí atd.) jinak zelenina a vývary občas a většinou jednou denně granule Pro plan. Mluvilo se tu o průjmech... když to tak vezmu, tak jednou týdně ho má Akkon taky, ale řešil jsem ho ze začátku. Teď to hlídám a pokud je to max. jednodenní beru to jako pročištění organizmu. Jinak stačí dát např. maso se srstí a najednou je průjem tentam. Krmíme jak už jsem zmínil syrovým masem a to samé vejce, tvaroh a jogurt. Ohledně srsti mi asi nepřísluší ji hodnotit, ale asi není zanedbatelní, že pes bývá většinou venku a podle toho se zařídil.
|
Mně to nedá :lol::lol::lol::
případně co se vyskytne, takže občas i srnčí atd , když někam jedu autem.......:lol::lol: |
Quote:
|
Oprava, ne já, ale moje fenka nemá problémy s průjmem.... se omlouvám za mystifikaci..:oops:
|
Quote:
|
Quote:
|
Hsnko já nebyl zrovna oním šťastným řidičem, ale co zůstalo, skončilo u mě. No a vzhledem k tomu, že studuju na lesárně, tak příští zimu bude mít hafan asi solidní přísun :)
Jinak k těm průjmům... granule za to většinou nemohly, to spíš játra a jednu dobu právě jogurt, ale když už, tak to hlídám. Když se z toho dostane během jednoho dne sám, je to OK. Když ne, dostal půldenní hladovku a potom právě rýži dochucenou vajíčkem nebo šťávou z masa a vždycky se to srovnalo samo. Organismus každýho psa reaguje jinak, takže to asi nejde paušalizovat, ale mám pocit, že Purina dělá granule i pro psy s horším zažíváním. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Vidělo to krocana aspoň z letadla? :) Jelen je výbornej To je skoro škoda dát hafanovi :lol:
|
Myslim, že to nevidělo krocana ani z letadla, ani z rychlíku:-).
|
:)
Tak to my naštěstí problémy nemáme, Affi do roku jedla štěněčí Nutram, sulc a tvaroh a různé mlsky, teď krmíme jak kdy, Nutram,Eminent,Brit, všechno pro dospělé Large breed...a po zimě když potřebuju aby nabrala trochu tak juniory Large...Střídání granulí jim nevadí, ani když jeden den mají jedny a druhý druhé. Když byla malá dávala jsem hill,eukanubu, royal a podobné "superpremiové"....jenže to mi Affinka nežrala. Teď s daxem žerou co dostanou a bez problémů. Kosti a uzené maso na kosti,vnitřnosti,vajíčka, pařátky a ušiska nebo nožičky dostávají taky často, na hraní a za odměnu, nebo když se jich potřebuju zbavit na chvilku (max. 5 minut když má kost s masem aspoň kilo) Musím zaklepat, že průjmen netrpíme a hovínka jsou pěkná :) A zeleninku Affinka dostává na talíře v restauraci, kde nás znají tam nesou maso a přílohu paničce a zeleninu pejskovi :) nj panička rozmlsaná zeleninku nepapá a Affinka vesele a s hroznou důležitostí zámecké slečinky zoubkama jemně vybírá oblíbená rajčata, papriku, cibulu, zelí, salát a okurky :) no řeknu vám pohled pro bohy
|
..někde jsem četla, že cibule a hroznové víno jsou pro psy až životně nebezpečné...nevíte o tom někdo něco?
