Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Specjalna wystawa CzW + krajowka - 28-29.30.2009 Nitra (SK) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=10697)

z Peronówki 30-03-2009 13:52

Specjalna wystawa CzW + krajowka - 28-29.30.2009 Nitra (SK)

I weekend juz za nami.... A wart o nim wspomniec, bo sie dzialo, oj dzialo....

W sobote 38(!) CzW i wygrana Mallory Silver power. Suczka zdecydowanie w typie wilczaka jaki lubie (ani odrobiny ciezkosci i owczarkowatosci jaka probuje sie czasem przepychac na naszych wystawach), a BOB dla niej to kolejne potwierdzenie, ze mamy w Polsce swietne CzW i wiele hodowli wie jak hodowac, aby psy mogly swiecic sukcesy takze w kraju pochodzenia rasy. :cool3

Doslownie o wlos umknelo Zw.Mlodziezy dla Kalaratri - mialam oko co do jej ruchu: Furia smiga, ze sedzina oka nie mogla oderwac... :fingers1

Takze na finalach nie zabraklo polskiego wilczakowatego akcentu - Brenda wygrala BIS Ras Narodowych. Jolly - zakonczony Slowacki Championat Weteranow i 3. miejsce w BIS Weteranow.
:bigok

Niedziela.... o sedziowaniu suk przez pana Rosika Jr. trzeba napisac wiecej.... a raczej trzeba bylo to zobaczyc.... :evil_lol W kazdym razie trafil sie nam slowacki sedzia preferujacy... staroczeski typ wilczaka.... :lol:
Wszystkie polskie suczyska byly zbyt typowe, aby mogly stanac na podium... :lol:

Kontrastowalo z tym sedziowanie Daivy, ktorej przypadly psy. Byla ostrzejsza od pana Rosika, ale oceny dawala za charakter i budowe, a nie jak odbylo sie to w sukach za (...no wlasnie nie wiadomo :lol:)....
Ocenic taka stawke to nie byle co - jestem pewna, ze teraz z Daiva bedziemy sie spotykac na wystawach o wiele czesciej... :rock_3

Mimo powaznych wpadek w sukach honor rasy zostal uratowany, bo najlepsza suka zostala rzeczywiscie taka, ktora na tytul zasluguje: Helena Oskar Dor. W psach bedacy w super formie Hitt spod Dumbiera. W porownaniu pan byl prawdziwym gentlemanem i BOBa oddal suczce...

PS. Paula narobila mase fotek - postaram sie dodac je jak najszybciej.

z Peronówki 30-03-2009 13:55

Jeszcze jedno: chyle czola przed nowymi (mlodymi) wystawcami - nie napisze "poczatkujacymi", bo nie bylo w tym niczego z amatorszczyzny.... :rock_3 Lowca i Kalaratri byly pokazane tak, ze Gonzales by sie spalil ze wstydu, ze po latach pracy nie osiagnal takiego poziomu.... :lol:

Reszcie nie gratuluje ;) - bo ich profesjonalne prezentacje widzielismy juz nie raz na naszych ringach.... :lol:

Sariel 30-03-2009 14:25

Ha, wreszcie ktoś się odezwał bo myślałem że jakas epidemia przenoszona przez wilczaki wszystkich dopadła!

Gratulacje dla wystawców !!!! :ylsuper

Gia 30-03-2009 14:26

Łycko?? A nie Łowca??:twisted:

Gratulacje!!! :)
Było jak zawsze fajowo :rock_3

Grin 30-03-2009 14:41

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 201915)

Myślę, że Margo miała na myśli Łowcę, :oops: ale po takiej podróży jaką odbyła i związanym z nią nieuniknionym zmęczeniem, nie można się dziwić, że wskoczył jakiś błąd. Te Ł-ki zresztą takie podobne do siebie. :D

W każdym razie bardzo dziękujemy za ciepłe słowa, to dla nas naprawdę wiele znaczy. Stresu było sporo i do końca nie byliśmy pewni, kto go podźwignie. :D
Wypadło w końcu na Jacka i dobrze.
Dla nas już sam fakt, że Łowca do końca był W MIARĘ skupiony (a jako dziewiąty w stawce 10 psów musiał dłuuuugo czekać na swoją kolej) był powodem do radości, bo co on potrafi wyrabiać, żeby rozruszać towarzystwo, wszyscy mieli okazję widzieć. :p
Przedszkole jednak coś tam dało.

