Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Łódź Międzynarodowa 2-Maj (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=10662)

DanielZ 24-03-2009 20:17

Łódź Międzynarodowa 2-Maj

Tego roczna wystawa jest wyjątkową wystawą . Dla oddziału Łódź to wielki święto 50-lat oddziału oraz 40-lat po pierwszej wystawie Światowej.
Tak było - krótki opis wystawy z niemieckiej prasy .

"Generalne zebranie FCI odbyło się w dniach 7-8 maja w Warszawie w Polsce pod przewodnictwem prezydenta FCI Pana Edwarda Mikulskiego. Po oficjalnych obradach uczestnicy zwiedzali m.in. królewski zamek – Pieskowa Skała. Do najważniejszych uczestników zjazdu generalnego FCI w Polsce jak również Międzynarodowej Wystawy Psów Rasowych w Łodzi należała S.A.S. Księżna Antoinette de Monaco z Monte Carlo. Z wielkim zainteresowaniem oglądała wystawiane psy na łódzkiej wystawie międzynarodowej. Mieliśmy okazję zobaczyć tłumy widzów, które przybyły 11 maja na międzynarodową wystawę w Łodzi. Olbrzymi stadion ze swoimi trybunami mieścił tysiące widzów, a na murawie stadionu prowadzona była ocena psów. Program ramowy przewidział prezentację zwycięzców poszczególnych grup przez górali w ich strojach ludowych. Jak jest to częste na wystawach w krajach Europy wschodniej również w Łodzi owczarki niemieckie były rasą najliczniej reprezentowaną (145), następnie boksery (102), pudle (98), cockery (67), jamniki (57), foksteriery (56), dobermany (50), dogi (49), niemieckie wyżły szorstkowłose (41), pekińczyki (39), belington-teriery (35), kerryblue- terier (30). Wystawa łódzka pokazała olbrzymie zainteresowanie polskiego społeczeństwa hodowlą psów rasowych oraz stale rosnącą bazę hodowlaną jak i również ciągle rosnącą jakość potomstwa hodowlanego. Ważnym punktem programu łódzkiej wystawy była prezentacja polskich owczarków podhalańskich przez prezenterów w strojach regionalnych – podhalańskich. Prosimy zwrócić uwagę na trybuny w tle zdjęcia – wszystkie miejsca zajęte – jak przy znaczącym międzynarodowym meczu piłkarskim."

Tak jest na naszych wystawach
http://lh6.ggpht.com/_nLS5JbnyUAE/Rv...0/IMG_9389.JPG
http://picasaweb.google.com/zkwplodz...61804383643298
http://lh6.ggpht.com/_eBkfBE4NE9c/SB...0/_MG_3833.JPG
Jak będzie w tym roku przyjedźcie i sami zobaczcie . Będzie o co powalczyć na pewno będzie masa nagród i pamiątek .

DanielZ 24-03-2009 21:24

Rejestracja on-line
http://www.fcg.com.pl/zkwp/rej/

Wszystkim którzy się zgłosili lub dopiero mają się zamiar zgłosić życzę powodzenia .

Grin 24-03-2009 22:11

Szkoda, że nie "robią" klasy baby, do szczeniaków braknie nam parę dni... :(

igienator 25-03-2009 11:00

Zgłosiłem się, ale dopóki nie pójdę i osobiście w kasie u tej fajnej pani nie opłace składki to nie przyjmą mi zgłoszenia :) A przelewem ponoc nie wolno.

Grin 25-03-2009 11:33

Quote:

Originally Posted by igienator (Bericht 200741)
Zgłosiłem się, ale dopóki nie pójdę i osobiście w kasie u tej fajnej pani nie opłace składki to nie przyjmą mi zgłoszenia :) A przelewem ponoc nie wolno.

Igi, nie ściemniaj, przecież Ty i tak jesteś wrogiem kont bankowych. :twisted:

Narvana 25-03-2009 11:47

tja, a ja mam matury :p

igienator 25-03-2009 11:52

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 200754)
Igi, nie ściemniaj, przecież Ty i tak jesteś wrogiem kont bankowych. :twisted:

Ale tata ma i bym nie musiał pół miasta jechać bez celu :) Bo tak to to 2,40 mnie w obie strony podróż wyjdzie a przelew nic :)

DanielZ 25-03-2009 12:07

Quote:

Składke to niestety musisz zapłacić osobiście w okienku u sympatycznej pani
:)

GRABA 25-03-2009 12:36

:rock_3Nas nie będzie, bo szykujemy się na wyprawę do Niemiec..., ale przydał by mi się taki a`la wazonik (taki jest w moim typie...) i ta hortensja po prawej (tak sądzę, że to ona).

szasztin 25-03-2009 13:31

Lubimy jeździć do Łodzi ale w tym roku wyjatkowo pozostaniemy na kaszubach i będziemy delektować sie zachodami słońca:

http://img217.imageshack.us/img217/9978/dscf6598.jpg

Agnieszka 25-03-2009 16:39

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 200766)
tja, a ja mam matury :p

Ty tez? :p

Chetnie bym pojechala na wystawe, tym bardziej, ze lodzkie wystawy zawsze milo wspominam. Truuuudno
Zycze powodzenia :)

igienator 27-03-2009 06:33

Quote:

Originally Posted by DanielZ (Bericht 200774)
Składke to niestety musisz zapłacić osobiście w okienku u sympatycznej pani
:)

I właśnie dlatego jakoś się wybrać nie mogę :) No ale cóż, moze w weekend dam jakoś rade, kto wie.

wilczakrew 27-03-2009 21:03

Ja tak do końca nie podjołem jeszcze decyzji czy przyjedziemy. Mam troche inne plany na weekend majowy.