Jinak, samozřejmě, že Sofi dostane taky ještě kupu věcí okolo..to co jsem psala, je jen jako hlavní chod;-). No má se líp jak já, ochechule huňatá:-) |
No o cibuli nic takového nevím, jediné co bych psovi nikdy nedala je chleba měkký ( při větším množství ucpe střeba, začne kvasit, způsobí nekrózu a když se na to přijde pozdě tak je po psu ) a čokoládu (ta je totálně jedovatá ) a slezinu ( po tom mají psi často děsné průjmy a zvrací ) a ani brambory ty mi Affinka hrozně ráda krade a pak chodí a celý den je zase zvrací . Bývalý přítel zas krmil Affinku česnekem ( divnej pes co?), s tvrzením, že ji nakládá zevnitř, tak jsem si radši koupila menší troubu:) a následně vyměnila přítele:)
ale jak se říká, naši psi jsou popelnice a často člověk nezabrání aby něco zobli... jinak ve velké míře škodí všechno:) |
Bývalý přítel zas krmil Affinku česnekem ( divnej pes co?), s tvrzením, že ji nakládá zevnitř, tak jsem si radši koupila menší troubu:) a následně vyměnila přítele:)
[/quote] Za tuto větu máš u nás sto bodů:lol:toho přítele jsi měla nacpat do té trouby a přidat do ní hodně česneku:lol:, ikdyž česnek je fakt zdravý, to bych mu křivdila, tomu česneku myslím:lol: |
Ano, cibule je pro psy údajně velmi nebezpečná... (osobně to respektuji a nemám nejmenší chuť to zkoušet, jestli to tak opravdu je)
Jinak pro psy jsou obecně rovněž nevhodné až nebezpečné všechny potraviny, které mají tendenci silně nadýmat - tedy košťáloviny, luštěniny, ale např. i hrušky ve velkém množství (vím např. o NO, který díky hruškám uhynul na torzi). A ještě se pozastavím nad tím kombinováním granulí a masa - moc tomu nerozumím, proč když pes baští po většinu týdne maso, tak mu někdo dá 1x týdně granule... K čemu to má být dobré??? (Tím nemyslím cestování, kde jsou granule praktické). Jak se zmínil již Jeník - je to pro organismus nevhodné a naprosto zbytečně zatěžující, zvlášť u mladých zvířat. Rovněž průjem u štěněte 1x týdně nepovažuji osobně za fyziologický jev (a už vůbec ne za čištění organizmu!) a docela vážně bych se v takovém případě zamyslela nad skladbou krmení... |
Pro upřesnění Affi té cibule sezobne tak dvě tři kolečka, zatím bez problému, ale já sama jí to nedávám,a radši to tedy zkoušet nebudu, vidím, že naše výuka stravy psů na škole měla drobné nedostatky :) Co se týče hroznového vína tak to netuším, ale radši se podívám, ona ta moje popelnice, jak potká vinohrad,třešen,švestku nebo ryngle a vůbec ovoce, tak to běží hned očesat,jak kdyby týden nežrala:) a co se týče toho míchání granulí a masa, to fakt dobré není, nehledě na to že je to zbytečné házení peněz z okna, protože když se to namíchá tak si z toho ten pes moc nevezme. Jen můj názor.
Teda Heli, taky jsem vyděla psa s torzí, při operaci a pěknej hnus. Ten co jsem u něj asistovala sežral pytel granulí i s igelitem, přišlo se na to pozdě, nekróza žaludku a střev, tak pokročilá, že jsme ho rovnou uspali a šly vynadat spolužačce, jak může být tak neopatrná, když ví, že ten pes jí to už udělal a přesto mu to nechala v kotci... |
To s hroznom je pravda, moze u psa vyvolat zlyhanie obliziek. Urcite nebezpecna je davka 500 g normalneho hrozna alebo 100 gramov susenych hrozienok pre dospele CVcko (30 kg pes), teda to je davka po ktorej bolo urcite pozorovane zlyhanie ladvin s tym ze pes uhynul alebo musel byt utrateny. Bohuzial clanok popisujuci vacsie mnozstvo pripadov (s mozno vacsim rozptylom davok a nebezpecnosti) nie je volne dostupny. Pricina je zatial neznama, je mozne ze dovodom je vysoka davka hroznoveho cukru...
|
Tak to už Affi neuvidí vinohrad ani z rychlíku, zatím jí nikdy nic nebylo, naštěstí to nežere po kilech. No už si ani nezobne, děkui za informaci. ;-)
|
Jats, ja myslim ze zas prehanat to netreba, ked nahodou zobne tak nepanikarit, len davat pozor na vacsie mnozstva hrozna a nenechavat susene hrozienka pohodene volne na dosah psov.
|
Granule jedenkrát týdně nevím, ale my dáváme jednou denně maso jednou granule a jednou maso s něčím nebo i něco bez masa, ale ty granule mi přijdou jako doplněk fajn. Je to rychlé, když mám třeba 20 min. na to vytáhnout psa ven a nakrmit. Navíc k tomu cestování je to taky ideálka a ikdyby jedenkrát týdně, tak si člověk zkusí, jestli je hafan ještě žere.