I rzeczywiście było fajowo, dużo wrażeń i dużo śmiechu.
Dzięki! :)

PS
Nam też jako tako powychodziło może nie masa, ale trochę zdjęć, w miarę możliwości czasowych będziemy dodawać. :)

Lupusek 30-03-2009 14:45

Ogromne gratulacje dla wszystkich wystawiających, a jeszcze większe dla zwycięzców!

Joanna 30-03-2009 14:47

Gratulacje! Margo, dawaj wyniki!

z Peronówki 30-03-2009 14:48

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 201915)

Oczywiscie, ze Lowca. Wybaczcie pomylke, ale wczoraj bylam jeszcze u Rony w Krakowie i przez cala noc jechalam do domu. Dopiero co dochodze do siebie... ;)

Narvana 30-03-2009 15:28

My oczywiscie tez gratulujemy :)

anetawron 30-03-2009 15:35

My również gratulujemy wszystkim naszym dzielnym reprezentantom :fingers1
No... a Silverki to już mistrzostwo świata ;-)

Z powodu awarii samochodu nam nie było dane dotrzeć na miejsce :evil:

aneta1 30-03-2009 15:44

Gratulacje dla wszystkich :cool3 Wielkie Brawa

z Peronówki 30-03-2009 16:01

Quote:

Originally Posted by anetawron (Bericht 201939)
Z powodu awarii samochodu nam nie było dane dotrzeć na miejsce :evil:

Co sie odwlecze... ;) Powtorka spotkania bedzie chyba w polowie sierpnia. Potem kolejne wielkie spotkanie + 2 wystawy (swiatowka!!!) w pazdzierniku.... :rock_3

No i oczywiscie spotykamy sie na Slowacji w polowie kwietnia (na biegu w Samorinie).

anetawron 30-03-2009 16:07

No tak, ale jak juz zdecydowałam się pokonać własne lenistwo i niechęć do przemieszczania się samochodem na dłuższych trasach... to tu taki numer :(

sssmok 30-03-2009 16:53

Quote:

Originally Posted by anetawron (Bericht 201950)
No tak, ale jak juz zdecydowałam się pokonać własne lenistwo i niechęć do przemieszczania się samochodem na dłuższych trasach... to tu taki numer :(

Nastepnym razem, to ja juz bede mogla jechac, a wtedy Ciebie zmusze do ruszenia... samochodu :D

A wszystkim uczestnikom: GRATULACJE!!!!
I dawac fotki!

szasztin 30-03-2009 16:59

GRATULACJE dla WSZYSTKICH !!! I czekamy na zdjęcia!!

Galicja 30-03-2009 17:02

Patrząc na wyniki chciałam złożyć wielkie gratulacje dla właścicieli Mallory, jako jedyna, to ta suczka "zaszalała" na Słowacji.
A reszcie życzę więcej szczęścia następnym razem :)

(my nie dojechaliśmy bo nam trafiło....wszystko... a zwłaszcza zdrowie, nasze i psie )

jacekjg 30-03-2009 17:06

Gratulujemy:klatsch najlepszego dla małego Łowcy i Właścicieli , chłopak jest majestatyczny i umie sie zachowac :):)

shaluka 30-03-2009 17:39

Gratulujemy wszystkim, bo w koncu to zabawa(zaluje, ze nie widziałam wystepu Łowcy,a takiego malucha utrzymac w spokoju na sedziowaniu to nie lada wyczyn, wiec sobie nie umniejszajscie zaslug ;)), ale fakt, Mallorka umie złapać za serce ;) a Bredna, to już się chyba znudziła tymi BIS-ami, co ;>? Jolly zresztą chyba tez ;) Tak wiec BRA-WO!!!

Małgosiu i Wojtku, gratulacje!!! Brawo!!!

Wojtek 30-03-2009 17:44

Dzięki wielkie za gratulacje :)

Wycieczka pełna niespodzianek :lol:
Jak widać raz na wozie raz pod wozem ;)
A już dziś to zdecydowanie pod wozem bo Mallory na kroplówkach u weta. Najprawdopodobniej była uprzejma coś skonsumować :( Mamy nadzieje, że to nie będzie nic poważniejszego. Czekamy na wyniki.

Na koniec jeszcze po stronie Słowackiej panowie w mundurach pomachali nam ślicznymi lizakami, które niestety musieliśmy podziwiać z bliska ( jakaś akcja bo zatrzymywali grupowo ) - droga przyjemność.
Prędkość musiała być oceniana na oko ale kto ma władze... :evil:
Powrót kiepski bo chodź pogoda w czasie wystawy była przychylna to wracać trzeba było w strugach deszczu.

Dziękujemy wszystkim za bardzo miło spędzony czas i wieczorne długie rozmowy.