DanielZ 31-03-2009 12:30

Przedłużenie terminu zgłoszenia 5.04.2009

shaluka 31-03-2009 12:33

Nas nie będzie, teraz mamy blizej do Pragi:rock_3, no i szykuje sie spotkanie z moja Tereską ;) :happy
Ale będziemy trzymać kciuki!:ghost_2

Furia 31-03-2009 19:56

Miot F Irris&Balrog atakuje ;)

Witam,

Furia również będzie na wystawie.
Pozdrawiamy :)

Bajka 02-04-2009 10:10

To będą dwie Furie:) Wasza mała i nasza duża:):):)

Quote:

Originally Posted by Furia (Bericht 202243)
Witam,

z Peronówki 05-04-2009 08:58

Quote:

Zastanawialam sie czy brac Eligo, czy Balroga... teraz sprawa sie wyjasnila... tatusiek tez sie pojawi.... :rock_3 Bedzie familiada...

aneta1 05-04-2009 10:48

Margo bierz wszystkie :)

jacekjg 05-04-2009 21:01

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 203034)
Zastanawialam sie czy brac Eligo, czy Balroga... teraz sprawa sie wyjasnila... tatusiek tez sie pojawi.... :rock_3 Bedzie familiada...

Milo bedzie Was znowu zobaczyc.Mamy nadzieje ze Garo nie bedzie tak zestresowany jak za pierwszym razem:)

OneUnited 05-04-2009 21:30

Jak będzie tata to super zresztą zapowiada się że do Łodzi zawita większość miotu F z Braterstwa.
P.S. Jacek nie martw się stresem my dzisiaj wizytowaliśmy Nowy Dwór i powiem że nawet nie spodziewałem się spokoju aż takiego . Daniel pytał czy coś dałem małej na uspokojenie pełna kulturka . Największe zdziwienie i zaiteresowanie było tylko podczas pojawienia się na ringu owczarków niemieckich i jakiś dziwnych panów którzy biegali i dziwnie krzyczeli ale nie opiszę Ci miny psa bo wszystko się wyda

jacekjg 05-04-2009 21:38

Quote:

Witam,

Tatus bedzie super:lol:moze mamusia:lol:ciekawi jestesmy czy rodzenstwo pozna sie;)milo bedzie poznac sie osobiscie :lol:i wszystkie f ki i nie tylko:happy:happy:happy

jacekjg 05-04-2009 21:43

Quote:

Originally Posted by OneUnited (Bericht 203114)
Jak będzie tata to super zresztą zapowiada się że do Łodzi zawita większość miotu F z Braterstwa.
P.S. Jacek nie martw się stresem my dzisiaj wizytowaliśmy Nowy Dwór i powiem że nawet nie spodziewałem się spokoju aż takiego . Daniel pytał czy coś dałem małej na uspokojenie pełna kulturka . Największe zdziwienie i zaiteresowanie było tylko podczas pojawienia się na ringu owczarków niemieckich i jakiś dziwnych panów którzy biegali i dziwnie krzyczeli ale nie opiszę Ci miny psa bo wszystko się wyda

Witajcie bedzie super jak sie spotkamy;)
Daniel naopowiadal o stresingu:twisted:udusze chlopa;-) a tak serio mam 2 alternatywy:) Daniel i Daniel:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

OneUnited 05-04-2009 21:51

Braterstwo Jeleni hihi oczywiście jeśli chodzi o Daniele ale tak serio to myślałem że stesing będzie a tu wpadł pokerzysta mały i spoks może miał wpływ na to samochodzik lub wizyty na cmentarzu.

jacekjg 05-04-2009 21:56

Quote:

Originally Posted by OneUnited (Bericht 203126)
Braterstwo Jeleni hihi oczywiście jeśli chodzi o Daniele ale tak serio to myślałem że stesing będzie a tu wpadł pokerzysta mały i spoks może miał wpływ na to samochodzik lub wizyty na cmentarzu.

Braterstwo jeleni :lol: pasuje zapraszmy wszystkich do jeleniej gory:lol:

OneUnited 05-04-2009 22:28

Wszystko jakoś tak dziwnie pasuje

Manu 06-04-2009 12:22

Quote:

A co ja mam powiedzieć...? :evil: Do miłej pani w okienku mam ok. 60-70 km...

Ale nic to, oczywiście się pojawimy (tym razem Shantu i importowana Blackie) i już się cieszymy na spotkanie ze znajomymi wilczakowcami, stęskniliśmy się nieco... :)

Furia 06-04-2009 15:31

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 203034)

:D Super!!! oczywiście dla Nas :) bo nie wiem tylko co na to biedny ojczulek Balrog, jak zobaczy taka rzesze potomstwa ;)

Furia 06-04-2009 15:37

Quote:

Originally Posted by Aga Wó. (Bericht 202580)
To będą dwie Furie:) Wasza mała i nasza duża:):):)

hehe to beda az 3 Furie, bo mala Fenela z Braterstwa Wilczakow prywatnie tez jest Furia :D Im Nas wiecej tym lepiej i bardzo cieszymy sie na to spotkanie :)

wilczakrew 06-04-2009 16:38

Ja chciałem dzisiaj zgłosić ale nie mogę znaleźć nigdzie informacji o kwocie i numerze konta. Pewne pliki mi się nie otwierają. :(

Kamoszka 06-04-2009 21:37

U nas tez nastał ten szczesliwy dzien. Magia Świąt hehe
W koncu mozemy sie pojawic na wystawie. A że jestesmy niejako zobowiazani jako czlonkowie Lodzkiego oddzialu ZKwP to pojawimy sie na pewno:)
Uderzamy z grubej rury-pierwsza wystawa Ardala i od razu miedzynarodówka:twisted:
Cieszy fakt że Ardal spotka kuzynostwo "F".
Oj bedzie sie dzialo, bedzie :twisted::twisted::twisted:

GRABA 06-04-2009 21:48

Coraz bardziej mi szkoda tej wystawki, tyle ludzi będzie ......;)
A jak pójdziecie na spacer, to "inni" ludzie pewnie będą zmiatać na wszystkie strony - ot, wilczakowy pogrom:lol:

wilczakrew 06-04-2009 21:52

Quote:

Originally Posted by Kamoszka (Bericht 203542)
U nas tez nastał ten szczesliwy dzien. Magia Świąt hehe
W koncu mozemy sie pojawic na wystawie. A że jestesmy niejako zobowiazani jako czlonkowie Lodzkiego oddzialu ZKwP to pojawimy sie na pewno:)
Uderzamy z grubej rury-pierwsza wystawa Ardala i od razu miedzynarodówka:twisted:
Cieszy fakt że Ardal spotka kuzynostwo "F".
Oj bedzie sie dzialo, bedzie :twisted::twisted::twisted:

Bardzo się cieszę, że w końcu poznam Ardala i jego właścicieli.
W takim razie do zobaczenia i mam nadzieje, że Łódź to zniesie ze spokojem. :)

DanielZ 07-04-2009 09:38

Nowy adres do zgłoszenia na wystawę

http://www.zkwp.lodz.pl/joomla/rej/i...ybierz_wystawe

wilczakrew 07-04-2009 11:12

Super. Nawet nie musiałem wpisywac danych tylko po PKR wszystko sie pokazało.
To sie nazywa fachowość.

Kamoszka 07-04-2009 22:17

Będzie to dla nas pierwsza wystawa wiec adrenalinka tym wieksza:roll:
Ale ze niejako na swoim terenie wiec mamy nadzieje ze jakoś to bedzie :)
Bo wiadomo ze najwazniejsza k... jest zaprawa:twisted:

Łódź chyba pęknie od tylu wilczaków!
Będzie głośno:)

musze poczytac co po kolei robic albo podpatrywac innych zeby ten pierwszy raz nie byl bolesny hehe

P.S. Ardal juz sie na maksa cieszy na wystawe

jefta 14-04-2009 21:47

zgłoszenia przedłużone do jutra.

Będziemy wam kibicować, wystawiać się i błaznować na ringu PT :p

Przypominam, że będą też ciekawsze konkurencje niż bieganie po ringu:
http://www.zkwp.lodz.pl/joomla/image...%20%A3odzi.pdf

Gia 15-04-2009 08:54

A co to te testy psychiczne??
I jak wyglądają zawody PT??

jefta 15-04-2009 10:46

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 205108)
A co to te testy psychiczne??

nic ciekawego-regulamin:
http://www.belgi.com.pl/viewtopic.php?t=1362 (na dole strony)
Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 205108)
I jak wyglądają zawody PT??

z mojego czytania ze zrozumieniem wynika, że będą dwie konkurencje:
zwykłe PT tylko ostrzej oceniane niż egzamin w szkółkach
i trudniejsza wersja MPPT do wyboru

Gia 15-04-2009 12:32

Cóż... do PT jeszcze się nie nadajemy...
A te testy psychiczne są dla OB, wilczaki też pod po podlegają??

wilczakrew 30-04-2009 15:56

czy ktoś wie ile będzie CzW w łodzi ? czy jest jakaś lista wystawców ?

Testy są chyba dla wszystkich bo mam informacje, ze można sie z CzW zapisać.

Gia 30-04-2009 15:57

Na stronie oddziału łódzkiego wszystko jest.

Grin 30-04-2009 16:00

To sukcesów życzymy i dobrej zabawy.
My raczej nie dojedziemy, bo musielibyśmy odpuścić szkolenie z Łowcą, chyba że dostaniemy "cynk", że odwołują zajęcia z powodu majówki, to wtedy się zastanowimy. :D

Joanna 30-04-2009 16:55

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 209069)
Na stronie oddziału łódzkiego wszystko jest.

Ratuj, bo jako blondzia nie umiem znaleźć :evil:

aneta1 30-04-2009 16:57

Tutaj znajdziesz :)
http://www.zkwp.lodz.pl/joomla/image...%202-3.07..pdf

wilczakrew 30-04-2009 17:00

No No niezłe stadko nam sie uzbierało.
Ja już sie nie mogę doczekać soboty i poznania tylu nowych wilczych twarzy.

Stachowiak Kamil (Swarzędz) 60,
Malicki Jacek (Jelenia Góra) 61,
Pierścieniak Beata (Nowy Dwór Mazowiecki) 62,
Stelmachowski Grzegorz i Ewa Stelmachowska (Dąbrowa Górnicza) 63,
Łaskawiec Anna (Olkusz) 64,
Ignaczak Kamil (Łódź) 65,
Kubica Aneta (Będzin) 66,
Wojtko Elzbieta (Poznan) 67,
Peron Małgorzata (Gubin) 68,
Krawczyk Daniel (Warszawa) 69,
Poniecka Karolina i Piotr Maciejak (Warszawa) 70
Słoma Marcin i Agata Badowska (Kielce) 71,
Lutomski Marcin (Chrzypsko Wielkie) 72,
Wójtowicz-Wróbel Agnieszka (Wawrzeńczyce) 73,
Błach Agnieszka (Wieliczka) 74,
Zorychta Ewa i Przemysław Malczewski (Wrocław) 75,
Pietruszka Łukasz (Radom) 76,
Wojtko Elzbieta (Poznan) 77,
Budzyńska Agnieszka (Łódź) 78,
Baldschun Kerstin i Elzbieta Wojtko (Poznan) 79,
Porada Tadeusz ( Łódź ) 80,
Kubica Aneta (Będzin) 81,
Peron Małgorzata (Gubin) 82,
Peron Małgorzata (Gubin) 83,
Wojtko Elzbieta (Poznan) 84,
Peron Małgorzata (Gubin) 85,
Ziemnicki Daniel (Łódź) 3 307

Ring 13 sobota i pewnie gdzieś tak około 12.