Můžete mi prosím vysvětlit, čím granule jednou za čas škodí? To jsem nevěděl a taky to nějak nechápu. K tomu průjmu... možná jsem jednou za týden přehnal, ale ikdyby, tak ten pes se z toho dostává sám během jednoho dne. Jenom kontroluju, jestli v tom není krev nebo hnis a podobně. |
no s těmi granulemi je to asi tak jak kdybys jedl celý týden salát a pak si v neděli dal pěkně mastnou husu se zelim...taky to přežiješ ale dobře ti nebude a přinejmenším budeš nafouklej jak žaba a bude ti těžko:)
|
Jak psal Jeník - jak průmyslově vyráběná strava, tak strava přírodní (syrová, chcete-li) je trávena tělem jinak. Tělo se trávení jednoho druhu potravy dokonce potřebuje nějaký čas přizpůsobit (uvádí se 14 dní až 1 měsíc). Pokud se potrava střídá, tělo je nuceno se neustále přizpůsobovat jinému typu trávení a to velmi zatěžuje slinivku. Ovšem co jednomu psu navenek zdánlivě nevadí (ale ještě vůbec to neznamená, že mu to prospívá), u druhého může způsobit až chronické onemocnění slinivky a následnou nutnost doživotní diety a dotování trávících enzymů...
Nevím, co je na granulích jako doplňku prospěšného? Vše, co je v granulích tělu užitečné, se dá najít v "přírodní" alternativě. Pocit, že nedám-li svému psu alespoň několikrát týdně (měsíčně) granule, tak mu způsobím nějaký potravní deficit, je jen výsledkem kvalitní mediální masáže, jak jsou granule pro naše psí společníky životně nezbytné... :( |
Tak to chápu, ale přesto kamkoliv jedu brát ssebou maso není až taková sranda Občas jsou granule dobré k řešení podobných situací.
Když mixování některým psům nedělá dobře, neřešily by to granule pro citlivější trávení? |
Mražené kuře nebo slepice se dá koupit v každém vesnickém konzumu. A pokud jedu autem, mám termobox, do kterého se mi vejde maso pro 3 psy na týden.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Existují nějaké granule bez konzervantů vyráběné šetrnou metodou - jsou poměrně drahé a mají velmi krátkou trvanlivost, ale pro organizmus psa jsou mnohem šetrnější, než ty klasické (vyzkoušeno na jednom pejskovi z mého chovu, který se po granulích spolehlivě po..., ale jakmile je krmen přirozeně, může "stláskat" cokoli). Název si bohužel nepamatuji :(
Taky by mělo být na trhu nějaké sušené maso (prodávané ve velkém balení - nejen jako pamlsky, které jsou běžně k dostání), ale zatím se mi nepodařilo prodejce vypátrat (maso koupil svým boxerům známý ze cvičáku a velmi si je pochvaloval - jak kvalitou, tak cenově. Bohužel - nějak není schopný mi donést etiketu z onoho balení...). |
Krmivářství je docela věda a né experiment. Souhlasim s Helenou. Granule nedávám a kvůli jednomu dni nebudu zatěžovat psa jinou stravou, to raději uděláme hladovku. Pokud se jedná o více dní, tak souhlasim s Pavlem, protože mi maso vydrželo v termotašce celý týden. Jediné co střídám, tak jsou přílohy (rýže, kolínka, ovesné vločky)
Je něco jiného, pokud se zvíře krmí stále jedním typem potravy (třeba granule). Jakýkoli přechod od normálu znamená zatížení organismu a ve vývojových fázích ("se to rovná") ztráta! Samozřejmě, že si s tím zvíře umí poradit, ale... |
Koukám, že než nalovim písmena, tak Helena stihla další příspěvek. I tak souhlasim, jen si myslím, že je lepší a i levnější krmit masem.