Pozdrawiamy :)
Małgosia i Wojtek

wilczakrew 30-03-2009 18:25

No to faktycznie jakaś epidemia. Czambor śpi nie je ale troche chlipie wody. Wygląda jak 7 nieszczęść, kicha, kaszle . Brenda biedactwo też coś załapała , a trzeba ją było na Pizze zaprosić. Tak to miała impreze, która jej przeszła koło nosa :)
Ogólnie zmeczeni są wszyscy takim maratonem, ale było fajnie i bardzo wesoło.

Nasza młodzież, ma sie czym pochwalić bo na tle innych miśków wyglądała naprawde inponująco. To opanowanie i dostojnosć biła strasznie po oczach. Natomiast dziewczyny wyglądały inponująco jak zawsze.

Ja jeszcze raz gratuluje i dziekuje za super zabawe.

Bożenko następnym razem ja też zamawiam taką brytwanke. Pychotka :)

GRABA 30-03-2009 18:51

No nie .... i Bożenka jekieś pyszotki przygotowała.....
Brawo dla półkrwi bracika - dzielny chłopak;)
Mhm..... a nie mówiłam, że Furcia ma ten super ruch.....(sie wie):lol:
Gratulacje dla Wszystkich - pozostaje pozazdrościć takiej zabawy:rock_3

Dla chorych psinek dużo zdrówka!

wilczakrew 30-03-2009 18:53

Wyniki z Miedzynarodowej. 29-03-2009
Psy
BABY
Amor z Datova raje VN
Crying Wolf Echo -----
Crying Wolf Evander VN
Crying Wolf Grisha -----
Jakari spod Dumbiera VN 1
Jasi spod Dumbiera N
Jass spod Dumbiera VN
Kosak Zlata Palz N
Łowca z Peronówki VN
Ariminium Tristan VN

SZCZENIAKI

Classic Wolf Rhoderick Sodar N

MŁODZIEŻ

Alias Lalinok VD
Amir z Vlcej rokliny V2
Amore Mio Srdcervac -----
Ares Karpatska svorka V1 CAJC
Bargo Benedikt Karpatsky bandita VD
Crying Wolf Callisto Dante VD
Namir von Neckartal VD
Agathon Wolf Rhoderick Sodar -----

POŚREDNIA

Caro od Starkey VD
Czambor z Vlceho dubu VD

OTWARTA

Ali Dębowa Sfora -----
Cryin Wolf Enzo VD
Glen Maly Bysterec VD
Gunner Maly Bysterec VD
Hitt spod Dumbiera V1 CAC
Jorik Radov dvor VD
Juno Radov dvor VD
Ostin Eden severu V2 RES CAC
Pinto od Uhoste V4
Ariminium Prinz Drakon V3

PRACUJĄCA

Eligo z Peronówki V1 CAC
Garon spod Dumbiera V3
Hron Zlata Palz V2 RES CAC

CHAMPIONÓW

Blue de la Louve Blanche V1
Crying Wolf Lupus V2

WETERANÓW

Dixon Radov dvor V

wilczakrew 30-03-2009 19:12

Suczyska

BABY

Aemy z Devinskej VN
Ainu Tasha VN3
Alma z Datova raje VN
Amy Kuklik VN
Arien Tasha N
Aza z Datova raje VN2
Blaisy z Blatnickych vinic VN
Conny Polarny vlk VN1
Crying Wolf Erys -----
Crying Wolf Freki -----
Crying Wolf Harmonia VN
Igy Maly Bysterec VN
Crying Wolf Ines VN
Intifada Maly Bysterec -------
Jackie spod Dumbiera VN4

MŁODZIEŻ

Agora z Vlcej rokliny V2
Aqua Lalinok V4
Bella Tajomny tulak V
Blitz Galicyjski Wilk V
Evita z Verne smecky V
Hera Oskar Dór ------
Hermina Oskar Dór V1 CAJC
Hermiona Oskar Dór VD
Jasna Zlata Palz -------
Kalaratri z Peronówki V
K-lee Vornja z Peronówki V
Lahatiel Girios Dvasia -------
Scarlet Eden severu V3
Trummy Eden severu -------

POŚREDNIA

Aljaska Srdcervac V2 RES CAC
Anne Lee Srdcervac -------
Helena Oskar Dór V1 CAC BOB
Crying Wolf Zelma V3

OTWARTA

Agata ze Studeneho V4
Ajda Kalinovska svorka ------
Cira Velky jarok V
Dona z Oravy V1 CAC
Gejsa z Vlci chaloupky V
Christa spod Dumbiera D
Ina Radov dvor -------
Jolka Radov dvor V2 RES CACA
Juvart z Peronówki D
Mallory Silver Power D
Mona von Neckartal ------
Paige Eden severu V
Crying Wolf Wickey VD

PRACUJACA

Caya Zlata Palz V2 RES CAC
Frei Maly Bysterec V1 CAC
Grace Maly Bysterec V3

wilczakrew 30-03-2009 19:15

Tyle mam na zdjeciach więc podaje i Małgosia poda bo też spisała. Sa już widze pewne błędy na tablicy i będzie to trzeba zweryfikować.