W takim razie do zobaczenia. :)

Kamoszka 30-04-2009 18:23

Oby szczesliwa byla ta 13 :)
Mnie osobiscie nie bedzie bo po wypadku jestem poskrecany na srubki i tytanowe blaszki i mam zakaz chodzenia ale Ardal będzie razem z Olą więc postaramy się jakoś zaprezentować. W końcu to nasz pierwszy raz. Szkoda tylko ze mnie to ominie, no ale Ardal mam nadzieje bedzie sie tym wszystkim bawil znakkomicie:)
Tak wiec w imieniu Oli i Ardala mowie DO ZOBACZENIA

Khan 30-04-2009 22:54

Grzegorz
Numer 80 to Hana vel Crest Wilk z Polskiego Dworu
Pozdrawiam
Tadeusz

wilczakrew 01-05-2009 01:16

Quote:

Originally Posted by Khan (Bericht 209123)
Grzegorz
Numer 80 to Hana vel Crest Wilk z Polskiego Dworu
Pozdrawiam
Tadeusz

Tak włąśnie sądziłem bo Ciebie mi brakowało, ale nie mogłem znaleźć na tych listach. W takim razie bardzo się ciesze, ze też sie spotkamy i do zobaczenia.

marchencki 01-05-2009 10:21

My z Kasia nie wpadniemy kibicowac, choc mielismy taki plan. Postanowilismy, ze dzisiaj bedziemy bic rekord guinnessa na wrocławskim rynku, a wieczorem skoczymy na Deep Purple.:) Jutro odpcozywamy. ;-) Do spotkan bedzie jeszcze masa okazji, a koncert, zwazajac na wiek muzykow moze sie juz nienadazyc. Tak czy siak, zyczymy udanej zabawy i swietnych wynikow. :ylsuper

jacekjg 01-05-2009 12:05

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 209084)
No No niezłe stadko nam sie uzbierało.
Ja już sie nioe mogę doczekać soboty i poznania tylu nowych wilczych twarzy.

Stachowiak Kamil (Swarzędz) 60,
Malicki Jacek (Maliki) 61,
Pierścieniak Beata (Nowy Dwór Mazowiecki) 62,
Stelmachowski Grzegorz i Ewa Stelmachowska (Dąbrowa Górnicza) 63,
Łaskawiec Anna (Olkusz) 64,
Ignaczak Kamil (Łódź) 65,
Kubica Aneta (Będzin) 66,
Wojtko Elzbieta (Poznan) 67,
Peron Małgorzata (Gubin) 68,
Krawczyk Daniel (Warszawa) 69,
Poniecka Karolina i Piotr Maciejak (Warszawa) 70
Słoma Marcin i Agata Badowska (Kielce) 71,
Lutomski Marcin (Chrzypsko Wielkie) 72,
Wójtowicz-Wróbel Agnieszka (Wawrzeńczyce) 73,
Błach Agnieszka (Wieliczka) 74,
Zorychta Ewa i Przemysław Malczewski (Wrocław) 75,
Pietruszka Łukasz (Radom) 76,
Wojtko Elzbieta (Poznan) 77,
Budzyńska Agnieszka (Łódź) 78,
Baldschun Kerstin i Elzbieta Wojtko (Poznan) 79,
Porada Tadeusz ( Łódź ) 80,
Kubica Aneta (Będzin) 81,
Peron Małgorzata (Gubin) 82,
Peron Małgorzata (Gubin) 83,
Wojtko Elzbieta (Poznan) 84,
Peron Małgorzata (Gubin) 85,

Ring 13 sobota i pewnie gdzieś tak około 12.

W takim razie do zobaczenia. :)

Malicki jacek jelenia góra nie maliki

wilczakrew 01-05-2009 12:28

To nie moje błędy tylko ZkwP. Z pewnością Kamil nie będzie w psach no chyba, ze jego sunia zmieniła płeć no i jeszcze ma być jakaś spóźniona piękność od Daniela.

No ale ja tu widze mase nowych twarzy i sie bardzo z tego cieszę.

DanielZ 01-05-2009 12:45

Ignaczak Kamil (Łódź) 65 :lol::D Chyba na stałe zmieni płeć bo to już 2-raz , Suka zgłoszona w Psach. Oj Kamilu na słabsze trunki trzeba przejść :):lol:

wilczakrew 01-05-2009 18:42

Quote:

Originally Posted by DanielZ (Bericht 209168)
Ignaczak Kamil (Łódź) 65 :lol::D Chyba na stałe zmieni płeć bo to już 2-raz , Suka zgłoszona w Psach. Oj Kamilu na słabsze trunki trzeba przejść :):lol:

Tym razem kliknoł na to co było na formularzu, a ZKwP wpisało mu suke do psów wg poprzedniego zgłoszenia. :D

Mila 01-05-2009 19:44

My z Milą też będziemy (nr 70), już wszystko spakowane etc. ale właśnie przeczytałam, że niezbędne jest zaświadczenie o stanie zdrowia psa. czy tak jest na serio? Oczywiście, książeczkę zdrowia ze wszystkimi niezbędnymi szczepieniami mamy. Czekam na info, bo jakby co, lecę po zaświadczenie do weterynarza 24h:)
pozdrawiam,
Karolina

wilczakrew 01-05-2009 20:01

Quote:

Originally Posted by Mila (Bericht 209207)
My z Milą też będziemy (nr 70), już wszystko spakowane etc. ale właśnie przeczytałam, że niezbędne jest zaświadczenie o stanie zdrowia psa. czy tak jest na serio? Oczywiście, książeczkę zdrowia ze wszystkimi niezbędnymi szczepieniami mamy. Czekam na info, bo jakby co, lecę po zaświadczenie do weterynarza 24h:)
pozdrawiam,
Karolina

Ja mam zawsze zaświadczenie i książeczke. To zaświadczenie to przeciwko wsciekliźnie i jak zaszczepicie to dostaniecie. No ale sama książeczka wystarczy bo ją zazwyczaj sprawdzają, choć nie zawsze.