|
Quote:
|
Quote:
pochopitelně nemluvím o srovnání, když majitel psa nakupuje masu pro psa v supermarketu. Mne vyjde průměrně měsíčně krmení jednoho psa včetně všeho, co mu dávám k masu na cca 250 Kč (mám 3 psy, takže je to zprůměrováno). Denní dávka tedy cca 8 Kč. |
Quote:
|
O výrobě granulí není pochyb.
Mám jen jednoho psa a prozatím mě stojí do 400 Kč ve žrádle za měsíc. Asi nemam až tak dobrý zdroje na maso, ale za to si můžu sám, že se nechodim ptát přímo na jatky. Alespoň si dám úkol ;) |
Ty lisovane granule prodava baron.cz a ja krmim vetamix.cz, kteri to zadarmo dovezou az do domu a 1kg od cca 14,-. A micham to syrove prihrate v mikrovlnce s nejakou prilohou a dva psi maji kilovku na den.
|
Některé maso od Vetamixu vyjde i pod 10Kč /kg, mají např. i 20kg bloky, ty jsou nejlevnější. Využívám je, protože mám psů hodně, takže jeden blok mám třeba jen na dva dny. Ale zase jim k tomu beru i ty dražší, takže se to zprůměruje :lol: .
Takže i já se pohybuji cca na sumě na jednoho pejska , kterou psal Pavel. Vitamíny + minerály jim dávám formou prášku zamíchaného do jídla. Je to to samé, co se sype do toho maglajzu, ze kterého se vyrábí granule. Takže pejsek živený "klasicky" o nich nepřijde. Navíc- já chci, aby moji hafíci měli každý den trochu jiné jídlo, jinou chuť..... Mně by se taky nelíbílo jíst pořád tu samou krmnou dávku :( . |
ten vetamix vozí zdarma, ale jen,pokud si objednáš 50 kg,takže se to chce domluvit ve více lidech,pokud nemá člověk tak velký mrazák. taky ted nekrmím granulemi vůbec,chce to obrazit pár řeznictví,v jednom mají laciné kuřecí hřbety,někde morkové kosti,jinde třeba držtky. jednou týdně se udělá nákup. granule z barona mi žrát po určitě době nechtěla,ale jak jsem psala na granule jsem se vykašlala.z barona jsem si objednávala masité konzervy,s těmi jsem spokojená a na cesty ideální alternativa.když jsme někde pryč,tak mi čuba stejně moc žrát nechce,tak si počká na doma....a krmení masem není vůbec pracnější,vytáhnu zmrzlý hřbet a potom jí ho předhodím....
|
ještě jsem zapomněla,že jako doplněk jí dávám chlorellu pyrenoidosu,výtažek ze sladkovodní řasy,je v tom všechno a moc jí to chutná....
|
Quote:
|
chcem sa vrátiť k tým granuliam. môj pes (2 roky a nejaký ten mesiac) je kŕmený surovým s prílohami. ale keď cvičíme, striedam surové mäsko ako odmenu s granulami. je to pre neho taký "fast food", veľmi mu chutia, lebo inak ich nedostáva, len ako odmeny. niekedy dostane viac - keď cvičíme niečo nové, niekedy menej. to predpokladám ale nevadí a "neráta sa" do zaťažovania organizmu, však?