Oczywiście sędziemu przystoi raz dawać suczyskom ocene D za brak podszerstka, a innym razem V1 za dokładnie to samo. Widocznie w ocenie łyse nie jest łyse lub łyse przy łysym nie wygląda jak łyse. :)

Margo 30-03-2009 19:35

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 201996)
Widocznie w ocenie łyse nie jest łyse lub łyse przy łysym nie wygląda jak łyse. :)

Bo wolno:
- miec zbyt krotka siersc
- miec normalna siersc
- byc lysym jak kolano

ale NIE WOLNO OBRASTAC I LINIEC :lol:

Dla wyjasnienia: Mallory i Juvart maja od sedziego oceny dobre, bo Mallory zaczyna liniec, a Juvart nie skonczyla obrastania.... "inak feny jsou vyborne" (poza tym suki sa doskonale :lol:)....

wilczakrew 30-03-2009 19:35

Częściowa prezentacja umiętności naszej najmłodszek kadry po 15 minutach obecnosci na ringu.
http://www.evikzegar.pl/pies/304.jpg

Teraz wiem jak Ewa to robi bierze K-lee na własne paznokcie.
http://www.evikzegar.pl/pies/360.jpg

No i oczywiście siostrzyczki jak dwie krople wody.
http://www.evikzegar.pl/pies/347.jpg
http://www.evikzegar.pl/pies/355.jpg

Galicja 30-03-2009 19:43

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 201995)
Suczyska

Blitz Galicyjski Wilk V

Grzesiek, Blitz nie było :) (chyba że się z domu wyrwała, przebiegła, i wróciła, w sumie znając wilczaki...jest to prawdopodobne ;) )

wilczakrew 30-03-2009 20:01

Quote:

Originally Posted by magdalena (Bericht 202003)
Grzesiek, Blitz nie było :) (chyba że się z domu wyrwała, przebiegła, i wróciła, w sumie znając wilczaki...jest to prawdopodobne ;) )

Dlatego napisałem o błedach.
Choć nigdy nic nie wiadomo :D

wolfin 31-03-2009 12:26

Ja piekne chce podzekowac polskim psom za cudowny pokaz w ringu - super charaktery i chcec do pracy z wlascicielem. mam nadzieje ze wiecej teras bedziemi spotyka cie :)

Powerki - trzymaj cie sie- bedzie dobrze.

Grin 31-03-2009 13:09

My pięknie dziękujemy za to, że pierwsze w naszym życiu i przede wszystkim Łowcy - sędziowanie nie zdeprymowało nas i nie przysporzyło stresów ponad to, co nieuniknione w takim wypadku. :) Będziemy na pewno bardzo miło wspominać ten pierwszy występ. :)

Grin 31-03-2009 21:27

Udało mi się załadować zdjęcia do albumu.
Daję linka: http://picasaweb.google.com/grindylo...eat=directlink
Do galerii WD postaram się coś powybierać i dodać jutro. :)

martiou07 02-04-2009 00:52

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 202261)
Udało mi się załadować zdjęcia do albumu.
Daję linka: http://picasaweb.google.com/grindylo...eat=directlink
Do galerii WD postaram się coś powybierać i dodać jutro. :)

super!!!!!! thank you for these photographs!!!!!! ;)

Grin 02-04-2009 08:56

Quote:

Originally Posted by martiou07 (Bericht 202545)
super!!!!!! thank you for these photographs!!!!!! ;)

Not at all. :) In fact they are nothing special, really. :)

Bajka 02-04-2009 09:58

No tak, ja dopiero teraz dokopałam się do forum:) Bardzo dziekujemy za spotkanie :) Gratulacje dla Silverkowych dziewczyn-mistrzostwo:):) No i dla małego Łowcy-brawo dla malucha za cierpliwość,ślicznie, ślicznie:):) No i bardzo dziękujemy Jackowi i Grześkowi za zdjęcia naszej Fu - w naszym aparacie kolejny raz odezwała się dusza artysty i zrobił wszytkie rozmazane :)

All times are GMT +2. The time now is 01:09.