Mila 01-05-2009 21:18

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 209208)
Ja mam zawsze zaświadczenie i książeczke. To zaświadczenie to przeciwko wsciekliźnie i jak zaszczepicie to dostaniecie. No ale sama książeczka wystarczy bo ją zazwyczaj sprawdzają, choć nie zawsze.

Mila już jakiś czas temu była zaszczepiona - w książeczce ma info o tym.
Podjechaliśmy przed chwilą do weterynarza i dał nam coś na specjalnym druczku, że jest zdrowa (badał węzły chłonne etc.) :) Czyli już mam komplet.
Dzięki wielkie za info i do zobaczenia jutro:)

wilczakrew 01-05-2009 21:28

Quote:

Originally Posted by Mila (Bericht 209211)
Mila już jakiś czas temu była zaszczepiona - w książeczce ma info o tym.
Podjechaliśmy przed chwilą do weterynarza i dał nam coś na specjalnym druczku, że jest zdrowa (badał węzły chłonne etc.) :) Czyli już mam komplet.
Dzięki wielkie za info i do zobaczenia jutro:)

To nie tak do końca z tymi zaświadczeniami.
W polsce i większości innych krajach uni europejskiej zazwyczaj wymagany jest paszport z wbitymi szczepieniami przeciko wściekliźnie. Do paszportu wydaje weterynarz takie zaświadczenie o wykonaniu takiego szczepienia. Naklejka w paszporcie i numer na zaświadczeniu powinny być takie same.
Przy wyjeździe poza unie europejską jak i do niektórych krajów uni wymagane jest specjalne zaświadczenie od wojewódzkiego lekarza weterynarii o zdrowiu psiaka.
Do pewnych krajów trzeba wykonać jeszcze specjalne badania poza standardowymi szczepieniami jak i chipowanie.
Mnie osobiście nikt nigdy nie sprawdzal w paszporcie niczego innego poza wścieklizną. Czasami wystarczało pokazać takie zaświadczenie o szczepieniu, a często nie pokazywałem nic.

igienator 01-05-2009 21:29

Ej ja nic nie piłem jak się zgłaszałem :) To, że suka ma GWAIHIR to nie znaczy, że jej nagle jajca wyrosły, a ja przynajmniej nic nie wiem o tym :)
A ze mną jak zawsze się stado pseudokibiców zjawi i będą mnie dopingować :)

wilczakrew 01-05-2009 21:37

Quote:

Originally Posted by igienator (Bericht 209214)
A ze mną jak zawsze się stado pseudokibiców zjawi i będą mnie dopingować :)

Nie bądz samolubny. Reszte też ktoś musi dopingować. :)

No ta jutro chyba będe sprawdzał te jajca, a raczej Czambor. Zobaczymy co jej tam wyrosło. :D

Kamoszka 01-05-2009 22:44

a cos na temat sedziego?

wilczakrew 01-05-2009 22:52

Quote:

Originally Posted by Kamoszka (Bericht 209218)
a cos na temat sedziego?

Podobno dentysta i migdałki ogląda. :)

Grin 01-05-2009 22:58

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 209219)
Podobno dentysta i migdałki ogląda. :)

Jak migdałki, to nie dość że dentysta, to jeszcze laryngolog (chyba). :p

Kamoszka 01-05-2009 23:06

stomatolog, laryngolog, no i pewnie jeszcze androlog:rock_3
full serwis-od zebów az po jajka:lol:

Kamoszka 01-05-2009 23:09

nie za duzo specjalizacji jak na jedna osobe?:twisted:

JA w domowym zaciszu bede nerwowo trzymal kciuki za wszystkie wilczaczki startujace jutro.
POWODZENIA!!!

wilczakrew 01-05-2009 23:24

Quote:

Originally Posted by Kamoszka (Bericht 209223)
nie za duzo specjalizacji jak na jedna osobe?:twisted:

JA w domowym zaciszu bede nerwowo trzymal kciuki za wszystkie wilczaczki startujace jutro.
POWODZENIA!!!

Takie opinie i na dogomani dużo można ja jego temat poczytać.Strach sie bać :)

Dziękujemy i z pewnoscią się przydadzą.

wilczakrew 01-05-2009 23:29

Ja odniosłam wrażenie, że jest to sędzia dokładny. Oceniający zgodnie ze wzorcem. Sprawdzający zęby, patrzący na ruch i statykę. Wrażenia bardzo pozytywne http://static.dogomania.pl/forum/ima...icon_smile.gif

Jedna z opinni. To będzie sie czego bać.

Petr Rehanek - sędzia bardzo dokładny, bardzo szczegółowy jeśli chodzi o anatomię psa, ruch , budowę.. Nie zwraca uwagi na to, czy pies jest zestresowany czy nie, uważnie patrzy na pracę tylnych łap, zgryz trzeba pokazać samemu, ale długo i dokładnie ogląda ... Nie rozrzuca pochopnie tytułów, wręcz daje je tylko psom, które na prawdę są perfekcyjne. Jeżeli w klasie jest jeden bądź kilka psów i wśród nich nie ma 'tego idealnego', to nie będzie na siłe przyznawał tytułów któremuś z tych, które się pokazują, tylko po prostu nie przyzna w ogóle.

Dalej nie czytam bo jutro nie dojade do Łodzi. :)

Aga B. 02-05-2009 18:03

Hahaa teraz my jako pierwsze na forum mamy zaczyt pogratulować K-lee zdobycie młodzieżowego championatu:)
Wszystkim zwyciężcom gratulujemy, a szczególnie naszemu pół-bratu Fenrir'owi i równie uroczej pół-siostrze Andariel Conall:)

Grin 02-05-2009 19:03

Brawo i czekamy na dalsze wieści i koniecznie zjęcia!