tiež sa chcem opýtať ohľadom bravčového. kupujem bravčové hlavy, kde je veľa svaloviny a vychádza to veľmi lacno, ale bolo mi odporučené nechať ich prejsť varom. kvôli nejakým chorobám. platí to aj keď je mäso z obchodu pre ľudí? nechcem si "kaziť" mäso a stravu pesanovi zbytočne. inak kŕmim hovädzím, kurence, morčacie, vnútornosti, brav.kosti a nohy,... ale to surové bravčové ma veľmi zaujíma. ďakujem |
Peta, a co necitas dogforum? :rock_3
bravcove surove zo slovenska v pohode, u nas sa aujezskeho virus nevyskytuje, myslim, ze ani v cechach, maso z polska prevarit ostatne druhy masa surove, divinu premrazit inac ako tak citam mnohe otazky a dotazy a dohady, odporucam vam precitat si na spominanom fore www.dogforum.sk sekcie o strave a krmeni a doplnkoch, taktiez su tam vyjadrenia na jednotlive granule od podla mna kompetentnych (dopredu sa ospravedlnujem, ak je propagacia inych for zakazana, ale tam naozaj najdete odpovede na otazky, ktore sa tu tocia dookola.. - surove maso, prilohy, kosti, aka zelenina ano, aka nie... atd.) |
čítam a práve preto som chcela vedieť názor ostatných, ako sa na to pozerajú:rock_3
|
Ahoj, je pravda, že se to doporučuje, kvůli svalovcům, nechat vepřové přejít varem. Nehledě na to, že hodně knížek moc vepřové pro psy nedoporučuje, je zbytečně tučné. Já osobně krmím granulemi, za prvně je to pohodlnost, za druhé nemám dobré zdroje ani kam to maso dát a za třetí mám psy dva a když jsem si v náhlém nápadu, že to teda vyzkouším objednala maso z vetamixu, tak mi těch pitomých 60 kilo vozili tři týdny po celé republice, než mi volali jestli bydlím u Brna....Na objednávce to bylo, tak nic, a koupila jsem zas granule. Na druhou stranu žerou psi granukle rádi a maso dostávají celkem často jako mlsky nebo za odměnu. Třeba teď v sobotu dostali každý 3 kilovou půlku vepřové hlavy... tak jsem myslela že ušetřím granule a psi budou rádi... když jsem přišla za 3 hodiny, psi stáli u dveří do místnosti, kde mám granule a blafkali na mě, kdy jim je jako dám....Tak jsem jim dala a hned je slupli:) Jinak i po granulých mi Affinka krásně vyrostla a má negativní DKK,krásnou srst a žádné problémy. :)
|
Jakékoliv maso, které přejde oficiálními jatkami by mělo být bezproblémové, protože je veterinárně zkontrolováno. Lidem nelze prodávat maso, u kterého je nutná tepelná úprava, aby bylo nezávadné,. Nezávadné musí být i v syrovém stavu. Navíc jen nechat maso přejít varem je k ničemu. Pokud bys chtěla být důsledná, muselo by maso být vařené tak, aby v jakémkoliv místě teplota přesáhla 70-80°C. Takové maso není "přešlé varem" ale komplet uvařené.
|
vetamix
Vetamix doveze i mensi mnozstvi zadarmo jen je potreba tam zavolat a domluvit se velice casto maji naplanovanou trasu po vice lidech, tak to spoji dohromady. Ja teda beru vzdycky plny mrazak a od kazdeho druhu + i testoviny. Testoviny/ryze se pak vari se zeleninou a do misky davame lzici slun.oleje.
|
Quote:
Já chápu Pavle;) taky to psům nepřevařuju, koukni na mou fotogalerii na stránky, poslední fotky, ta hlava je syrová... píšu jen že se to doporučuje, bo nic není stoprocentní. Jediné co povařím lehce jsou nožičky vepřové :) |
Quote:
|
to u nás má pes šuflík v našom mrazáku - zásoby tak na týždeň a ešte má vlastný veľký mrazák - zásoby na mesiac - a máli sa mi :rock_3 často rozmýšlam, aký malý mrazák ten pes má :lol:.
|
Quote:
|
My máme mrazák pre psa v pivnici - bývam v paneláku... Je to stará chladnička, ktorá je trošku upravená a mrazí na plné obrátky. Takže ani u nás to nie je extra, ale tých 30kg mäsa a kostí by sa tam malo zmestiť. Plus cca 10kg v byte v mrazáku.