Kamoszka 02-05-2009 20:49

No to my juz w domu:)
Ardal super zadowolony z wystawy, na pewno bedzie ja mile wspominal.
Tak tak, MILE tez będzie mile wspominal:lol: I to baaaaaaaaaaaaardzo:)
no to sie nam mlodziak zakochal... fiu fiu fiu...:p

Dostal fajna ocene i opis, my jestesmy super zadowoleni, wszystko zgodne ze wzorcem i barrdzo dobrze rokujacy na przyszlosc. Wybitnie obiecujacy-ale my to juz wiedzielismy od momentu jak wzielismy Ardala od Daniela:p

Jak na pierwszy wystep-mysle ze jest dobrze i jestesmy z niego zadowoleni.

No ale powinienem zaczac od GRATULACJI!!!
W pierwszej kolejnosci gratulacje dla siostrzyczki Ardala-Kudłatej. Rodzinka jest z Ciebie dumna. No dobra, z Was (Kudlata+Daniel) bo bez Daniela nie byloy tego efektu.
Gratulacje dla Garo, ktory jest ogromnym psiakiem i ma na czym medale wieszać:)
Gratulacje takze dla wszystkkich F-ek za rownie obeicujace noty.
I wreszcie gratulacje dla wszystkich wilczaków za prezentacje i zgarniete tytuly, oraz za to ze wytrzymaly w tak wielkim sloncu.

Ohhhhh ale sie rozpisalem:shock:

GRATULACJE raz jeszcze!!!

P.S. Ardal kazal przekazac buziaki dla Mili:p

igienator 02-05-2009 22:03

Ech przypiekła mi się łysina nie co na tym słońcu, nie ma co. Wilczakowa ekipa nam się nieźloe powiększyła ostatnio jak tak sobie patrzę na ilość ludzi, jeszcze niedawno uważałem dziesięć psów za ogromny tłum. A teraz? Nowe twarze, nowe pieski, nowe znajomości, ale to w sumie dobrze :) Pozdrawiam wszystkich, którzy wytrzymali nasz upał, którzy znieśli te niechrześcijańskie ceny piwa i ogólnie. Fotek póki co nie dam, bo mój kolega, któremu dałem swój aparat okazał się być technicznym idiotą i bez solidnej dawki fotoszopa żadne nie nadaje się do użycia. Cóż, widocznie przekręcenie kółka do pozycji AUTO jest za skomplikowane dla mojego kochanego kolegi, mam jedynie nadzieje, że moja koleżanka da mi swoje fotki.

OneUnited 02-05-2009 22:28

Powiem tak . Miło i zajefajnie nowe znajomości nowe twarze nowe wszystko, Cieszy 2 lokata w szczeniakach i to bardzo pierwsza wystawa MN. Co powiem nie myślałem że BRATERSTWO oznaczać może tak wiele wszyscy razem a to wiele znaczy może Daniel powinieneś pomyśleć nad zmianą przydomka na Rodzina Wilczaków strasznie mi się to podobało.Marcin i fryzurka oraz Furka już jesteśmy jak rodzinka a do Pana panie Jacku jak pan nie wpadnie do CWANIAKOWA to nawiedzimy Was tam już w sierpniu oj będzie się działo. Pamiętam o konkursach . Dziękuję wam wszystkim a Tobie Danielu naj naj .

Grin 02-05-2009 22:45

Cóż, nie powiem, chętnie byśmy Wam tam dla odmiany dodali szczeniora z innego "klanu" (choć tej samej rodziny :) ), ale niestety; Łowca 6 miesięcy kończy dopiero za niecałe 2 tygodnie. :(

W każdym razie cieszymy się, że się fajnie bawiliście i liczymy na to, że jeszcze się nieraz spotkamy. :)

jacekjg 02-05-2009 23:30

Quote:

Originally Posted by Kamoszka (Bericht 209320)

Dostal fajna ocene i opis, my jestesmy super zadowoleni, wszystko zgodne ze wzorcem i barrdzo dobrze rokujacy na przyszlosc. Wybitnie obiecujacy-ale my to juz wiedzielismy od momentu jak wzielismy Ardala od Daniela:p

W pierwszej kolejnosci gratulacje dla siostrzyczki Ardala-Kudłatej. Rodzinka jest z Ciebie dumna. No dobra, z Was (Kudlata+Daniel) bo bez Daniela nie byloy tego efektu.
I wreszcie gratulacje dla wszystkich wilczaków za prezentacje i zgarniete tytuly, oraz za to ze wytrzymaly w tak wielkim sloncu.

Dzieki bardzo pozdrawiamy i szybkiego powrotu do zdrowia

jacekjg 02-05-2009 23:34

Quote:

Originally Posted by OneUnited (Bericht 209334)
Powiem tak . Miło i zajefajnie nowe znajomości nowe twarze nowe wszystko, Cieszy 2 lokata w szczeniakach i to bardzo pierwsza wystawa MN. Co powiem nie myślałem że BRATERSTWO oznaczać może tak wiele wszyscy razem a to wiele znaczy może Daniel powinieneś pomyśleć nad zmianą przydomka na Rodzina Wilczaków strasznie mi się to podobało.Marcin i fryzurka oraz Furka już jesteśmy jak rodzinka a do Pana panie Jacku jak pan nie wpadnie do CWANIAKOWA to nawiedzimy Was tam już w sierpniu oj będzie się działo. Pamiętam o konkursach . Dziękuję wam wszystkim a Tobie Danielu naj naj .

hi hi moi drodzy wasze zd............ niema jak tonic:twisted:

dzieki bardzo za spotkanko

jacekjg 02-05-2009 23:36

Quote:

Originally Posted by Ilma (Bericht 209291)
Hahaa teraz my jako pierwsze na forum mamy zaczyt pogratulować K-lee zdobycie młodzieżowego championatu:)
Wszystkim zwyciężcom gratulujemy, a szczególnie naszemu pół-bratu Fenrir'owi i równie uroczej pół-siostrze Andariel Conall:)

dziekujemy bardzo i pozdrawiamy

OneUnited 02-05-2009 23:36

Jacek . Tak tak dalej być nie może

OneUnited 02-05-2009 23:38

Tonic ok a reszta ?

OneUnited 02-05-2009 23:40

Dwa dni wystawy w wawie MiedzyN a potem krajowa mam nadzieję ze wpadniecie ? Załatwiać nocleg ?

jacekjg 02-05-2009 23:40

Quote:

Originally Posted by OneUnited (Bericht 209347)
Jacek . Tak tak dalej być nie może

ale to wasze zd............... i EFEK

jacekjg 02-05-2009 23:44

Quote:

Originally Posted by OneUnited (Bericht 209349)
Dwa dni wystawy w wawie MiedzyN a potem krajowa mam nadzieję ze wpadniecie ? Załatwiać nocleg ?

a kiedy ona jest ?
Garo tez sie podlaczyl:p

OneUnited 03-05-2009 00:00

10-12 07 Wawa Między Nar

wilczakrew 03-05-2009 01:11

No ja wszystkim dziękuje serdecznie. Czambor jeszcze bardziej bo te wszystkie suczyska mu tak zawróciły w głowie, ze cały czas śpi i nogami macha. O wzdychaniu nie wspomne.
Pogoda była super, atmosfera jak w rodzinie i tak trzymac.

Gratulacje dla wszystkich.

No i potwierdzam Grejs nie ma jajek :D sprawdzaliśmy

marchencki 03-05-2009 02:05

Oprocz fotek, wyniki tez zamiesccie tutaj.:) Nie watpie, ze Margo lada dzien je zamiesci, ale jak sama pisala ostatnio ma malo czasu, wiec dajcie tez te wyniki tutaj prosze.:)

igienator 03-05-2009 09:20

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 209357)
No i potwierdzam Grejs nie ma jajek :D sprawdzaliśmy

Wrrr :) Ja chyba kogoś kopnę w związku za ten sam kawał dwa razy pod rząd.

Gia 03-05-2009 11:21

Hihihi, my też bardzo dziękujemy za spotkanie ;) Udało się uniknąć starcia z groźnymi sukami, więc K-lee jak najbardziej zadowolona :) Fajnie było zobaczyć tyle nowych twarzy i starych znajomych, Kati podbiła moje serce :)
I mam nadzieję, że następnym razem uda mi się bardziej zintegrować i pogadać z "nowymi" wilczakowcami ;)

My zaraz ruszamy na trening z szampanem :)

wilczakrew 03-05-2009 11:40

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 209386)
My zaraz ruszamy na trening z szampanem :)

Na trening to z szampanem, a my to co gorsi.
No ale sobie to odbijemy następnym razem :)

Gaga 03-05-2009 13:40

Wychodzi mi z wyliczeń, że synek czyli Zygzak zakończył w Łodzi swój dorosły championat Polski? Czyli podtrzymuje tradycję szczęśliwej dla nas Łodzi:) No i res-Cacib, w randzie Caciba bo Balrog przecież jest już od dawna Interem :)

Bardzo jesteśmy dumni z dziecięcia (za dwa dni kończy 2 lata to już chyba wstyd mówić o dziecięciu:p) :grosscool

Gia.. dobrze mi się wydaje, że K-lee od wczoraj jest Młodzieżową Championką Polski? ;):beerchug2
(mówiłam, że to myk-myk)8)

wolfin 03-05-2009 19:14

Ja tez dziekuje za mile spotkanie ze znajomymi - poznalam nowych liudzi z fajnymi maliuchami. Synek tez pokazal co umie- gratulacje.
My do domu dojiechalismi dobrze Milo juz ma na liscie i moj spiwor ( byl w klatce)
kedy bede zyc ( idziemi spac teras we 4 ) napisze to co mi bylo troche dziwne przy sedziowaniu testow psichicznych. aaa komu interesuje wynik - okazuje sie ze moka suka jest baaardzo bojazliwa :) :twisted: dobrze ze powiedzieli :) a to niewiedzialam nawet :)

aneta1 03-05-2009 19:15

Dziękujemy wszystkim za mile spędzony czas na ringu i przy piwku (choć nie wszystkim było dane się napić :cry:) Bure były tak wyczerpane że w całą drogę do domu nic nie robiły tylko spały :lol:
Gaga Zygzak już od miesiąca jest CH. Pl ;-) coś ten majowy weekend na matematykę wpłynął :lol::lol::lol:;-)

Jeszcze raz Gratki Wygranym :p

Mila 03-05-2009 20:30

Po odespaniu ponad 30 godzin niespania dołączamy się do podziękowań. Było bardzo sympatycznie, mimo że słońce grzało niemiłosiernie. Mila, bidulka, została oceniona najgorzej (tj. ostatnie 4 miejsce), jednak wiem, że czuła się wspaniale - tyle nowych wilczych zapachów, całusków etc. Czasami wprowadzała mnie w niezłe zakłopotanie np. w trakcie oceny wypięła się na sędziego dupalem i z gracją zaczęła się drapać za uchem. Widać za mało pracy włożyliśmy w jej kulturę osobistą:) No nic, wierzę że następnym razem będzie lepiej.
Oczywiście, gratuluję wszystkim wygranym, zwłaszcza że noty były niewątpliwie zasłużone. Coż jeszcze...jeszcze raz wielkie dzięki, szczere gratulacje i do zobaczenia w krótce.

Mila 03-05-2009 20:34

Quote:

Originally Posted by Kamoszka (Bericht 209320)

Ardal przekochany:) Zapraszamy do Warszawy na wspólny spacer i kawkę, czy cuś. Niewątpliwie faworyt Mili, mój zresztą też:)
Pozdrowienia dla Oli i jej przemiłej mamy. Ach, i Tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia, słyszałam, że noga w gipsie...