ale to sme myslím už off topic... |
Quote:
Krmím i granulemi i masem, z větší části masem. Po tom, co tu čtu, tak asi na maso přejdu úplně. Máme ted chvíli granule Acana large breed a zdá se mi, že se Xaře zhoršila srts a když jí češu kartáčem, tak se kroutí, protože jí to svědí. To předtím nedělala. Začala jsem ted podávat obden syrové vejce místo 1x týdně a ten slunečnicový olej každý den. Ještě úplně vysadím granule a uvidíme. Granule od Barona jsme měli taky a nebyl s nima problém, přidávala jsem jí ktomu nahrubo mlété maso od Vetamixu a hovínka měla malé, tmavé. Po Acaně jsou o moc větší a světlejší. Jinak 2x týdně jsem dávala jen maso, třeba skelet, kuřecí stehna, křídla. Ode dneška přecházíme jen na maso. |
pro mě je důkaz,že pes tráví dobře i četnost a objem trusu.po granulích ho má jako plastelínu,po Hillsu,který jsme měli po operaci,to bylo hrozný. ted,když je jen na Barfu,tak chodí 2x denně a hovínka má tvrdý a malý,bere si ze stravy maximum....
|
u nás to isté. vedľa majú šteňa kaukazáka - 6-7mesiacov a dávajú mu pedigree, má strašný objem trusu, tmavý ale neskutočné množstvo:shock:. ja som spokojná a pri Barfe jednoznačne zostávame;)
|
Poslednich 14 dni zacala arwen linat,hrebelcuju ji denne nekolikrat a pokazde vycesu velkou hrst chlupu,takove te jemne podsady. je to u tech bytaku normalni,zacit linat v pulce srpna? jo a taky jsem ji objevila na nekolika mistech skoro vypadlou srst,neni to uplne hole misto,ale je tam viditelne mene chlupu. :|zere syrove maso,zlazky ma cistene pred par mesici,ale pravda je,ze si obcas zasankuje,harala se na jare.olej na srst nedostava teda pravidelne,zloutek tak 1x tydne,zacala jsem zase davat chlorellu.myslite,ze ta hola mista jsou na veterinu,nebo je to normalni prubeh linani? predesla leta tak moc nelinala,skoro to na ni nebylo videt,ze se meni srst....
|
Takovéhle velké línání v srpnu není problém. A ta místa- nejsou tam, kam by si dosáhla zadní nohou? Nemůže to být vydrbané?
|
Quote:
rozdrbat,ale jedno je treba na naprsence a tam nevim. k doktorovi se mi s tim moc nechce,ale zase to nechci nejak podcenit... |
Já bych začala od nejjednoduššího: hned odčervit a vykoupat v nějakém pořádném antiparazitárním šampónu. A podle toho co by se dělo dál, tak bych pokračovala. K doktorovi můžes samozřejmě taky, ale jestli se tam nehrneš......
Nemáš v blízkosti kurník? |
o zadnem kurniku nevim a ani si nevybavuju,ze by se k nejakemu v posledni dobe dostala. ale diky za radu,pujdu ji dnes koupit odcervovadlo a ten sampon a uvidime.je nejaka osvedcena znacka samponu? odcervena byla naposledy 30.5.2010,coz je vlastne uz i cas na dalsi.
|
Quote:
Vaše fena je před háráním? A nebo, neprodělala falešnou březost a kdy? Taky se musím zeptat, proč necháváte análky čistit? Fena má s vyprazdňováním potíže či trpí průjmy? Monika http://www.wolfdogs.cz/ |
Quote:
a analni zlazky jsem nechavala cistit jen jednou u prilezitosti ockovani,kdy mi fena zacala vic "sankovat",doktor rikal,ze je mela celkem plne,ted u ni to sankovani cas od casu taky pozoruju.myslela jsem,ze se to delat ma,ze to psovi prijemne neni,pokud s tim ma problem.vcera jsem ji odcervila,zatim se ta hola mista nijak nerozsiruji ani nezhorsuji zda se... |
All times are GMT +2. The time now is 19:40. |