Gaga 03-05-2009 20:42

Quote:

Originally Posted by aneta1 (Bericht 209428)
Gaga Zygzak już od miesiąca jest CH. Pl ;-) coś ten majowy weekend na matematykę wpłynął :lol::lol::lol:;-)

:p

Ooooo ale wstyd :oops:, nie wiem czemu te Katowice mi się nie wyświetliły ;)
Zła mamuśka, zła...

Gia 03-05-2009 21:05

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 209395)

Gia.. dobrze mi się wydaje, że K-lee od wczoraj jest Młodzieżową Championką Polski? ;):beerchug2
(mówiłam, że to myk-myk)8)

Zgadza się ;) Nie sądziłam, że uda nam się w tak mocno obsadzonej stawce, ale jakimś cudem... udało się :) Mamy z głowy i teraz możemy zwolnić klasę innym :)

Kamoszka 03-05-2009 22:01

Quote:

Originally Posted by Mila (Bericht 209448)
Ardal przekochany:) Zapraszamy do Warszawy na wspólny spacer i kawkę, czy cuś. Niewątpliwie faworyt Mili, mój zresztą też:)
Pozdrowienia dla Oli i jej przemiłej mamy. Ach, i Tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia, słyszałam, że noga w gipsie...

Obiecuje, ze jak tylko sciagną mi biały gipsowy kozaczek to na pewno zawitamy do Warszawy.Dla dobra Ardala, bo biedny chodzi zamyślony i ciągle patrzy przez okno czekając na Milę:p
Teraz czuję, że mam tyły w kontaktach wilczakowo-towarzyskich. Ola już poznała trochę ludków i psiaków a ja...:cry:
Oj będzie co nadrabiać jak już będę mógł chodzić. Jeszcze 3 miesiące...
Serdeczne pozdrowienia od całej naszej trójki-Oli, Ardala i ode mnie-wielkiego nieznajomego hehe

Furia 03-05-2009 22:05

Quote:

Originally Posted by Mila (Bericht 209447)
Po odespaniu ponad 30 godzin niespania dołączamy się do podziękowań. Było bardzo sympatycznie, mimo że słońce grzało niemiłosiernie. Mila, bidulka, została oceniona najgorzej (tj. ostatnie 4 miejsce), jednak wiem, że czuła się wspaniale - tyle nowych wilczych zapachów, całusków etc. Czasami wprowadzała mnie w niezłe zakłopotanie np. w trakcie oceny wypięła się na sędziego dupalem i z gracją zaczęła się drapać za uchem. Widać za mało pracy włożyliśmy w jej kulturę osobistą:) No nic, wierzę że następnym razem będzie lepiej.
Oczywiście, gratuluję wszystkim wygranym, zwłaszcza że noty były niewątpliwie zasłużone. Coż jeszcze...jeszcze raz wielkie dzięki, szczere gratulacje i do zobaczenia w krótce.

Karolinko! Uszy do gory!! Chyba wszyscy za wyjatkiem DanielaZ bylismy "zagrozeni" 4 lokata, ktora nota bene jest miejscem "skromnym ale GODNYM";-)
Nasze suczyska sa piekne i cala czworka zasluzyla na podium, tylko sedzia nie chcial dac nam ex aequo!!! ;-)
Jesli chodzi o przygotowanie to coz... TERAZ dopiero wiemy jak to powinno wygladac :D, a itak nie do konca :P Dzieki temu Maluchy daly nam za to mnostwo okazji do smiechu i wlasnie! najwazniejsze!!!
Atmosfera byla super! Warto bylo jechac, aby spotkac tak wiele wspanialych osob! A moze poprostu wlasciciele i oczywiscie wspolwlasciciele8) wilczakow, a takze Panie wilczakow (zeby Madzia nie krzyczala na Dannego;-)) to ludzie o tak wspanialych osobowosciach?!:rock_3
Pozdrawiamy wszystkich, ktorych mielismy przyjemnosc spotkac i czekamy na kolejny meeting :lol:

Mila 03-05-2009 22:15

Ależ oczywiście, my z Milą mamy permanetnie podniesione uszy do góry:) Wiem, wspominam całą imprezę z uśmiechem na twarzy. Dzięki za przemiłego posta i ściskam serdecznie. Dajcie znać kiedy macie ochotę się spotkać - może tym razem Choszczówka, albo Zegrze?

Gaga 03-05-2009 22:24

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 209457)
Zgadza się ;) Nie sądziłam, że uda nam się w tak mocno obsadzonej stawce, ale jakimś cudem... udało się :) Mamy z głowy i teraz możemy zwolnić klasę innym :)

Uff..chociaz jedno trafieni :) Gratki jeszcze raz:)
I debiutantom tez ;)

OneUnited 03-05-2009 22:44

Było zajefajnie . Mila wszystko do gory więcej spać proszę . Furiaci dzięki wielkie za miłe słowa. Fajosko było siedzę dzisiaj cały dzionek i robię projekt wy już wiecie wszyscy z Braterstwa czego uszy wszystki po opadają. Pozdro . Jacek czy Tonic w okolicznych sklepach jeszcze mają ????????

Kamoszka 03-05-2009 23:31

Quote:

Originally Posted by OneUnited (Bericht 209495)
Było zajefajnie . Mila wszystko do gory więcej spać proszę . Furiaci dzięki wielkie za miłe słowa. Fajosko było siedzę dzisiaj cały dzionek i robię projekt wy już wiecie wszyscy z Braterstwa czego uszy wszystki po opadają. Pozdro . Jacek czy Tonic w okolicznych sklepach jeszcze mają ????????

ciiiiii bo sie wyda :)

All times are GMT +2. The time now is 12:17.